Paula's choice 25% vitamine C serum review
21 november 2023 
9 min. leestijd

Paula's choice 25% vitamine C serum review

Het nieuwe Paula's Choice vitamine C serum is uit! Dit serum richt zich specifiek op het aanpakken van huidverkleuringen en andere tekenen van zonschade. In deze Paula's Choice vitamine 25% vitamine C review ga ik dieper in op de verpakking, ingrediënten, textuur en het gebruik. Onderaan de blog geef ik ook nog een aantal alternatieve vitamine C serums. De prijs van het Paula's Choice vitamine C serum is namelijk niet mals.   

Samenvatting Paula's Choice 25% vitamine C serum

Geen zin om de hele review door te lezen? Groot gelijk! Hieronder vind je daarom een samenvatting. Lang verhaal kort vind ik het volgende van het nieuwe Paula's Choice vitamine C serum:

✔ Fijne lotion structuur, anders dan je van een standaard serum gewend bent. Het is wat romiger.
✔ Laat geen trekkerig gevoel achter als je het zonder dag,- of nachtcrème gebruikt
✔ Ook geschikt voor de gevoelige huid. Zo heb ik het serum zelf opgesmeerd nadat ik bij mezelf een microneedling behandeling had uitgevoerd en dit ging prima!
✔ Mooie combinatie van zowel 2% ascorbyl glucoside (wateroplosbare vorm van vitamine C) en 23% tetrahexyldecyl (vetoplosbare vorm van vitamine C)
✖ Het serum is wel erg prijzig. Dit vind ik jammer, omdat het serum hierdoor niet voor iedereen een optie is. Bovendien verkoopt Paula's Choice ook serums met vergelijkbare ingrediëntenlijsten voor een lagere prijs. Bijvoorbeeld het Recovery serum. Wat ook vol zit met krachtige antioxidanten.

paula's choice 25% vitamine C serum review

Paula's Choice 25% vitamine C serum review

Op 1 november heeft Paula's Choice een nieuw vitamine C gelanceerd. Namelijk het Paula's Choice 25% vitamine C + Gluthathione Clincal serum. Een behoorlijke naam, maar waar het om zou gaan is een serum dat huidverkleuringen en andere tekenen van zonschade aanpakt.

In het specifiek zou dit serum pigmentvlekjes vervagen, de algehele huidteint egaliseren, de huid elasticiteit verstevigen en een gezonde glow aan je gezicht geven. Klinkt goed! Wel wil ik meteen zeggen dat je geen wonderen van een serum kunt verwachten. Het is bijvoorbeeld niet zo dat een serum (of crème) een verslapte huid opeens weer lekker strak trekt.

Dat kunnen cosmetische ingrediënten niet (was het maar zo'n feest). Maar van het smeren van vitamine C is weldegelijk bekend dat het enorm veel voordelen voor je huid kan hebben. In deze Paula's Choice 25% vitamine C serum review vertel ik je hier alles over! Inclusief het gebruik van het serum en de textuur ervan.

paula's choice vitamine C serum review

Verpakking: Paula's Choice 25% vitamine C serum

Volgens de verpakking gaat het dus om een serum waaraan 25% vitamine C is toegevoegd. Een behoorlijke concentratie. Dan wil je dat het vitamine in ieder geval goed houdbaar blijft en zijn werking niet verliest. Het fijnste is als het serum dan donker verpakt zit. Op die manier komen de ingrediënten uit het serum niet in contact met licht en behouden ze langer hun werkzaamheid.

Dit effect wordt versterkt door het luchtdichte pompje. Ook dit heeft een positief effect op de actieve ingrediënten uit het Paula's Choice 25% vitamine C serum, omdat contact met zuurstof op deze manier voorkomen wordt en stoffen zo minder snel oxideren. Een goed begin dus!

paula's choice 25% vitamine C serum review

Vitamine C: Paula's Choice 25% vitamine C serum

Maar dan de ingrediëntenlijst. Zoals de naam van het serum al aangeeft is er 25% vitamine C aan het product toegevoegd. Het gaat hierbij specifiek om 2% ascorbyl glucoside (stabiele wateroplosbare vorm van vitamine C) en 23% tetrahexyldecyl (stabiele vetoplosbare vorm van vitamine C). Wanneer je tetrahexyldecyl opsmeert, wordt het opgenomen door je huid en omgezet in L-ascorbinezuur (vit C).

Een groot voordeel aan tetrahexyldecyl is dat het heel stabiel blijft in cosmetica producten. Oftewel: het vitamine reageert, in tegenstelling tot veel andere vitamines, niet snel op zonlicht en zuurstof. Daarnaast is tetrahexyldecyl dus vet oplosbaar. Dit heeft als grote voordeel dat het vitamine veel makkelijker en dieper de huid binnen kan dringen.

Maar ook dat je verschillende bouwstenen van de huid kunt beschermen. Het feit dat tetrahexyldecyl vet-oplosbaar is, zorgt er namelijk voor dat het vrije radicalen (schadelijke stoffen) neutraliseert die specifiek de vetten in onze huid beschadigen. Zoals ceramiden en cholesterol. Terwijl de wateroplosbare vorm van vitamine C, dat ook aan het serum is toegevoegd, weer ander soort vrije radicalen neutraliseert.

Wel is er recent een studie gepubliceerd, waarin wordt gezegd dat tetrahexyldecyl niet goed tegen het actieve zuurstof in onze huid kan. De stof zou volgens deze studie zelfs super snel afbreken. Namelijk een afbraak van maar liefst 94% tetrahexyldecyl in twee minuten na contact met de huid. En een volledige afbraak van het vitamine in zes minuten.

Dit zou volgens de schrijvers van de studie opgelost kunnen worden door tetrahexyldecyl  te combineren met het antioxidant acetyl zingeron. Maar het hele kromme aan de studie is dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de productie van dit antioxidant. Wat de resultaten van deze studie natuurlijk behoorlijk in twijfel trekt...

Ik heb ook geen studies gevonden met een soortgelijke conclusie. Bovendien zorgt de hoge concentratie dimethicone en aanwezigheid van andere antioxidanten en oliën in het serum ervoor dat de stabiliteit van tetrahexyldecyl vergroot.

paula's choice 25% Vitamin C + Glutathione Clinical Serum

Ingrediënten: Paula's Choice 25% vitamine C serum

Zoals ik hierboven ook al aangaf bevat het serum meer antioxidanten dan alleen vitamine C. Zo bevat het Paula's Choice 25% vitamine C serum ook nog Glutathione. Een krachtig antioxidant dat de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maar ook de huidbarirere kan versterken.

Dit effect wordt versterkt door ergothioneine. Een antioxidant, afkomstig van paddenstoelen, dat zowel beschermt tegen huidschade als bestaande tekenen van huidschade vermindert. Denk aan ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en fijne rimpels.

Maar het nieuwe Paula's Choice vitamine C serum bevat ook nog allerlei verzorgende en hydraterende stoffen, waaronder: zonnebloemolie, appel extract, rijst extract, lecithine, vitamine E en ureum. Ze zorgen er onder andere voor dat je huid na het smeren niet trekkerig en vooral lekker zacht aanvoelt.

paula's choice 25% vitamine C serum review

Gebruik: Paula's Choice 25% vitamine C serum

De afgelopen drie weken heb ik het Paula's Choice25%  vitamine C serum zelf ook uitgeprobeerd en wat mij meteen opviel was de structuur. Op het eerste gezicht lijkt de foto hieronder misschien meer op een crème of lotion. Toch gaat het echt om een serum. De structuur is vrij dik en romig. Anders dan je van een serum gewend bent.

Zelf vind ik dit juist een voordeel, omdat mijn huid normaal tot droog is. Maar ik denk als je huid juist wat vetter aanvoelt, je wellicht de voorkeur geeft aan een vitamine C serum met een gelachtige structuur. Wel moet ik zeggen dat het serum heel snel intrekt. Het werd in mijn huid echt opgenomen als een soort spons. Het is dus niet zo dat je huid, na aanbrengen, nog vettig of plakkerig aanvoelt.

Of het nieuwe Paula's Choice 25% vitamine C ook alle beloftes kan waarmaken durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen, omdat ik zelf geen zichtbare pigmentvlekjes heb. Wel had ik zelf het idee dat er een soort glow over mijn gezicht zat. Ik kreeg namelijk van meerdere mensen de opmerking dat mijn huid er goed uit zag en ik heb, op dit serum na, niets anders gesmeerd dan normaal..

Op de Paula's Choice website staan wel voor,- en na foto's van een vrouw en man met zonschade die het serum acht weken hebben gesmeerd. Ik zie alleen geen verschil tussen de eerste twee foto's. Maar misschien ligt dat aan mij? Daarentegen is op de twee foto's daaronder, van de man, wel een duidelijk verschil te zien. Met name onder de ogen zie je dat verkleuringen zijn afgenomen.

paula's choice 25% vitamine C serum review

Prijs: Paula's Choice 25% vitamine C serum

Wat ik zelf jammer vind is de prijs van het nieuwe Paula's Choice 25% vitamine C serum. Zelf geeft het merk aan dat deze prijsverhogingen het gevolg zijn van toenemende productie,- en grondstof kosten. In combinatie met het willen behouden van effectieve verpakkingen, kwalitatieve formuleringen en cruelty free blijven.

Dit snap ik ook heel goed. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat de producten twee jaar geleden nog voor een grote doelgroep toegankelijk waren en nu alleen voor mensen met een dikke portemonnee. Of voor mensen die überhaupt bereid zijn om behoorlijk wat geld neer te leggen voor cosmetica.

Dit vind ik jammer, want ik denk dat veel mensen nu (moeten) afhaken. Terwijl de producten wel veel kunnen betekenen voor mensen met huidproblemen.

Conclusie Paula's Choice 25% vitamine C serum review

(Heel) lang verhaal kort; mijn Paula's Choice vitamine C serum review is zeker positief. Het serum zit namelijk vol met actieve stoffen die tekenen van huidschade aanpakken, waaronder dus een combinatie van wateroplosbaar vitamine C en vetoplosbaar vitamine C.

Ook vond ik de textuur van het nieuwe vitamine C serum zelf erg fijn, omdat het wat romiger is. Vergelijkbaar met een vloeibare lotion. Dit maakt het een fijn product voor mensen die serums al snel te fris villen aanvoelen (moi  ). Het enige nadeel vind ik dus de prijs. Ik ben van mening dat een vitamine C serum niet zo duur hoeft te zijn.

paula's choice 25% vitamine C serum review

Alternatieven Paula's Choice 25% vitamine C serum

Ben je wel op zoek naar een goed vitamine C serum maar wil je liever niet zoveel geld eraan uitgeven? Er zijn alternatieven die wat beter betaalbaar zijn. Zo bevat het Paula's Choice Recovery serum ook vitamine C.

Niet zoveel als het serum hierboven, maar er zijn wel nog allerlei andere antioxidanten aan het serum toegevoegd die huidschade tegengaan. Zoals vitamine A, vitamine E, astaxanthine, olijfolie, druivenpit olie, groene thee extract en teunisbloemolie.

Ook het CeraVe vitamine C serum is een goed alternatief. Dit serum bevat 10% vitamine C en ook nog wat hyaluronzuur. Hierdoor heeft het serum ook nog hydraterende eigenschappen.

paula's choice vitamine c serum review

Tip! Kortingscode Paula's Choice

Inmiddels ben ik denk ik vijftig Paula's Choice bestellingen verder en pas vorige week kwam ik erachter dat het merk een 'Vrienden voordeel programma' heeft. Dit betekent dat je een Paula's Choice kortingscode krijgt als je het merk tipt aan je vrienden. En wát voor korting.

Wanneer je de naam van de vriend/vriendin die jou getipt heeft invult tijdens het afrekenen, krijg je een Paula's Choice kortingscode in de vorm van een fullsize product. Hij of zij moet dan wel al eerder een Paula's Choice bestelling geplaatst hebben. En jouw winkelwagentje moet een waarde van minimaal 40 euro zijn.

Om de korting te krijgen kun je mijn naam en mail gebruiken (Luus van Eck - Luus@sproetonline.nl), maar natuurlijk ook de naam van de vriend/vriendin die jou getipt heeft. Persoonlijk zou ik voor dit laatste gaan, want je vriend/vriendin krijgt dan ook een cadeautje! Snel verdient!   Meer lezen over Paula's Choice vriendenvoordeel.

kortingscode paula´s choice

Misschien vind je dit ook interessant!


Ben je benieuwd welke cosmetica merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan hier mijn andere cosmetica reviews! Of volg Sproet op Instagram. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken. 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram