ZARQA anti-age oogcrème review
23 oktober 2023 
5 min. leestijd

ZARQA anti-age oogcrème review

Super leuk! ZARQA heeft weer een nieuw product gelanceerd. Dit keer gaat het om een anti-age oogcrème. De afgelopen weken heb ik deze oogcrème zelf al mogen uitproberen. Over ieder nieuw ZARQA product probeer ik altijd een review te schrijven. In mijn ZARQA anti-age oogcrème review hieronder vertel ik wat ik wat ik van de oogcrème vind!


ZARQA anti-age oogcrème review

Zoals ik hierboven ook al schreef heeft ZARQA dus een nieuw product uitgebracht. En daar word ik blij van! Ik ben namelijk groot fan van dit natuurlijke en duurzame cosmetica merk. Om die reden kom je ook regelmatig ZARQA producten in mijn productadviezen en blogs tegen. Het merk staat zelfs in mijn top 10 beste skincare merken.

Tegelijkertijd geef ik op Instagram en in mijn blogs natuurlijk ook altijd aan dat ik het gebruik van oogcrèmes niet per se noodzakelijk vind Als je (parfumvrije) dagcrème of serum genoeg werkzame stoffen bevat, zou het namelijk ook geschikt moeten zijn om de huid onder je ogen te verzorgen.

Toch snap ik ook heel goed als je liever wél een aparte oogcrème smeert. Bijvoorbeeld omdat de huid onder je ogen andere behoeftes heeft dan de omliggende huid. Zo kan je huid vet aanvoelen, maar de huid rondom je ogen juist droog. Bovendien kan het zo zijn dat het met name de huid onder je ogen is dat wat extra verzorging nodig heeft. Bijvoorbeeld bescherming tegen vroegtijdige veroudering.

Of wanneer je lenzen draagt en snel last krijgt branderige of prikkende ogen na het smeren van cosmetica rondom je ogen. Daarom staan er toch verschillende oogcrème adviezen en oogcrème reviews op mijn website, waaronder ook deze ZARQA oogcrème review. Benieuwd of deze anti-age oogcrème iets voor jouw huid kan betekenen? In mijn ZARQA anti-age oogcrème review hieronder vertel ik je er alles over!

zarqa oogcreme anti age review

ZARQA Anti-age oogcrème review: de verpakking

Een belangrijk aspect bij het vinden van een goede oogcrème is wat mij betreft de verpakking. ZARQA gebruikt vrijwel altijd luchtdichte en ondoorzichtige verpakkingen. Dit zorgt ervoor dat actieve ingrediënten, zoals vitamines, niet worden blootgesteld aan zuurstof of licht. En zo langer hun werkzaamheid behouden.

Dit geldt ook voor de ZARQA anti-age oogcrème. Dit is een groot pluspunt, omdat op die manier de ingrediënten hun werking niet verliezen en je langer kunt profiteren van de voordelen die de oogcrème biedt. Bovendien is dit ook veel hygiënischer dan cosmetica verpakt in potjes.

zarqa oogcreme review

ZARQA anti-age oogcrème review: de ingrediënten

Nu we weten dat de verpakking een goede bescherming biedt tegen zuurstof en licht, is het natuurlijk wel zo fijn als de oogcrème ook daadwerkelijk werkzame ingrediënten bevat. In tegenstelling tot de ZARQA sensitive oogcrèmedie ik ook regelmatig deel, focust de nieuwe oogcrème zich specifiek op tekenen van huidveroudering.

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, vallen mij drie soorten ingrediënten op. Namelijk: antioxidanten, hydraterende stoffen en dode zee mineralen. Met name antioxidanten zijn wat mij betreft onmisbaar in een goede anti-age dagcrème, serum of oogcrème.

Antioxidanten

Antioxidanten beschermen je huid tegen vroegtijdige tekenen van veroudering. Maar kunnen bestaande tekenen van huidveroudering ook minder zichtbaar maken. Zo helpen ze in het verminderen van fijne lijntjes en het egaliseren van ongewenste kleurverschillen in de huid.

Bijvoorbeeld donkere kringen onder je ogen. De ZARQA anti-age oogcrème bevat een mooi lijstje antioxidanten die hieraan bijdragen. Namelijk: vitamine E, zoete amandelolie, avocado olie. squalene, zonnebloemolie en muizendoorn extract.

Hydraterende stoffen

Naast bovenstaande oliën die, naast antioxiderende eigenschappen, ook hydraterende eigenschappen op de huid hebben, zijn er meer stoffen toegevoegd die hieraan bijdragen. Zo bevat de ZARQA anti-age oogcrème ook nog een hoge concentratie: glycerine, shea butter, glyceryl stearate, cetearyl alcohol (niet te verwarren met ontvettende alcohol soorten) en panthenol. Stuk voor stuk hydraterende stoffen.

Dode zee mineralen

Verder is, net als aan alle andere ZARQA producten, ook aan de anti-age oogcrème dode zee mineralen toegevoegd. Dit is tenslotte één van de redenen wat het merk zo populair maakt. Dode zee mineralen hebben namelijk meerdere voordelen voor je huid, waaronder het verbeteren van de huidbarrière functie.

Dit is waardevol, omdat een sterkere huidbarrière de kans op vervelende huidproblemen verkleint. Bovendien hebben deze mineralen een hydraterend en helend effect op je huid. Wat de kwetsbare huid onder je ogen zeker kan helpen.

zarqa anti age oogcreme review

ZARQA oogcrème anti-age review: het gebruik

Maar dan het gebruik van de oogcrème. Dit is misschien wel net zo belangrijk als de ingrediëntenlijst. Een oogcrème kan er tenslotte qua ingrediënten heel goed uit zien. Maar vervolgens totaal niet fijn smeren, waardoor je het alsnog niet gebruikt.

De textuur van de ZARQA oogcrème zou ik omschrijven als een romige, niet vette textuur. Om dit wat beter in kaart te brengen heb ik wat foto's van de textuur gemaakt. Op de middelste foto heb ik de oogcrème licht uitgesmeerd en op de rechter foto is de crème helemaal ingetrokken.

Aan het begin leek het even alsof er een lichte witte waas achterbleef, maar als je even wacht verdwijnt dit vanzelf! De crème voelt verder niet vettig aan, plakt niet en gaat ook niet 'pillen' wanneer je het in combinatie met make-up gebruikt. Ik gebruikte het bijvoorbeeld onder mijn concealer en ik hier merkte ik niets van!

Ook is de crème ooghalmologisch getest én goedgekeurd. Dit betekent dat lenzendragers het hoogstwaarschijnlijk ook zonder problemen kunnen smeren. Kortom, gebruik je naast je dagcrème ook nog graag een aparte oogcrème? En dan specifiek een oogcrème dat zowel hydrateert als beschermt tegen vroegtijdige veroudering? Dan is de ZARQA anti-age oogcrème zeker het proberen waard!

zarqa anti-age oogcreme review

Misschien vind je dit ook interessant!

Benieuwd wat ik van de overige ZARQA producten vind? Hieronder vind je al mijn ZARQA review blogs!

ZARQA oogcreme review

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Mara
Door

Mara

op 26 Oct 2023

Hi Luus, Fijn om te lezen! Maar kun je ook nog iets zeggen over het effect? Dankjewel!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 26 Oct 2023

Hi Mara, dankjewel voor je leuke reactie! Het is lastig om te zeggen wat de oogcrème tot nu toe gedaan heeft, omdat het vooral ingrediënten bevat die je huid beschermen tegen veroudering. Wel denk ik dat als je last hebt van een wat drogere huid rondom je ogen, je zeker snel verbetering zal merken. Ik heb het namelijk ook een paar dagen op mijn lippen gesmeerd, omdat deze door de airco erg droog waren geworden en dit was in no time opgelost!

Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram