arrow_drop_up arrow_drop_down
cosmetica reviews

Aangesmeerd

Kom erachter welke cosmetica producten je beter kunt laten staan!

Naar producten

Veel cosmetica producten zijn puur uit cosmetisch oogpunt op de markt gebracht. Ze beloven dingen die ze nooit zullen waar kunnen maken. Maar hoe ontcijfer je de cosmetica jungle? Welke producten zijn aangesmeerd? Ik ga je helpen! Iedere week plaats ik hieronder een cosmetica product die je beter niet kunt smeren!

Gezichtscrème

Review: Vichy Idealia
anti-age nachtcrème 

Vichy Idealia night cream beloofd vooral dat je huid uitgerust wakker wordt. Ik wist überhaupt niet dat zo iets als een lekker uitgeslapen huid bestond, maar goed.. Ook beloofd geeft de crème een zogeheten cocoon effectje. Geen idee wat dat dan precies in houdt? Op het eerste gezicht bevat de crème goeie hydraterende ingrediënten. Namelijk: glycerine, niaciniamide en dimethicone. Helaas wordt dit hydraterende effect meteen gecompenseerd met een hoge concentratie alcohol denat. Daarnaast zitten er kleurstoffen in en parfum. Beide ingrediënten kunnen de huid irriteren. Van parfum is zelfs bekend dat het een de kans op een allergie vergroot. Verder zit de crème in een potje. Dan heeft het smeren van antioxidanten, zoals niacinamide, sowieso geen zin. Zodra je het potje opent en de ingrediënten bloot worden gesteld aan zuurstof gaan ze oxideren. Net als wanneer je je appeltje in de zon laat liggen.. Lekker laten staan dus!


 
chanel le lift creme riche

Review: Chanel Le lift crème riche

Chanel Le lift crème riche beloofd je huid te verstevigen en rimpeltjes glad te strijken. Wie wil dat nou niet? Het product bevat op zich goeie hydraterende ingrediënten zoals glycerin, shea butter, en dimethicone. Maar helaas zit er heel veel alcohol in wat je huid onwijs uitdroogt. Doei hydratatie.. Ook bevat het product het zogeheten 'alfalfa' extract. Klinkt als een soort avatar. Maar het is dus een type antioxidant. Antioxidanten zijn altijd goed. om te smeren! Ze beschermen je huid namelijk tegen schadelijke stoffen van buitenaf, en zo ook tegen veroudering. Helaas zit de crème in een potje. En een potje is sowieso nooit goed. Zodra je het potje open doet, en de antioxidanten in aanraking komen met zuurstof, oxideren (vernietigen) de antioxidanten. Dus ze hadden ze er beter uit kunnen halen. Ook zit er propelyne glycol en parfum in. Van beide is bekend dat het grote veroorzakers zijn van huidirritaties- en allergieën. Gelukkig kost de crème niks.... 120 euro (!!). Lekker laten staan dus!


garnier ambre solaire beschermende zonnebrand

Review: Garnier beschermende zonnemelk

Deze garnier hydraterende zonnebrand beloofd je huid te beschermen tegen de zon, te hydrateren en snel in de huid te trekken. Als ik kijk naar de zonnefilters zie ik als eerste het zonnefilter Octocrylene. Dit ingrediënt geeft vooral bij kindjes veel huidirritatie en werkt hormoonverstorend. Een ander zonnefilter is butyl methoxydibenzoly-methane. Dit is een goed filter tegen UV-A, maar helaas geeft het snel een allergische reactie. En dan het filter titaniumoxide. Een goed filter! Maar de pure vorm maakt je gezicht wit. Dus knippen ze het in nanodeeltjes zodat je er niet bij loopt als een wit spook. Wat ook grappig is. Naja eigenlijk is het om te huilen. Titaniumoxide kan vrije radicalen vormen als het aan de zon wordt blootgesteld. Vrije radicalen zijn stofjes die schade aan je huid teweeg brengen. Niet per se super handig in een zonnebrand lijkt mij? En wat betreft die hydratatie. Het product bevat penoxyethanol. Dit ingrediënt heeft een ontvettende werking en droogt dus enorm uit. Hydrateren zal het dus zeker niet. Lekker laten staan dus!
review shiseido  energy moisturizing gel cream

Review: Shiseido essential energy moisturizing crème

De shieseideo essential energy moisturizing creme beloofd de zintuigen van je huid te hydrateren, te verhelderen, gladder te maken, te prikkelen en optimaal te laten reageren op de crème. Klinkt heel spannend, maar as ik vervolgens de ingrediëntenlijst bekijk zie ik dat er super veel alcohol denat in zit, wat enorm uitdroogt. Dus vergeet die hydratatie maar. Verder zit er een hoge concentratie parfum in wat enorm irriteert. En dat is niet het enige. Ook zitten er allerlei irriterende geurstoffen in waaronder: linalool, limonene, citronellol en heyxl cinnamal. Dus reken maar dat je huid op deze crème reageert... Maar niet op de goeie manier. Lekker laten staan dus! la prairie cellular eye cream review

Review: La prairie cellular eye cream 

Ik moest even drie keer kijken voor ik het geloofde. De La Prairie cellular eye cream van maar 15 ml, kost namelijk maar liefst 363,49 euro. Ik herhaal 363,49 euro!! Niet normaal. Nu zul je denken, wat krijg ik voor deze investering? Nou niks. Een vergrote kans op een cosmetica allergie, door de toevoeging van propelyne glycol. Een vergrote kans op  huid irritatie door parfum en de geurstoffen linalool, benzyl alcohol, hydroxycitronellal en amyl cinnamal. Een nep glanzende glinsterende huid (bofferd) door de toevoeging van Mica. Dit is een groep mineralen die wordt toegevoegd aan lippenstift, oogschaduw en zelfs autolak. Om een glinsterend effect te geven. Daarnaast wordt mica vaak door jonge kindjes uit mijnen gehaald. Lekker laten staan dus! 


Gezichtscrème

Review: La prairie cellular radiance pure gold serum

Ik dacht dat ik de grootste schok wel gehad had, na het zien van het prijskaartje op de achterkant van de La Prairie cellular eye cream. Nou nee. Want toen kwam ik het La prairie cellular radiance concentrate pure gold serum tegen. Ik weet niet of je zit? Zo niet, ga even lekker zitten. Dit pompje kost namelijk maar liefst 659,99 euro!!! Je Douglas beauty punten schieten hierdoor wel meteen door het dak, maar wat een geld... Naast het feit dat je van dit geld allemaal andere leuke dingen kunt kopen, zoals een keuken bbq of mooie nieuwe tuinset, is van het ingrediënt goud bekend dat het een allergeen is. Dit betekent dat goud bij veel mensen uiteindelijk een cosmetische allergie zal veroorzaken. Lijkt me niet per se de bedoeling als je een serum van deze prijs aanschaft. Ik zou lekker een gouden ketting kopen. Of 6... 
nivea creme

Review: Nivea crème in
pot

Iedereen kent dit blik denk ik wel: de nivea soft crème pot. Ik gok dat dit blauwe nivea blik in veel van de nederlandse huishoudens staat. Je zou daarom denken dat het product wel goed zal zijn. Maar helaas kan is dit niet zo. De Nivea soft creme beloofd je huid te hydrateren. Maar het tegendeel is waar. Iedereen kent het lekkere nivea geurtje denk ik wel. En dit geurtje is juist niet goed voor je huid. Het irriteert namelijk enorm. Dit nivea geurtje komt namelijk voor uit allerlei irriterende geurstoffen als limonene, geraniol, cennamyl alcohol, citronellol en zelfs parfum. Lekker laten staan dus!

nivea hydraterende creme

Review: Nivea soft hydraterende crème 

De Nivea soft hydraterende crème beloofd je gezicht, lichaam en handen te hydrateren en te verzachten door de toevoeging van jojobaolie en vitamine E. Maar doet dit dat? Nou nee.. er zit namelijk een hoge concentratie alcohol denat in. Dit droogt je huid onwijs uit. Daarnaast bevat de crème allerlei geurstoffen als linalool, citronellol, alpha-isomethylone, butylphenyl methylpropional, benzyl alcohol, limonene en zelfs parfum. De crème is dus totaal niet 'soft' voor je huid en zal je huid al helemaal niet hydrateren en verzachten. Lekker laten staan dus!
nivea zonnebrand protect & hydrate

Review: Nivea zonnebrand protect & hydrate

Ook deze nivea protect & hydrate zonnebrandcrème komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Zoals het product al zegt beloofd het je huidbarrière te beschermen en te hydrateren. Nou dat tweede kan je al meteen vergeten, aangezien de zonnebrandcrème een hoge concentratie alcohol bevat. Dit droogt je huidbarrière uit, waardoor de conditie van je huid achteruit gaat en dus niet beschermd wordt. Daarnaast zitten er irriterende geurstoffen in, wat je huid onnodig irriteert.. Ook dit heeft een verslechtende invloed op je huidbarrière. Lekker laten staan dus!
The ordinary cafeine solution 5%

Review: The Ordinary caffeïne solution 5% + EGCG

Het merk The ordinary is op dit moment een grote hype geworden. De productverpakkingen geven hoge concentraties actieve ingrediënten aan, tegen hele betaalbare prijzen. Maar zijn producten van The Ordinary nou echt zo goed? Dat leg ik je graag uit in deze The ordinary review in het Nederlands. De kwaliteit van the Ordinary verschilt echt per product. Neem bijvoorbeeld The Ordinary cafeïne solution 5% + ECG. Cafeïne in cosmetica heeft een kalmerende, beschermende en vochtafdrijvende werking. Je denkt dan: goh, 5% cafeïne, dat moet goed zitten! Máár er is zit een addertje onder het gras. Wat The Ordinary heel slim doet is het volgende woordje gebruiken 'Solution'. Solution betekent namelijk oplossing. Je hebt dus niet 5% cafeïne in dit product, maar 5% van een cafeïne oplossing. En hoeveel cafeïne er in die oplossing zit weet niemand. Neem als voorbeeld een groot zwembad. Ik voeg hier 3 koffieboontjes aan toe. Vervolgens haal ik een klein beetje uit deze water / cafeïne oplossing, en voeg ik dit toe aan een crème. Wat krijg je dan? Een crème met een cafeïne oplossing 5%. Snap je een beetje hoe het werkt? Heel misleidend dus..

Dr. Hauschka nachtserum review

Review: Dr Hauscka nachtserum

Het merk Dr. Hauschka is een natuurlijk en biologisch cosmetica merk, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van 'heilzame planten ' en 'natuur zuivere' producten. Helaas betekenen deze termen niet automatisch ook meteen dat het goed voor je huid is. In tegendeel. Toen ik de ingrediëntenlijst van dit nachtserum ging checken, kwam ik veel irriterende stoffen tegen. Het nachtserum beloofd je huid te laten ademen en het nachtelijk herstelproces te stimuleren. Klink veel belovend, maar helaas zit er niets in wat deze belofte kan nakomen. Het serum bevat geurstoffen en zelfs alcohol wat onwijs uitdroogt. Ook geeft het serum aan dat er toverhazelaar aan toe is gevoegd, om je huid 'weer te laten stralen'.  Van toverhazelaar is bekend dat het je huid onwijs irriteert, dus dat laten stralen zal wel mee vallen....

dr hauscka gezichtslotion review

Review: Dr Hauscka gezichtslotion

Het product zou goed zijn voor het herstellend vermogen van de huid en zou leiden tot een frisse uitstraling met een rozige teint. Maar deze beloftes gaat het serum nooit waarmaken.. Ik zou rozige teint veranderen eerder veranderen in rode kop...  Tot mijn verbazing zag ik namelijk dat het product super veel uitdrogende ingrediënten bevat als alcohol (hele hoge concentratie), parfum én geurstoffen. Allemaal ingrediënten die je op geen enkel huidtype moet smeren. En dat terwijl het product gemaakt is voor de droge en gevoelige huid. Daarnaast is ook hier weer toverhazelaar extract aan toegevoegd, wat enorm irriteert. Net als de toevoeging van wondklaver. Daarnaast zie ik ook niets in dit serum wat wél iets voor de droge huid kan betekenen... Mijn advies is daarom: lekker laten staan dit serum! 

bioré peel off masker

Review: Bioré peel off maskers en neusstrips 

Ook dit soort cosmetica kun je denk ik wel gerust een hype noemen. Maar waarom eigenlijk? Het is namelijk alles behalve goed voor je huid.. Het idee van de zogeheten 'Peel-off' maskers en neus strips is dat je het op smeert en van je huid trekt. Wat er dan overblijft is (zogenaamd) een masker met daarop allemaal mee-eters. Maar het tegendeel is waar. Wat het masker namelijk doet is allemaal goeie cellen, stoffen en oliën van je huid trekken. Inclusief je donshaartjes (dat is dan misschien het enige positieve). Maar eigenlijk trek je met de zwarte houtkool neus strips en maskers een stuk van je bovenste huidlaag eraf. Je huid voelt hierna zacht, gehydrateert en glanzend. Wist je dat dit gewoon ontstekingsverschijnselen zijn? Je huid brengt een ontstekingsreactie op gang en verhoogd zo tijdelijk de hydratatie en doorbloeding. En ontstekingen brengen stress aan je huidcellen te weeg, en op lange termijn dus huidveroudering. Liever geen peel-off maskers dus!

review loreal age perfect creme

Review: L'oreal age perfect voor de rijpere huid

Zogenaamd is deze crème speciaal gemaakt voor de verouderde huid. Het beloofd eigenlijk 3 dingen: anti-sagging, letterlijk vertaalt als 'anti-verzakking'.  Dus mocht je huid in totale verzakking verkeren, smeer dan deze crème. NIet dus. Het zal je gezicht echt niet opeens strak trekken. Daar is meer voor nodig helaas. Ook beloofd het tekenen van huidveroudering te verminderen en je huid te hydrateren. Klink allemaal veel belovend, maar als ik naar de achterkant van de verpakking kijk zie ik ten eerste te weinig zonenfilters die je beschermen tegen UV-A oftewel huidveroudering. Daarnaast zie ik ook dat er bijna geen hydraterende in zitten, alleen glycerine. En als laatste zie ik al helemaal geen unieke ingrediënten voor de 'rijpere huid'. Of zoals de verpakking schrijft 'de rijpere huid van vrouwen in de overgang'.  Er is geen enkel ingrediënt dat bewezen effectief is getest voor vrouwen in de overgang. Je leeftijd zegt niets over welke crème je nodig hebt, je huidtype wel. Lekker laten staan deze pot dus!
Garnier bio anti-age creme lavendel

Review: Garnier anti-age crème lavendel

De crème zou huidverouderingsverschijnselen verminderen. Helaas gaat de crème deze belofte niet waarmaken. Eigenlijk kan geen enkele crème echt tekenen van huidveroudering laten verdwijnen. Wel kunnen goeie crèmes de kans op nieuwe verschijnselen verminderen. Deze garnier anti-age crème bevat lavendel. Het grappige is dat lavendel juist huidveroudering aantrekt. Dus een anti-age-crème met lavendel is heel vreemd.... Naast lavendel zitten er ook nog allerlei andere geurstoffen in, en zelfs alcohol. Lekker laten staan deze crème dus.. 
garnier skinactive reinigingsgel groene thee

Review: Garnier Skinactive botanische reinigingsgel met groene thee 

Deze reiniger van Garnier beloofd je poriën te reinigen en je huid te verzachten door de toevoeging van groene thee. Het grappige is dat groene thee je product bruin maakt als er een werkzame concentratie (2% of hoger) wordt toegevoegd. En deze reiniger is doorzichtig. De werking van groene thee (kalmeren, verzachten) kun je dus helaas vergeten. Wat verder opvalt is dat deze reiniger super veel geurstoffen bevat. En van geurstoffen is bekend dat het de huid enorm irriteert. Je huid zal na het reinigen met deze porie reiniger waarschijnlijk erg fris aanvoelen waardoor het lijkt alsof je huid goed gereinigd is. Maar eigenlijk is dit frisse gevoel gewoon een teken van huidirritatie en daarom dus echt niet gewenst. De Garnier skinactive botanische reinigingsgel zou ik dus lekker laten staan!

Garnier Skinactive dagcreme met groene thee extract

Review: Garnier Skinactive botanische crème met groene thee

Deze Garnier Skinactive dagcrème met groene thee extract bevat, zoals de naam al zegt, groene thee. Van groene thee is bekend dat het je huid kan kalmeren en beschermen tegen veroudering. Het is namelijk een krachtig antioxidant. Helaas is ook de concentratie groene thee in deze crème veel te laag om iets voor je huid te kunnen betekenen. Een werkzame concentratie groene thee extract in cosmetica maakt de crème namelijk mosterdgeel. Verder beloofd de crème je huid te hydrateren en matteren. Als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik dat het een hoge concentratie gedenatuurde alcohol bevat. Dit droogt enorm uit! Matteren zal het dus zeker doen, alleen niet op een goeie manier, maar puur omdat het je huid enorm uitdroogt. Verder zitten er ook allerlei geurstoffen in, die je huid irriteren..

Welke producten moet ik wél smeren?