beste dagcreme met spf
Luus
01/12/2024
10 min
0

Beste dagcreme met spf 2024

01/12/2024
10 min
0

Een dagcrème met SPF wordt vaak gezien als een makkelijke oplossing. Je hoeft tenslotte maar één crème te kopen om te profiteren van twee! Toch klopt deze gedachte niet helemaal. Een dagcrème met SPF is namelijk niet te vergelijken met een zonnebrandcrème. In deze blog vertel ik er alles over en laat ik mijn 'Beste dagcrème met spf' top 4 zien. 

Samenvatting van de beste dagcreme met SPF 30 of 50

Geen zin om de hele blog te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van mijn lijst met beste dagcrèmes met SPF opties. Hierbij heb ik vooral gelet op de aanwezigheid van genoeg actieve stoffen en huidvriendelijke zonnefilters, maar ook de afwezigheid van irriterende stoffen en het hebben van een fijne textuur dat geen witte waas achterlaat.

dagcreme met spf

Wat is de beste dagcreme met hoge SPF?

Normaal gesproken staan er in mijn 'beste lijstjes' behoorlijk wat voorbeelden van producten, maar voor deze blog heb ik er helaas maar vier gevonden. Die heeft meerdere redenen. Allereerst ben ik zelf meer voorstander van het smeren van een aparte dagcrème en zonnebrandcrème, waardoor ik niet veel ervaring heb met het smeren van dagcrèmes met SPF.

Daarnaast sta ik vaak niet achter de zonnefilters óf achter de overige ingrediënten. Zo kom ik vaak genoeg een dagcrème met SPF tegen waarvan de ingrediëntenlijst er harstikke goed uit ziet, maar de gebruikte zonnefilters niet. Of andersom; dat de dagcrème huidvriendelijke zonnefilters bevat, maar ook veel irriterende stoffen. Uiteindelijk vond ik vier dagcrèmes met SPF die zowel effectieve ingrediënten bevatten als huidvriendelijke zonnefilters!

beste dagcreme met spf

1. Paula's Choice Defense dagcrème met spf 30

Als je op zoek bent naar de beste dagcrème met SPF is de Paula's Choice Defense moisturizer wat mij betreft zeker het proberen waard! Met name vanwege de effectieve en huidvriendelijke zonnefilters. Maar ook zeker door de hoge hoeveelheid antioxidanten die de crème bevat.

Zo zijn de volgende stoffen toegevoegd: sojaboon extract, kiwi extract, zoethoutwortel extract, vitamine C, vitamine E, resveratrol, niacinamide. Ze beschermen je huid tegen schadelijke uv stralen en verminderen zo ook de kans op vroegtijdige tekenen van huidveroudering.

Daarnaast bevat de crème ook nog een aantal hydraterende en verzachtende ingrediënten, als: biasabolol, glycerine, dimethicone en arganolie. De hoge hoeveelheid antioxidanten en de zachte textuur kalmeert ook eventuele roodheden en ontstekingen.

Kortom, wat mij betreft een goede dagcrème met spf voor vrijwel ieder huidtype. Ook de gevoelige huid! Wil je meer weten over mijn ervaring met de Paula's Choice producten? Lees dan mijn uitgebreide review hier: Paula's Choice review.

beste dagcreme met spf

2. Drs Leenarts dagcrème met spf 30

Als je op zoek bent naar een goede hydraterende dagcrème met SPF kan ik deze dagcrème van Drs Leenarts aanraden. Speciaal voor de normale tot droge huid. De dagcrème bevat een mooi lijstje aan stoffen die je huid hydrateren, waaronder: C12-15 Alkyl Benzoate, glycerine, kokosolie, en shea butter.

Maar ook niacinamide. Wat een hele fijn toevoeging is, omdat niacinamide een krachtig antioxidant is. Het is in staat schadelijke stoffen in de lucht te neutraliseren, waardoor het automatisch de kans op vroegtijdige huidveroudering kan verminderen.

Dit maakt het ook een effectieve moisturizer voor de wat oudere huid. De crème beschermt tenslotte zowel tegen uv straling als uitdroging. De textuur is verder niet vet, maar voelt wel lekker romig en zacht aan.

beste dagcreme met spf

3. Paula's Choice dagcrème met spf 50

Ook deze Paula's Choice dagcrème met SPF 50 kan een goede optie zijn in de zoektocht naar een dagcrème met SPF. In tegenstelling tot veel andere dagcrèmes met SPF bevat de crème namelijk zes huidvriendelijke en stabiele zonnefilters om je huid te beschermen tegen zowel UV-a als UV-b straling.

Daarnaast zijn er behoorlijk wat hydraterende stoffen aan de crème toegevoegd, zoals: glycerine, propanediol, Isononyl isononanoate en saccharomyces ferment filtrate. Plus een aantal antioxidanten: naringenin, vitamine E en een beetje zonnebloemolie.

Wel had ik gehoopt op een hogere concentratie aan antioxidanten, want Paula's Choice staat hier een beetje om bekend. Maar ik kan de moisturizer van Paula's Choice alsnog aanbevelen! Het voelt lekker aan op je gezicht, is niet vet en geeft een mooie gezonde glans.

Voor extra antioxidanten kun je natuurlijk ook een goed serum onder de crème aanbrengen. Wil je meer weten over deze crème? Lees dan mijn uitgebreide review hier: Paula's Choice Sun Protection Daily Moisturizer review.

beste dagcreme met spf

4. Cerave dagcreme met SPF

Ook de CeraVe dagcrème met SPF 50 kan ik adviseren. Het gaat om een crème met vier zonnefilters die je huid beschermen tegen uv stralen. Maar ik ben vooral fan vanwege de hoge concentratie niacinamide. Dit is een krachtig antioxidant dat je huid beschermt tegen tekenen van huidveroudering, zoals: fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.

Bovendien werkt niacinamide ook nog ontstekingsremmend, kalmerend, talg regulerend én  hydraterend. Heel fijn om terug te zien in je huidverzorgingsproducten dus! Daarnaast staat CeraVe erom bekend dat ze aan vrijwel al hun producten verschillende ceramiden toevoegen. Deze ceramiden hebben vooral een positief effect op je huidhydratatie.

Verder is ook deze crème weer parfumvrij, alcoholvrij en luchtdicht verpakt in een tube met een handig pompje. Kortom, een goede optie! Benieuwd naar mijn mening over de andere CeraVe producten? Lees dan mijn CeraVe review.

beste dagcreme met spf

Nadelen dagcrème met SPF

Aan het begin van deze blog gaf ik al aan dat ik persoonlijk niet zo'n fan ben van dagcrèmes met SPF. Althans dagcrèmes met een zonbeschermingsfactor zijn op zich niet erg. Maar wanneer je geen aparte zonnebrandcrème gebruikt ben je vaak niet genoeg beschermt tegen schadelijke uv stralen.

Het is namelijk zo dat je nooit de aangegeven factor op een dagcrème haalt. In de meeste gevallen smeer je maar de halve factor of zelfs nóg minder en dagcrèmes met SPF bevatten vaak al geen hoge factor.  Zo verkopen de meeste merken een dagcrème met SPF 15 of dagcrème met SPF 30.

Maar zelfs bij SPF 50 smeer je waarschijnlijk dus maar maximaal factor 25 en dat zal in de zomermaanden niet genoeg zijn om je huid echt goed te beschermen.

beste dagcreme met spf

Eisen beste dagcrème met SPF

Als je toch de voorkeur geeft aan het smeren van een dagcreme met SPF zou ik op een aantal punten letten. Deze punten heb ik ook meegenomen in mijn lijst met beste dagcrèmes met SPF.

1. De beste dagcreme met SPF = parfumvrij

Ik zou in ieder geval gaan voor een dagcrème met SPF dat parfumvrij is. Dit geldt voor zowel synthetisch parfum als natuurlijk parfum. Vaak wordt gedacht dat je met een natuurlijke dagcrème veilig zit, maar juist veel natuurlijke stoffen kunnen voor irritaties zorgen.

Zeker in je dagcrème of zonnebrand, omdat er van veel natuurlijke extracten bekend is dat ze voor vervelende reacties zorgen wanneer ze in contact komen met zonlicht. Je noemt ze ook wel lichtgevoelige of foto-toxische stoffen. Voorbeelden zijn: lavendelolie, bergamot olie, lime olie en sinaasappelolie.

2.  De beste dagcrème met SPF bevat goede zonnefilters

Als je specifiek op zoek bent naar een dagcreme met SPF is het natuurlijk ook belangrijk dat de zonnefilters (verantwoordelijk voor de sun protection factor) huidvriendelijk zijn. Van genoeg zonnefilters is namelijk bekend dat ze voor overgevoeligheidsreacties kunnen zorgen.

Voorbeelden van zonnefilters die ik zelf zoveel mogelijk probeer te vermijden zijn: Homomenthyl Salicylate, Benzophenone-3, Benzophenone-4 en Octocrylene. Zonnefilters waar ik juist voorstander van ben zijn: Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Triazone en Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol. Ze geven zelden bijwerkingen en beschermen goed tegen uv stralen!

3. De beste dagcrème met genoeg effectieve stoffen

De beste dagcrèmes met SPF bevatten wat mij betreft in ieder geval genoeg werkzame stoffen. Denk hierbij aan hydraterende stoffen als het om een hydraterende dagcrème met SPf gaat. Of kalmerende stoffen als het om een dagcreme voor de rode en/of gevoelige huid gaat.

Daarnaast is het fijn als de crème in ieder geval één antioxidant bevat. Antioxidanten beschermen je huid namelijk tegen de schadelijke en huidverouderende effecten van o.a. uv stralen.

beste dagcreme met spf

Beste dagcreme met spf voor vette huid

Als je op zoek bent naar de beste dagcreme met spf voor de vette huid, zou ik in ieder geval ook goed naar de structuur kijken. Je hebt bijvoorbeeld producten met een crème of balsem structuur, maar ook een lotion (fluïde) structuur. Wat veel dunner en minder vet is.

En daarom ook vaak prettiger aanvoelt op de wat vettere huid. Pas wel altijd op met hoge concentraties alcohol. Veel cosmetica dat zich specifiek op de vette huid richt bevat vaak ontvettende alcohol. Een huidvriendelijk, alcoholvrij, voorbeeld van een dagcrème met SPF voor de vette huid is de Paula's Choice Defense moisturizer.

Beste dagcrème met SPF droge huid

Als je op zoek bent naar de beste dagcrème met SPF voor de droge huid zou ik, in tegenstelling tot dagcrèmes voor de vette huid, gaan voor een product met een wat vettere structuur. Bijvoorbeeld een crème of balsem.

Ook is het natuurlijk fijn als het om een hydraterende dagcrème gaat, waaraan stoffen zijn toegevoegd als: shea butter, glycerine, panthenol of hyaluronzuur. De CeraVe dagcrème met SPF 50 en dagcrème van Drs Leenarts zijn hier een goed voorbeeld van.

Beste dagcreme met spf mannen

Vaak wordt gedacht dat je de meeste huidverzorgingsproducten specifiek gericht zijn op de vrouwenhuid, maar dat is een fabeltje. De meeste cosmetica producten zijn geschikt voor zowel de mannen, als vrouwenhuid. Het gaat uiteindelijk namelijk om de inhoud van het product en niet om jouw geslacht.

Wel is het zo dat de talgproductie van mannen vaak wat hoger is, waardoor de mannenhuid over het algemeen ook sneller vet wordt. Een dagcrème met een vloeibare textuur is daarom fijn. Benieuwd naar mijn favoriete dagcrèmes voor mannen? Bekijk dan deze blog: Beste dagcrèmes mannen.

Beste dagcreme met SPF oudere huid

Is je huid al wat ouder? Of wil je jouw huid juist tegen vroegtijdige huidveroudering beschermen? Dan zou ik eigenlijk niet voor een dagcrème met SPF gaan, maar voor een aparte dagcrème en zonnebrandcrème. Dit beschermt veel beter tegen uv stralen!

Als je wel de voorkeur geeft aan een dagcrème met SPF, dan zou ik voor de Paula's Choice defense crème gaan omdat deze relatief veel antioxidanten bevat. Antioxidanten hebben een anti aging werking. Ze beschermen tegen de schadelijke effecten van uv stralen.

beste dagcreme met spf

Goede dagcrèmes zonder SPF

Smeer je na het lezen van deze blog toch liever een dagcrème zonder SPF? Ook hier heb ik een blog over geschreven! Je leest mijn lijst met beste dagcrèmes hier: Beste dagcrème. Alle crèmes uit deze lijst bevatten relatief veel werkzame stoffen, zijn vrij van parfum plus alcohol en fijn in gebruik. Ook geef ik een voorbeeld van een goede natuurlijke dagcrème.

Combinatie make up en zonnebrand

Waar veel vrouwen tegenaan lopen bij het gebruik van zonnebrandcrème (of een dagcrème met SPF) is de combinatie met make up, want wat smeer je eerst? En misschien wel nog belangrijker; hoe smeer je bij? In deze blog leg ik dat allemaal uit: Zonnebrand en make up.

beste dagcreme met spf

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze lijst met beste dagcrèmes met SPF heb ik nog meer lijstjes online staan met daarin mijn favoriete producten gezet. Hieronder vind je een aantal voorbeelden! Of bekijk alle lijsten op de overzichtspagina: Beste huidverzorging.

Reacties
Categorieën