Luus van Eck, Huidtherapeut (BSc) 

Luus van Eck

Even voorstellen!

'Over ons' klopt eigenlijk niet, want ik doe dit in mijn eentje!


Even voorstellen: mijn naam is Luus en ik ben inmiddels zes jaar afgestudeerd als Huidtherapeut. Mijn haat-liefdeverhouding met de huid begon al ver voor de start van mijn studie. Ik ben namelijk als baby veel te vroeg geboren. Zonder ontwikkelde huid. Een geboren expert als het gaat om huidkwaaltjes zullen we maar zeggen!


Hierdoor heb ik al mijn hele leven last van allerlei huidkwaaltjes. Netelroos, acne, cosmetica allergieën, zonneallergie, ik kan ze allemaal afvinken. Hierdoor heb ik inmiddels ook al veel kennis en ervaring opgedaan. En dit wil ik graag met jullie delen! Vandaar dat ik met Sproet ben begonnen. Met dit platform hoop ik anderen te kunnen helpen met hun huidproblemen en het vinden van de juiste huidproducten.


Producten die écht werken, want dit is lang niet van zelfsprekend. Er worden zo ongelofelijk veel producten verkocht die werkelijk niets voor je huid doen. Sterker nog; een groot deel van deze producten heeft zelfs een negatief effect op de conditie van je huid. Super zonde! Het zorgt voor vervelende huidklachten, die helemaal niet nodig zijn. Hier hoop ik met Sproet verandering in te brengen. Doormiddel van gratis, professioneel, niet-commercieel en vooral eerlijk huidadvies.

Mijn missie

Ik heb Sproet opgericht, omdat ik me hard wil maken voor alle foutieve claims en nietszeggende beloftes die cosmetica merken op de achterkant van hun potjes en flesjes zetten. Tegenwoordig wordt er namelijk van alles aan de consument beloofd. Terwijl een groot deel van deze product beloftes helemaal niet waargemaakt kunnen worden.


In tegendeel; veel van deze producten zullen de conditie van je huid alleen maar verslechteren in plaats van verbeteren. En dat vind ik zó zonde. Met Sproet probeer ik hier verandering in te brengen. Onder andere door schadelijke cosmetica merken te exposen op mijn Instagram kanaal.


Maar ook door het verstrekken van de juiste informatie en adviezen. Bijvoorbeeld doormiddel van blogs over huidproblemen. En door het opstellen van gratis productadviezen voor ieder huidtype. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen met een huidklacht te helpen. 


Wat Sproet denk ik uniek maakt, is dat alle adviezen geschreven zijn door een huidtherapeut. In tegenstelling tot veel andere (cosmetica) bedrijven schrijf ik mijn adviezen dus vanuit professioneel oogpunt. In plaats van vanuit commercieel oogpunt. Je kunt er daarom vanuit gaan dat alle adviezen 100% eerlijk zijn. Ik heb het idee dat hier behoefte aan is, want volgens mij zien veel mensen tegenwoordig door de bomen het bos niet meer als het gaat om huidverzorging. Hopelijk kan ik jullie hiermee helpen!

Zit er een verdienmodel achter Sproet?

Mijn doel is altijd geweest om gratis advies te verstrekken, omdat ik wil dat iedereen toegang heeft tot nuttige en vooral eerlijke tips. Om op die manier zoveel mogelijk mensen te helpen in het vinden van producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Maar ik wil hierin wel afhankelijk blijven en mij dus niet binden met merken. (Ik ken overigens geen één merk waarvan ik het gehele productaanbod goed vind, dus me binden aan een merk is sowieso geen optie).


Om met Sproet toch inkomsten te kunnen generen, zonder hierin mijn onafhankelijkheid te verliezen, heb ik mij daarom twee jaar geleden aangesloten bij een affiliate platform. Nu hoor ik je denken 'een affiliate wat?' Begrijpelijk, ik had er ook nog nooit van gehoord! Totdat iemand mij hierop tipte. Een affiliate samenwerking houdt in dat ik commissie krijg wanneer iemand via mijn website een product koop dat ik geadviseerd heb.


Ik schrijf bijvoorbeeld een advies om acne klachten aanpakken. Hierin zet ik producten waarvan ik denk dat zij het beste zijn. Vervolgens kijk ik of dit product te koop is op de webshop waarmee ik een affiliate samenwerking heb. Zo ja, dan maak ik een persoonlijke affiliate link aan voor dat betreffende product. De webshop kan vervolgens zien wanneer er een aankoop via mijn website wordt gedaan. Hier krijg ik een percentage over uitbetaald. Meestal gaat het om een commissie van 3 tot 8%. Dankzij dit systeem kan ik nu parttime werken en mij voor de rest bezighouden met Sproet. En daar ben ik super blij mee! 

Affiliate partners: Bol.com, Amazon, Paula's Choice, DeOnlinedrogist

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram

Kleine disclaimer

Sommige mensen vinden mijn 'Sproet aanpak' te streng of te zwart wit. En dit mag! Maar hier wil ik ook mijn eigen mening over delen. De reden dat ik zo kritisch (zo zou ik mijn aanpak omschrijven) naar cosmetica producten kijk, is omdat ik mijn adviezen toegankelijk wil maken voor iedereen. Ook de meest gevoelige huidtypes. Iets waar het overgrote deel van mijn doelgroep mee te maken heeft. Inclusief ikzelf. 


Het heeft in mijn ogen daarom ook geen zin om producten te adviseren waar stoffen in zitten die snel reacties uitlokken. Bovendien zijn veel huidreacties onzichtbaar. Je hebt dan geen idee dat bepaalde stoffen in jouw cosmetica producten de huid irriteren, maar op lange termijn ga je dit wel zien. En dat vind ik zonde en bovendien gewoon niet nodig. 

Je kunt veel van dit soort ingrediënten namelijk prima skippen. Je huid zal ze niet missen! Zo heeft parfum in cosmetica alleen een positief effect op onze neus, maar voor je huid doet het niets. Hooguit irriteren. En voor uitdrogende alcohol in cosmetica zijn prima alternatieven beschikbaar die de vetlaag van je huid wél intact houden. 

Kortom, waarom risico lopen op vervelende huidklachten als er ook producten zijn die dit niet doen?


Met Sproet in de media

sproet online

Interview met Radar

In interview met Radar mocht ik vertellen over de hoeveelheid 'foute' cosmetica producten die tegenwoordig verkocht worden.
Het hele interview met Radar lees je hier: Veel ‘foute’ producten in cosmetica schappen. Hoe zit dat?

sproet online

Interview met LINDA.nl

Michelle van der Molen, journalist bij LINDA.nl, vroeg mij of ik wat meer kon vertellen over acne bij volwassenen. Ook wel acne tarda genoemd. En of ik nog tips had. Je leest het hele interview met LINDA.nl lees je hier: Acne voor volwassenen: wat is het en wat kun je hier iets tegen doen?
Sproet Miljuschka magazine

Miljuschka Magazine

Ik kreeg plots allemaal berichtjes dat SPROET in het nieuwe blad van Miljuschka wordt genoemd als Instagram volg tip. Wauw, hoe leuk is dat?! Ik heb het blad natuurlijk meteen besteld, mijlpaal! Je leest het korte, maar krachtige haha, stukje over Sproet hier

Interview sproet online knappe koppen

Knappekoppen

Knappekoppen heeft niets te maken met het hebben van een knappe kop. Het bedrijf helpt en motiveert starters en studenten in het begin van hun carrière. Ook interviewen ze starters die een eigen bedrijfje zijn begonnen. Je leest het interview met Knappekoppen hier: De Sproet(en) van Luus!

sproet online

Interview met Radar 

Radar vroeg mij of ik wat meer kon vertellen over cosmetische ingrediënten. En dan in het specifiek, welke ingrediënten goed zijn om te smeren. En welke je beter kunt vermijden. Je leest het hele interview met Radar hier: Cosmeticaproduct kopen? Vermijd deze ingrediënten! 
interview luus van eck

LINDA. meiden

Gaby van LINDA. meiden vroeg mij of ik tips kon geven over zonnebrand en make-up. Smeer je zonnebrand onder je make-up? Of juist eroverheen? En hoe werkt het met bijsmeren? Je leest het hele interview hier: Regelmatig zonnebrand smeren als je make-up draagt: hoe dan?

krant sproetonline

Nieuwsblad

Journalist Anne Wilmink vroeg mij of ik twee herfstspecials wilde schrijven voor in De Puttenaer, Wijksnieuws en de Barneveldsekrant. Met daarin cosmetica tips voor de herfst. Je leest beide stukken hier: Blijven zorgen voor je huid en Ik wil de zin en onzin van cosmetica belichten.

interview bacterien in je creme

Gezondnu magazine

In een interview met Journalist Malou Godet mocht ik mijn visie delen over de toevoeging van probiotica, oftewel levende bacteriën, in cosmetica. Werken dit soort cremes wel? Of moet je de beloftes met een korreltje zout nemen? Het hele interview lees je hier: Bacteriën in je crème?

interview sproetonline

Jan Magazine

In interview met Renee Prenger, journalist van Jan Magazine, mocht ik wat vertellen over zonnebrandcrèmes. En dan vooral; waar kun je op letten bij de aanschaf van een zonnebrandcrème? Het hele interview lees je hier: Let op deze ingrediënten bij het kopen van zonnebrandcrème.

interview sproetonline

Interview met LINDA 

In interview met Maaike Kooijman, journalist van o.a. LINDA, mocht ik wat vertellen over muggenbulten. Waarom jeuken deze bulten zo? En wat kun je het beste tegen deze jeuk doen? Het hele interview lees je hier: Nee, niet krabben - dit doe je wel tegen jeukende muggenbulten