Beste hyaluronzuur serum
25 juni 2024 
10 min. leestijd

Beste hyaluronzuur serum

Hyaluronzuur serums zorgen over het algemeen voor een goed gehydrateerde huid, verminderen van fijne lijntjes en het stimuleren van een meer 'glowy skin'. Maar waar let je op als je het beste hyaluronzuur serum wil kopen? En wat zijn de beste hyaluronzuur serums van dit moment? Ik help je graag!

Samenvatting beste hyaluronzuur serums

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van mijn favoriete hyaluronzuur serums van dit moment!

beste hyaluronzuur serum

Beste serum met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die verschillende voordelen kan bieden voor je huid. Ten eerste staat de stof bekend om zijn vermogen om water vast te houden. Wat natuurlijk belangrijk is voor het ondersteunen van een goed gehydrateerde huid en het voorkomen van vochtverlies. Hierdoor verbetert hyaluronzuur de huidhydratatie, helpt het een droge huid voorkomen en geeft het een meer stralende teint.

Daarnaast zijn fijne lijntjes en rimpels vaak voor een deel het gevolg van een droge huid, waardoor beide huidveranderingen tijdelijk kunnen verminderen wanneer je een goed hyaluronzuur serum smeert. Hyaluronzuur heeft sowieso lichte anti aging eigenschappen, omdat het de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Denk aan: zonlicht, milieuvervuiling en rook.

Indirect kan dit weer bijdragen aan het verminderen van de kans op huidveroudering. Verder verbetert hyaluronzuur de huid elasticiteit, maakt het de huid voller en stimuleert het wondgenezingsproces (huid herstelt sneller). Deze eigenschappen verklaren ook de populariteit rondom hyaluronzuur fillers. Die de huid voller maken om zo bepaalde gezichtscontouren te accentueren of strakker te maken.

Toch wil ik ook even benoemen dat ik geen wonderen zou verwachten van een hyaluronzuur serum en er al helemaal niet teveel geld aan uitgeven. De kans is namelijk groot dat hyaluronzuur ook al in je gezichtscrème zit. Wat mij betreft is het beste hyaluronzuur serum daarom niet te duur en bevat het altijd ook nog andere werkzame stoffen die de huidconditie verbeteren.

de beste hyaluronzuur serum

Paula's Choice hyaluronic acid booster

Dit Paula's Choice serum is een goed voorbeeld van een goed hyaluronzuur serum. Het bevat naast een hoge concentratie hyaluronzuur namelijk ook nog een hoop andere effectieve ingrediënten. Zo is er een vrij hoge hoeveelheid panthenol aan het serum toegevoegd. Dit ingrediënt houdt vocht vast in de huid en heeft bovendien anti aging eigenschappen.

Daarnaast bevat het hyaluronzuur serum nog verschillende ceramiden, waaronder: ceramide NP, ceramide EOP en ceramide AP. Deze ceramiden dragen ook bij een aan betere huidhydratatie. En hier blijft het niet bij! Werkzame stoffen die ik ook terug zie in de ingrediëntenlijst, zijn: glycerine, adenosine, silanetriol en phytosphingosine.

Kortom, een hydratatie booster! Op dit moment vind ik dit het allerbeste hyaluronzuur serum. Ben je benieuwd naar mijn mening over andere Paula's Choice producten? Bekijk dan mijn Huidtherapeutische review Paula's Choice.

hyaluronzuur serum

CeraVe hyaluronzuur serum

Ook dit CeraVe hyaluronzuur serum kan ik aanraden als je op zoek bent naar een goed en hydraterend serum. Het bevat ook weer een hoge concentratie hyaluronzuur. Samen met een mooi lijstje andere hydraterende stoffen. Zo is er glycerine aan het serum toegevoegd. Een ingrediënt dat water vasthoudt en vochtverlies tegengaat.

Maar ook drie verschillende ceramiden met hydraterende eigenschappen op de huid. Plus panthenol wat de huidhydratatie ondersteunt en je huid zo weer zacht en soepel maakt. Daarnaast zit het serum verpakt in een luchtdicht pompje. Wat de houdbaarheid van de ingrediënten waarborgt.

Kortom, zeker het proberen waard! Ben je benieuwd naar mijn mening over andere Cerave producten? Bekijk dan mijn Huidtherapeutische review cerave.

beste hyaluronzuur serum

Biodermal hyaluron serum

Ook dit serum van Biodermal mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje met beste hyaluronzuur serums. Het hyaluronzuur serum bevat weer een werkzame concentratie hyaluronzuur. Maar dit is niet het enige ingrediënt wat dit serum het smeren waard maakt. Er zijn namelijk meer effectieve stoffen toegevoegd, waaronder een super hoge concentratie niacinamide.

Dit is een krachtig ingrediënt die de huid hydrateert, ontstekingen remt, pigmentvlekjes bleekt, de talgproductie reguleert en de huid beschermt tegen huidveroudering. Daarnaast zijn er ook nog andere antioxidanten aan het serum toegevoegd, waaronder: ubiquinone en vitamine E. Kortom, een fijn serum die de huid hydrateert én beschermt tegen veroudering.

beste hyaluronzuur serum

Cosrx hyaluronzuur serum

Dit Cosrx hyaluronzuur serum verdient ook zeker een plek in deze lijst met beste hyaluronzuur serums. Het bevat namelijk een mix van hydraterende en huidverbeterende ingrediënten. Zo zorgen hyaluronzuur, glycerine en pentylene glycol voor een intensieve hydratatie. Terwijl peptiden zoals Acetyl Hexapeptide-8 en Copper Tripeptide-1 weer anti aging eigenschappen hebben.

Daarnaast bevat het hyaluronzuur serum ook nog kalmerende ingrediënten zoals allantoine en betaine. Samen met een aantal aminozuren verbeteren ze de huidbarrière en bevorderen ze een gezonde huid. Wat ik zelf een groot pluspunt vind, is de toevoeging van niacinamide en vitamine E. Dit zijn beide antioxidanten die de huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Kortom een aanrader!

beste hyaluronzuur serum

The Inkey List hyaluronic serum

Ook dit hyaluronzuur van The Inkey list is een goed en vooral betaalbaar hyaluronzuur serum.  Op de verpakking van het product is al te zien dat het serum 2%  hyaluronzuur bevat. Een werkzame en effectieve concentratie die ervoor kan zorgen dat je huid beter vocht vasthoudt en zo minder droog aanvoelt.

Daarnaast zijn er ook nog andere hydraterende ingrediënten aan het serum toegevoegd, waaronder: propanediol en glycerine. Niet zoveel extra ingrediënten als de hyaluronzuur serums hierboven, maar wel voldoende om je huid te hydrateren. Dit verklaart overigens ook de relatief lage prijs.

beste hyaluronzuur serum

Medik8 Hydr8 B5 hyaluronic acid serum

Het Medik8 hyaluronzuur serum kreeg ik een tijdje geleden toegestuurd in een pr pakketje. Persoonlijk vind ik het serum prijzig, maar over de formulering en het effect ben ik wel heel positief! Het hyaluronzuur serum bevat onder andere een hoge concentratie hyaluronzuur én panthenol.

Beide dragen bij aan een betere huidhydratatie, een meer stralende huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels als gevolg van droogte. Maar er zijn meer effectieve stoffen toegevoegd, waaronder: glycerine, sodium PCA, ureum, sojaboon exract, lysine, alanine, arginine, histidine, serine, proline, allantoíne en sorbitol.

Met een handig pippetje breng je een paar druppels van het serum aan op de huid, waardoor je nooit per ongeluk teveel aanbrengt. Aan het begin moest ik wel even wennen aan dit serum. Het heeft namelijk een hele lichte structuur, waardoor het bijna aanvoelt als een soort watermist op je huid. Maar na twee minuten was het serum helemaal opgenomen en voelde mijn huid heerlijk zacht. Ik denk dat met name mensen met een vette huid dit serum erg fijn zullen vinden!

beste hyaluronzuur serum

Hema Hyaluronzuur serum

Als je op zoek bent naar een budgetproof en huidvriendelijk hyaluronzuur serum is dit Hema serum het overwegen waard. Het serum is qua formulering minder spannend dan de hyaluronzuur serums hierboven. Maar alsnog een goede optie als je aan het hydrateren van je huid wil werken.

De Hema Ultra Hydrate Skin booster bestaat uit een beperkt aantal ingrediënten, waarvan twee ingrediënten invloed hebben op de huidhydratatie. Namelijk: keratine en natuurlijk hyaluronzuur. Daarnaast is het hyaluronzuur serum van de Hema, in tegenstelling tot veel andere Hema producten, vrij van irriterende stoffen. Al met al een fijn en betaalbaar hyaluronzuur serum dus!

beste hyaluronzuur serum

IndeedLabs Hyaluronzuurserum

Het Hydraluron serum van IndeedLabs bevat ook weer een hoge concentratie hyaluronzuur. Het is zelfs zo dat het serum met name uit hyaluronzuur bestaat. Maar er zijn ook nog andere hydraterende stoffen aan het serum toegevoegd, waaronder: butelyne glycol en propanediol.

Daarnaast bevat het serum alg extract. Dit extract heeft krachtige antioxiderende eigenschappen en beschermt de huid zo tegen vroegtijdige veroudering. Kortom, een huidvriendelijk, hydraterende en beschermend serum!

beste hyaluronzuur serum

Hanskin hyaluronic acid serum mist

Hanskin Hyaluron Skin essence is eigenlijk geen serum, maar meer een toner. Toch wil ik het graag meenemen in deze lijst met beste hyaluronzuur serums, omdat het een fijn serum is voor de droge huid. Of volgens het merk zelf, de dorstige huid. Je brengt het na reinigen van je gezicht aan op je huid, laat dit intrekken en smeert hierover heen je serum of crème. Ik heb het zelf een aantal weken gebruikt en ik vind zelf wel dat het een serum kan vervangen.

Het product bestaat uit 10% hyaluronzuur. Dit geeft je huid een boost. Daarnaast bevat het ook nog een aantal andere hydraterende stoffen , waaronder: glycerine, lijnzaadolie extract en gehydrolyseerde algen. Al deze ingrediënten dragen bij aan het verbeteren van het water gehalte in de huid en de algehele huidhydratatie. Kortom, een fijne gezichtstoner die ook prima door kan als serum.

wat is de beste hyaluronzuur serum

Welke hyaluronzuur is de beste?

Hyaluronzuur kan in verschillende vormen aan cosmetica worden toegevoegd. Zo heb je veganistisch hyaluronzuur en hyaluronzuur van dierlijke bronnen of microbiële fermentatie. Maar het grootste verschil zit in het moleculair gewicht. Je hebt hyaluronzuur met hoog, laag en ultra laag moleculair gewicht.

Over het algemeen geldt dat hoe lager het moleculair gewicht is, hoe dieper het hyaluronzuur in de huid kan doordringen. Hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht hydrateert voornamelijk de oppervlakkige huidlaag en stimuleert het doordringen van andere stoffen dieper in de huid.

Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht kan iets dieper in de huid doordringen en hydrateert daardoor op een dieper niveau, voornamelijk in de bovenste huidlaag. De moleculen van cosmetische stoffen zijn namelijk te groot om de diepere huidlagen te bereiken. Hyaluronzuur met een ultra laag moleculair gewicht is een controversieel ingrediënt dat volgens studies fungeert als een signaalstof.

beste hyaluronzuur serum

Hyaluronzuur serum beste getest

Ga je een hyaluronzuur serum kopen? Dan zijn er een aantal punten waar je extra op kunt letten om zo de kans op een goede aankoop te vergroten. Hieronder heb ik een aantal punten gezet waaraan het beste hyaluronzuur serum naar mijn mening aan moet voldoen. Al deze punten heb ik ook meegenomen in het samenstellen van deze lijst met beste hyaluronzuur serums!

Beste hyaluronzuur serum bevat andere hydraterende stoffen

Zoals ik eerder in de blog ook al aangaf zou ik niet zo snel voor een puur hyaluronzuur serum gaan, maar voor hyaluronzuur serums waaraan ook nog andere actieve ingrediënten zijn toegevoegd. Zo bevat een goed hyaluronzuur serum naar mijn mening in ieder geval ook andere hydraterende stoffen die de huid gehydrateerd houden en eventuele fijne lijntjes en rimpels tijdelijk minder zichtbaar maken.

Beste hyaluronzuur serum bevat ook antioxidanten

Het is ook goed als een hyaluornzuur serum nog antioxidanten bevat die de huid beschermen tegen veroudering. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, vitamine A, vitamine E, groene thee extract of niacinamide. Deze antioxidanten helpen bij het beschermen van de huid tegen vrije radicalen en schadelijke stoffen van buitenaf. Die op hun beurt weer bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering.

Beste hyaluronzuur serum bevat werkzame concentratie hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijke vochtinbrenger dat van nature ook al op de huid aanwezig is. Als je dit gaat aanvullen doormiddel van een goed hyaluronzuur serum is het belangrijk dat het serum wel voldoende hyaluronzuur bevat om te zorgen voor een langdurige hydratatie. Concentraties variëren meestal tussen 0,1% en 2% (hoogste concentratie). Afhankelijk van de formule en het beoogde doel.

Beste hyaluronzuur serum bevat hoog en laag moleculair hyaluronzuur

Ideaal gezien bevat het serum zowel hyaluronzuur met hoog moleculair gewicht als met laag moleculair gewicht. Hoog moleculair gewicht hyaluronzuur hydrateert de bovenste huidlagen, terwijl laag moleculair gewicht hyaluronzuur dieper in de huid kan doordringen en daar hydratatie kan bieden. Helaas is het wel zo dat de meeste hyaluronzuur serums maar één van de twee vormen bevat.

Beste hyaluronzuur serum trekt goed de huid in

Een goed serum moet wat mij betreft een lichte, niet-vette textuur hebben die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het hyaluronzuur effectief kan werken zonder een plakkerig gevoel achter te laten, waardoor het ook fijn aanvoelt op de vette huid. Tip! Een hyaluronzuur serum kun je het beste op een vochtige huid aanbrengen. Hierdoor trekt de stof in de diepere huidlagen en zorgt het voor een diepe hydratatie.

beste serum hyaluronzuur

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram