The Rituals review

Het merk Rituals staat vooral bekend om haar lekkere geurtjes. Ik kan zeggen dat mijn eigen huis inmiddels ook vol staat met Rituals geurstokjes, geurkaarsen, en geurzakjes. Zelfs de parfum die ik al jaren gebruik is van de Rituals. Toch ben ik geen fan van de Rituals huidproducten. Hieronder leg ik je uit waarom. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Instagram story over Rituals hier terug!


Rituals skincare review

Ik was laatst bij Rituals Utrecht en werd daar geholpen door een aardige medewerkster. Ik kwam voor de Rituals of Dao homespray. Maar was ook benieuwd wat ze over de gevoelige huidlijn kon vertellen. Ze gaf aan dat deze producten heel huidvriendelijk zijn en niets bevatten wat de gevoelige huid kan irriteren.

Toen ik de ingrediëntenlijsten zag schrok ik. De huidproducten uit “die gevoelige lijn” zitten namelijk vol irriterende ingrediënten. Reden voor mij om een review over de Rituals huid producten te schrijven!

review rituals

Rituals serum review: The Ritual of namaste anti-aging serum

Ik denk dat het geen verassing is als ik zeg dat de Rituals producten parfum bevatten. Zo ook dit Namaste age-less serum. Maar wat doet parfum eigenlijk met je huid? Allereerst irriteert het je huid enorm. En langdurige huidirritatie zorgt voor onzichtbare huidschade en uiteindelijk voor zichtbare huidveroudering

Verder is het zo dat maar liefst twee op de vijftig mensen een allergie voor parfum ontwikkelt. En zo contact eczeem kan krijgen. Daarnaast reageren bepaalde geurstoffen op zonlicht, waardoor je huid beschadigd en uiteindelijk verouderd. Zo ook The Rituals anti-aging serums. Het zit vol met irriterende stoffen, die dus voor aging kunnen zorgen. Ik denk niet dat dit per se het doel is wanneer je een anti-age crème smeert…

Benieuwd welke merken ik adviseer tegen veroudering? Lees dan mijn gratis productadvies tegen huidveroudering

review rituals

The rituals bodyscrub

De verzachtende Rituals bodyscrubs begrijp ik ook niet helemaal. Deze scrubs bevatten namelijk allerlei NIET-verzachtende ingrediënten, als: parfum, citronellol, geraniol, limonene. Ook wel hydraterende ingrediënten hoor, maar deze werking wordt gecompenseerd door de irriterende geurstoffen die de scrub bevat.

Neem bijvoorbeeld The Ritual of hammam bodyscrubVol met irriterende geurstoffen. En zelfs eucalyptus olie en gember. Eelke beide veel te agressief zijn voor je huid. Daarnaast ben ik sowieso geen voorstander van scrubben. Met een scrub, scrub je niet alleen je bovenste dode huidcellen eraf. Maar ook de gezonde huidcellen daaronder. En deze heb je nodig als barrière functie.

Gebruik daarom liever een exfoliant. Benieuwd welke exfolianten ik per huidtype adviseer? Je leest het in mijn gratis productadviezen!

rituals scrub

The Rituals baby body lotion

Deze snap ik al helemaaaaal niet. Een lotion speciaal ontwikkelt voor de babyhuid. Extra mild. Extra verzachtend. Nou, dacht het niet! De lotion bevat namelijk, net als de producten hierboven,  parfum. Wat de huid beschadigd. En ook nog uitdrogende alcohol. Niet echt mild en verzachtend dus.

Hetzelfde geldt voor deze Tiny Rituals baby massage olie. Helemaal niet als je je bedenkt dat een babyhuid vijf keer dunner is dan een volwassen huid. Stoffen dringen hierdoor veel dieper de babyhuid binnen. En geven ook sneller huidproblemen. Wist je dat maar liefst 75% van alle baby’tjes tot 1 jaar een huidprobleem krijgt? En dat maar liefst 20% van alle baby’tjes tot 6 maanden te maken krijgt met een vorm van eczeem. Wat je daarom niet op een babyhuidje wilt smeren zijn irriterende stoffen.

Benieuwd welke producten ik wél adviseer voor baby’tjes? Lees dan mijn gratis productadvies voor de babyhuid.

rituals creme

Is Rituals goed voor je huid?

Kort samengevat is mijn review over de Rituals producten niet zo positief. Qua huidproducten klopt dit ook zeker. Omdat deze gewoonweg teveel irriterende geurstoffen bevatten. Maar van The Rituals geurstokjesgeurkaarsen, homesprays en parfum zal ik altijd fan blijven! Met name de Ritual of Jing lijn. Heerlijk!

Rituals geurstokjes allergie

Toch kunnen ook de Rituals geurstokjes problemen geven. Als je allergisch bent voor parfum, kun je namelijk ook allergisch reageren op geurverspreiders in huis. Op die manier ontwikkel je dus eigenlijk een soort Rituals geurstokjes allergie. Je huid voelt jeukerig en branderig aan. En ziet er vaak wat rood uit.

Je noemt deze huidklacht ook wel allergisch contacteczeem. In dit geval reageert je huid dus op het parfum dat verspreid wordt door de stokjes. Ik moet wel zeggen dat dit heel zeldzaam is. Toevallig heeft iemand die hier last van heeft een gastblog geschreven. Nieuwsgierig? Je leest het hier: Gastblog 10 Allergisch contacteczeem.

geurstokjes allergie

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!