Beste Paula's Choice producten: mijn favorieten!
07 juni 2024 
10 min. leestijd

Beste Paula's Choice producten: mijn favorieten!

Het is geen geheim dat ik fan ben van Paula's Choice. Sterker nog, ik kan inmiddels bijna een winkel openen met de voorraad die ik thuis heb staan. Vandaag bestaat het merk 29 jaar en dat vieren ze met een korting. Daarom dacht ik; misschien leuk om mijn favoriete Paula's Choice producten een keer te delen!   

Paula's Choice korting!

Paula's Choice is jarig! Het merk bestaat 29 jaar en dat vieren ze deze week met een leuke kortingsactie. Van 7 tot 12 juni krijg je namelijk 20% korting op alle producten plus een leuke gift. Het leek mij daarom leuk om mijn acht favoriete Paula's Choice producten met jullie te delen!

Misschien maakt dit de keuze wat makkelijker. Heb je een vraag over een product of weet je niet zo goed of een bepaald product dat ik aanraad bij jouw huidtype past? Stel je vraag dan gerust onderaan deze blog. Ik help je graag!

paula's choice korting

Mijn favoriete Paula's Choice producten (top 8)

Ik heb vrijwel alle Paula´s Choice producten inmiddels zelf geprobeerd. Een groot deel hiervan komt ook in mijn productadviezen voor en een aantal producten blijf ik keer op keer bestelen omdat ze zo goed bevallen. Hieronder heb ik mijn acht favoriete Paula's Choice producten op een rijtje gezet!

beste paula's choice producten

1. Paula's Choice foaming reiniger🫧

Als ik puur naar de Paula's Choice cleansers kijk is de Paula's Choice Anti-aging foaming cleanser mijn favoriet! Dit heeft verschillende redenen. Allereerst bevat de reiniger uitsluitend mild reinigende stoffen (Sodium Lauroamphoacetate en Sodium Cocoyl Isethionate). Ze verwijderen zowel vuil als overtollig talg van de huid, zonder hierbij de natuurlijke oliën van je huid te strippen.

Maar dit is niet het enige wat de reiniger zo goed maakt. Het zit ook nog eens vol met hydraterende en verzachtende ingrediënten, waaronder: glycerine, verschillende ceramiden, phytosphingosine, phospholipids, sphingolipids. Daarnaast bevat de reiniger ook nog een hoge concentratie zonnebloemolie. Wat niet alleen helpt bij het verwijderen van vuil en make-up resten, maar er ook nog eens voor zorgt dat de reiniger lekker zacht aanvoelt. Kortom, een aanrader!

paula's choice reiniger

2. Paula's Choice BHA exfoliant🔥

Dat het Paula's Choice BHA exfoliant één van mijn favoriete Paula's Choice producten is, is denk ik geen verrassing. Het exfoliant komt regelmatig voor in mijn Instagram story's en ook in bijna ieder productadvies op mijn website is het product te vinden. De reden dat ik het BHA exfoliant zo goed vind, komt vooral door de veelbelovende resultaten die ik met eigen ogen heb gezien.

Niet alleen bij mezelf, maar ook bij mensen om me heen. Zo heb ik vorig jaar een mini-smeeronderzoekje onder een aantal van mijn volgers met acne klachten gedaan. Zij hebben het exfoliant een tijdje gebruikt en het effect bij gehouden met foto's. Dit resultaat was zó goed (zie hier: Paula's Choice exfoliant review). Sindsdien ben ik groot fan en is het product onmisbaar in mijn lijst met beste Paula's Choice producten!

paula's chocie bha

3. Paula's Choice AHA exfoliant🍊

Het Paula's Choice AHA exfoliant is nog niet zo lang geleden uitgebracht, maar hoort ook zeker thuis in deze lijst met beste Paula's Choice producten. Het gaat hierbij namelijk om een exfoliant met alfahydroxyzuren (AHA). Alleen dan hele milde. En dit is super waardevol voor mensen met een gevoelige huid. Alfahydroxyzuren zijn namelijk heel effectief in het verbeteren van de huidtextuur.

Een nadeel aan alfahydroxyzuren, ten opzichte van betahydroxyzuren zoals het exofliant hierboven, is alleen dat het snel irritatie geeft op een gevoelige huid. Daarom is het advies om toch voor beta hydroxyzuren. Ook al passen deze zuren minder goed bij de droge huid. In het geval van dit AHA exfoliant is er gebruik gemaakt van amandelzuur en melkzuur. Deze zuren worden heel goed door de huid verdragen, wat het een geschikt exfoliant maakt voor de wat gevoeligere en/of droge huid.

paula's chocie AHA

4. Paula's Choice super antioxidant recovery serum🍇

Als het gaat om de beste Paula's Choice productcategorie zijn dit wat mij betreft 100% de serums. Ik ken maar weinig cosmetica merken die zoveel werkzame stoffen in één formule stoppen en ook nog eens goed verpakken (altijd in een tube of pompje). Een keuze maken tussen deze serums is daarom lastig, maar eentje die ik écht heel goed en fijn vind is het Paula's Choice Recovery serum.

Geschikt voor ieder huidtype maar in het specifiek de droge en/of (eczeem) gevoelige huid. Met eventueel al wat zichtbare tekenen van veroudering. Het serum zit namelijk vol met antioxidanten die je huid beschermen tegen veroudering en de huid kalmeren. Zo bevat het serum een hoge concentratie: vitamine A, vitamine C, vitamine E, groene thee extract, bearberry extract, astaxanthine, druiven zaadolie, olijfolie, sojaboon olie, primerose oil, cranberry oil en raspberry oil. Onwijs veel dus!

paula's choice serum

5. Paula's Choice ultra-light antioxidant serum✨

Is je huid juist wat vetter en/of heb je snel last van een glimmende huid? Dan zou ik voor het Paula's Choice ultra-light antioxidant serum gaan! Zoals de naam van het product al aangeeft, gaat het om een serum met een hele lichte structuur. Dit heeft als grote voordeel dat het niet vet, plakkerig of zwaar aanvoelt. Wat het een extra fijn serum maakt voor de wat vettere of gemengde huid.

Maar dit is natuurlijk niet het enige wat het serum voor mij zo goed maakt. Ook deze formule zit weer bom antioxidanten. Zo bevat het serum een hoge concentratie: niacinamide, resveratrol, vitamine C, quercetin, vitamine E, ubiquinone, epigallocatechin gallate en beta glucan. Stuk voor stuk stoffen die je huid beschermen tegen tekenen van huidveroudering!

paula's choice serum

6. Paula's Choice retinol treatment🪐

Als je op zoek bent naar een goed product met retinol, kan ik de Paula's Choice 0.3% retinol treatment aanraden! Ik ben inmiddels zelf aan mijn derde pompje begonnen. De reden dat ik dit product zo goed vind, komt vooral door de combinatie: 0,3% retinol en 2% bakuchiol. Retinol heeft, zoals je waarschijnlijk al weet, vooral huid verjongende eigenschappen op de huid.

Het mooie aan bakuchiol is dat het de werking van retinol stimuleert, maar zelf ook helende en huidherstellende eigenschappen heeft. Een mooie aanvulling dus. Daarnaast is er ook nog een flinke lijst aan peptiden en antioxidanten toegevoegd. Zowel antioxidanten als peptiden hebben ook anti-aging eigenschappen op de huid, waardoor de term 'treatment' bijna een understatement wordt.

paula's choice treatment

7. Paula's Oil Free moisturizer💧

Ook de Paula's Choice oil free moisturizer behoort zeker tot mijn top 8 beste Paula's Choice producten. Vooral omdat het om een moisturizer gaat speciaal voor de vette of gemengde huid. Voor dit huidtype is het vaak lastig om een geschikt product te vinden. Een moisturizer voelt al snel te vet of te zwaar aan. Merken spelen hier 'slim' op in door uitdrogende stoffen aan de formule toe te voegen.

Bijvoorbeeld hoge concentraties alcohol in cosmetica. Het product voelt dan lekker fris aan, maar op lange termijn ben je verder van huis. Gelukkig is dit bij dit product niet het geval. Sterker nog, de moisturizer zit vol verzorgende stoffen, waaronder: glycerine, propanediol, zoethoutwortel, bosbes extract, niacinamide, hyaluronzuur, ceramides en arginine. Daarnaast heeft de crème talg regulerende eigenschappen, waardoor de huid minder vet aanvoel. Geschikt voor dag en nacht!

paula's choice moisturizer

8. Paula's Choice pore reducing toner🌾

Het laatste product uit deze lijst met mijn favoriete Paula's Choice producten is de Paula's Choice Pore-Reducing toner. De reden dat ik deze toner zo goed vind, is omdat het een goed alternatief kan zijn op je dagcrème. Bijvoorbeeld omdat crèmes te zwaar en te vet voelen. Veel mensen met een vette huid, krijgen gedurende dag te maken met een (nog) vettere en glimmende huid. Zeker in de zomer. Een toner kan hierin uitkomst bieden!

Je hoeft een toner namelijk niet per se te gebruiken om je huid te balanceren. Je kunt het ook op vette en glimmende plekjes van de huid smeren en hier je dagcrème helemaal weglaten. Mits een toner natuurlijk genoeg verzorgende en beschermende stoffen bevat. En dat is bij deze toner zeker het geval. Zo bevat het onder andere: haver extract, niacinamide, glycerine, vitamine E en vitamine C. Dit maakt de toner ook heel geschikt als aftershave voor mannen! (zie: Beste aftershave).

paula's choice toner

Waarom ik Paula’s Choice zo goed vind

Dat mijn productadviezen, blogs over huidproblemen en badkamerkastjes vol staan met Paula´s Choice producten is natuurlijk niet zomaar. Dit komt omdat ik groot fan ben van het merk en dit heeft verschillende redenen. Namelijk: de hoge concentraties werkzame stoffen, focus op anti-age en weglaten van schadelijke stoffen. In combinatie met de kwalitatieve verpakkingen.

1. Hoge concentraties werkzame ingrediënten

Zoals ik eerder in deze blog ook al aangaf, maakt Paula's Choice gebruik van hoge concentraties werkzame ingrediënten in al hun producten. Dit is ook meteen iets waar het merk zich in onderscheid ten opzichte van andere merken. Zelden kom ik namelijk formuleringen tegen waarbij de concentraties actieve ingrediënten zo hoog zijn. Daarnaast geven ze een deel van de precieze concentraties ook vaak aan op de verpakkingen, waardoor je zeker weet dat je een werkzame concentratie smeert.

Ook besteed het merk aandacht aan de werking van ingrediënten onderling. Ingrediënten kunnen namelijk een stimulerende werking op elkaar hebben. Door deze samen te voegen vergroot je het effect van het product. Maar het kan natuurlijk ook andersom zijn; ingrediënten die elkaar juist tegenwerken. Ook hier wordt rekening mee gehouden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de producten daadwerkelijk iets voor je huid kunnen betekenen en je ook daadwerkelijk resultaat ziet.

2. Focus op anti age

Wat ik ook goed vind, is dat het merk heel veel focust op anti age. En dan zowel op het aanpakken van bestaande tekenen van veroudering als het beschermen van de huid tegen nieuwe tekenen. In ieder product, zelfs de reinigers, vind je namelijk antioxidanten terug in de formule. Antioxidanten zijn onmisbaar als het gaat om het aanpakken van huidveroudering (zie ook: Wat zijn antioxidanten)

Wat deze stoffen doen is vrije radicalen uit de lucht neutraliseren. Dit zijn stofjes die onder andere vrijkomen door zonlicht, milieuvervuiling en rook. Ze hebben een beschadigende werking op onze huid. Door deze stofjes op te vangen en te neutraliseren, voorkom je schade en zo ook huidveroudering. Dat vrijwel ieder product antioxidanten bevat, is daarom wat mij betreft een groot pluspunt.

3. Weglaten schadelijke ingrediënten

Naast de aanwezigheid van goede stoffen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de producten vrij zijn van schadelijke ingrediënten. Ook dit is bij het merk het geval. Zo vind je in geen één reiniger agressieve sulfaten terug, die de natuurlijke oliën van je huid strippen. Verder is er ook geen één product dat uitdrogende vormen van alcohol bevat en/of X.

Daarnaast is ieder product vrij van parfum en geurstoffen. Dit maakt de producten geschikt voor de gevoelige huid. De enige stoffen die wél terugkomen in een aantal ingrediëntenlijsten, en ik zelf in mijn adviezen vermijd, zijn de zonnefilters: Homosolate en Oxybenzone. Vandaar dat je niet zoveel Paula's Choice dagcrèmes in mijn adviezen ziet staan. Maar verder sta ik achter iedere formulering.

4. Juiste verpakkingen

Een formule kan er nog zo goed uit zien, maar alsnog niet tot werking komen omdat het niet verpakt zit in de juiste verpakking. Zo laat ik glazen potjes zelf liever staan. Zeker als er hoge concentraties werkzame stoffen aan de formule zijn toegevoegd. Een groot deel van deze stoffen kan namelijk niet goed tegen (zon)licht en zuurstof, waardoor ze snel afbreken en zo hun werking verliezen.

Dit kan worden opgelost door de formules in de juiste verpakking te verpakken. Ook hier besteed het merk veel aandacht aan. Ieder product zit namelijk verpakt in een tube, flesje of pompje. Op die manier worden de ingrediënten uit de formule niet blootgesteld aan licht of zuurstof en blijven ze goed houdbaar. Bovendien is dit natuurlijk een stuk hygiënischer dan een potje!

beste paula's choice producten

Mijn Paula's Choice reviews

Inmiddels heb ik over behoorlijk wat Paula's Choice producten een review geschreven. Hieronder vind je alle blogs!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Lian
Door

Lian

op 07 Jun 2024

Hoi! Recentelijk heb ik zowel de BHA, Retinol als het super antioxidant recovery serum gekocht van PC. Wat is jouw advies m.b.t. het (tegelijk) gebruiken van deze producten? Mijn huid is vrij gevoelig met een vette T-zone. Hopelijk kan je mij helpen!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 07 Jun 2024

Hi Lian, aan het begin moet je met BHA en retinol altijd voorzichtig zijn. Maar als je huid hier goed op reageert, kun je ze prima combineren. Hoe ik het gebruik is: in de ochtend het Recovery serum, daarna dagcrème en daarna zonnebrand. In de avond (na reinigen) het BHA exfoliant, dit even laten intrekken en vervolgens het product met retinol aanbrengen. Het BHA exfoliant zou ik eventueel alleen aanbrengen op de T-zone en retinol om de avond omdat je aangeeft dat je huid wat gevoeliger is!

Anna
Door

Anna

op 07 Jun 2024

Welke Paula’s choice producten zijn geschikt vooor een rosacea huid? Hoor het heel graag!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 07 Jun 2024

Hi Anna, ik zou dan voor de Foaming cleanser gaan (1e product uit de lijst, ochtend en avond), AHA exfoliant (3e product, alleen in de avond na reinigen), het Recovery serum (4e product, ochtend en avond) en de Skin Recovery nachtcrème (staat niet in de lijst, ochtend en avond). Tenzij je huid wat vetter is, dan zou ik voor de Skin Balancing nachtcrème gaan :)

N
Door

N

op 07 Jun 2024

Hoi! Hoe/wanneer in de routine gebruik je de treatment (nummer 6 op je lijstje)? Als vervanging van een serum? Alvast bedankt voor je reactie! Ps. Bedankt voor je fijne blogs en informatie!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 07 Jun 2024

Hi, dankjewel voor je lieve berichtje! Alle treatments en boosters gebruik ik zelf inderdaad als vervanging voor een serum, in de avond!

Andrea
Door

Andrea

op 07 Jun 2024

Hoi! Mijn zoon van 16 heeft in lichte mate, maar soms ook wat erger, last van onrustige huid en jeugdpuistjes. Welke producten raad jij aan om te gaan gebruiken? Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes, Andrea

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 07 Jun 2024

Hi Andrea, ik zou dan het volgende adviseren, in de ochtend: reinigen met foaming cleanser (product 1 uit de lijst) daarna de Oil Free moisturizer (product 7). In de avond: reinigen met zelfde reiniger, daarna het BHA exfoliant (product 2) en daarna dezelfde moisturizer als de ochtend!

Andrea
Door

Andrea

op 07 Jun 2024

Dankjewel voor je reactie. Ik ga bestellen :)

Peggy
Door

Peggy

op 07 Jun 2024

Hoi, super dat je van alles voor ons onder de loep legt/uitleg geeft! Alleen ben ik ondanks mijn leeftijd (54) een leek in gezichtsverzorging. Ik maakte het schoon met een tonic en verder niets. Nu geen idee met welke producten te beginnen? En wat wanneer

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 07 Jun 2024

Hi Peggy, geen dank! :) Is je huidtype normaal tot droog of normaal tot vet?

Peggy
Door

Peggy

op 07 Jun 2024

Ik denk normaal tot droog. Heb nu voor het eerst gezichtscrème van clarins. Maar wat ik van jou heb gelezen toch niet top qua ingrediënten. Dus wil overstappen naar Paula’s choice. Maar er zijn zoveel producten 🙈

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 08 Jun 2024

Snap ik, dan zie je door de bomen het bos niet meer... Ik zou dan gaan voor het 4e product uit mijn lijstje (recovery serum) en uit deze lijn ook de reiniger en nachtcrème pakken! De nachtcrème kun je ook gewoon overdag smeren😊

Maya
Door

Maya

op 07 Jun 2024

Dag Luus, dank voor je heldere informatie altijd! Welke producten van Paula’s choice zou je aanraden tijdens een zwangerschap. Gericht op anti age voornamelijk. Groetjes!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 07 Jun 2024

Hi Maya, dan zou ik voor de Omega+ productlijn gaan! Deze producten focussen zich op hydrateren en anti-age, waarbij de gebruikte stoffen veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap :)

Marjolein
Door

Marjolein

op 07 Jun 2024

Hoi! Hoe kan ik het beste de producten afwisselen/gebruiken? En wanneer zijn het te veel? Ik wissel AHA en BHA in de avonden af, met daarna de 10% niacinamide booster eroverheen. Wil serum (#5) en retinol (#6) toevoegen. Droge huid. Kan dit? Dankjewel!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 08 Jun 2024

Hi! Ik zou vooral focussen op een reiniger (ochtend/avond), serum (ochtend), exfoliant (avond, afwisselen zoals je nu doet!), dag/nachtcrème (ochtend/avond) en eventueel dan een treatment of booster (avond, als vervanger voor serum). Nummer 6 is ook geschikt voor de droge huid, maar nummer 5 niet. Dan zou ik voor het serum op nummer 4 gaan :)

Marjolein
Door

Marjolein

op 09 Jun 2024

Dankjewel Luus! Sowieso voor alle informatie. Je bent mijn skincare encyclopedie en daar ben ik je zeer dankbaar voor :-)

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 09 Jun 2024

Nou wat een lief berichtje!! Super leuk om te lezen, daar doe ik het uiteindelijk voor. Dankjewel!

Lotte
Door

Lotte

op 08 Jun 2024

Dankjewel voor dit overzicht! Ik gebruik al moisturizer + BHA, maar ik heb een soort mini ontstekingen plaatselijk op mijn huid (geen acne, geen rosacea al lijkt het daar wel op). Soms zijn ze even minder en dan weer terug.Heb jij een aanrader daarvoor?

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 09 Jun 2024

Hi Lotte, hmmn normaal zou ik zeggen; start met BHA, maar dit doe je al. Het kan dan helpen om de 10% Azelaic Acid Booster toe te voegen aan je routine! In de avond, na je exfoliant. Dit is heel geschikt voor ontstekingen! (ook voor rosacea klachten trouwens)

Maya
Door

Maya

op 08 Jun 2024

Hoi Luus, dankjewel voor je heldere informatie. Welke producten zou je aanraden van Paula’s choice tijdens de zwangerschap met het oog op anti aging? Groetjes!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 08 Jun 2024

Hi Maya, heel graag gedaan! Ik zou dan gaan voor Omega+ complex lijn. Bevatten hydraterende en anti aging stoffen, die allemaal veilig gesmeerd kunnen worden!

Maya
Door

Maya

op 08 Jun 2024

Super, dankjewel, mag je tijdens de borstvoeding wel weer gewoon alle producten gebruiken? Liefs!

Ashley
Door

Ashley

op 08 Jun 2024

Hi Luus, wel product van Paula's Choice zou je aanraden voor een acne gevoelige huid? Verder vroeg ik me af of je eens lash serums zou willen reviewen.

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 08 Jun 2024

Hi Ashley, dan zou ik voor de reiniger uit mijn lijstje gaan (product 1, ochtend/avond), het BHA exfoliant (product 2, avond) en de Oil Free moisturizer (product 7, ochtend/avond) 😊 En als je via de zoekbalk op mijn website op wimperserum zoekt, kom je bij mijn lijstje met beste wimperserums uit!

Karin
Door

Karin

op 09 Jun 2024

Hoi hoi, een vraagje voor jou. Zou je gaan voor de Paula's Choice Sun protection Daily Moisturizer óf voor de olay dagcrème zonder parfum (die altijd in je top 10 staat) + biodermal factor 50.Groet,

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 09 Jun 2024

Hi Karin, optie twee! Dit doe ik zelf ook :) Vooral omdat je met een dagcreme bijna nooit de aangegeven SPF haalt, vaak zelfs maar 1/3 ervan...

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram