Verdienmodel Sproet 

Mijn doel is altijd geweest om gratis advies te verstrekken, omdat ik wil dat iedereen toegang heeft tot nuttige en vooral eerlijke tips. Om op die manier zoveel mogelijk mensen te helpen in het vinden van producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Maar ik wil hierin wel afhankelijk blijven en mij dus niet binden met merken. (Ik ken overigens geen één merk waarvan ik het gehele productaanbod goed vind, dus me binden aan een merk is sowieso geen optie).


Om met Sproet toch inkomsten te kunnen generen, zonder hierin mijn onafhankelijkheid te verliezen, heb ik mij daarom twee jaar geleden aangesloten bij een affiliate platform. Nu hoor ik je denken 'een affiliate wat?' Begrijpelijk, ik had er ook nog nooit van gehoord! Totdat iemand mij hierop tipte. Een affiliate samenwerking houdt in dat ik commissie krijg wanneer iemand via mijn website een product koop dat ik geadviseerd heb.


Ik schrijf bijvoorbeeld een advies om acne klachten aanpakken. Hierin zet ik producten waarvan ik denk dat zij het beste zijn. Vervolgens kijk ik of dit product te koop is op de webshop waarmee ik een affiliate samenwerking heb. Zo ja, dan maak ik een persoonlijke affiliate link aan voor dat betreffende product. De webshop kan vervolgens zien wanneer er een aankoop via mijn website wordt gedaan. Hier krijg ik een percentage over uitbetaald. Meestal gaat het om een commissie van 3 tot 8%. Dankzij dit systeem kan ik nu parttime werken en mij voor de rest bezighouden met Sproet. En daar ben ik super blij mee! 

Affiliate partners: Bol.com, Amazon, Paula's Choice, DeOnlinedrogist