Goodiebox review: alle boxen uit 2022
03 februari 2022 

Goodiebox review: alle boxen uit 2022

Een box vol cosmetica producten. Die maandelijks op je mat valt. Het idee is leuk. Maar is de inhoud dat ook? Niet altijd, helaas. Op zich ook wel weer logisch. Als je je bedenkt dat ze voor 24,95 per maand een hele Goodiebox vol cosmetica producten opsturen. Maar zijn de producten ook goed voor je huid? Of kun je ze beter in de box laten zitten? Op Instagram vertel ik dit iedere maand in mijn Goodiebox review. En vanaf nu doe ik dit ook in deze blog. Komt een product slecht uit de test? Dan geef ik je meteen een goed  alternatief!

Nieuwsgierig geworden? Klik dan op de inhoudsopgave linksboven in het scherm om naar de juiste box te gaan!


Goodiebox review oktober 2022

Hier komt binnenkort mijn Goodiebox review van de maand oktober online, dus houd deze blog en mijn Instagram in de gaten!

goodiebox unboxing

Goodiebox review september 2022

In de Goodiebox van september zitten in totaal zes producten. Hiervan zou ik er zelf twee gebruiken. Ben je benieuwd welke? Lees dan mijn Goodiebox unboxing review hieronder!

Avant Pro Perfecting Collagen Touche Éclat Primer

Volgens de verpakking van de Avant primer gaat het om een zijdezachte en universele primer. Die licht op de huid aanvoelt en snel intrekt. Ook zouden er allerlei krachtige ingrediënten in zitten, die ervoor zorgen dat je make-up goed blijft zitten. Dit laatste is natuurlijk ook meteen de reden waarom je een primer zou gebruiken.

Ik zie in de ingrediëntenlijst ook zeker effectieve ingrediënten terugkomen. Zo zit er vitamine E in, panthenol, glycerine, zink en magnesium. Maar helaas ook wat parfum en een relatief hoge concentratie cocamidopropyl betaine. Om die redenen zou ik de primer zelf toch niet smeren.

goodiebox unboxing

Feel Free Rose & Berries Balmy Cleanser

Meteen toen ik de verpakking van de Rose & Berries Balmy cleanser zag, wist ik eigenlijk meteen dat ik niet achter de ingrediëntenlijst zou staan. Wat je namelijk ziet, zijn rozenblaadjes. Wat vaak betekent dat er rozenolie of rozenwater aan het product is toegevoegd.

En deze laatste stof zit er inderdaad in. Wat inhoudt dat er geurstoffen in de cleanser zit. En deze zou ik persoonlijk altijd vermijden, omdat ze snel voor irritaties of zelfs allergische reacties zorgen. Zonde, want zonder het rozenwater was het een milde cleanser geweest!

Ben je op zoek naar een gezichtsreiniger die ook een melkachtige structuur heeft, maar wel huidvriendelijk geformuleerd is? Dan kan ik de CeraVe hydraterende reiniger echt aanraden!

goodiebox review 2022

La Rosee Fresh Deodorant

Wat meteen opvalt aan de La Rosee Fresh deodrant is dat er op de verpakking staat dat het om een deodorant met probiotica gaat. Oftewel, een deodorant waar levende organismen aan zijn toegevoegd. Die dan weer een positief effect zouden hebben op de 'slechte' organismen op de huid.

Helaas is het toevoegen van probiotica aan cosmetica producten niet zo makkelijk als dat het lijkt. Je kunt je misschien wel voorstellen dat levende organismen (bacteriën) in een deodorant, het product flink kunnen laten stinken. Vooral, als je het niet gekoeld bewaard. Wat denk ik niemand doet..

Ook kan je geen conserveringsmiddelen aan een deodorant met probiotica toevoegen, want conserveringsmiddelen zorgen er juist voor dat bacteriën en schimmels worden tegengehouden. Ze zouden dan de probiotica aanvallen.

Wat cosmetica merken daarom vaak doen is een niet-werkzame concentratie probiotica toevoegen. Ik verwacht dat dit bij deze deodorant ook het geval is. Aangezien de stof ver achterin de ingrediëntenlijst staat. Verder ziet de deodorant er qua formulering prima uit. Maar voor de probiotica hoef je het dus niet te kopen..

goodiebox unboxing

Miqura Exfoliating Face Pads

En dan de exfoliating face pads van Miqura. Ze zouden een exfoliërende werking op je dode huidcellen hebben. Oftewel, de pads zouden stoffen bevatten die een verwekend effect hebben op de huid, waardoor dode huidcellen afschilferen. En er nieuwe, gezonde, huidcellen voor terugkomen.

Ik ben zelf groot fan van exfoliëren, omdat het veel uitkomst kan bieden bij verschillende huidproblemen. Denk aan: acne, fijne rimpeltjes, pigmentvlekken, rosacea etc. Alleen zou ik dan altijd gaan voor een exfoliant, waaraan een hoge concentratie (fruit)zuur is toegevoegd. Denk aan glycolzuur of salicylzuur. En voor een exfoliant die je op de huid laat zitten. In plaats van afspoelt of over je gezicht wrijft met pads.

Als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijst van de pads kijk, zie ik dat er gebruik is gemaakt van een klein beetje glycolzuur. Maar vooral van geuroliën en een hoge concentratie parfum. Wat juist huidproblemen triggert in plaats van tegengaat. Daarom zou ik de pads niet gebruiken.

Ben je wel op zoek naar een exfoliant? Hieronder heb ik twee goede voorbeelden gezet!

goodiebox review 2022

Skin Research Extreme Lash Effect Volumising Mascara

De Extreme Lash Effect Volumising mascara van Skin Research ziet er qua formulering prima uit! Er zijn namelijk genoeg vetachtige stoffen aan de mascara toegevoegd. Die je wimpers automatisch dikker maken en zo volumineuzer, als: panthenol, soja, paraffin en beeswax.

Daarnaast zit er geen parfum in, geen alcohol en ook geen geurstoffen. Dit maakt het ook een geschikte mascara voor de wat gevoeligere ogen. Ben je benieuwd welke mascara's ik zelf het beste vindt? Lees dan hier mijn gratis mascara productadvies. 

goodiebox review 2022

Goodiebox review augustus 2022

Ja ja, het is weer tijd voor een nieuwe Goodiebox unboxing! En dit keer gaat het om de Goodiebox van augustus. Uit deze box zou ik zelf maar X producten gebruiken. Welke dit zijn lees je in mijn Goodiebox review van de maand augustus hieronder!

Nailberry - L'Oxygéné A Touch Of Powder

Dit keer zit er ook een nagellak in de Goodiebox. Het gaat om deze nagellak van het merk Nailberry. In de kleur L'Oxygene. Wat ik vind lijken op baby-roze. Een mooie, subtiele, kleur.

Het bijzondere aan het merk Nailberry, is dat hun nagellak vrij is van schadelijke en giftige stoffen, als: DBP, tolueen, alcohol, camphor, formaldehydehars, xyleen, ethylsulfylamine en trifenylfosfaat. Dit maakt het ook een fijne nagellak voor als je last hebt van kalknagels. En deze wilt maskeren met een nagellak.

Kortom, een fijne en duurzame nagellak!

goodiebox review augustus

Ecooking hairspray

En dan deze Ecooking hairspray. Dit merk kwam ook al voor in een andere Goodiebox unboxing. Aan een hairspray kan qua ingrediënten niet heel veel mis gaan.

Mits je het natuurlijk niet direct op je hoofdhuid sprayt, want dan kan een haarspray nog wel eens voor problemen zorgen. Denk aan een droge of jeukende hoofdhuid. Maar zolang je het vooral op je haren zelf gebruikt, kan er weinig mis gaan en is het vooral belangrijk dat de spray doet wat het beloofd.

Ik zie dat de Ecooking hairspray uit zeezout (magnesium sulfaat) bestaat. Dit is een natuurlijk ingrediënt wat je haren wat stugger maakt. En zo voor meer volume zorgt. Vergelijkbaar met zeewater.

Als ik de reviews over de hairspray lees, komt de spray deze belofte ook zeker na. De spray brengt je haar makkelijk in model, geeft snel meer volume en zorgt ervoor dat je haren lang in model blijven zitten. Kortom, zeker het proberen waard!

goodiebox unboxing

Elemis Superfood Glow Priming Moisturizer

Volgens de product omschrijving van de Elemis Superfood Moisturizer zou het gaan om een vocht inbrengende crème. Die je huid hydrateert en weer laat stralen.

Als ik vervolgens naar de formulering kijk, zie ik inderdaad een aantal hydraterende en verzorgende stoffen terugkomen, waaronder glycerine, olijfolie, kombucha, kamille extract en vitamine E. Maar, wat ik ook heel hoog in de ingrediëntenlijst zie staan is parfum. En parfum in cosmetica zou ik eigenlijk altijd proberen te vermijden.

Vooral in dit soort hoge concentraties. Parfum heeft namelijk nul positieve eigenschappen op je huid. Het geeft alleen een lekker geurtje af. Maar verder vergroot het de kans op een cosmetica allergie, allergisch contacteczeem of huidirritaties.

Om die reden zou ik deze crème laten staan.

goodiebox review augustus 2022

Moshi Moshi Mind Body Gua Sha

De Mind Body Gua Sha is een massage steen van het merk Moshi Moshi mind. Het is een steen die je over de huid wrijft, om zo je bloedcirculatie te stimuleren. Volgens het merk zou dit zorgen voor een gladdere en zachtere huid.

Deze beloftes moet je natuurlijk wel met een korreltje zout nemen, want om je huid echt zacht en glad te maken, is er meer nodig dan alleen een massage steen. Maar ik denk wel dat het een licht positief effect heeft op je bindweefsel. En zo ook indirect op je huid.

Helaas is dit effect vaak maar tijdelijk. Een stimulatie van de bloeddoorstroom, zorgt namelijk tijdelijk voor een lichte zwelling en glow van je huid. Hierdoor lijkt het alsof de steen goed werkt. Maar het gaat helaas maar om een tijdelijk effect.

Ik zou de steen daarom meer zien als iets fijns voor je lichaam en spieren. Niet zo zeer om te gebruiken voor een betere huid conditie. Er is namelijk maar weinig onderzoek gedaan naar het effect van een massage steen op de huid.

goodiebox review augustus

Raw Perfection Dream oil

Toen ik de naam van de Raw Perfection Dream Oil zag, werd ik meteen enthousiast! Op het flesje staat namelijk dat de olie Bakuchiol bevat. Dit is een krachtig antioxidant, wat nog niet zo heel veel aan cosmetica wordt toegevoegd. Maar wel veel positieve eigenschappen op je huid heeft.

Zo werkt het hydraterend, kalmerend, remt het ontstekingen én beschermt het tegen huidveroudering. Als ik naar de ingrediëntenlijst van de Raw Perfection Dream oil kijk, zie ik ook nog allemaal andere effectieve stoffen. Met vergelijkbare eigenschappen.

Voorbeelden zijn: olijfolie, sojaboon olie, abrikozenpitolie, jojoba olie en zonnebloem olie. Ook zijn er nog extra antioxidanten aan toegevoegd, waaronder: vitamine E, gember extract, groene thee extract en squalene.

Wat ik wel jammer vind, is dat de olie verpakt zit in een doorzichtig flesje. Oliën en antioxidanten kunnen slecht tegen licht. Je ziet deze stoffen daarom liever terug in een donker verpakt product. Persoonlijk zou ik iets om het flesje heen plakken, zoals ducktape bijvoorbeeld. En bewaar het flesje het liefste in de koelkast. Op die manier vergroot je de houdbaarheid!

goodiebox unboxing

Goodiebox review juli 2022

De Goodiebox uit juli bevat zes producten. Hiervan zou ik helaas maar één product zelf gebruiken. Benieuwd welke ik zou smeren? En welke ik in de box zou laten? Lees dan hieronder mijn Goodiebox review van de maand juli.

Tromborg Lip Balm

De Tromborg lippenbalsem is speciaal ontwikkeld voor droge, schilferende, lippen. Het zou je lippen herstellen, verzachten en verzorgen. Ik zie inderdaad een aantal herstellende ingrediënten terugkomen in de ingrediëntenlijst. Waaronder: shea butter, vitamine E en macadamianut. Maar helaas bevat de lippenbalsem ook parfum, waardoor ik het zelf niet zou smeren.

Een beter alternatief is deze La Roche Posay lippenbalsem. Het bevat ook shea butter en vitamine E. Maar is vrij van irriterende stoffen en bevat daarnaast ook nog een hoge concentratie niacinamide. Een krachtig antioxidant.

goodiebox review juli 2022

Marie Stelle-Maris No12 body scrub

Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Body scrubs zou ik altijd laten staan, dus ook deze Marie Stelle-Maris body scrub. Een scrub haalt namelijk niet alleen de dode huidcellen van je huid, maar ook de goede daaronder. En die goede cellen heb je juist nodig om de conditie van je huid te behouden.

Wil je toch graag de dode huidcellen van je lichaam verwijderen? Dan kun je beter kiezen voor een product met salicylzuur of ureum. Deze stoffen weken ook de dode huidcellen van je huid. Alleen dan op een huidvriendelijke manier. Hieronder heb ik twee voorbeelden gezet:

Als je toch liever echt een scrub wilt gebruiken, kan ik deze Unscrub van Paula's Choice aanraden. De scrub korrels zijn geen harde zandkorrels, maar jojoba olie bolletjes. En dus heel huidvriendelijk!

goodiebox unboxing

Australian bodycare scalp serum

Het Australian bodycare scalp serum is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van hun hoofdhuid. Denk hierbij aan klachten, als: een jeukende hoofdhuid, roos of psoriasis. Het scalp (hoofdhuid) serum zou de hoofdhuid namelijk voeden, verzorgen en hydrateren.

Maar als ik naar de ingrediëntenlijst van dit serum kijk, denk ik dat het product eerder het tegenovergestelde zal doen. Namelijk: uitdrogen, irriteren en totaal niet verzorgen. Omdat er allerlei problematische ingrediënten inzitten.

Zo bevat het serum een hoge concentratie tea tree oil. Deze olie kan zeker effectief helpen als je bijvoorbeeld een klein druppeltje olie op een puistje aanbrengt. Of een schimmelnagel met tea tree oil insmeert. Maar niet over je hele hoofdhuid. Dan irriteert de olie juist.

Daarnaast zit er ook uitdrogende alcohol in, linalool en menthol. Allemaal stoffen die huidklachten op je hoofdhuid juist uitlokken in plaats van je hoofdhuid verzorgen. Een beter alternatief is deze Eucerin Dermo Cappilaire. Met het werkzame ingrediënt ureum. Wat zowel hydrateert als schilfertjes losweekt.

goodiebox unboxing

Rituals The Ritual of Mehr Anti-perspirant

Als je mijn Rituals review op Instagram of mijn website voorbij hebt zien komen, weet je denk ik wel dat ik echt geen fan ben van de Rituals cosmetica lijn. Met name door alle geurstoffen die de cosmetica producten bevatten.

In de Rituals geurkaarsen en geurstokjes is dit natuurlijk heerlijk. Maar voor je huid hebben deze geurstoffen nul voordelen. Parfum irriteert en vergroot de kans op contacteczeem. De concentratie parfum en geurstoffen in deze Rituals spray is ook nog eens onwijs hoog. Om die reden zou ik het zelf niet gebruiken.

Benieuwd welke deodorant en anti-persipant ik wel adviseer? Lees dan hier mijn gratis deodorant productadvies

goodiebox review juli

Modelco Instant Radiance Concealer

Ik heb inmiddels het hele internet af gestruind, maar het is niet gelukt om de ingrediëntenlijst van de Modelco concealer te vinden. Daarom kan ik de concealer niet beoordelen. Mocht jij de ingrediëntenlijst wél hebben en de lijst willen opsturen, heel graag! Mijn mail adres is luus@sproetonline.nl

Marvis Whitening mint tandpasta

Ik ben helaas niet opgeleid in het beoordelen van tandpasta. Maar gelukkig is een vriendin van mij mondhygiëniste en zij heeft de Marvis tandpasta even bekeken. Ze gaf aan dat deze er prima uit ziet. Maar dat je niet alle claims moet geloven die op de verpakking vermeld staan. Tandpasta fabrikanten zijn nogal goed in overdrijven zei ze. Cosmetica merken trouwens ook...

goodiebox review juli 2022

Goodiebox review juni 2022

Het is weer tijd voor een nieuwe Goodiebox unboxing! De Goodiebox uit juni bevat zes producten. Hiervan zou ik er zelf drie gebruiken. Benieuwd welke dit zijn? En welke ik zelf zou laten staan? Lees dan hieronder mijn Goodiebox review van de maand juni.

Balance me AHA Glow Mask

Dit Balance AHA glow masker, is een exfoliërend gezichtsmasker. Met daarin het werkzame ingrediënt glycolzuur. Dit is een fruitzuur die de dode huidcellen van je huid weekt. En zo huidvernieuwing stimuleert. Wil je meer weten over de werking van glycolzuur? Ik heb hier een tijdje terug een blog over geschreven: Exfoliant betekenis en mijn favorieten.

Glycolzuur is een heel effectief ingrediënt. Maar helaas zitten er naast effectieve ingrediënten, ook stoffen in die je beter kunt vermijden. Zoals ylang ylang, geranium olie, limoen extract, lavendel olie, pepermunt olie en eucalyptus olie. Om die reden zou ik het masker niet gebruiken.

Ben je benieuwd welk producten met AHA (glycolzuur) wél huidvriendelijk zijn? Hieronder heb ik twee goede voorbeelden gezet!

goodiebox review 2022

Feel Free - Feel Fruit shower gel

De Shower Gel van Feel Free is een citrus showergel. Die je huid op een frisse manier zou reinigen. Ik zie inderdaad dat er citrus stoffen in zitten. Dit ruikt heerlijk, maar voor je huid is citrus helaas minder vriendelijk. Citrus stoffen staan namelijk om bekend om het uitlokken van huid irritaties.

Nu is het bij een shower gel natuurlijk zo dat het om een wash-off product gaat. Het zal daarom minder problemen geven dan bijvoorbeeld een gezicht crème of bodylotion met citrus stoffen. Maar evengoed kan het voor irritatie zorgen. Vooral als je van jezelf al een wat gevoeligere huid hebt.

Daarnaast zit er ook een hoge concentratie sodium laureth sulfaat in. Dit is een was stof die je ook veel terug ziet komen in shampoos en handzeep. Het is een milder sulfaat dan bijvoorbeeld sodium lauryl sulfaat. Maar het kan helaas wel uitdrogend werken. Ik sluit het gebruik van sodium laureth sulfaat niet helemaal uit. In een handzeep bijvoorbeeld kan dit ingrediënt juist heel handig zijn. Omdat het je handen zo reinigt.

Alleen is het dan wel belangrijk dat de handzeep, of in dit geval de shower gel, genoeg terug vettende stoffen bevat. Zodat uitdroging van je huid voorkomen wordt. Helaas is dit in het geval van de Feel Fruit shower gel niet het geval. Ik zie bijna geen terug vettende stoffen terugkomen in de ingrediëntenlijst. Om die reden zou ik de shower gel toch laten staan.

Een huidvriendelijke was product voor onder de douche is de Eucerin Body Wash oil.

goodiebox review juni 2022

ZENZ Organic Shampoo Sweet Sense No4

Volgens de product omschrijving van de ZENZ Organic shampoo zou de shampoo je haren meer kracht geven, meer volume geven en voeden. Daarnaast zou het een lekkere, zoete, geur afgeven. Hierbij is 98% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst, zie ik inderdaad een aantal verzorgende ingrediënten terugkomen. Waaronder: glycerine, kokosnoot water en glycerine. Als reinigende was stof hebben ze Natrium Coco-Sulfaat gebruikt. Dit is een mildere variant op andere sulfaten, als sodium lauryl sulfaat en sodium laureth sulfaat.

Kortom, een fijne en milde shampoo!

goodiebox review juni

Kadalys SOS Nourishing Body lotion

De Kadalys bodylotion is een body lotion op basis van shea butter en banaan. Daarnaast is de bodylotion vegan en zijn de ingrediënten voor 99.5% van natuurlijke oorsprong. Zoals je misschien wel al hebt kunnen ruiken, heeft de body lotion geen typische bananen geur. Wat je vooral ruikt is de shea butter. En dit ruikt niet zo lekker.. Maar, het is wél heel goed voor je huid!

Shea butter heeft namelijk hydraterende eigenschappen en het legt een soort beschermlaagje over je huid, waardoor je huid ook minder snel uitdroogt. Een fijne stof, om dus terug te zien in een body lotion. Daarnaast zitten er ook nog andere verzorgende stoffen in, als: glycerine, zonnebloemolie en vitamine E.

Helaas is er ook een beetje parfum aan toegevoegd. Maar deze concentratie is gelukkig zo goed als verwaarloosbaar. Mits je geen parfumallergie hebt natuurlijk! Kortom, een fijne body lotion voor de normale tot droge huid.

Heb je een gevoelige huid? Of een allergie voor cosmetisch parfum? Dan zou ik voor één van de parfumvrije body lotions hieronder gaan:

goodiebox juni 2022

Paradoxx Repair 3-in-1 conditioner

En dan de Paradoxx repair 3-in-1 conditioner. Volgens de product omschrijving gaat het om zowel een conditioner als 'leave in treatment' en finishing balsem. Het zou je haren zo heerlijk zacht maken, versterken en anti-pluis maken. Maar is dit ook zo?

Normaal gesproken ben ik bij haar producten niet zo kritisch als het gaat om de gebruikte ingrediënten. Je haren zijn tenslotte heel anders dan je huid. Toch zou ik deze conditioner laten staan. Het bevat namelijk onwijs veel problematische ingrediënten. In een erg hoge concentratie ook. Ik denk zelfs dat ik nog nooit zoveel irriterende ingrediëntenlijst in één ingrediëntenlijst heb gezien..

Wat er bijvoorbeeld in zit, is een hele hoge concentratie isopropyl alcohol. Dit is een agressieve vorm van alcohol die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt om voor het reinigen en ontvetten van harde ondergronden. Het droogt je huid en haren dus enorm uit. Wat het geen geschikt ingrediënt maakt voor in een verzorgende conditioner.

Daarnaast zit de Paradoxx conditioner vol met problematische geurstoffen, als: lavendel olie, geranium olie, bergamot, eucalyptus olie. pepermunt olie en benzyl alcohol. Kortom, ik zou de conditioner zelf niet gebruiken..

Ben je op zoek naar huidvriendelijker alternatief? Hieronder heb ik twee goede voorbeelden gezet:

goodiebox juni 2022

Comme Deux No Way Tube key

Dit Comme Deux spateltje is speciaal ontwikkeld om zo veel mogelijk cosmetica uit je tube te halen. Je hebt denk ik wel eens gehad dat je niets meer uit je tube krijgt, maar je wel ziet of voelt dat er nog crème in zit. Zonde om weg te gooien dus, waardoor we de tube vaak open knippen.

Het vervelende aan dit open knippen is dat veel cosmetische ingrediënten niet tegen zuurstof en licht kunnen. Met als gevolg, een bedorven crème. Dit spateltje kan daarom een uitkomst zijn!

Er zit een langwerpig gat in de spatel, waar je de bovenkant van de tube doorheen kunt doen. Vervolgens beweeg je de spatel naar beneden, richting de dop. De spatel drukt nu alle crème vanaf bovenin de tube, naar onder. En voilà, je crème komt eruit!

goodiebox review juni

Goodiebox review mei 2022

De Goodiebox uit mei bestaat uit zes producten. Hiervan zou ik helaas maar één product aanraden om te smeren. Benieuwd welke? Je leest het hieronder in mijn Goodiebox review van de maand mei.

Rituals The Ritual of Karma Sun Lotion

Als ik Rituals cosmetica voorbij zie komen, weet ik vrijwel meteen dat mijn review alles behalve positief zal worden. Rituals staat natuurlijk bekend om de lekkere rituals geurstokjes, rituals geurkaarsen en rituals parfum. Hier ben ik zelf ook groot fan van.

Maar met de Rituals cosmetica afdeling kunnen ze in mijn ogen beter stoppen. Want, het zal je waarschijnlijk niet verbazen, alle Rituals skincare producten zitten vol met parfum en geurstoffen. En zijn daarom alles behalve goed voor je huid. Zo ook de The Ritual of Karma Sun lotion.

Van veel geurstoffen is zelfs bekend dat ze reageren in combinatie met zonlicht. Super dom dus om dit soort geurstoffen aan dagcrèmes en zonnebrand producten toe te voegen. Daarnaast bevat de Rituals zonnebrand lotion zonnefilters waar ik zelf geen fan van ben, waaronder: Octocrylene en Butyl Methoxydibenzoylmethane.

Ben je benieuwd naar mijn lijstje met huidvriendelijke zonnebrand? Hieronder lees je mijn twee favorieten!

Of lees hier mijn complete zonnebrand productadvies

goodiebox review mei 2022

Figs & Rouge Fortify Blue Buffer Anti-Pollution Drops

De Figs & Rouge anti-pollution druppels, zouden je huid beschermen tegen blauw licht, milieu vervuilende stoffen en tegen de schadelijke invloeden van zonlicht. Met als doel om huidveroudering tegen te gaan. Klinkt allemaal veelbelovend, maar is dat het ook?

Om je huid te kunnen beschermen zijn er in ieder geval antioxidanten nodig. Als ik naar de ingrediëntenlijst van dit flesje kijk, zie ik inderdaad dat ze een antioxidant gebruikt. Namelijk: niacinamide. Maar daar blijft het dan ook bij. Wel hebben ze ook hyaluronzuur gebruikt, maar alsnog vind ik de anti-age ingrediënten in deze druppels echt minimaal.

Weet je wat je beter kunt doen? Een paar druppels natuurlijke kukui olie door je dagcrème druppelen. Deze olie zit van nature namelijk al vól met antioxidanten. Zo weet je zeker dat je genoeg antioxidanten smeert. En je huid voldoende beschermt is tegen huid verouderende stoffen.

goodiebox unboxing mei

Antonio Axu Super Glow Hair Masque

Aan een haarmasker kan qua formulering eigenlijk niet zo heel veel mis gaan. Je haren zijn tenslotte al dood. Klinkt een beetje cru, maar wat ik bedoel te zeggen, is dat een haarmasker daarom weinig problemen kan geven. Tenzij je het natuurlijk op je hoofdhuid smeert. Dat zou ik eigenlijk bij geen één haarmasker doen.

Als ik naar de ingrediëntenlijst van het Antionio Axu Super Glow haarmasker kijk, zie ik heel wat verzorgende stoffen in de lijst staan. Zo zit er abrikozenpitolie in, olie fytosterolesters en siliconen. Dit laatste ingrediënt legt een soort laagje over je haren, waardoor je haren zachter aanvoelen en er glanzender uit zien.

Wel zie ik dat er parfum in het haarmasker zit. In een vrij hoge concentratie ook. Maar als je het masker alleen in je haren smeert, zal dit waarschijnlijk geen problemen geven. Het is tenslotte ook wel lekker als je haarmasker een beetje ruikt.

Ben je benieuwd naar mijn favoriete haarmaskers? Hieronder heb ik twee voorbeelden gezet!

goodiebox mei 2022 review

Australian Body Care Spot Stick

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind Australian Body Care echt een vreselijk merk. Vrijwel alle producten bevatten namelijk problematische ingrediënten. Zo ook de Australian Body Care Spot stick. Het bestaat namelijk vooral uit alcohol. Wat onwijs uitdroogt.

Hierdoor lijkt het alsof de stick werkt, het droogt tenslotte je puistje uit, maar op lange termijn maakt dit acne klachten alleen maar erger. Als reactie op de uitdroging gaat je huid namelijk meer talg aanmaken. En meer talg betekent meer onzuiverheden. Daarnaast zitten er ook nog andere irriterende stoffen in, als toverhazelaar, limonene en linalool.

Verder mis ik het ingrediënt salicylzuur. Dit is namelijk een heel effectief ingrediënt tegen onzuiverheden. Het lost overtollig talg op én remt ontstekingen. Net als benzoylperoxide trouwens.

Ben je op zoek naar een aanstip lotion tegen onzuiverheden? Hieronder heb ik een paar goede alternatieven gezet:

Avant Skincare Brightening & De-Puffing Eye Mask

Het Avant Skincare Brightening & De-Puffing Hyaluronic Overnight Eye Recovery Mask, een hele mond vol, is een oog masker. Die de huid onder je ogen zou oplichten en minder puffy zou maken.

Zelf denk ik dat dit oogmasker je ogen juist laat opzwellen, omdat het masker heel veel geurstoffen en parfum bevat. Dit irriteert zowel je huid als je ogen. En kan hierdoor voor zwelling zorgen.

De grap is zelfs, naja eigenlijk is het om te huilen, dat er zelfs lichtgevoelige stoffen inzitten. Dit zijn stoffen die reageren op zonlicht en zo voor pigmentvlekken kunnen zorgen. Oftewel, de huid onder je ogen donkerder maken in plaats van lichter. En dat voor een prijs van 83 euro!

goodiebox mei 2022

Goodiebox review april 2022

Uit de Goodiebox van april 2022 zou ik vier producten aanraden om te gebruiken. De rest zo zou ik laten staan, omdat de formuleringen schadelijke ingrediënten bevatten of té weinig werkzame ingrediënten. Je leest mijn Goodiebox review van april hieronder!

Batiste Dry Shampoo

Aan een droogshampoo kan qua formulering eigenlijk weinig  mis gaan. Waar je vooral op kunt letten, is de gebruikerservaring van anderen. Ik ben mij daarom even gaan verdiepen in de Batiste Dry Shampoo reviews. En deze zijn heel positief. Daarom zou ik de Dry shampoo lekker gebruiken!

goodiebox april 2022

Elemis Frangipani Monoi Shower Cream

Het merk Elemis kende ik eerlijk gezegd nog niet. De Elemis Frangipani Monoi Shower Cream was voor mij daarom ook nieuw. Maar als ik de reviews mag geloven, is het een fijne douche gel. Mensen schrijven dat de shower gel een fijne, smeerbare, crème structuur heeft en lekker ruikt.

Dit laatste is vaak een red flag, omdat lekker ruikende producten vaak niet zo lekker voor je huid zijn. En dat is ook bij deze shower cream het geval. Het bevat namelijk een vrij hoge concentratie parfum. En een hoge hoeveelheid linalool. Dit is een geurstof die bekend staat om het uitlokken van allergisch contacteczeem. Ik zou het product daarom laten staan.

Ben je op zoek naar betere alternatieven? Hieronder heb ik een aantal huidvriendelijke douche producten gezet:

goodiebox review 2022

Urban Kind Urban Defence Day Cream

De Urban Kind Urban Defence Day cream zou een hydraterende dag crème zijn. Met daarin veel antioxidanten die je huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Nu belooft tegenwoordig ieder merk dit, maar het ook waarmaken is vaak een ander verhaal.

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst van deze Urban dagcrème zie ik inderdaad een mooi lijstje antioxidanten, waaronder: vitamine B5 vitamine C, vitamine E, groene thee extract en ferulazuur. Ook zit er hyaluronzuur, bisabolol, shea butter en ceramide. Al deze ingrediënten hydrateren en verzorgen je huid.

Normaal gesproken, verschijnt er nu een 'máár' in mijn review, maar (  ) dit keer niet! De formulering ziet er gewoon goed uit. En kun je dus met een gerust hart opsmeren. Een andere dagcrème die ik ook echt kan aanraden is deze Olaz 7 in 1 parfumvrije dagcreme. Deze crème zit vol met ingrediënten die je huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering!

Gosh Copenhagen Brow Lift Lamination

Net als de Batiste Dry Shampoo hierboven, kan ook aan deze Gosh Copenhagen Brow Lift Lamination qua formulering niet zoveel mis gaan. Het is vooral belangrijk dat de wenkbrauw wax goed werkt. En als ik de reviews mag geloven, is dit zo.

Het lift je wenkbrauw haartjes omhoog met een soort wax structuur. Waardoor de afzonderlijke wenkbrauw haren beter te zien zijn en je wenkbrauwen zo voller ogen. Het accentueert en fixeert. Ik vind het effect zelf heel mooi, dus ik zou deze zeker lekker proberen!

goodiebox review april 2022

Vita Liberata The Fabulous Gradual Lotion

En dan als laatste, de Vita Liberata Fabulous Gradual Lotion. Het is een zelf bruinende lotion en daar ben ik groot voorstander van. De zon is gewoon super slecht voor je huid, waardoor een zelfbruiner een heel goed en huidvriendelijk alternatief op zonnen kan zijn.

Daarnaast vind ik vind het zelf zonde van mijn tijd om uren lang te bakken. Terwijl je jezelf ook in vijf minuten een zongebruinde kleur kunt geven. Die er, in mijn geval, vaak ook nog mooier uit ziet. Omdat ik altijd wel een plekje vergeet. Of dat zelfs het knoopje van mijn bikini in mijn huid afgerukt staat.

Het lastige is alleen dat zelfbruiners niet de meest huidvriendelijke producten zijn. Het is natuurlijk altijd beter dan zonlicht. Maar veel zelfbruinende producten bevatten enorm veel geurstoffen. Om het bruinende kleurtje in de lotion, vaak DHA, te maskeren. Een goede en huidvriendelijke zelfbruiner vinden is daarom vaak een hele klus.

Toch viel mij de formulering van de Vita Liberata zelfbruiner niet tegen. Zo bestaat de zelfbruiner vooral uit aloe vera water, glycerine, een aantal vetachtige alcoholsoorten, shea butter en natuurlijk het bruinende ingrediënt DHA.

Maar er zitten bijvoorbeeld ook antioxidanten in, als: panthenol en vitamine. Daarnaast zie ik maar één geurstof terugkomen in de ingrediëntenlijst, namelijk benzyl alcohol. En dat is ook vrij bijzonder voor een zelfbruiner. Kortom, Reageert je huid er toch niet goed op? Dan kan het zijn dat je gevoelig reageert op de geurstof benzyl alcohol.

Wil je liever een alcohol en parfumvrije zelfbruiner smeren? Hieronder heb ik twee goede voorbeelden gezet!

Of lees hier mijn complete lijstje aan huidvriendelijke zelfbruiners

zelfbruiner benen

Goodiebox review maart 2022

In de Goodiebox Unboxing van maart 2022 zitten vijf producten. Hiervan zou ik er helaas maar eentje aanraden om te gebruiken. Je leest mijn Goodiebox review van maart hieronder!

Frank Body Original Coffee Scrub

De naam van deze Original Coffee scrub van Frank Body zegt het eigenlijk al: een scrub op basis van koffie. Hierbij hebben ze gebruik gemaakt van koffie poeder. Ik ben sowieso geen fan van scrubs. Maar al helemaal niet van koffie scrubs. De koffie korrels zijn namelijk veel te agressief voor je huid. Je haalt hierdoor niet alleen de dode huidcellen van de huid. Maar ook de gezonde huidcellen daaronder. En dat maakt je huidconditie alleen maar slechter!

Een goed alternatief op de Original Coffee scrub van Frank Body is deze Unscrub van Paula's Choice, waarbij niet gebruikt is van agressieve scrubkorrels. Maar van jojoba olie bolletjes, die vanzelf oplossen.

goodiebox maart 2022

Antionio AXU Sea Salt Spray

De Sea Salt Spray van Antonio gebruik je natuurlijk niet op je gezicht, maar op je haren. Daarom maakt de ingrediëntenlijst ook minder uit. Wel zie ik dat de spray vooral uit alcohol bestaat. Dit is een stof die zowel je huid als je haren uitdroogt. Maar, een Sea Salt spray werkt natuurlijk sowieso niet verzorgend. Het hele idee is namelijk juist dat het je haar stugger maakt. Zodat je een strandachtige haar textuur creëert. En dat zal deze spray naar verwachting wel doen.

Mudmasky Vitamin A Booster Blue Clay Mask

Dit Vitamine A Blue Clay masker van Mudmasky ziet er op zich qua formulering goed uit. Zo bevat het masker een hoge concentratie kaoline. Dit is een klei soort, die overtollig talg oplost. Wat het een fijn ingrediënt maakt voor de vettere huid. Daarnaast bevat het gezichtsmasker ook nog andere effectieve ingrediënten. Als: caster olie, blauwe lotus extract, granaatappel extract, bakuchiol en glycerine.

Benieuwd welke gezichtsmasker ik nog meer adviseer? Lees dan mijn blog: gezichtsmasker: maken of kopen?

goodiebox review maart 2022

Age Radiance Blauwe Vulkaansteen Zuiverende & Antioxydiserende gezichtsreiniging

Ook de Avants gezichtsreiniging zou ik niet gebruiken. Niet alleen, omdat de reiniger absurd duur is (87 euro). Maar ook omdat er veel problematische ingrediënten in zitten. Zo bestaat de reiniger voor een groot deel uit cocamidopropyl betaine. Een agressief reinigende stof die bekend staat om het uitlokken van allergische reacties. Je ziet dit ingrediënt ook vaak terugkomen in shampoos.

Daarnaast bevat de reiniger ook een hoge concentratie wintergreen. Dit is een muntolie die vaak gesmeerd wordt om spierpijn te verminderen. Of de pijn van een verrekte spier te verzachten. Maar de muntolie bevat een hoge concentratie methylsalicylaat, wat je huid onwijs irriteert!

Een goed alternatief op de gezichtsreiniging van Avant is de Zarqa reinigingsgel voor de normale tot onzuivere, vette huid. Of deze hydraterende wascreme van La Roche Posay voor de normale tot gevoelige en droge huid.

Goodiebox maart 2022

Goodiebox review februari 2022

In de Goodiebox van februari zitten vijf producten. Hiervan zou ik zelf maar twee product smeren. Waarom? Je leest het hieronder in mijn Goodiebox review!

Imminence Body & Hand Nourishing Milk

Het eerste product uit de Goodiebox van februari is deze hand en body milk van het Franse merk Imminence. Zoals de naam van het product al beschrijft, gaat het om een voedende melk. Die je zowel op je handen als lichaam kunt smeren. Het product heeft het zogeheten Ecocert label. Dit houdt in dat minimaal; 95% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. En dat de gebruikte verpakking biologisch afbreekbaar en recyclebaar is. Het begint goed!

Maar dan de ingrediëntenlijst.. Is deze echt zo voedend als dat het merk beloofd? Dit kon ik niet meteen achterhalen. Aangezien het bekijken van de ingrediëntenlijst al een opdracht op zich was. Er verschijnt namelijk om de 5 seconde een pop-up melding in je scherm. Die je dus honderd keer moest wegklikken om alle ingrediënten te kunnen lezen... Maar het is gelukt hoor!

De melk bestaat inderdaad uit een mooi lijstje voedende ingrediënten, waaronder: glycerine, koffie zaden extract, zonnebloemolie, cetaryl alcohol en een klein beetje vitamine E. Wat wel jammer is, is dat het product ook parfum bevat. Hier ben ik zelf geen fan van, omdat parfum bekend staat om het uitlokken van huidallergieën. Gelukkig is de gebruikte concentratie parfum heel laag. Twijfelachtig dus. Voor de gevoelige huid zou ik deze melk niet smeren, maar de overige huidtypes zouden het zeker kunnen proberen.

Heb je last van droge handen en wil je graag weten welke handcrème je het beste kunt smeren? Lees dan hier mijn gratis productadvies bij droge handen!

E-cooking Vitamine C-serum

Als je ziet dat een product een vitamine bevat, zoals bijvoorbeeld vitamine C, dan is het belangrijk om eerst de verpakking te checken. Vitamines zijn namelijk heel gevoelig voor zonlicht en zuurstof. En overleven daarom niet in producten die verpakt zitten in potjes. Het E-cooking vitamine C serum zit in een pompje en heeft een vrij donker glas. Hiermee zou het vitamine C redelijk stabiel in moeten blijven.

Als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik dat er een relatief hoge concentratie vitamine C is gebruikt, dus dat is ook positief! Daarnaast zijn er ook nog andere voedende stoffen aan het serum toegevoegd, als: glycerine, propanediol en hyaluronzuur. Kortom, een fijn serum!

Goodiebox unboxing

Hygens Organic Hyaluronic serum

Nee, nee en nog is nee! Dit serum zou ik absoluut niet adviseren. Volgens de verpakking gaat het om een geconcentreerd serum met hylaluronzuur. Wat de huid voedt, beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en grove poriën vermindert. Er zit inderdaad hyaluronzuur in. Maar helaas ook allerlei problematische ingrediënten. Die bovenstaande product beloftes juist tegenwerken.

Zo zit er rozenwater en benzyl alcohol in. Beide bevatten geurstoffen die de huid irriteren. Je beschermt je huid dus niet tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je brengt juist schadelijke prikkels aan. Daarnaast  bevat het serum een relatief hoge concentratie alcohol. Dit droogt je huid uit, waardoor je poriën meer talg gaan aanmaken om de uitdroging te compenseren. Door deze verhoogde talgaanmaak, rekken je poriën uit. En worden ze dus groter in plaats van kleiner. Liever niet dus!

Wil je wel graag een hyaluronzuur serum smeren? Dan kan ik het Simia Original Hyaluron serum aanraden.

TeeezCosmetics Lipgloss

En dan het laatste product: een lipgloss van het merk TeeezCosmetics. Van make-up hoef je natuurlijk te verwachten dat het je huid en lippen verzorgt. Maar het is wel belangrijk om ook kritisch naar deze producten te kijken. Het is namelijk zonde om dure huidproducten te gebruiken. En tegelijkertijd make-up te smeren die de conditie van je huid of lippen verslechteren. Wist je bijvoorbeeld dat veel lipproducten de grote oorzaak zijn van droge lippen? Echt zonde.

Maar terug naar de TeeezCosmetics lipgloss. Heeft het een huidvriendelijke ingrediëntenlijst? Helaas niet.. De lipgloss bevat namelijk een hoge concentratie aroma. Oftewel parfum. Daarnaast zit er ook een relatief hoge concentratie rozemarijnolie in. Ook dit ingrediënt zou ik niet smeren, omdat het snel huidreacties uitlokt.

Heb je last van droge lippen en wil je graag weten welke balsem je het beste kunt smeren? Lees dan hier mijn gratis productadvies tegen droge lippen.

Goodiebox februari 2022 review

Kndr-Beauty Calm Kind mist

En dan deze nevel spray. Ook wel setting spray genoemd. Je sprayt de mist op om ervoor te zorgen dat je make-up goed blijft zitten. Toch zou ik deze spray laten staan. Als ik namelijk naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik een hoge concentratie toverhazelaar. Dit ingrediënt staat bekend om het uitlokken van overgevoeligheidsreacties. Echt heel jammer dat ze dit ingrediënt gebruikt hebben, want verder zit de spray er goed uit..

Texturing spray wax

Deze wax spray smeer je natuurlijk niet op je gezicht. Maar spray je op je haren. Om het meer volume en textuur te geven. Hier kan qua ingrediëntenlijst eigenlijk weinig aan mis gaan, dus sprayen maar!

Goodiebox februari 2022

Goodiebox review januari 2022

In de Goodiebox van januari zitten vijf producten. Hiervan zou ik maar één product aanraden om te gebruiken. Hieronder lees je waaromEn wat goede alternatieven zijn, op de producten die niet zo best uit de review zijn gekomen.

Ecooking Intimate Wash

Volgens het merk is dit een milde zeep, speciaal ontwikkeld voor de intieme zone. Op zich zitten ziet de formulering er beter uit dan veel andere vaginale waslotions. Als ik deze formuleringen soms onder de loep neem, schrik ik echt. Ze doen niets goeds voor je vagina en zorgen alleen maar voor problemen. In mijn blog 'vaginaal gedoe' lees je hier meer over.

Maar terug naar de Ecooking Intimate Wash. De formulering is op zich mild, met ingrediënten als: glycerine, melkzuur en aloe vera. Toch zou ik deze wash niet adviseren, want in het product zitten ook nog stoffen als: sulfaten, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, citroenzuur, fytocolic zuur. Allemaal stoffen die je vagina helemaal niet nodig heeft. Je kunt dan veel beter gewoon wassen met zeep. En dit product gebruiken voor je lichaamshuid. Want daar is deze wash wel geschikt voor!

Een goed alternatief op de Ecooking Intimate wash is: je vagina wassen met water en scheren met olijfolie. Zo voorkom je irritatie en jeuk!

JUSTK Argan Oil Brightening Conditioner

De naam van deze conditioner klinkt goed, want argan olie heeft zeker een verzorgende werking op je haren. Helaas kan ik nergens de ingrediëntenlijst van deze conditioner vinden. En het product daarom ook niet beoordelen.. Mocht je de ingrediëntenlijst wel hebben. Dan mag je dit altijd naar mij toesturen!

Goodiebox review

Skon Skin Care Repair Microbiome Night Crème

Deze crème kost normaal dik zestig euro, dus wat dat betreft heb je de kosten van box er meteen uit. Ik had eerlijk gezegd niet veel van deze crème verwacht, omdat het merk veel schrijft over essentiële oliën. Iets wat je vaak terug ziet in natuurlijke cosmetica, maar wat ik zelf nooit zou smeren. Gelukkig hebben ze de etherische oliën bij deze crème geskipt. Wat er wel in zit zijn hydraterende en verzorgende ingrediënten, als: olijfolie, glycerine, abrikozenpitolie en druivenpitolie. Een fijne crème voor de normale tot droge huid dus!

Een goed alternatief op de Skon nachtcrème, die ik zelf beter vind, is deze hydraterende crème van Eucerin.

TONYMOLY Scent Of The Day Hand Cream

Volgens de verpakking gaat het om een hydraterende en verzorgende handcrème. Speciaal ontwikkelt voor mensen met droge handen. Toch laat de ingrediëntenlijst iets anders zien...  Er zitten namelijk allerlei geurstoffen in, waaronder: linalool, citronellol, limonene en cinnamal. Deze geurstoffen staan bekend om het uitlokken van contact allergieën. Er zitten ook zeker stoffen in die je handen hydrateren. Maar dit zijn er relatief weinig. En in mijn ogen wegen deze stoffen niet op tegen de gebruikte geurstoffen. Wel moet ik te zeggen dat ik de verpakking erg origineel vind!

Een goed alternatief op de TonyMoly handcrème is: deze handcrème van La Roche Posay. Benieuwd welke handcrèmes ik nog meer adviseer? Lees dan hier mijn gratis handverzorgingsadvies. Met daarin allerlei voorbeelden van effectieve handcrèmes zonder troep!

droge handen

Skin & Co Truffle Therapy Face Toner

Met toners moet je altijd extra alert zijn. Ze bevatten vaak uitdrogende en agressieve matterende ingrediënten. Om zo het tonende effect te verkrijgen. Maar voor je huid niet al te vriendelijk. En daar is deze toner een voorbeeld van. Het zit namelijk echt vol met schadelijke ingrediënten. Waaronder: rozemarijn, sinaasappel, toverhazelaar, limoen, lavendel, rozen en parfum. Allemaal ingrediënten die je huid stuk voor stuk irriteren. Deze zou ik echt laten staan!

Een goed alternatief op de Skin & Co Toner is: deze toner van Paula's Choice. Het zit vol antioxidanten en is vrij van schadelijke ingrediënten.

Goodiebox januari

Goodiebox opzeggen

Wil je na het lezen bovenstaande review je Goodiebox opzeggen? Dat kan! Het was voor mij even zoeken hoe je de Goodiebox kunt stopzetten, maar ik heb het gevonden. Je kunt via deze link je Goodiebox opzeggen of je Goodiebox pauzeren. Daarnaast kun je de Goodiebox ook stopzetten door een mail te sturen naar hello@goodiebox.nl. Waarin je aangeeft de Goodiebox niet langer meer te willen ontvangen.

Dit zijn echt de enige twee manieren op je Goodiebox op te zeggen. Een opzegging per post neemt het merk niet in behandeling. Ook las ik in de algemene voorwaarden, dat je Goodiepoints vervallen als je de Goodiebox opzegt.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram