beste zonnebrand kinderen
Luus
01/23/2024
8 min
0

Beste zonnebrand voor kinderen (top 10)

01/23/2024
8 min
0

Het aanbod aan zonnebrand producten is enorm. Een groot deel hiervan zou ik niet op de huid van je kindje smeren. Ze bevatten slechte zonnefilters of irriterende ingrediënten die in combinatie met zonlicht vervelende reacties uitlokken. Maar wat is nou een goede zonnebrand voor baby's en kinderen? En welke zonnebrandcrèmes kun je juist beter niet smeren? Je leest het in deze blog!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of klik linksboven op de inhoudsopgave. 

Beste zonnebrand kinderen 2024: top 10

Het is een behoorlijk lange blog en de kans is groot dat je geen zin of tijd hebt om deze helemaal door te spitten. Daarom heb ik mijn top 10 beste zonnebrand hieronder samengevat!

beste zonnebrand kinderen

Beste zonnebrand voor baby's en kinderen

Mijn advies is om je baby het eerste jaar zoveel mogelijk uit de zon te houden. Maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. En lang niet altijd te voorkomen.

Als je kindje toch in de zon gaat, is het belangrijk om goed te smeren. Met een zonnebrand die zowel krachtige zonnefilters bevat, als vrij is van stoffen die de baby huid kunnen irriteren.

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg merken die huidvriendelijk geformuleerde zonnebrand producten hebben ontwikkeld. En deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Voor de volwassenhuid zou ik bij voorkeur altijd een aparte zonnebrand voor het gezicht smeren, omdat hier als het goed is meer actieve stoffen aan zijn toegevoegd. Maar voor de kinder,- en babyhuid is dit niet nodig. Je kunt een lichaamszonnebrand ook prima op het gezicht van je kindje smeren. En andersom ook een gezichtszonnebrand gebruiken voor het lichaam. Dit is in verhouding wel wat kostbaarder natuurlijk!

Liever een korte, overzichtelijke, versie van mijn zonnebrand advies? Hier heb ik alle producten onder elkaar gezet: productadvies zonnebrand voor kinderen.

zonnebrand voor babys

1. Biodermal zonnebrand melk

Heeft je kindje een gevoelige huid? Dan zou ik voor de Biodermal Sensitive zonnebrand gaan. Het is een parfumvrije zonnebrand. Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Daarnaast bevat de zonnebrand krachtige zonnefilters, als: Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Ethylhexyl Salicylate en Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine. Een hele mond vol.

Verder is de zonnebrand vrij van irriterende stoffen en uitdrogende alcohol. Wat het wel bevat zijn de verzorgende stoffen: glycerine, canola olie en vitamine E. De structuur is verder melkachtig, waardoor het heel makkelijk uitsmeert. En geen witte waas achterlaat.

zonnebrand zonder parfum

2. Biodermal zonnebrandspray

Gebruik je liever een goede zonnebrand spray? Dan is deze Biodermal zonnebrand spray erg fijn. De formulering lijkt op de Biodermal zonnebrand melk hierboven. Alleen gaat het dit keer om een zonnebrand in spray vorm.

De Biodermal zonnebrand spray bevat ook weer allerlei voedende stoffen, als: glycerine, propanediol, diglycerine, canolaolie en vitamine E. Op die manier beschermt de spray de huid van je kindje tegen zowel de zon als uitdroging van de huid. Kortom, een fijne zonnebrandcrème. Met name voor de gevoelige kinderhuid.

beste zonnebrand

3. Drs. Leenarts zonnebrand crème

Ook deze zonnebrand van Drs Leenarts kan ik aanraden. Het gaat weer om een parfumvrije en geurstofvrije zonnebrand. Dat krachtige zonnefilters bevat, waaronder: Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl triazone en Polymethyl methacrylate.

Daarnaast smeert de crème makkelijk uit, laat het geen witte waas achter en bevat het ook nog een aantal beschermende stoffen, als: zonnebloem olie, vitamine E, dimethicone, lecithine, sorbitol en sorbitan stearate . Een veilige zonnebrand voor zowel de gevoelige volwassen,- als kinderhuid.

beste zonnebrand

4. Drs Leenarts zonnebrandspray

Ook deze Drs Leenarts zonnebrandspray is een fijne optie voor de baby,- en kinderhuid. Aan de spray is een mooi lijstje zonnefilters toegevoegd, waaronder: bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazineen, ethylhexyl salicylate en ethylhexyl triazone. Ze bieden een krachtige bescherming tegen de zon.

Ook bevat de zonnebrandspray een aantal hydraterende en beschermende ingrediënten, als: glycerine, caprilyl methiconeen, glyceryl stearate, vitamine E en zonnebloemolie. Deze laatste twee stoffen zorgen tegelijkertijd voor een goede bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Het zijn namelijk krachtige antioxidanten. Die je graag terugziet in zonnebrandcrèmes. Verder is ook deze zonnebrand zonder geurstoffen, alcohol en andere irriterende ingrediënten. Een ander groot voordeel is dat de spray geen witte waas achterlaat. Direct tijdens het aanbrengen geeft de zonnebrand natuurlijk wel een witte waas, maar je smeert deze dus heel gemakkelijk 'weg'.

Kortom, een huidvriendelijke zonnebrandcrème voor de baby,- en kinderhuid. Maar ook zeker voor de volwassenhuid.

goede zonnebrand

5. Derma Sun zonnebrand lotion 0%

Ook de Derma Sun zonnebrand lotion is een fijne zonnebrand voor de baby en kinderhuid. Het product heeft ook weer een lotion structuur, waardoor de zonnebrand makkelijk uitsmeert en niet plakt of vet aanvoelt.

Daarnaast bevat het krachtige zonnefilters, als: Octyltriazone en Uvinul A Plus, Octyltriazon. En is de zonnebrand vrij van parfum, geurstoffen, alcohol en andere stoffen die bekend staan om het uitlokken van huid irritaties. Ook weer een huidvriendelijke zonnebrand optie dus!

zonnebrand voor babys

6. Derma Eco baby zonnebrand

rel="nofollow"Deze Derma Eco zonnebrand lotion is ook een fijn product voor de baby huid. Het bevat een hoge concentratie effecteive zonnefilters, waaronder: uvinul A+ en octyltriazone. Ze bieden een goede zonbescherming.

Daarnaast bevat de lotion voedende ingrediënten die ervoor zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft. Verder is ook deze zonnebrand zonder geurstoffen, alcohol en andere irriterende ingrediënten. En dus weer geschikt voor de gevoelige huid. Zowel voor de baby huid als volwassen huid.

Sommige vinden dat de lotion een witte waas achterlaat, maar deze witte waas wil je bij baby's en kinderen juist een beetje zien. Het betekent dat er genoeg filters zijn gebruikt. Die de huid goed beschermen tegen de zon.

Ben je benieuwd welke producten ik nog meer voor de babyhuid adviseer? Je leest het in mijn productadvies voor de baby’tjes!

Derma zonnebrandlotion

7. Biodermal zonnebrand lotion

Heeft je kindje last van een droge tot extreem droge huid? Dan kan ik deze Biodermal zonnebrand lotion aanraden. Het bevat naast goede zonnefilters namelijk ook nog flink wat hydraterende stoffen, als: shea butter, glycerine, canola olie, vitamine E en panthenol.

Daarnaast zit er een hoge concentratie niacinamide in. Dit is een krachtig antioxidant die de huid beschermt tegen schade van de zon en andere omgevingsfactoren. Maar daar blijft het niet bij.

Niacinamide heeft ook ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen. Een fijn ingrediënt om terug te zien in een zonnebrand dus!

zonnebrand baby

8. Biodermal zonnebrand lotion

Heeft je kindje een gevoelige huid en/of snel last van zonneallergie? Dan is deze Biodermal zonnebrand lotion een geschikte optie. De lotion is weer vrij van parfum, alcohol en geurstoffen. En bevat krachtige zonnefilters, als: Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Ethylhexyl Salicylate en Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine.

Daarnaast zijn er ook wat kalmerende ingrediënten aan toegevoegd, waaronder allantoïne en panthenol. Én niacinamide. Een antioxidant die de huid kalmeert, hydrateert, beschermt tegen zonschade én ontstekingen remt. Dit maakt de lotion extra geschikt voor de gevoelige kinderhuid.

zonnebrand baby

9. Biodermal Kids zonnebrand melk

Voor de 'normale kinderhuid' kan ik de Biodermal zonnebrand melk adviseren. Het heeft, zoals de naam al zegt, ook weer een melk structuur. Hierdoor smeert de zonnebrand makkelijk uit, plakt het niet en voelt het niet vet aan.

Daarnaast bevat de zonnebrand weer effectieve zonnefilters, waaronder Tinosorb B, Tinosorb M, Tinosorb S, Octyltriazone en Uvinul A. En nog wat verzorgende stoffen, als: canola olie, vitamine E, glycerine en propanediol.

biodermal zonnebrand

10. Ultra Sun zonnebrand lotion

De Ultra Sun zonnebrand lotion is een soort zonnebrand verpakking voor de hele familie. Het gaat namelijk om een flinke fles van 400 ml. De zonnebrand is weer vrij van parfum, alcohol en geurstoffen. En bevat behoorlijk ook weer krachtige zonnefilters.

Wat deze zonnebrand in mijn ogen extra goed maakt is de hoge concentratie aan antioxidanten. Het bevat namelijk: vitamine E, ubiquinone, en ascorbyl tetraisopalmitate. En de verzorgende stoffen: glycerine en squalene.

zonnebrand voor babys

Welke zonnebrand liever niet?

Er zijn natuurlijk ook zonnebrand producten die je beter niet op de huid van je kindje kunt smeren. Hieronder heb ik een aantal zonnebrand gezet die ik zelf niet zou gebruiken:

Misschien vind je dit ook interessant

Naast mijn zonnebrand advies voor de baby huid heb ik inmiddels voor allerlei verschillende kinder gerelateerde huidklachten een advies geschreven. Je leest ze hier!

baby creme

Gebruikte studies

Hieronder vind je een aantal relevante onderzoeken die ik gebruikt heb bij het schrijven van dit zonnebrand advies.

Reacties
Categorieën