Paula's Choice Sun protection Daily  Moisturizer review
24 mei 2023 
5 min. leestijd

Paula's Choice Sun protection Daily Moisturizer review

Woohoo! Het is eindelijk zo ver; de lancering van de nieuwe Paula's Choice dagcrème. Iets waar ik al een tijdje op zat te wachten. Het gaat namelijk om een dagcrème met SPF 50. En daar ken ik (helaas) maar weinig goede opties van. Reden genoeg dus om in de ingrediëntenlijst van de nieuwe Paula's Choice Moisturizer te duiken. En hier mijn eerlijke mening over te geven!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Paula's Choice Advanced Sun Protection Moisturizer review

Afgelopen dinsdag was ik uitgenodigd voor de lancering van de nieuwe Paula´s Choice moisturizer. Namelijk, deze Paula's Choice Advanced Sun Protection Daily Moisturizer. Een hele mond vol, maar het gaat om een lichte dagcrème met SPF 50.

De reden dat ik zo nieuwsgierig was naar deze nieuwe moisturizer, is omdat ik bijna geen dagcrèmes ken waarvan ik zowel de zonnefilters als overige ingrediënten goed vind. Of de ingrediëntenlijst ziet er goed uit, maar het product smeert niet fijn.

Volgens de Paula's Choice website gaat het om een moisturizer met een lichte textuur, die niet plakt, geen witte waas achterlaat, genoeg antioxidanten bevat én dus ook behoorlijk wat zonnefilters. Maar is dit ook daadwerkelijk het geval? Ik zocht het uit!

In deze Paula's Choice Daily Moisturizer review ga ik dieper in op de gebruikte ingrediënten, de toegevoegde zonnefilters en de textuur van de crème.

Misschien vind je dit ook interessant!

Hieronder vind je mijn drie favoriete Paula's Choice producten:

paula's choice daily moisturizer review

Paula's Choice Daily Moisturizer review: de zonnefilters

Zoals ik hierboven ook al schreef, bevatten veel dagcrèmes met SPF zonnefilters waar ik minder fan van ben. Het gaat dan vooral om zonnefilters die mogelijk overgevoeligheidsreacties uitlokken, vrije radicalen vormen en/of minder stabiel zijn, waardoor de werking van het filter kan afnemen. Voorbeelden van dit soort zonnefilters zijn: Homomenthyl Salicylate, Octocrylene en Benzophenone-3.

Deze reacties treden natuurlijk lang niet bij iedereen op. Toch probeer ik producten met deze zonnefilters in mijn adviezen wel te vermijden. Ik neem liever geen onnodige risico's en bovendien zijn er genoeg mildere alternatieven!

Het eerste wat ik daarom deed toen ik de nieuwe Paula's Choice Moisturizer ontving was de zonnefilters checken. Hieronder vind je een lijst van zonnefilters die aan de crème zijn toegevoegd:

  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate: een effectief, stabiel en huidvriendelijk zonnefilter dat beschermt tegen UVB straling.
  • Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic: een effectief, stabiel en huidvriendelijk zonnefilter dat beschermt tegen UVB,- en UVB straling.
  • Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol: een effectief, stabiel en huidvriendelijk zonnefilter dat erg goed beschermt tegen zowel uva als uvb straling.
  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine: een effectief, stabiel en huidvriendelijk zonnefilter dat erg goed beschermt tegen zowel UVA als UVB straling.
  • Ethylhexyl Salicylate: een effectief en huidvriendelijk zonnefilter dat beschermt tegen UVB. Het moet altijd worden gebruikt met andere uva beschermers.
  • Ethylhexyl Triazone: een effectief en huidvriendelijk zonnefilter dat beschermt tegen UVB.

Onwijs veel en vooral goede zonnefilters dus!

paula's choice daily moisturizer review

Paula's Choice Daily Moisturizer review: de ingrediënten

Maar dan de overige ingrediënten van de Paula's Choice Daily Moisturizer. Het gaat tenslotte om een dagcrème, geen zonnebrand. Je wilt daarom ook graag wat actieve ingrediënten terugzien in de ingrediëntenlijst. In het specifiek ingrediënten die de huidconditie verbeteren, maar ook de huid beschermen tegen schade door invloeden van buitenaf.

Ingrediënten die de huid goed kunnen beschermen, zijn antioxidanten. En deze bevat de Paula's Choice Daily Moisturizer inderdaad. Zo zie ik: saccharomyces ferment filtrate, naringenin, vitamine E en ook nog een beetje zonnebloemolie.

Wel moet ik zeggen dat ik hier eigenlijk meer van verwacht had. Zeker voor Paula's Choice begrippen zijn dit niet per se veel antioxidanten. De producten zitten er vaak vol mee. En omdat de term 'antioxidanten' groot op deze verpakking staat, had ik gehoopt dat er meer antioxidanten gebruikt zouden zijn.

Verder zitten er nog een aantal hydraterende en verzachtende stoffen in, waaronder: glycerine, propanediol, Isononyl isononanoate en saccharomyces ferment filtrate. Een fijn lijstje stoffen om terug te zien in je dagcrème!

paula´s choice daily moisturizer review

Paulas choice Daily Moisturizer review: de textuur

En dan last but zeker not least: de textuur van de Paula's Choice Moiturizer. Waar veel mensen toch tegenaan lopen bij een dagcrème met SPF, of gezichtszonnebrand, is dat ze snel een witte waas achterlaten. Vaak als gevolg van de gebruikte fysische zonnefilters.

Ik heb de Paula's Choice moisturizer natuurlijk ook zelf geprobeerd en ik kan je vertellen: het laat geen witte waas achter! Ik vind de textuur zelfs super fijn aanvoelen. De textuur is ook niet zo dik als een zonnebrand, waardoor het ook makkelijker uitsmeert en fijner aanvoelt op je gezicht.

Verder trekt de crème super snel in, voelt het niet vet of plakkerig aan én geeft het je huid een soort van subtiele glans. Niet glimmend, maar een mooie natuurlijke 'glow'.

paula´s choice moisturizer spf 50 review

Conclusie Paula's Choice Daily Moisturizer review

Kortom, ondanks dat ik op meer antioxidanten had gehoopt, kan ik de nieuwe Paula's Choice moisturizer zeker aanraden! De dagcrème bevat, in tegenstelling tot veel andere crèmes met SPF, huidvriendelijke en stabiele zonnefilters. Die je huid beschermen tegen zowel UV-a als UV-b straling.

Wel vind ik de ingrediëntenlijst eerder lijken op een hele goede gezichtszonnebrand dan op een goede dagcrème. Maar de crème voelt lekker aan en geeft je gezicht een mooie, gezonde glans. Daarnaast kun je natuurlijk een goed serum met antioxidanten onder de crème aanbrengen voor extra antioxidanten.

Kortom, mocht je nog twijfelen over de aanschaf van de nieuwe Paula's Choice Daily Moisturizer, zeker doen! Benieuwd naar mijn mening over de andere Paula's Choice producten? Bekijk dan hier mijn uitgebreide review: Paula's Choice review.

paula's choice daily moisturizer review

Relevante studies

Misschien vind je dit ook interessant!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram