Paula's Choice C5 Super Boost nachtcreme review
04 november 2022 
7 min. leestijd

Paula's Choice C5 Super Boost nachtcreme review

Woohoo! Paula's Choice heeft een nieuw product gelanceerd. En wat voor één: de Paula's Choice C5 Super Boost Nachtcrème. Maar is deze crème ook het proberen waard? Je leest het in mijn Paula's Choice vitamine C review!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème review

Cosmetica merken zetten natuurlijk de meest fanatisch product-beloftes op hun potjes en flesjes. Maar deze beloftes zou ik altijd met een korreltje zout nemen, want een crème kan geen wonderen verrichten.

Toch geloof ik wel in groot deel van de Paula's Choice vitamine C crème product beloftes. Op de verpakking is te lezen dat het product een hoge concentratie vitamine C bevat. En met name zou bijdragen aan een betere huidhydratatie en stevigere huid.

Ook zou het je huid beschermen tegen verouderende processen, pigmentvlekjes bleken en andere huidverkleuringen vervagen. Benieuwd wat ik van de crème vind? En of ik de crème aan ieder huidtype aanraad? Je leest het hieronder in mijn Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème review!

Paula's Choice C5 Super Boost nachtcreme

Verpakking: Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème

Als je een vitamine C crème aanschaft, zijn er meerdere punten waar je op moet letten. Er zijn namelijk veel aspecten die de kwaliteit van een vitamine C crème kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld de gebruikte verpakking.

Vitamine C, en andere antioxidanten, zijn super gevoelig voor zonlicht en zuurstof. Zodra vitamine C hiermee in contact komt, gaat het oxideren. Vergelijkbaar met een appel die bruin wordt als je het in de zon laat liggen.

Gelukkig zit de Paula's Choice vitamine C nachtcrème verpakt in een luchtdicht pompje, waardoor het vitamine C stabiel blijft. En de werking niet verloren gaat. Een plus punt!

Vitamine C: Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème

Ook de gebruikte hoeveelheid vitamine C is cruciaal. Vitamine C is namelijk pas werkzaam als een concentratie van 4% vitamine C of hoger is gebruikt. In de Paula's Choice nachtcrème zit een concentratie van 5% vitamine C. Een werkzame concentratie dus.

Verder is bekend dat de positieve eigenschappen van vitamine C vooral tot uiting komen als er ook andere antioxidanten aan de vitamine C crème zijn toegevoegd. Hierin lijkt vitamine E de beste optie, omdat vitamine E de werking van vitamine C versterkt.

En ook hiermee scoort de Paula's Choice vitamine C crème punten. De crème bevat namelijk uit zowel vitamine C en vitamine E als een aantal andere antioxidanten.

paula's choice nachtcreme

Ingrediënten: Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème

Naast 5% vitamine C (3-O-Ethyl Ascorbic Acid) bevat de Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème ook nog allerlei andere effectieve stoffen. Zowel hydraterende en kalmerende stoffen, als antioxidanten en beschermende stoffen.

Zo bevat de crème een hoge concentratie hexapeptide-5. Waarschijnlijk gaan er niet meteen belletjes rinkelen bij het horen van deze stof, maar het is een super effectief ingrediënt. Hexapeptide-5 is een peptide die je huid steviger en veerkrachtiger maakt. Tegelijkertijd zorgt het peptide ervoor dat water beter in de huid wordt vastgehouden, waardoor droge plekjes verminderen.

Ook bevat de Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème een flinke lijst aan hydraterende stoffen. Waaronder: dimethicone, glycerine, butylene glycol, squalene, hydrogenated lecithin, cacao boter, jojoba esters, propanediol, watermeloen zaadolie, zonnebloemolie extract en sojaboon olie.

Wat ik ook een mooie toevoeging vind, is de aanwezigheid van rijstolie. Deze olie heeft namelijk super veel positieve eigenschappen voor je huid. Het bestaat uit antioxidanten, vetzuren en mineralen. Die de algehele huidhydratatie verbeteren, eventuele irritaties verminderen en je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

review Paula's Choice vitamine C nachtcreme

Gebruik: Paula's Choice vitamine C nachtcrème

Om een eerlijke Paula's Choice vitamine C crème review te schrijven, moest ik de crème natuurlijk ook zelf uitproberen, dus dat heb ik gedaan! Ik smeer de crème nu zeven dagen en ik moet zeggen: ik ben enthousiast.

Wat de Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème voor mij een fijne crème maakt, is allereerst de textuur. Het heeft namelijk een romige structuur, zonder dat het je huid vet maakt. Ook trekt de crème super snel in. Als een soort spons. Je huid neemt het volledig op.

Daarnaast maakt het je huid inderdaad zacht en minder droog. Ik wil niet zeggen dat de crème de belofte van 24 uur hydratatie waar kan maken. Maar na een nacht slapen en mijn gebruikelijke dagcrème te skippen, voelt mijn huid niet droog aan. Terwijl dit normaal wel zo is. Wel denk ik dat de creme voor mensen met een hele droge huid te licht is.

Verder heb ik het gevoel dat er minder roodheden in mijn gezicht te zien zijn. Wat het gevolg kan zijn van alle hydraterende stoffen uit de crème. Droogheid gaat namelijk automatisch vaak gepaard met roodheden.

Over de werking op pigmentverschillen kan ik helaas niets zeggen, omdat ik hier geen 'last' van heb. Ook kan ik nog geen uitspraken doen over het effect van de crème op de stevigheid van mijn huid. Daar smeer ik de crème nog te kort voor.

Paula's choice vitamine C nachtcreme

Prijs: Paula's Choice vitamine C nachtcrème

Als ik toch één minpuntje mag noemen, is het de prijs van de Paula's Choice C5 Super Boost nachtcrème. Ik vind de crème, van dik vijftig euro, namelijk vrij duur. Voor deze prijs had ik meer vitamine C verwacht.

Daarnaast verwacht ik dat dit voor veel mensen een reden is om de crème niet aan te (kunnen) schaffen. En dat is jammer!

Conclusie Paula's Choice vitamine C nachtcrème review

Ondanks de prijs is mijn Paula's Choice vitamine C nachtcrème review zeker positief. De crème bevat een werkzame concentratie vitamine C, zit goed verpakt, smeert makkelijk uit en heeft een romige, maar snel absorberende, structuur.

De crème maakt je huid heerlijk zacht, vermindert binnen drie dagen droge plekjes plus roodheden én geeft een gezonde 'glow'. Een ander groot pluspunt vind ik de toevoeging van verschillende andere vitamines, hydraterende stoffen en kalmerende stoffen.

Ik zou de crème daarom zowel 's nachts als 's ochtends smeren, zodat je ook overdag profiteert van alle positieve eigenschappen van de vitamine C crème!

Persoonlijk vind ik de creme geschikt voor de normale tot vette huid. Of de huid die af en toe last heeft van droge plekjes. Maar voor de droge tot extreem droge huid, zou ik toch voor een ander Paula's Choice product gaan. Bijvoorbeeld

paula's choice C5 super boost nachtcreme review

Wat doet vitamine C?

Mijn Paula's Choice vitamine C nachtcrème review is dus zeker positief. Maar wat maakt vitamine C eigenlijk zo populair? En wat is de precieze werking van vitamine C op je huid? Ik leg het je graag kort uit!

Allereerst is vitamine C een antioxidant. En antioxidanten beschermen je huid tegen schadelijke stoffen van binnenuit en buitenaf. Denk aan: uv straling, milieu vervuilende stoffen, maar ook schadelijke moleculen die vrijkomen tijdens je stofwisseling.

Maar vitamine C is ook een ster in het verstevigen van de huid. Het speelt namelijk een belangrijke rol in de aanmaak van collageen. En collageen heeft je huid nodig om stevig en elastisch te blijven. Het vermindert zo fijne lijntjes en rimpels.

Daarnaast hebben meerdere studies laten zien dat vitamine C een licht blekend effect heeft op pigmentvlekken. Ook heeft vitamine C een ontstekingsremmende werking op de huid, waardoor het acne klachten en rosacea klachten kan verminderen.

  • Vitamine C remt ontstekingen
  • Vitamine C stimuleert de collageen aanmaak
  • Vitamine C verstevigt je huid
  • Vitamine C licht pigmentvlekjes op
  • Vitamine C beschermt je huid tegen veroudering

Paula's choice vitamine C nachtcreme review

Tip! Kortingscode Paula's Choice

Na talloze bestellingen bij Paula's Choice te hebben geplaatst, ontdekte ik pas vorige week het bestaan van het 'Vrienden voordeel programma' van het merk. Dit programma beloningen uit in de vorm van een Paula's Choice kortingscode die je ontvangt wanneer je het merk aanbeveelt aan vrienden.

En de korting is zeker de moeite waard. Als je bij het afrekenen de naam van de vriend of vriendin invult die jou heeft doorverwezen (en zelf heeft besteld), ontvang je een Paula's Choice kortingscode voor een gratis fullsize product. Hiervoor moet je winkelwagentje wel een waarde van minimaal 40 euro hebben.

Je kunt mijn naam (Luus van Eck) gebruiken om de korting te verkrijgen, maar natuurlijk ook de naam van de vriend of vriendin die jou heeft doorverwezen. Dit laatste heeft zelfs een extra voordeel: jouw vriend of vriendin ontvangt ook een cadeautje! Let er wel op dat hij of zij al eerder een Paula's Choice bestelling heeft geplaatst. Meer lezen over vriendenvoordeel programma.

kortingscode paula's choice

Misschien vind je dit ook interessant!


Ben je benieuwd welke cosmetica merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan hier mijn andere cosmetica reviews! Of volg Sproet op Instagram. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken. 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram