ZARQA Silver Cream review
06 februari 2022 
4 min. leestijd

ZARQA Silver Cream review

ZARQA heeft twee nieuwe producten gelanceerd, waaronder de ZARQA Silver Cream. Speciaal ontwikkeld voor droge plekjes in het gezocht. Ik kreeg de crème twee maanden geleden toegestuurd en heb het direct uitgeprobeerd. Ben je benieuwd wat ik van het product vond? Je leest het hier in mijn ZARQA Silver Cream review!*

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of lees hier mijn algemene ZARQA review.


ZARQA Silver Cream

De ZARQA Silver Cream is speciaal ontwikkeld voor droge, ruwe en rode plekjes in het gezicht. Het is dus geen standaard gezichtscrème. Maar meer een crème om lokaal aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan:

De crème heeft daarom ook een vrij dikke en stevige textuur. Anders dan hoe je dagcrème of nachtcrème waarschijnlijk aanvoelt. Deze dikke textuur is niet prettig om over je hele gezicht te smeren. Maar juist wel weer heel geschikt om op specifieke plekjes aan te brengen. Waarvoor de ZARQA Silver Cream ook bedoeld is.

Ik heb de crème zelf vier weken uitgeprobeerd. In mijn ZARQA Silver Cream review hieronder lees je wat ik van het product vond!

zarqa silver cream

ZARQA Silver Cream review

Net als vrijwel alle andere ZAQRA producten, is de crème luchtdicht en lichtdicht verpakt. Dit zorgt ervoor dat alle gebruikte ingrediënten goed houdbaar blijven. En dat de werkzaamheid van de stoffen niet verloren gaat. Een goed begin dus! Maar dan de ingrediëntenlijst. Ziet deze er ook goed uit?

ZARQA Silver Cream review: de ingrediënten

Op de verpakking van de ZARQA Silver Cream staat dat de parfumvrije crème speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige en droge tot extreem droge huid. Wat je in de ingrediëntenlijst dan graag wilt terugzien, zijn hydraterende, herstellende en kalmerende ingrediënten. En die bevat de crème!

1. Hydraterende ingrediënten

Zo is er een hoge concentratie hydraterende en verzachtende ingrediënten aan de ZARQA Silver Cream toegevoegd, waaronder: ethylhexyl stearate, glycerine, panthenol, ethylhexylglycerin en caprylic/capric triglyceride. Een flinke lijst!

Een andere stof, die de huid indirect ook hydrateert, is zink. Wat zink namelijk doet, is een kunstmatige laag over de huid leggen. Op die manier is je huid beter beschermd tegen prikkels van buitenaf. En zorgt het er tegelijkertijd voor dat goede stoffen, zoals water en oliën, beter in de huid blijven zitten. De huid verliest zo minder vocht en blijft beter gehydrateerd.

zarqa silver cream

2. Antioxidanten

Wat ook in de ZARQA Silver Cream zit, zijn een aantal antioxidanten. Naast panthenol (vitamine B3) bevat het product namelijk ook nog zonnebloemolie. Deze olie bevat van nature krachtige antioxidanten. Die je huid beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf, ontstekingen remmen  van binnenuit en de huid kalmeren. Hetzelfde geldt voor vitamine E. Een krachtig antioxidant dat ook aan de crème is toegevoegd.

3. Dode zee mineralen

Verder zijn er ook nog dode zee mineralen aan de ZARQA Silver Cream toegevoegd. Het zout uit de dode zee bevat een hoge concentratie mineralen. Dertig tot veertig procent van het zout bestaat namelijk uit mineralen, als: calcium, kalium en magnesium. Deze mineralen hebben een verzorgende, helende en verzachtende werking op de huid.

Daarnaast verhogen dode zee mineralen ook nog het vermogen van de huid om vocht vast te houden. Hierdoor vermindert de waterverdamping uit de huid. En droogt de huid minder snel uit. Op die manier bieden dode zee mineralen uitkomst voor de droge, gevoelige en ontstoken huid. Denk aan huidproblemen, als: eczeem en psoriasis.

4. Silver Citrate

Ook bevat de crème een beetje silver citrate. Deze stof heeft krachtige antibacteriële eigenschappen. Het remt de bacteriegroei en verkleint zo de kans op infecties. Dit maakt het een extra geschikt ingrediënt voor de niet-intacte huid.

Vroeger werd de veiligheid van zilver nog wel eens in twijfel gebracht, maar dit gaat om zilveren nanodeeltjes. Dit is iets anders dan het zilverbestanddeel 'zilver citraat'. Wat aan de ZARQA Dry Skin Cream is toegevoegd. SIlver citrate wordt volledig opgelost in water en kun je zonder problemen smeren! (bron: EWG, SCCS).

zarqa silver cream review

Conclusie ZARQA Silver Cream review

Kortom, zowel de verpakking als de gebruikte formulering zien er goed uit! Het is een crème met hydraterende, beschermende, barrière herstellende én kalmerende eigenschappen. Die de huid zachter, minder droog en rustiger maakt.

Daarnaast zorgt de toevoeging van zink voor een wat dikkere structuur. Wat het een fijne crème maakt voor lokale droge en geïrriteerde plekjes in het gezicht.

Ook heb ik de ZARQA Silver Cream de afgelopen weken op mijn lippen gebruikt. Dit werkte heel goed. Het beschermt tegen droge lippen en geeft tegelijkertijd een mooie subtiele glans. Zonder plakkerig aan te voelen, waardoor ik het een fijn alternatief vind voor te vette lippenbalsems en lipgloss.

zarqa silver cream review

ZARQA Dry Skin Cream

Heb je last van wat meer of grotere droge, geïrriteerde plekken? Dan zou ik voor deze ZARQA Dry Skin Cream gaan. De crème heeft een vergelijkbare formulering. Maar is speciaal ontwikkeld voor het lichaam in plaats van het gezicht. Je leest mijn review hier: ZARQA Dry Skin Cream review.

zarqa silver cream review


Ben je benieuwd over welke ZARQA producten ik nog meer een review heb geschreven? Lees dan hier mijn ZARQA review blog. Of houdt de Sproet Instagram pagina in de gaten! Hierop zet ik regelmatig product reviews online.


*Naar aanleiding van mijn positieve reactie op de formuleringen van de twee nieuwe ZARQA producten, heeft het merk mij gevraagd of ik ook een review over de producten op mijn website wilde zetten. Dit is een betaalde samenwerking, maar wel 100% eerlijk. Ik ga namelijk nooit in zee met merken en producten waar ik niet achter sta. 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram