ZARQA review

Het cosmetica merk ZARQA wordt steeds populairder. Inmiddels heb ik zelf ook al behoorlijk wat producten van dit merk uitgeprobeerd. En over een aantal van deze ZARQA producten ook een review blog geschreven. Ben je benieuwd hoe deze producten uit deze test zijn gekomen? In deze blog geef ik van iedere ZARQA review een korte samenvatting! 

Nieuwsgierig geworden? Klik dan linksboven in de inhoudsopgave op jouw favoriete product!


ZARQA is een Nederlands cosmetica merk dat zich focust op Clean Beauty. Oftewel, het huidproducten die vrij zijn van ingrediënten die de huid onnodig belasten. Wat het wel bevat zijn ingrediënten die daadwerkelijk iets voor jouw huid kunnen betekenen.

Parfumvrij

Alle ZARQA producten zijn bijvoorbeeld parfumvrij. En dat is één van de redenen dat ik zo enthousiast ben. Een huidverzorgingsmerk dat parfum volledig uitsluit, is namelijk vrij bijzonder. Veel merken voegen toch wat geurstoffen of 'natuurlijk parfum' aan hun producten toe. En dat is jammer.

Duurzaam

Wat ik persoonlijk ook goed vind, is dat ZARQA zich bezig houdt met duurzaamheid. Zo zijn alle ZARQA producten vrij van microplastics en is er gebruik gemaakt van 100% recyclebare verpakkingen. Daarnaast worden de producten in Nederland of net over de Duitse grens geproduceerd. Wat natuurlijk ook behoorlijk scheelt in transport vervuiling.

zarqa review

Alle ZARQA producten zijn dus 100% parfumvrij. Maar ook vegan, vrij van alcohol en hypoallergeen. Deze laatste term is trouwens niet beschermd. Dit betekent dat merken zelf mogen bepalen of zij hun producten hypoallergeen vinden of niet.

Sinds 2019 is deze wet wel wat aangescherpt. Merken moeten nu ook daadwerkelijk kunnen aantonen dat er geen ingrediënten zijn gebruikt die een verhoogd risico op allergische reacties geven. Helaas gaat dit alsnog vaak niet goed. Ik kan namelijk enorm veel producten opnoemen die claimen hypoallergeen te zijn, maar dit écht niet zijn.

Toch durf ik wel te zeggen dat de ZARQA producten een kleine kans geven op allergische reacties. De formuleringen zijn mild geformuleerd. En er worden geen grote hoeveelheden actieve stoffen gebruikt, waardoor de kans op een reactie  minimaal is. Hierdoor zijn de ZARQA producten een goede optie voor mensen met een (zeer) gevoelige huid.

ZARQA dode zee mineralen

Wat ZARQA ook een geschikt merk maakt voor de wat gevoeligere huid, is het feit dat alle ZARQA producten dode zee mineralen bevatten. Deze mineralen bevatten onder andere: kalium, calcium en magnesium. De mineralen hebben een helend, hydraterend en herstellend effect op de huid. Wat de gevoelige huid nodig heeft!

zarqa review

Kortom, ik ben positief te spreken over dit cosmetica merk. Er zijn natuurlijk altijd producten waar ik minder achter sta. Maar de basis (parfumvrije cosmetica zonder troep) is er!

Inmiddels heb ik over een aantal producten een ZARQA review geschreven. Dit zijn ZARQA producten, waarvan ik de ingrediëntenlijst bekeken en beoordeeld heb. Maar ook minimaal drie weken zelf heb uitgeprobeerd. Je leest mijn ZARQA review, over verschillende producten, hieronder!

Afgelopen zomer schreef ik deze ZARQA review over het Sensitive Micellair Water 3-in-1. Het gaat hierbij om een parfumvrij en alcoholvrij water. Die volgens het merk zelf drie verschillende effecten op de huid heeft:

  • De huid reinigen
  • Make-up verwijderen
  • De huid herstellen, verzachten en kalmeren

Voordat ik mijn ZARQA review schreef, bekeek ik de ingrediëntenlijst. Ik zag inderdaad ingrediënten terugkomen die deze product beloftes kunnen waarmaken. Allereerst, bevat het micellair water namelijk een hoge concentratie coco-glucoside. Dit een mild reinigende stof die vuil en make-up resten verwijdert. zonder de huid uit te drogen.

Daarnaast zijn er allerlei verzorgende stoffen aan het water toegevoegd, waaronder: glycerine, panthenol en sodium levulinate. Ze hebben een hydraterend en verzachtend effect op de huid. Verder bevatten alle ZARQA producten natuurlijke dode zee-mineralen. Wat de huid kalmeert en herstelt.

zarqa producten

Ik heb het product natuurlijk ook zelf uitgeprobeerd en dit beviel goed! Micellair water werkt anders dan een gezichtsreiniger. Je brengt het water niet direct aan op de huid, maar eerst op een watje. Micellen zijn namelijk een soort bolletjes. Die aan de buitenkant bestaan uit 'micel koppen' en binnenin uit 'micel staarten'.

De koppen stoten vet af en de staarten trekken vet aan. Je wilt natuurlijk dat het vet van de huid wordt gehaald. En dus moeten de 'staarten' naar buiten wijzen. Dit gebeurt zodra je het op een watje aanbrengt.

Het micellair water haalde mijn make- up er gemakkelijk af. Maar dat doen veel andere micellair waters natuurlijk ook. Het is tenslotte het doel van het product. Het ging mij daarom vooral om het gevoel tijdens en na het gebruik.

Tijdens het wrijven prikte het water niet in mijn ogen. En ook na het reinigen voelde mijn huid niet droog of trekkerig aan. Eerder zacht en glad. Kortom, mijn ZARQA review over het Micellair Water is positief. Je leest de volledig review lees je hier: ZARQA review Micellair Water 3-in-1.

zarqa review

De kans is groot dat je de ZARQA Clear Skin Gel wel eens voorbij hebt zien komen in mijn Instagram story's of online productadviezen. Ik ben namelijk groot fan van deze reinigingsgel.

De textuur is heel fris en smeert makkelijk uit. Zodra je het mengt met een beetje water, wordt de gel vloeibaar. Zonder heel waterig te worden. Hierdoor smeert de gel heel makkelijk uit en haal je al het vuil van je gezicht. Inclusief make-up én waterproof mascara!

zarqa review

Daarnaast bevat de reinigingsgel salicylzuur. Dit is de reden waarom de reinigingsgel in veel van mijn online adviezen voor de onzuivere en vette huid staat. Denk aan: rosaceajeugdpuistjes, mee-eters en acne tarda

Salicylzuur heeft namelijk de eigenschap om overtollig talg op te lossen én ontstekingen te remmen. Dit maakt het een geschikte reiniger voor mensen met een verhoogde talgproductie. Maar, dus ook als je last hebt van verstoppingen of puistjes.

Na het reinigen voelt je huid niet droog of trekkerig aan. Dit komt, omdat er genoeg terug-vettende stoffen aan de reiniger zijn toegevoegd.

Ik gebruik de reinigingsgel zelf met name in de wat warmere (zomer) maanden, omdat mijn huid dan wat vettiger aanvoelt. In de wintermaanden vervang ik de reinigingsgel weer met een reinigingslotion. Kortom, een frisse reiniger die zowel vuil als make-up van je gezicht haalt.

zarqa review


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin alleen troepvrije cosmetica producten. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram