beste led masker
Luus
06/13/2024

Beste LED masker 2024

06/13/2024

Je ziet ze opeens overal voorbij komen, LED maskers. Maar hoe werkt een LED masker precies? Waarvoor kun je een LED masker gebruiken? Doet het überhaupt wel iets? In deze 'Beste LED masker' blog vertel ik je er alles over en geef ik voorbeelden van gezichtsmaskers die wat mij betreft het proberen waard zijn. 

Samenvatting beste LED gezichtsmaskers

Een LED gezichtsmasker (LED face mask) wordt gebruikt om de algehele huidconditie te verbeteren. De verschillende golflengtes richten zich op specifieke huidproblemen. Zo wordt blauw led vooral geadviseerd bij acne klachten. Terwijl rood led licht juist weer anti aging doeleinden heeft. Hieronder heb ik de drie gezichtsmaskers uit mijn 'Beste LED masker' blog op een rijtje gezet. Liever naar de uitgebreide review? Scrol dan even verder!

beste led masker

Welke LED licht masker is het beste?

Voordat ik verder ga met mijn 'Beste LED masker' top 3 wil ik wel even zeggen dat je het resultaat van thuis LED gezichtsmaskers naar mijn mening niet kunt vergelijken met LED maskers die in professionele praktijken gebruikt worden. Een beetje vergelijkbaar met IPL apparaten voor thuisgebruik in vergelijking tot IPL apparaten in huidpraktijken. Deze zijn veel krachtiger.

Toch heb ik wel vertrouwen in het gebruik van LED maskers voor thuisgebruik. Verschillende betrouwbare studies laten namelijk zien dat het gebruik van thuis-LED maskers zeker een positief effect op je huid hebben (onderaan de blog laat ik deze studie resultaten zien). Het is wat mij betreft daarom ook zeker de investering waard. Maar ik zou er gewoon geen wonderen van verwachten.

De eerste twee maskers uit deze top drie heb ik zelf uitgeprobeerd. Het derde LED masker heb ik gekozen op basis van product specificaties en ervaringen van anderen.

beste led masker

LIROMA LED Face Mask

Als je op zoek bent naar het beste LED masker, is het LIROMA masker zeker een goede optie. Ik heb dit LED masker zelf ook. Het bestaat uit 240 LED diodes en kan vier verschillende golflengten en dus kleuren uitstralen. Namelijk: rood licht (630 nm), blauw licht (460 nm), geel licht (590 nm) en nabij-infrarood licht (850 nm), zodat je verschillende standen kunt instellen. Gericht op verschillende doeleinden. Zo wordt blauw LED licht bijvoorbeeld ingezet tegen acne klachten.

Terwijl rood LED licht juist weer wordt beschouwd als een licht met anti aging eigenschappen. Het is fijn dat je hierin kunt afwisselen, omdat je het dan ook voor verschillende huidklachten kunt gebruiken. Wat verder handig is aan dit LED mask, is dat er er een timer van tien minuten op zit. Op die manier wordt je huid nooit te lang blootgesteld aan het masker.

Wat ook een pluspunt is, is dat het LED masker lekker zit (zover een LED masker lekker kan zitten natuurlijk.). Het masker heeft namelijk een comfortabele pasvorm en is gemaakt van siliconen met daaraan vast nylon gespen. Hiermee kun je het masker aanpassen naar jouw gezichtsvormen. Wat hierin extra fijn is, is dat er ook een band over je hoofd wordt geplaatst. Hierdoor zakt het niet af.

Verder worden er twee rubberen oogringetjes bijgeleverd. Deze kun je in het masker drukken, zodat het masker fijner op je ogen zit. Ook zorgt dit ervoor dat het licht minder in je ogen schijnt. Ik had deze oogringetjes zelf de eerste keer over het hoofd gezien, waardoor ik het LED masker zonder oogbeschermers heb gebruikt. En ik moet zeggen; dat is geen aanrader😜 Kortom, wat mij betreft een goed LED face mask om uit te proberen!

Kenmerken LED Face Mask

 • Materiaal: medisch siliconen
 • Pasvorm: aanpasbaar dmv nylon gespen
 • Licht: blauw led licht, rood led licht, geel led licht, nabij infrarood
 • Aantal LEDS: 240 lichten
 • Huidtype: huidveroudering, droge huid, acne, roodheid
 • Extra's: afstandsbediening, vier licht standen, hoofdband

beste led masker

Panacea LED Face Mask

Ook het Panacea LED masker is het overwegen waard als je op zoek bent naar het beste LED masker van dit moment. Het is net als het masker hierboven ook weer in te stellen op verschillende standen (golflengten). Namelijk: rood led licht, blauw led licht, geel led licht en NIR infraroodlicht. Hierdoor kan het masker gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

Denk aan: fijne lijntjes, rimpels en een meer stralende huid (rood licht), acne klachten (blauw licht), ontstekingen en roodheid (geel licht) en de elastine aanmaak (NIR infraroodlicht). Daarnaast zit het masker comfortabel over je hele gezicht. Het is ook weer gemaakt van siliconen en heeft een verstelbare band (nylon gespen) waarmee je de pasvorm makkelijk aanpast.

Daarnaast zit er een afstandsbediening bij, waarmee je het masker op afstand kunt aan,- en uitzetten. Ook kun je zo kiezen uit vier verschillende energieniveaus en belichtingstijden. Een extra voordeel aan dit masker is dat je het NIR infraroodlicht kunt combineren met de andere kleuren. En deze combinatie lijkt volgens veel studies vooral heel effectief te zijn. In het specifiek de combinatie blauwlicht en roodlicht (600 nm). Ook weer een goede LED masker optie dus!

Kenmerken LED Face Mask

 • Materiaal: medisch siliconen
 • Pasvorm: aanpasbaar dmv nylon gespen
 • Licht: blauw led licht, rood led licht, geel led licht, nabij infrarood
 • Aantal LEDS: 240 lichten
 • Huidtype: huidveroudering, droge huid, acne, roodheid
 • Extra's: oplaadbaar, afstandsbediening, kleuren te combineren, inclusief draagzak

beste led masker

Omnilux LED masker

Het Omnilux Contour Face LED-masker verdient ook zeker een plekje in deze lijst met beste LED gezichtsmaskers. Het masker biedt volgens het merk zelf een effectieve oplossing voor verschillende huid doeleinden, waaronder: het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en roodheid. Een pluspunt aan dit LED masker is dat het een hele flexibele pasvorm heeft.

Hierdoor pas je het masker makkelijk aan de contouren van je gezicht, waardoor het masker lekker zit. Het masker maakt verder gebruik van zowel rode (633 nm) als infrarode (830nm) golflengten. Geen blauw licht. Dit maakt het masker vooral geschikt voor anti aging doeleinden, omdat rood licht vooral een stimulerend effect heeft op de collageen en elastine product.

Verder bevat het masker een FDA-goedkeuring voor medische indicaties. Het wordt om die reden ook in sommige klinieken gebruikt. Het masker wordt verder geleverd met een oplaadbare batterij controller, adapters en natuurlijk de verstelbare hoofdbanen. Wel is het LED face mask wat prijzig, maar naar mijn mening wel de investering waard.

Kenmerken LED Face Mask

 • Materiaal: Siliconen
 • Pasvorm: aanpasbaar
 • Licht: rood led licht en nabij infrarood licht
 • Aantal LEDS: 132 lichten
 • Huidtype: fijne lijntjes, rimpels, droge huid, pigmentvlekken
 • Extra's: FDA goedgekeurd

beste led masker

Wat is een LED gezichtsmasker?

Een LED gezichtsmasker is een huidverzorgingsapparaat dat lichttherapie gebruikt om verschillende huidproblemen te 'behandelen'. Het masker is ontworpen om op je (hele) gezicht te plaatsen en bevat LED-lampen die meestal verschillende kleuren licht uitstralen. Ieder licht heeft specifieke golflengtes en zo ook specifieke voordelen voor de huid.

LED licht wordt daarom al langere tijd in verschillende huidpraktijken gebruikt (red light therapy, blue light therapy). Maar tegenwoordig kun je er dus ook thuis mee aan de slag! Ondanks dat deze maskers een minder krachtig licht uitstralen en meestal ook een kleinere bereik hebben, lijken ze wel voordelen voor je huid te kunnen bieden.

Zo laten verschillende studies zien dat het mogelijk effectief kan werken bij klachten: rosacea, acne vulgaris, roodheid, rimpels en fijne lijntjes. Het is overigens niet zo dat je meteen iets aan je huid voelt of ziet. Ook al beloven merken dat ze je klachten als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Dit kan helaas niet. Maar wanneer LED therapie langdurig gebruikt wordt, is de kans groot dat dit een zichtbaar resultaat aan je gezicht zal geven.

led masker

Verschillend licht masker gezicht

Nu het gebruik van LED gezichtsmaskers opeens zo populair is, worden ze ook door steeds meer partijen aangeboden. En ieder merk verkoopt natuurlijk de beste LED gezichtsmaskers. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Hieronder heb ik daarom een aantal punten gezet waar je op kunt letten in de zoektocht naar het beste licht masker. Deze heb ik ook meegenomen in mijn 'Beste LED masker top 3'.

Blauw LED licht (415-450 nm)

Blauw LED-licht wordt vooral ingezet om acne klachten te behandelen. Het blauwe licht heeft namelijk een remmend effect op het Propionibacterium acnes bacterie. Daarnaast heeft blauwlicht ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor roodheid en zwelling van acne plekjes verminderen. Bovendien helpt blauw LED-licht bij het reguleren van de talgproductie. Wat verstopte poriën en nieuwe acne uitbraken kan helpen voorkomen. Bronnen: Systematic review (2021), Randomized controlled study (2022), Systematic review en Meta analyse (2023).

Rood LED licht (630 nm)

Rood LED-licht doordringt de huid en biedt volgens verschillende studies voordelen als het gaat om huidverjonging,- en huidherstel. Zo hebben verschillende wetenschappelijke studies aangetoond dat rood licht de productie van collageen en elastine stimuleert. Wat helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Ook laten meerdere studies zien dat rood LED-licht de huidtextuur en huidtint verbetert, ontstekingsremmende eigenschappen heeft, wondgenezing kan stimuleren en acne vermindert. Bronnen: Randomized controlled trial (2022), Clinical study (2023), Systematic review en Meta analyse (2023).

Infrarood (700 tot 1200 nm)

Nabij infraroodlicht heeft een golflengte die doorgaans varieert van 700 tot 1200 nm. Het licht wordt vooral gebruikt voor dieper doordringende therapieën, zoals wondgenezing, pijnverlichting, het stimuleren van de collageen en elastine productie of het creëren van een meer stralende huid. Wel is het belangrijk om met infrarood licht voorzichtig te zijn. Ondanks dat het licht zeker gunstige effecten voor de huid kan hebben, kan kunstmatige IR-straling met een te breed bereik en te hoge intensiteit ook schadelijk zijn. Bronnen: Review (2016)

led masker

Werkt een led gezichtsmasker echt?

Het beschikbare wetenschappelijk bewijs naar het gebruik van LED-gezichtsmaskers laat best wel veelbelovende resultaten zien. Hier zijn enkele belangrijke bevindingen uit relevante en betrouwbare studies die recent gepubliceerd zijn.

Vermindering acne klachten

Een recent gepubliceerde systematic review (2021) onderzocht de effectiviteit van blauw LED licht therapie bij de behandeling van acne vulgaris. De resultaten toonden aan dat blauw LED-lichttherapie significant effectief was in het verminderen van ontstoken acne klachten.

Net als deze Randomized controlled study (2022) die het effect van zowel rood licht als blauwlicht op acne klachten onderzocht. Hieruit kwam naar voren dat beide licht therapieën milde tot matige acne klachten kunnen verminderen. Met name puistjes. Hierin gaf roodlicht minder bijwerkingen dan blauwlicht.

Anti aging effect

Een clinical studie (2023) evalueerde het effect van rood LED-licht op huidveroudering. De bevindingen suggereerden dat rood LED-lichttherapie de productie van collageen bevordert. Wat zichtbaar werd in een vermindering van rimpels, fijne lijntjes, verbetering van de huidtextuur en stimuleren van een meer stralende huid.

Dit effect hielt volgens het onderzoek één maand na het stoppen van het gebruik van het masker aan. Net als deze recent gepubliceerde Systematic review and meta-analysis (2023). De studie concludeert dat zowel geellicht en NIR-infraroodlicht huid verjongende eigenschappen heeft.

Stimuleren wondgenezing en huidherstel

Ook deze Randomized controlled trial (2022) heeft het effect van rood LED licht onderzocht en dan specifiek het effect op de wondgenezing van brandwonden. De resultaten uit dit onderzoek suggereren dat rood LED led licht het aantal ontstekingscellen moduleert in de vroege stadia van derdegraads brandwonden genezing.

Maar mogelijk niet efficiënt in het verminderen van het aantal neutrofielen en lymfocyten in vergevorderde stadia van het herstelproces van brandwonden. De studie concludeerde dat zowel rood als infrarood LED-licht de genezing van wonden versnelde door de ontstekingsreactie te verminderen en de proliferatie van fibroblasten te bevorderen.

Verbetering van specifieke huidproblemen

In deze Systematic review en Meta analyse (2023) is het effect van verschillende LED lichten op de huid onderzocht, waaronder ook het effect op specifieke huidproblemen. Zo laat de studie zien dat zowel rood,- als blauwlicht een belangrijke rol kunnen spelen in het behandelen van acne vulgaris, herpes simplex (koortslip, gordelroos) en psoriasis. Met name vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen die het LED licht heeft.

Het effect van het LED therapie op atopische dermatitis is ook onderzocht, maar hier werden geen homogene resultaten gevonden vanwege het ontbreken van artikelen. Een andere Systematic review (2022) laat ook veelbelovende resultaten zien. Deze studie heeft het effect van LED therapie op rosacea getoetst. De review benadrukte dat LED-lichttherapie ontstekingsremmende en immunomodulerende effecten heeft. Wat nuttig kan zijn bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen .

led masker

Waarop letten (beste) LED gezichtsmasker kopen

Als je een LED mask gaat kopen, of in dit geval het beste LED masker, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder heb ik deze punten op een rijtje gezet. Deze heb ik ook meegenomen in mijn 'Beste LED masker top 3.

Kijk naar type licht

Bij het kiezen van een LED-gezichtsmasker is het belangrijk om te letten op het type LED-licht dat wordt gebruikt en van te voren te bepalen waar jij het masker voor wilt gebruiken. Rood licht heeft bijvoorbeeld vooral anti-aging eigenschappen, een stimulerend effect op de collageen productie en kan helpen bij fijne lijntjes en rimpels verminderen. Blauw licht daarentegen is juist weer geschikt bij acne klachten, omdat het licht een remmend effect heeft op het acne-veroorzakende bacteriën. Infraroodlicht doordringt de huid dieper en biedt zo voordelen voor wondgenezing en pijnverlichting.

Kijk naar golflengte van licht

Bij het kiezen van een LED-gezichtsmasker is het belangrijk om te controleren of de golflengte van het licht binnen het effectieve bereik ligt. Er zijn namelijk LED maskers met verschillende golflengten te koop, met ook verschillende doeleinden. Voor rood licht is dit tussen de 620-750 nm, voor blauw licht tussen de 405-420 nm en voor infrarood licht tussen de 700-1200 nm.

Kijk naar pasvorm en comfort

Bij het kiezen van een LED-gezichtsmasker is het natuurlijk ook belangrijk dat het masker lekker zit. Het masker moet goed op je gezicht passen, maar ook goed blijven zitten. Het is tenslotte niet fijn als het constant afzakt. Het beste is daarom om voor een LED face mask met een verstelbare band te gaan. Daarnaast is een lichtgewicht masker prettiger voor langdurig gebruik. Verder vind ik het zelf een pluspunt als het masker ook een band bevat dat over het hoofd gaat, zodat het niet naar beneden kan zakken.

Kijk naar gebruiksgemak

Bij het kiezen van een LED-gezichtsmasker is gebruiksgemak natuurlijk ook heel belangrijk. Anders gebruik je het waarschijnlijk niet.... Draadloze maskers bieden meer bewegingsvrijheid, waardoor je het op iedere plek in huis erbij kunt pakken en op kunt zetten. Je kunt ze dan zelfs buiten gebruiken, maar dit raad ik niemand aan😜. Ook is het handig als een LED masker een ingebouwde timer heeft wat helpt bij het volgen van de aanbevolen behandeltijd. Verder is een afstandsbediening handig.

beste led masker

Huidverzorging

Naast deze lijst met beste gezichtsmaskers is het natuurlijk ook goed om kritisch naar je huidverzorgingsproducten te kijken. Ook serums, crèmes en exfolianten kunnen je huid textuur namelijk zichtbaar verbeteren. Net als fijne lijntjes en rimpels en de algehele teint van je huid aanpakken. Hieronder vind je een aantal blogs waarin ik mijn favoriete huidverzorgingsproducten heb gezet!

huidverzorgingsproducten

Relevante bronnen

beste led masker

Reacties