Zonnebrand voor baby's en kinderen
15 juni 2022 

Zonnebrand voor baby's en kinderen

Het aanbod aan zonnebrand producten is groot. Een grootdeel kun je beter niet op de huid van je kindje smeren, omdat ze slechte zonnefilters bevatten. Of, omdat er ingrediënten aan zijn toegevoegd die bekend staan om het uitlokken van huidirritaties en allergieën. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Maar wat is nou een goede zonnebrand voor baby's en kinderen? En welke zonnebrand kun je juist beter niet smeren? Je leest het in deze blog!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of klik linksboven in het scherm op de inhoudsopgave. 


Zonnebrand voor babys en kinderen

Mijn advies is om je baby het eerste jaar zoveel mogelijk uit de zon te houden. Maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. En lang niet altijd te voorkomen. Als je kindje toch in de zon gaat, is het belangrijk om goed te smeren. Met een zonnebrand die zowel krachtige zonnefilters bevat. Als vrij is van stoffen die de baby huid kunnen irriteren. 

Gelukkig zijn er genoeg merken die huidvriendelijk geformuleerde zonnebrand producten hebben ontwikkeld. En deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet! Voor de volwassen huid adviseer ik altijd om een aparte gezicht zonnebrand en lichaamszonnebrand te smeren. Maar voor de kinderhuid, en zeker de babyhuid, is dit niet nodig. 

Je kunt een lichaamszonnebrand dus ook prima op het gezicht van je kindje smeren. En andersom, ook een gezichtszonnebrand gebruiken voor het lichaam. Dit is in verhouding wel vaak wat kostbaarder, omdat een gezichtszonnebrand meestal duurder is.

Liever een korte, overzichtelijke, versie van mijn zonnebrand advies? Hier heb ik alle producten onder elkaar gezet: productadvies zonnebrand voor kinderen.

zonnebrand voor babys

Biodermal zonnebrand lotion droge huid

Heeft je kindje last van een droge tot extreem droge huid? Dan kan ik deze Biodermal zonnebrand lotion aanraden. Het bevat naast goede zonnefilters namelijk ook nog flink wat hydraterende stoffen, als: shea butter, glycerine, canola olie, vitamine E en panthenol. 

Daarnaast zit er een hoge concentratie niacinamide in. Dit is een krachtig antioxidant die de huid beschermt tegen schade van de zon en andere omgevingsfactoren. Maar daar blijft het niet bij. Niacinamide heeft ook ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen. Een fijn ingrediënt om terug te zien in een zonnebrand dus!

zonnebrand baby


Derma Sun zonnebrand lotion 0% 

Ook de Derma Sun zonnebrand lotion is een fijne zonnebrand voor de baby en kinderhuid. Het product heeft ook weer een lotion structuur, waardoor de zonnebrand makkelijk uitsmeert en niet plakt of vet aanvoelt. Daarnaast bevat het krachtige zonnefilters, als: Octyltriazone en Uvinul A Plus, Octyltriazon. En is de zonnebrand vrij van parfum, geurstoffen, alcohol en andere stoffen die bekend staan om het uitlokken van huid irritaties.

zonnebrand voor babys

Biodermal zonnebrand melk gevoelige huid

Heeft je kindje een gevoelige huid? Dat snel reageert op cosmetica? Dan zou ik voor de Biodermal Sensitive zonnebrand gaan. Het is een parfumvrije zonnebrand. Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Daarnaast bevat de zonnebrand krachtige zonnefilters, als: Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Ethylhexyl Salicylate en Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine. Een hele mond vol.

Verder is de zonnebrand vrij van irriterende stoffen en uitdrogende alcohol. Wat het wel bevat zijn de verzorgende stoffen: glycerine, canola olie en vitamine E .Ook dit is weer een zonnebrand met een melk structuur, waardoor het makkelijk uitsmeert.

zonnebrand zonder parfum

Biodermal zonnebrand lotion zongevoelige huid

Heeft je kindje een gevoelige huid en/of snel last van zonneallergie? Dan is deze Biodermal zonnebrand lotion een geschikte optie. De lotion is weer vrij van parfum, alcohol en geurstoffen. En bevat nog goede zonnefilters, als: Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Ethylhexyl Salicylate en Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine. 

Daarnaast zijn er ook wat kalmerende ingrediënten aan toegevoegd, waaronder allantoïne en panthenol. Én niacinamide. Een antioxidant die de huid kalmeert, hydrateert, beschermt tegen zonschade én ontstekingen remt. Dit maakt de lotion extra geschikt voor de gevoelige huid. 

zonnebrand baby

Naïf natuurlijke zonnebrand lotion

Geef je liever de voorkeur aan een natuurlijke zonnebrand? Dan zou ik voor de Naïf parfumvrije zonnebrand lotion gaan! Het gaat ook hierbij weer om een parfumvrije zonnebrand. Die vrij is van irriterende stoffen en dus ook vrij van parfum. Daarnaast smeert de lotion makkelijk uit en bevat het ook nog wat beschermende stoffen, als: zonnebloem olie, vitamine E en panthenol.

zonnebrand voor babys

Biodermal Kids zonnebrand melk 

Voor de 'normale kinderhuid' kan ik de Biodermal zonnebrand melk adviseren. Het heeft, zoals de naam al zegt, ook weer een melk structuur. Hierdoor smeert de zonnebrand makkelijk uit, plakt het niet en voelt het niet vet aan. Daarnaast bevat de zonnebrand weer effectieve zonnefilters, waaronder Tinosorb B, Tinosorb M, Tinosorb S, Octyltriazone en Uvinul A. En nog wat verzorgende stoffen, als: canola olie, vitamine E, glycerine en propanediol.

biodermal zonnebrand


Ultra Sun zonnebrand lotion

De Ultra Sun zonnebrand lotion is een soort zonnebrand verpakking voor de hele familie. Het gaat namelijk om een flinke fles van 400 ml. De zonnebrand is weer vrij van parfum, alcohol en geurstoffen. En bevat behoorlijk ook weer krachtige zonnefilters. Wat deze zonnebrand in mijn ogen extra goed maakt is de hoge concentratie aan antioxidanten. Het bevat namelijk: grapefruit extract, vitamine E,  ubiquinone, en ascorbyl tetraisopalmitate. En de verzorgende stoffen: glycerine en squalene. 

zonnebrand voor babys

Welke zonnebrand liever niet?

Er zijn natuurlijk ook zonnebrand producten die je beter niet op de huid van je kindje kunt smeren. Hieronder heb ik een aantal zonnebrand gezet die ik zelf niet zou gebruiken:

Misschien vind je dit ook interessant

Naast mijn zonnebrand advies voor de baby huid heb ik inmiddels voor allerlei verschillende kinder gerelateerde huidklachten een advies geschreven. Je leest ze hier!

baby creme


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram