Paula's choice exfoliant review
20 maart 2023 
6 min. leestijd

Paula's choice exfoliant review

Waarschijnlijk heb je dit product wel eens voorbij zien komen op Instagram of TikTok. Steeds meer mensen zweren namelijk bij het gebruik van het Paula's Choice BHA exfoliant. En ook in mijn productadviezen komt het product regelmatig voor. Maar doet het eigenlijk? En hoe weet je of dit exfoliant bij jouw huid past? Je leest het in mijn Paula's Choice exfoliant review! Inclusief voor,- en na foto's.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Wat is het Paula's Choice BHA exfoliant?

Het Paula's Choice BHA exfoliant is een cosmetica product dat bedoeld is om de huid te exfoliëren. Nu hoor ik je denken, dat had ik zelf ook nog wel kunnen bedenken bij de naam 'exfoliant'. Maar wat houdt exfoliëren precies in?

Makkelijk gezegd wordt met exfoliëren bedoeld: het verwijderen van dode huidcellen van je bovenste huidlaag. Dit kan op mechanische wijze, bijvoorbeeld met een scrub. Maar dus ook op chemische wijze, met een exfoliant.

Het exfoliant bevat een zuurtje wat dode huidcellen als het waren oplost, waardoor je huid gestimuleerd wordt om nieuwere huidcellen aan te maken. De oude cellen maken plaats voor nieuwe, gezondere cellen. Hierdoor voelt je huid gladder en zachter aan. Daarnaast kunnen fijne lijntjes en pigmentvlekken vervagen.

paula's choice exfoliant review

Wat doet het Paula's Choice BHA Exfoliant?

In het geval van het Paula's Choice BHA exfoliant gaat het om het zuurtje: salicylzuur. Afgekort: BHA. Dit zuur werkt anders dan glycolzuur. Afgekort: AHA. Salicylzuur dringt namelijk tot diep in je poriën. Terwijl glycolzuur juist meer op je bovenste huidlaag inwerkt.

Dit maakt salicylzuur ook zo'n effectief ingrediënt voor de onzuivere en/of vette huid. Salicylzuur lost namelijk overtollig talg op. Zowel aan het huidoppervlakte als in je poriën. Hierdoor verminderen verstoppingen en voelt je huid minder vet aan.

Daarnaast werkt salicylzuur ook nog ontstekingsremmend. Om die reden wordt het Paula's Choice BHA exfoliant veel gebruikt bij acne klachten. Denk aan: mee eters en puistjes.

paula's choice exfoliant review

Hoe gebruik je het Paula's Choice BHA exfoliant?

Een exfoliant breng je aan ná het reinigen van je gezicht en vóór het aanbrengen van je crème. Reinig je huid met een milde reiniger zonder parfum en droog je gezicht goed na. Vervolgens breng je het exfoliant aan.

Laat het exfoliant twee tot drie minuten intrekken. Een ideaal moment om even je tanden te poetsen! Na deze minuten is het exfoliant goed in de huid getrokken en kun je je nachtcrème aanbrengen.

Mijn advies is om het Paula's Choice exfoliant altijd 's avonds te gebruiken, omdat het zuurtje je huid lichtgevoelig kan maken. Dit maakt een exfoliant minder geschikt om overdag te smeren. Begin met drie avonden per week en verhoog dit eventueel naar vijf avonden.

Misschien vind je dit ook interessant!

paula's choice exfoliant review

Voor en na foto Paula's Choice BHA exfoliant

Op Instagram heb ik laatst een oproep gedaan of er volgers zijn die voor mij het Paula's Choice exfoliant willen uittesten. Hier kreeg ik veel reacties op, super leuk! Uiteindelijk heb ik vier mensen met een wat onzuivere huid uitgekozen om het Paula's Choice exfoliant aankomende maand uit te proberen en de voor,-na foto's zijn inmiddels binnen!

De eerste en tweede foto hieronder zijn van dezelfde persoon. Zij heeft het exfoliant gedurende één maand, drie avonden per week gebruikt. Op de foto's is te zien dat met name de mee-eters en verstopte poriën zijn afgenomen. Er zitten wel nog een aantal ontstekingen en puistjes, maar ik vind de huid over het algemeen wel veel rustiger ogen!

Ook foto drie en vier zijn van dezelfde persoon. Hij heeft het exfoliant twee maanden gebruikt en dit is het resultaat. Wat mij vooral opvalt aan de voor,- en na foto's is de afname van het aantal plekjes, maar ook de algehele roodheid. Dit is enorm verminderd!

En tot slot de vijfde en zesde foto, waarbij het Paula's Choice exfoliant op keratotis pilaris bultjes is gebruikt. Met name haar linkerarm, foto vijf, is ontzettend verbeterd. De bultjes zijn veel minder aanwezig, de roodheid is voor een groot deel weggetrokken en ze gaf aan dat haar armen minder ruw aanvoelde.

Op haar rechterarm, foto zes, was dit effect minder goed zichtbaar, maar ook hier zijn de bultjes verminderd. Mooie smeerresultaten dus!

1. Voor,- en na foto

paula's choice exfoliant

2. Voor,- en na foto

paula's choice exfoliant

3. Voor,- en na foto

paula's choice exfoliant review

4. Voor,- en na foto

paula's choice exfoliant review

5. Voor,- en na foto

paula's choice exfoliant review

6. Voor,- en na foto

paula's choice bha review

Mijn ervaring met het Paula's Choice exfoliant

Ik gebruikt meerdere Paula's Choice exfolianten, namelijk: het Paula's Choice BHA exfoliant en het Paula's Choice AHA exfoliant.

Het bha exfoliant, met salicylzuur, gebruik ik vooral als mijn huid wat vetter aanvoelt. Of als ik wat onzuiverheden heb. Ik breng het exfoliant dan lokaal op specifieke plekjes aan. En dan zijn mijn onzuiverheden ook echt in no time weg!

Maar mijn huid is over het algemeen eerder droog dan vet. En dan is een exofliant met glycolzuur (AHA) effectiever dan salicylzuur (BHA). Het glycolzuur exfoliant gebruik ik daarom ook vaker. Dit exfoliant werkt in op je bovenste huidlaag. En maakt je huid zo zachter, gladder en egaler gepigmenteerd. Daarnaast vermindert glycolzuur een doffe huid, waardoor je gezicht meer glanst.

Mijn Paula's Choice exfoliant review is over beide producten dus heel positief!

paula's choice exfoliant review

Conclusie Paula's Choice exfoliant review

De conclusie van mijn Paula's Choice exfoliant review is dus dat ik het BHA exfoliant zeker kan aanraden! Met name de wat onzuivere en vette huid zal profijt hebben aan het smeren van een salicylzuur exfoliant. Als je huid juist wat droger is. Of je vooral last hebt van pigmentvlekken en wat fijne lijntjes, zou ik voor het Paula's Choice AHA exfoliant gaan!

Tip! Kortingscode Paula's Choice

Na talloze bestellingen bij Paula's Choice te hebben geplaatst, ontdekte ik pas vorige week het bestaan van het 'Vrienden voordeel programma' van het merk. Dit programma beloningen uit in de vorm van een Paula's Choice kortingscode die je ontvangt wanneer je het merk aanbeveelt aan vrienden.

Wanneer je bij het afrekenen de naam van de vriend of vriendin invult die jou heeft doorverwezen (en zelf heeft besteld), ontvang je een Paula's Choice kortingscode in de vorm van een gratis fullsize product. Je winkelwagentje moet dan wel een waarde van minimaal 40 euro hebben.

Om de korting te krijgen kun je mijn naam gebruiken (Luus van Eck), maar natuurlijk ook de naam van de vriend/vriendin die jou getipt heeft. Persoonlijk zou ik voor dit laatste gaan, want je vriend/vriendin krijgt ook een cadeautje! Hij of zij moet dan wel al eerder een Paula's Choice bestelling geplaatst hebben. Snel verdient!   Lees hier meer over de Paula's Choice kortingscode.

paula's choice kortingscode

Misschien vind je dit ook interessant!

Net als deze Paula's Choice exfoliant review heb ik meer Paula's Choice reviews online gezet:

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Lisa
Door

Lisa

op 03 Feb 2024

Hi, vraagje over de aha exfoliant van Paula’s choice. Wat is de reden dat ik het niet hoef af te spoelen?

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 05 Feb 2024

Hi Lisa, goede vraag! Je spoelt het niet af vanwege de werkzame stoffen (in dit geval zuren) die je juist op je huid wilt houden. Eigenlijk moet je het vergelijken met een crème. Deze spoel je ook niet af, omdat je wilt dat de ingrediënten daadwerkelijk iets voor je huid kunnen betekenen!

Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram