ZARQA serum review
18 november 2023 
6 min. leestijd

ZARQA serum review

Woohoo! Begin november ontving ik van ZARQA twee nieuwe serums: het ZARQA vitamine C serum en het ZARQA Clear Skin serum. Beide producten zijn vrij van parfum en geurstoffen en daarom ook geschikt voor de gevoelige huid. In deze ZARQA serum review vertel ik je er alles over! 

ZARQA serum review

Mensen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik behoorlijk wat ZARQA producten adviseer. Dit komt met name omdat ik inmiddels weet dat het merk zowel kunstmatig als natuurlijk parfum volledig uitsluit, uitdrogende alcohol achterwegen laat én werkzame concentraties actieve ingrediënten toevoegt.

Bovendien is het merk 100% natuurlijk, duurzaam, vrij van microplastics en maakt het gebruik van Dode Zee Mineralen. Behoorlijk wat voordelen dus! Dit betekent overigens niet dat ik automatisch ook altijd achter de product formuleringen van het merk sta, maar de kans is wel veel groter.

ZARQA heeft in totaal drie nieuwe serums gelanceerd: een anti-age serumvitamine-C serum en Clear Skin serum. In deze ZARQA serum review ga ik dieper in op het ZARQA vitamine C serum en het ZARQA Clear Skin serum. Benieuwd naar mijn mening over beide serums? Je leest het hieronder!

ZARQA serum review

ZARQA vitamine C serum review

Allereerst heb ik het ZARQA vitamine C serum bekeken en uitgeprobeerd. Het gaat om een serum dat, volgens de verpakking, geschikt is voor iedereen die bestaande pigmentvlekken wilt verminderen en de kans op nieuwe pigmentvlekken wilt verkleinen.

Zelf ben ik groot voorstander van het smeren van vitamine C. De stof heeft namelijk behoorlijk wat voordelen voor je huid. Zo hebben studies laten zien dat vitamine C bestaande pigmentvlekken kan oplichten, maar ook beschermt tegen de vorming van nieuwe huidverkleuringen. Daarnaast heeft vitamine C ook nog antioxiderende eigenschappen.

1. Ingrediënten ZARQA vitamine C serum

Als ik naar de ingrediëntenlijst van het ZARQA vitamine C serum kijk, valt mij allereerst op dat het serum behoorlijk wat citrus unshiu peel extract bevat. De kans is groot dat je hier nog niet eerder van hebt gehoord, maar dit extract staat bekend om de verhelderende eigenschappen die het op onze huid heeft. Studies laten namelijk zien dat de stof in staat is om het enzym tyrosinase te remmen.

Tyrosinase is verantwoordelijk voor het reguleren van onze pigmentaanmaak. Door dit enzym af te remmen, verminder je automatisch ook de vorming van pigmentvlekken. Wat het een geschikt vitamine C serum maakt voor mensen die zich storen aan oneffenheden in de huid. Bovendien beschermt het extract ook tegen andere tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en een verminderde elasticiteit.

Verder bevat het ZARQA vitamine C-serum ook nog verzorgende stoffen, zoals glycerine, zonnebloemolie en Dode Zee mineralen. Dode Zee mineralen dragen bij aan een sterkere huidbarrière en een betere huidhydratatie. Dit effect wordt nog eens extract versterkt door de toevoeging van koperpeptiden.

Deze peptiden werken ook huidherstellend. Wat het serum heel geschikt maakt voor de wat gevoeligere huid! Het smeren van vitamine C kan dan nog wel eens huidreacties uitlokken. Maar de kans hierop wordt door de toevoeging van deze peptiden verkleind!

ZARQA vitamine C serum review

2. Textuur ZARQA vitamine C serum

De textuur van het nieuwe ZARQA vitamine C serum is anders dan je van veel serums gewend bent. Zoals te zien is op de foto hieronder, gaat het niet om een doorzichtig serum, maar om een witgekleurd serum. Ik zou het zelf een beetje vergelijken met een verdunde melkstructuur.

Persoonlijk vind ik dit een groot pluspunt, omdat mijn huid wat droger is. Een serum kan dan al snel 'te fris' of trekkerig aanvoelen. Vooral met dit koude weer. De romige structuur laat bovendien ook direct een zacht gevoel achter.

Ondanks dat de structuur van het serum wat romiger is dan veel andere serums, trekt het wel snel in. Binnen ongeveer tien seconden was het serum volledig ingetrokken. Wat natuurlijk fijn is, aangezien je hierna meestal nog andere producten aanbrengt.

ZARQA vitamine C serum review

3. ZARQA vitamine C serum review conclusie

Mijn ZARQA vitamine C review is echt heel positief! Dit komt met name door de combinatie van citrus unshiu peel extract en vitamine C. Maar ook vanwege het feit dat sodium ascorbyl phosphate is gebruikt. Een stabielere vorm van vitamine C, waardoor het vitamine minder snel reageert op zuurstof en licht.

Daarnaast vind ik de melkachtige textuur van het serum echt een groot pluspunt. Zeker voor de normale tot droge huid. Het voelt lekker zacht aan en laat geen trekkerig gevoel achter. Wat ik bij veel andere serums wel ervaar. 'Helaas' heb ik zelf geen pigmentvlekjes, dus wat het lange termijn effect hierop is kan ik helaas niet testen. Wel zijn de studies naar het effect van vitamine C op pigmentvlekjes veelbelovend.

Wat het vitamine C serum naar mijn mening zeker het proberen waard maakt. Met name wanneer je aan je algehele huidteint wilt werken! Maar ook zeker als je jouw huid wilt beschermen tegen vroegtijdige tekenen van veroudering. Verder vind ik de toevoeging van koperpeptiden een groot voordeel, omdat het serum hierdoor ook geschikt is voor de gevoelige huid.

ZARQA vitamine c serum review

ZARQA Clear Skin serum review

Het tweede nieuwe serum is het ZARQA Clear Skin serum. Zoals vele van jullie weten ben ik groot fan van de ZARQA Clear Skin reinigingsgel en nu heeft het merk dus ook een Clear Skin serum aan deze lijn toegevoegd. Speciaal voor de wat vettere huid. Eventueel gepaard met onzuiverheden. Zelf heb ik hier geen last van. Daarom heeft mijn nichtje, met acne klachten, het ZARQA Clear Skin serum de afgelopen twee weken uitgeprobeerd!

1. Ingrediënten ZARQA Clear Skin serum

Als ik op zoek ben naar producten voor de vette en/of onzuivere huid, zoek in ieder geval naar producten die talg regulerende en ontstekingsremmende ingrediënten bevatten. Dit hoopte ik daarom ook terug te zien in het nieuwe ZARQA Clear Skin serum en gelukkig is dit het geval!

Zo bevat het serum onder andere een hoge concentratie niacinamide. Een antioxidant waar eigenlijk ieder huidtype baat bij heeft, waaronder ook de vette en/of onzuivere huid. Niacinamide is namelijk in staat om de talgproductie te reguleren. Op die manier heeft de stof een positief effect op vette plekjes, maar ook een zuiverende werking op verstopte poriën.

Daarnaast heeft niacinamide kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het roodheden en puistjes kan verminderen. Dit effect wordt versterkt door de toevoeging van paardenkastanje extract, panthenol (vitamine B5) en de mineralen: zink, magnesium PCA en Dode Zee Mineralen.

ZARQA clear skin serum review

2. Textuur ZARQA Clear Skin serum

Zoals ik hierboven ook al schreef, heeft mijn nichtje het ZARQA Clear Skin serum uitgeprobeerd. Zij beschrijft haar huidtype als een vette en (soms) onzuivere huid, waarbij de pukkeltjes en puistjes met name op haar voorhoofd en wangen verschijnen.

Wat zij met name prettig vond aan het Clear Skin serum was het gevoel op de huid. Het serum heeft, zoals te zien is op de foto hieronder, een gel structuur. Die heel fris aanvoelt en super snel intrekt. Wat zij het meest waardeerde, was dat het serum niet plakkerig aanvoelde na aanbrengen. Iets wat cosmetica producten met een gel structuur nog wel eens kunnen veroorzaken.

Verder had het serum in haar beleving vooral effect op haar T zone. Deze leek, na twee weken en tweemaal daags gebruik, minder vet en ook minder te glimmen. Of het Clear Skin serum ook effect heeft gehad op haar puistjes vond ze lastig om te zeggen. Haar huid oogt wel rustiger, maar dit kan ook komen omdat ze in een rustig schoolperiode zit. We zullen hier over twee weken nog een update over geven!

Zarqa clear skin serum review

3. ZARQA Clear Skin serum review conclusie

Kortom, ook mijn ZARQA Clear Skin serum review is zeker positief. Zelf vond ik het serum te fris aanvoelen, maar dat komt ook omdat mijn huid wat droger is. Ik geef meer de voorkeur aan serums met een wat vollere structuur. Zoals het ZARQA vitamine C serum bijvoorbeeld.

Maar als je huid juist wat vetter aanvoelt, waar het serum zich ook op richt, denk ik dat het Clear Skin serum een hele waardevolle toevoeging aan je huidverzorgingsroutine kan zijn! Het serum plakt namelijk niet, laat geen vettig laagje achter en trekt snel in. Bovendien brengt het serum dus ook de talgproductie in balans en heeft het een zuiverend + ontstekingsremmend effect op puistjes.

ZARQA clear skin serum review

Misschien vind je dit ook interessant!

Benieuwd wat ik van de overige ZARQA producten vind? Hieronder vind je al mijn ZARQA review blogs!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Annick
Door

Annick

op 25 Nov 2023

Dag Luus,wat vind je van de anti-age serum? Is het een goeie serum? Zijn de ingrediënten goed? Of is je voorkeur meer naar de Hydra Boost serum?

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 26 Nov 2023

Ja zeker weten! Het serum bevat een hoge concentratie niacinamide (een krachtig antioxidant dat beschermt tegen huidveroudering) plus een mooie lijst aan hydraterende stoffen. Als je een serum voor anti-age doeleinden wilt gebruiken, zou ik voor dit serum gaan. Het Hydraboost serum bevat vooral hydraterende stoffen

Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram