Paula's Choice Resist Triple Active Total Repair Serum review
10 september 2023 
7 min. leestijd

Paula's Choice Resist Triple Active Total Repair Serum review

Yesss er is weer een nieuw Paula's Choice product uitgebracht. Ik wist al even dat dit eraan zat te komen en was daarom ook super nieuwsgierig wat het zou worden. Een nieuw exfoliant? Reiniger? De Calm dagcrème die nog ontbrak? Nope, allemaal niet! Het gaat om een nieuw anti-age serum. In deze Paula's Choice Resist Triple Active Total repair serum review (hele mond vol) ga ik dieper in op de ingrediëntenlijst, de werking, de textuur en natuurlijk mijn eerlijke mening!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Paula's Choice Resist Triple Active Total repair serum review

Vorige week lag er weer een PR pakketje van Paula's Choice op de mat. En dit keer was ik extra nieuwsgierig, want er zou een nieuw gelanceerd product in zitten. Inmiddels weet ik dat het om dit Paula's Choice Resist Triple Active Total Repair Serum gaat. Een anti-age serum. En daar kunnen er geen genoeg van worden uitgebracht  

In het Resist serum zitten onder andere de actieve stoffen: niacinamide, retinylpropionaat en hexylresorcinol. Deze staan voorop de verpakking vermeld, maar inmiddels weet ik dat Paula's Choice vaak meer actieve ingrediënten toevoegt.

Afgelopen week heb ik het nieuwe Paula's Choice serum uitgetest en ben ik in de ingrediëntlijst gedoken.  Benieuwd wat ik ervan vond? Je leest mijn Paula's Choice Resist Triple Active Total repair serum review hieronder! 

paula's choice resist Triple Active Total Repair Serum review

Ingrediënten: Paula's Choice Resist Triple Active Total repair serum

Op de verpakking van het Paula's Choice Triple Active Total Repair serum staat dat het product dus in ieder geval drie anti-age ingrediënten bevat. Namelijk: 0.3% retinylpropionaat, 5% nicacinamide en 0.4% hexylresorcinol. Hieronder leg ik deze drie stoffen verder uit!

0.3% Retinylpropionaat

Retinylpropionaat wordt ook wel retinoïde genoemd. Het is, net als retinol, een vorm van vitamine A en heeft daarom ook vooral anti-age eigenschappen. Zo kan vitamine A de huidstructuur verbeteren, fijne lijntjes verminderen en pigmentvlekken vervagen. Maar net als andere vormen van vitamine A (bijv. retinol, retinylpropionaat, retinylpalmitaat, retinaldehyde etc.) is ook retinylpropionaat een lastig ingrediënt om in cosmetica producten te verwerken. 

Alle vormen van vitamine A zijn namelijk vrij onstabiel en reageren daarom snel op zuurstof en licht. De meeste kans van slagen heeft vitamine A in een product met oliën en andere antioxidanten. Gelukkig is hier rekening mee gehouden! Het Paula's Choice Resist serum zit namelijk verpakt in een luchtdicht pompje en bevat zowel plantaardige olie (rijstolie) als antioxidanten (vitamine E, hexylresorcinol, chestnut extract). Hierdoor houdt retinylpropionaat langer haar werkzaamheid! 

Wat vitamine A in cosmetica ook lastig maakt, is dat het snel irritaties uitlokt. Dit is ook de reden dat receptvrije producten een maximale concentratie vitamine A mogen bevatten. In het geval van retinylpropionaat gaat het om een concentratie van maximaal 0.3%. Deze concentratie is ook aan het Triple Active repair serum toegevoegd. 

Gelukkig is het wel zo dat retinylpropionaat veel minder snel irriteert dan retinol bijvoorbeeld doet. Dit maakt het een fijne en veilige vorm van vitamine A voor mensen met een gevoelige huid. Of wanneer je snel op vitamine A reageert. Ook dan is dit serum een goed alternatief!

Wat ik zelf alleen wel lastig vind, is dat er nog maar weinig betrouwbaar onderzoek naar het effect van retinylpropionaat op onze huid is gedaan. Maar ook dat je huid retinylpropionaat eerst drie keer moet omzetten voordat het werkzaam is. Daar tegenover staat wel weer deze vorm van vitamine A makkelijker je huid kan doordringen dan veel andere vormen van vitamine A. En dat de onderzoeken dié gepubliceerd zijn, er veelbelovend uit zien (onderaan deze blog vind je aantal recente studies). 

5% Nicacinamide 

Wat het Paula's Choice Triple Active Repair serum ook bevat is niacinamide. Ook dit vitamine wordt gezien als een anti-age ingrediënt. Het is namelijk een antioxidant die je huid beschermt tegen vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Daarnaast herstelt niacinamide de huidhydratatie, waardoor het een fijn ingrediënt is voor de droge huid. 

Maar ook je talgproductie, waardoor mensen met een wat vettere huid ook baat hebben bij het smeren van deze stof. Verder werkt niacinamide ontstekingsremmend, kalmerend en licht blekend op pigmentvlekjes. Niacinamide is dus eigenlijk een soort 'alleskunner'. Vandaar dat veel producten uit mijn productadviezen deze stof bevatten!

0.4% Hexylresorcinol 

Een minder bekend, maar zeker effectief, antioxidant is hexylresorcinol. Ook dit antioxidant heeft meerdere voordelen voor je huid. Allereerst beschermt het antioxidant je huid tegen vrije radicalen en zo ook tegen tekenen van huidveroudering. Denk aan: ouderdomsvlekken en rimpels

Wat hexylresorcinol ook doet, is het remmen van de melanine productie. Hierdoor kan het serum pigmentvlekjes en andere verkleuringen van de huid licht ophelderen. Kortom, een fijn ingrediënt om terug te zien in een anti-age serum! 

paula's choice resist Triple Active Total Repair Serum review

Textuur: Paula's Choice Resist Triple Active serum review

Wat ik echt een groot voordeel vind aan het Paula's Choice Resist Triple Active Total Repair serum is de textuur. Een serum is over het algemeen natuurlijk altijd wat dunner van textuur. Je smeert het tenslotte onder je crème, waardoor het niet te vol of vet moet zijn. En dat is het Paula's Choice Resist serum zeker niet het geval! 

De textuur is heel licht, niet vet en ook niet plakkerig. Je huid neemt het super snel op. Vergelijkbaar met een soort spons. Althans, dat was bij mij het geval. Ook voelt je huid direct zacht aan. Ik heb zelf een normale tot droge huid, dus ik kan niet zo goed beoordelen of het serum ook fijn aanvoelt op de vette huid.

Wel denk ik dat het serum voor beide huidtypes geschikt is. Naast alle antioxidanten hebben de hydraterende stoffen in het serum namelijk voordelen voor de wat drogere huid. En de lichte textuur van het serum maakt het juist ook weer een geschikte optie voor de wat vettere huidtypes. Je hebt namelijk niet het idee dat je iets hebt opgesmeerd. Zo licht voelt het serum aan. 

paula's choice nieuwe serum review

Conclusie Paula's Choice Resist Triple Active Total repair serum review

Al met al is mijn Paula's Choice Resist Triple Active Total Repair serum review dus zeker positief! Het serum bevat enorm veel werkzame antioxidanten, zowel bekende als minder bekende, en zit ook nog eens goed verpakt. Wel is er meer betrouwbaar onderzoek nodig, om daadwerkelijk het precieze effect van retinylpropionaat vast te stellen. Maar dit ziet er veelbelovend uit. Verder heeft het serum een fijne, niet vette textuur. Geschikt voor droge en vette huidtypes. 

Wat ik alleen niet zou doen, is het serum overdag smeren. Dit wordt wel geadviseerd, maar persoonlijk smeer ik vitamine A liever niet overdag. Het maakt je huid namelijk lichtgevoelig. Daarnaast vliegt het serum er ook behoorlijk snel doorheen als je het tweemaal daags smeert. En goedkoop is natuurlijk ook niet..

Ook ben ik het persoonlijk niet helemaal eens met de claim 'binnen een week resultaat'. Ik vind dit vrij snel en denk dat je dit niet van een cosmetica product kan verwachten. Bovendien is dit ook afhankelijk van je huidtype en de producten die je verder nog smeert. 

Wel denk ik dat het Paula's Choice Resist Triple Active serum zeker een zichtbaar resultaat kan geven! Vooral als je foto's van de huid maakt, kun je dit resultaat goed zelf in kaart brengen. Vaak zie je dit namelijk zelf niet meer, omdat je iedere dag in spiegel kijkt. Verder verkleint het serum natuurlijk ook de kans op (nog) niet bestaande tekenen van veroudering. 

Kortom, mocht je nog twijfelen om het nieuwe Paula's Choice Resist serum te kopen, zeker doen! De parfumvrije formule, met mooie concentraties aan antioxidanten, is hoe dan ook een goed anti-age serum.

Ik ben op dit moment het effect van een bepaald huid-apparaat aan het testen. Maar als deze test periode erop zit, zal ik weer starten met met het dagelijks smeren van serum en een update van het effect geven! resist triple active total repair serum review

Relevante studies over retinylpropionaat 

Tip! Kortingscode Paula's Choice

Inmiddels ben ik denk ik vijftig Paula's Choice bestellingen verder en pas vorige week kwam ik erachter dat het merk een 'Vrienden voordeel programma' heeft. Dit betekent dat je een Paula's Choice kortingscode krijgt als je het merk tipt aan je vrienden. En wát voor korting.

Wanneer je de naam van de vriend/vriendin die jou getipt heeft (en zelf heeft besteld) invult tijdens het afrekenen, krijg je een Paula's Choice kortingscode voor een gratis fullsize product. Je winkelwagentje moet dan wel een waarde van minimaal 40 euro hebben. Maar dat is al snel het geval.. 

Om de korting te krijgen kun je mijn naam gebruiken (Luus van Eck), maar natuurlijk ook de naam van de vriend/vriendin die jou getipt heeft. Persoonlijk zou ik voor dit laatste gaan, want je vriend/vriendin krijgt ook een cadeautje! Hij of zij moet dan wel al eerder een Paula's Choice bestelling geplaatst hebben. Snel verdient! 

kortingscode paula's choice

Misschien vind je dit ook interessant!

Net als deze Paula's Choice Triple Active Total Repair review heb ik meer Paula's Choice reviews online gezet:


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Milou
Door

Milou

op 18 Sep 2023

Fijne review! :) Ik heb de mini besteld om te proberen. Ik vroeg me af hoe ik deze kan combineren met de Paula's Choice 2% BHA exfoliant die ik elke avond gebruik. Wat is hiervoor een goede volgorde? Verder gebruik ik 's avonds ook een moisturizer.

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 20 Sep 2023

Hi Milou, dankjewel voor je leuke berichtje! Ik zou de volgende volgorde aanhouden (in de avond): reinigen, exfoliant aanbrengen, 2 minuutjes wachten, serum, moisturizer!

Milou
Door

Milou

op 20 Sep 2023

Helemaal duidelijk, dankjewel :)

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram