ZARQA Micellair water review
01 oktober 2022 
4 min. leestijd

ZARQA Micellair water review

Alle Micellair water fans opgelet! Het populaire cosmetica merk ZARQA heeft namelijk net een nieuw product gelanceerd: ZARQA Sensitive Micellair Water 3-in-1. Ik nam de ingrediëntenlijst onder de loep en testte het micellair water uit. Je leest mijn ZARQA review hieronder. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Het merk ZARQA

Voordat ik naar het Micellair water ga, eerst even kort iets over het cosmetica merk zelf. ZARQA staat voor 'Clean Beauty for Sensitive Skin', waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijk bewezen effectieve ingrediënten. En vooral géén gebruik wordt gemaakt van ingrediënten die je huid onnodig belasten of irriteren.

Alle ZARQA producten zijn namelijk mild geformuleerd en bevatten geen ellenlange ingrediëntenlijsten. Op die manier beperken ze de kans op huidirritaties en huidallergieën. Dit maakt ZARQA een fijn cosmetica merk, zelfs voor mensen met een wat gevoeliger huidtype. Denk aan: verschillende soorten eczeem, dermatitis perioralis, een droge huid, rosacea en acne.

Alle ZARQA producten zijn vrij van parfum, vegan, dierproefvrij, op basis van Dode Zee mineralen én duurzaam vanwege de 100% recyclebare tubes. Dode Zee Mineralen hebben een heilzame, hydraterende en zuiverende werking op de huid.

zarqa

Wat is micellair water?

Op Instagram krijg ik regelmatig de vraag wat nou het verschil is tussen micellair water en een 'normale' gezichtsreiniger. Eigenlijk is het verschil niet heel groot. In deze blog vertel ik je hier meer over: Blog: wat is micellair water?

ZARQA Sensitive Micellair water review

Maar nu terug naar de lancering van hun nieuwe product: Zarqa Sensitive Micellair Water 3-in-1. Volgens de product omschrijving heeft het micellair water van ZARQA drie positieve eigenschappen: het reinigt vuil van de huid, verwijdert make-up én helpt met het herstellen en kalmeren van de huid.

Als ik naar de ingrediëntlijst kijk, zie ik ook zeker stoffen terugkomen die deze eigenschappen kunnen waarmaken. Zo bevat het micellair water coco-glucoside. Een mengsel van suikerglucose en niet-drogende vetalcohol, afkomstig uit kokosolie. Het is een mild en zacht reinigingsmiddel, waarmee je gemakkelijk vuil en make-up van de huid verwijdert.

Daarnaast zitten er ook nog hydraterende en verzachtende stoffen in, als: glycerine, sodium levulinate, levulinic acid, dode zee mineralen en melkzuur. En stoffen die een kalmerende werking op de huid hebben, waaronder: aloe vera in en provitamine B5.

Verder is het micellair water natuurlijk vrij van parfum, alcohol, geurstoffen, zeep en andere irriterende stoffen. Dit maakt het product ook zeker geschikt voor de huid rondom je ogen. Het prikt namelijk totaal niet in je ogen!

zarqa

Mijn ervaring met het ZARQA Micellair water

Mijn algehele ZARQA ervaring is heel positief. Zo heb ik inmiddels verschillende producten van dit merk in mijn badkamer staan, waaronder: deze ZARQA reinigingsgel, deze ZARQA dagcrème en deze ZARQA shampoo. En, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ben ik ook over de ingrediëntenlijst van het ZARQA micellair water positief te spreken.

Maar naast een huidvriendelijke ingrediëntenlijst, is het natuurlijk wel zo prettig als het product zelf ook goed bevalt. Ik testte het ZARQA Micellair water daarom afgelopen dagen uit.

zarqa

Hoe gebruik je micellair water?

Het ZARQA micellair water bevat, zoals de naam al zegt, micellen. Deze micellen kun je zien als kleine, onzichtbare, bolletjes. De buitenkant van de micel bestaat uit 'koppen' die water aantrekken en vet afstoten. Terwijl de binnenkant juist uit 'staarten' bestaat die vet aantrekken en water afstoten.

Dit is meteen ook de reden waarom je micellair water altijd op een watje gebruikt. Zodra je het micellair water namelijk op het watje schenkt, veranderen de koppen en staarten van richting. De vetafstotende koppen richten zich nu op het watje. En de vet-aantrekkende staarten richten zich op jouw huid.

En dan in het specifiek op vuil en make-up resten die op je huid zitten. Ze vangen het vuil als het ware op en vormen zo een soort pakketjes met daarin vuil. Die jij vervolgens zo van je gezicht afveegt.

Vaak heb je niet eens door hoe vuil je gezicht is. Tot dat je na het reinigen naar je watje kijkt. En deze in plaats van wit nu bruin of zelfs zwart gekleurd is. Het is echt heel belangrijk om je huid goed te reinigen. Niet alleen, omdat een schonere huid voor minder huidproblemen zorgt. Maar ook, omdat stoffen uit opvolgende producten zo beter je huid in kunnen dringen.

Ik heb het ZARQA micellair water natuurlijk zelf ook uitgetest. Door het eerst op een watje aan te brengen en vervolgens over mijn gezicht te vegen. Dit ging heel makkelijk. Je hoeft helemaal niet hard te wrijven, om je huid schoon te krijgen.

Ook het gevoel na het reinigen is voor mij een groot pluspunt. Je huid voelt namelijk totaal niet trekkerig of droog aan. Dit komt door de hydraterende en verzachtende stoffen die aan het ZARQA micellair water zijn toegevoegd.

Kortom, als je graag Micellair water gebruik, kan ik het ZARQA Micellair Water 3-in-1 zeker aanraden! Ik heb het flesje daarom ook toegevoegd aan mijn blog: Beste micellair water.

zarqa micellair water


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt skippen, omdat ze schadelijke ingrediënten bevatten? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina. Hier plaats ik regelmatig story's over merken die je beter kunt laten staan. Ben je vooral benieuwd welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram