Huidvriendelijke zonnebrandcrèmes
13 februari 2021 

Huidvriendelijke zonnebrandcrèmes

Zonnebrandcrèmes. Ze zijn er in alle soorten en maten. Lotions, crèmes, sprays, oliën. Toch wordt er meestal niet lang stil gestaan bij de keuze van onze zonnebrandcrème. Terwijl ook zonnebrandcrèmes veel irriterende ingrediënten kunnen bevatten. Of nog erger: slechte zonnefilters. Met als gevolg huidirritatie en een verbrand gezicht! Maar welke zonnebrandcremes kun je dan het beste smeren? Hieronder lees je mijn lijstje met huidvriendelijke  zonnebrandcrèmes! Voor iedere leeftijd. Ook voor het babyhuidje. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Zonnebrandcrèmes in het algemeen

Het smeren van een zonnebrandcrème is eigenlijk de belangrijkste stap uit je huidverzorgingsroutine. Mijn advies is om altijd voor fysische zonnefilters te gaan. Deze zonnefilters leggen namelijk een beschermlaagje over je huid. En blokkeren zo de zonnestralen. Dit zijn de wit gekleurde zonnebrandcrèmes. Chemische zonnefilters daarentegen laten de zonnestralen eerst je huid binnen. En gaan dan pas een reactie aan om je huid te beschermen. Dit zijn de doorzichtige zonnebrandcrèmes. Vaak in spray vorm.

Nu hoor ik je denken: ja maar met zonnebrand op word ik veel minder bruin. Maar ook met een zonnebrandcrème word je bruin. Je wordt geleidelijk bruin, waardoor het kleurtje ook veel langer blijft zitten! Niet zoals het bruine kleurtje van de zonnebank. Veel zonnebanken bevatten vooral UvA licht. Dit licht zorgt voor oxidatie van bestaand pigment in je huid. Je pigment verkleurd hierdoor tijdelijk, waardoor het lijkt alsof je bruiner bent geworden. Maar dit is dus niet het geval. Daarom lijk je ook altijd heel bruin als je onder de douche staat na een dagje strand. Wil je toch snel dat zomerse kleurtje? Gebruik dan liever een huidvriendelijke zelfbruiner!

Biodermal zonnebrand crème – Gezicht

Deze sensitieve zonnebrand crème van Biodermal is een fijne optie voor het gezicht. Ik adviseer altijd om een aparte zonnebrand voor het gezicht te gebruiken. Omdat deze vaak meer voedende en beschermende ingrediënten bevatten. Dit zit bijvoorbeeld ook in deze zonnebrandcrème. Met vier krachtige zonnefilters en een mooie toevoeging van antioxidanten. Het is een volle crème. Met name een fijne optie voor de normale tot droge huid. Het geeft een gezonde glow. Geen matte finish.

Louis Widmer zonnebrand crème – Gezicht

Ook deze zonnebrandcrème van Louis Widmer is een fijn product voor het gezicht. Het bevat allereerst beschermende uv-a en uv-b zonnefilters. Als: butyl methoxydibenzoyl methane, octocrylene en phenylbenzimidazole sulfonic acid. Daarnaast is er ook nog een mooi lijstje antioxidanten aan toegevoegd. Zo zit er vitamine E in en bis-ethylhexyl hydroxydimethoxy benzylmalonate. Ook bevat de zonnebrand crème verzorgende ingrediënten als panthenol en glycerine. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in. Als je een normaal tot vet huidtype hebt is deze zonnebrandcrème fijner dan de crème hierboven.

Biodermal zonnebrand melk – Lichaam

Deze sensitieve zonnebrand melk van Biodermal is een huidvriendelijke optie voor het lichaam. De zonnebrand melk is qua formulering vergelijkbaar met de eerste zonnebrandcrème voor het gezicht hierboven. Het is speciaal ontwikkelt voor de gevoelige huid. Het is een zonnebrand zonder parfum, geurstoffen en alcohol. Daarnaast bevat de melk ook nog voedende ingrediënten. Als, glycerine, canola olie en vitamine E.

Zonnebrand lotion – Lichaam

Liever een zonnebrand lotion? Dan is deze zonnebrand van Mustela een fijne optie. Het bevat een mooi rijtje krachtige zonnefilter. Die beschermen tegen uvA en Uvb. Waaronder uvinul A+ uvinul t150 en ensulizole. Een mooie toevoeging is ook de avocado olie. Een krachtig antioxidant, waardoor je huid nog beter beschermd is tegen veroudering door zonlicht en andere vervuilende factoren. Daarnaast voed avocado olie de huid ook. Een win-win situatie dus! Ook dit is een zonnebrand zonder parfum, geurstoffen, kleurstoffen en alcohol.

Derma Eco zonnebrand lotion – Lichaam

Ook dit is een fijne, huidvriendelijke zonnebrand lotion van het merk Derma Eco. Oorspronkelijk ontwikkelt voor de kinderhuid. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je de zonnebrand niet op een volwassen huid kan smeren! Het gaat vooral om de gebruikte zonnefilters en dat het product vrij is van irriterende ingrediënten. Beide punten zijn bij deze lotion van toepassing. En ook dit is weer een zonnebrand zonder parfum, alcohol en kleurstoffen. Daarnaast is de zonnebrandcrème vegan.

Louis Widmer zonnebrand melk – Lichaam

Heb je liever een zonnebrand melk? Dan geeft deze zonnebrand melk van Louis Widmer een goede bescherming. De zonnebrand bevat effectieve zonnefilters die beschermen tegen zowel uvB als uv-a. Waaronder: Butyl Methoxydibenzoylmethane, octocrylene. Ook zit er een lage concentratie in van het antioxidant vitamine E in. Wat er ook in zit is zijn de voedende ingrediënt panthenol en L-arginine. Wel staat ook alcohol op de ingrediëntenlijst. De concentratie is echter verwaarloosbaar!

Derma Eco baby zonnebrand – Lichaam

Deze zonnebrand lotion van Derma is een fijn product voor de baby huid. Het bevat een hoge concentratie fysische zonnefilters als uvinul A+ en octyltriazone. Hierdoor vinden sommige dat de zonnebrand te lang een witte waas achterlaat. Maar dit is in mijn ogen een goed teken. Want de fysische zonnefilters geven de zonnebrand de witte kleur. Zelf had ik deze witte waas trouwens niet toen ik de zonnebrand uittestte. Verder is ook deze zonnebrand zonder parfum, alcohol en andere irriterende ingrediënten. Een fijne optie voor de baby huid. Maar natuurlijk ook voor de volwassen huid! Benieuwd wat ik nog meer voor de babyhuid adviseer? Je leest het in mijn productadvies voor de baby’tjes!

arrow_drop_up arrow_drop_down