Paula's choice exfoliant review
07 januari 2023 

Paula's choice exfoliant review

Waarschijnlijk heb je product wel eens voorbij zien komen op Instagram of TikTok. Steeds meer mensen zweren namelijk bij het gebruik van het Paula's Choice BHA exfoliant. En ook in mijn productadviezen komt het product regelmatig voor. Maar wat is het eigenlijk precies? En hoe weet je of dit product bij jouw huid past? Je leest het in mijn Paula's Choice exfoliant review!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Het Paula's Choice BHA exfoliant is een cosmetica product dat bedoeld is om de huid te exfoliëren. Nu hoor ik je denken, dat had ik zelf ook nog wel kunnen bedenken bij de naam 'exfoliant'. Maar wat houdt exfoliëren precies in?

Makkelijk gezegd wordt met exfoliëren bedoeld: het verwijderen van dode huidcellen van je bovenste huidlaag. Dit kan op mechanische wijze, bijvoorbeeld met een scrub. Maar dus ook op chemische wijze, met een exfoliant.

Het exfoliant bevat een zuurtje wat dode huidcellen als het waren oplost, waardoor je huid gestimuleerd wordt om nieuwere huidcellen aan te maken. De oude cellen maken zo plaats voor nieuwe, gezondere cellen. Hierdoor voelt je huid gladder en zachter aan. Daarnaast kunnen fijne lijntjes en pigmentvlekken vervagen.

paula's choice exfoliant review

In het geval van het Paula's Choice BHA exfoliant gaat het om het zuurtje: salicylzuur. Afgekort: BHA. Dit zuur werkt anders dan glycolzuur. Afgekort: AHA. Salicylzuur dringt namelijk diep je poriën in. Terwijl glycolzuur meer op je bovenste huidlaag inwerkt.

Dit maakt salicylzuur ook zo'n effectief ingrediënten voor de onzuivere en/of vette huid. Salicylzuur lost namelijk overtollig talg op. Zowel aan het huidoppervlakte als in je poriën. Hierdoor verminderen verstoppingen en voelt je huid minder vet aan.

Daarnaast werkt salicylzuur ook ontstekingsremmend. Om die reden wordt het Paula's Choice BHA exfoliant veel gebruikt bij acne klachten. Denk aan: mee eters en puistjes.

paula's choice exfoliant review

Een exfoliant breng je aan ná het reinigen van je gezicht aan. En vóór het aanbrengen van je crème. Reinig je huid met een milde reiniger zonder parfum en droog je gezicht goed na. Vervolgens breng je het exfoliant aan op je gezicht.

Laat het exfoliant twee tot drie minuten intrekken. Een ideaal moment om even je tanden te poetsen! Na deze drie minuten is het exfoliant goed de huid ingetrokken en kun je je crème aanbrengen.

Daarnaast zou ik het Paula's Choice exfoliant altijd 's avonds gebruiken, omdat het zuurtje je huid lichtgevoelig kan maken. Dit maakt een exfoliant minder geschikt om overdag te smeren. Begin met drie avonden per week en verhoog eventueel naar vijf avonden.

Misschien vind je dit ook interessant!

paula's choice exfoliant review

Ik gebruikt meerdere Paula's Choice exfolianten, namelijk: het Paula's Choice BHA exfoliant en het Paula's Choice AHA exfoliant.

Het bha exfoliant, met salicylzuur, gebruik ik vooral als mijn huid wat vetter aanvoelt. Of als ik wat onzuiverheden heb. Ik breng het exfoliant dan lokaal op specifieke plekjes aan. En dan zijn mijn onzuiverheden ook echt in no time weg!

Maar mijn huid is over het algemeen eerder droog dan vet. En dan is een exofliant met glycolzuur (AHA) effectiever dan salicylzuur (BHA). Het glycolzuur exfoliant gebruik ik daarom ook vaker. Dit exfoliant werkt in op je bovenste huidlaag. En maakt je huid zo zachter, gladder en egaler gepigmenteerd. Daarnaast vermindert glycolzuur een doffe huid, waardoor je gezicht meer glanst.

Maar mijn mijn Paula's Choice exfoliant review is over beide producten dus heel positief!

paula's choice exfoliant review

Op Instagram heb ik laatst een oproep gedaan of er volgers zijn die voor mij het Paula's Choice exfoliant willen uittesten. Hier kreeg ik veel reacties op. Uiteindelijk heb ik vijf mensen met een wat onzuivere huid uitgekozen om het exfoliant aankomende weken te proberen. Zodra ik de voor,- en na foto's binnen heb, deel ik ze in deze blog!

De conclusie van mijn Paula's Choice exfoliant review is dus dat ik het BHA exfoliant zeker kan aanraden! Met name de wat onzuivere en vette huid zal zeker profijt hebben aan het smeren van een salicylzuur exfoliant. Als je huid juist wat droger is. Of je vooral last hebt van pigmentvlekken en wat fijne lijntjes, zou ik voor het Paula's Choice AHA exfoliant gaan!

Daarnaast ben ik natuurlijk super benieuwd naar de voor,- en na foto's die ik binnenkort voor de testers krijg. Deze zal ik dan meteen hier delen!

Ben je benieuwd wat ik van de andere Paula's Choice producten vind? Lees dan hier mijn Paula's Choice review.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin alleen troepvrije cosmetica producten. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram