Review Eucerin Hyaluron Filler
19 november 2023 
10 min. leestijd

Review Eucerin Hyaluron Filler

Inmiddels heb ik behoorlijk wat cosmetica reviews online staan, waaronder ook een algemene Eucerin review. Hierin is de Eucerin Hyaluron filler lijn met name erg populair. Vandaar ook nog deze aparte Eucerin Hyaluron filler review!

Samenvatting review Eucerin hyaluron filler lijn

De Eucerin hyaluron filler lijn is speciaal samengesteld voor de droge huid, maar zou volgens het merk ook anti age eigenschappen hebben. In mijn Eucerin hyaluron filler review vertel ik welke producten ik wél en niet zou gebruiken. Geen tijd om de hele blog te lezen? Hieronder vind je een samenvatting!

Eucerin Hyaluron filler dagcreme
Eucerin Hyaluron filler nachtcreme
Eucerin Hyaluron filler anti rimpel oogcrème
Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster
Eucerin Hyaluron-Filler Dagcrème met hyaluronzuur en SPF
Hyaluron-Filler Peeling & Serum voor de nacht
Eucerin Hyaluron-Filler huidverfijnend anti-age serum

review eucerin hyaluron filler review

Eucerin Hyaluron filler lijn

Eucerin is een cosmetica merk dat bekend staat om huidverzorgingsproducten voor uiteenlopende huidproblemen. Denk aan: rosacea, couperose, pigmentvlekken, een gevoelige huid en zelfs eczeem. Hiervoor heeft het merk verschillende lijnen uitgebracht, waaronder ook de Eucerin Hyaluron filler lijn.

Deze huidverzorgingslijn is specifiek ontwikkeld om tekenen van huidveroudering aan te pakken. Zo zouden de producten fijne lijntjes en rimpels verminderen, maar ook de droge huid minder droog maken. Met als doel: een stevige en gladde huid. Althans dat is wat het merk belooft. Zelf denk ik hier toch wat anders over, maar daarover straks meer!

De lijn focust specifiek op het ingrediënt hyaluronzuur. Wat daarom ook in ieder product voorkomt. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel dat afneemt naarmate wij en onze huid ouder worden. De huid ziet er hierdoor vaak wat slapper en droger uit, waardoor diepere rimpels ontstaan.

Smeren van hyaluronzuur kan daarom eigenlijk nooit kwaad. Maar ik vind het zeker geen wonderingrediënt. Of onmisbare stof in anti rimpel crèmes. Zo bijzonder is hyaluronzuur namelijk niet..

review eucerin hyaluron filler review

Review Eucerin Hyaluron filler dagcreme review

Ik begin deze Eucerin Hyaluron Filler review met de dagcrème. Een populair product dat ook regelmatig in mijn eigen adviezen voorkomt. Volgens het merk gaat het om een crème dat fijne lijntjes, rimpels en een droge huid helpt verminderen. Met name door de toevoeging van hyaluronzuur.

Een ingrediënt dat bekend staat om het aantrekken én vasthouden van water in de huid. Zowel hoog moleculair hyaluronzuur als laag moleculair hyaluronzuur hydrateert. Hierdoor verbetert je huidhydratatie en kunnen droogtelijntjes verminderen.

Naast hyaluronzuur bevat de crème ook een hoog gehalte aan andere hydraterende stoffen, waaronder: glycerine, ureum, shea butter en amandelolie. Deze stoffen hebben net als hyaluronzuur een herstellend effect op het vochtgehalte in de huid. En kunnen zo fijne lijntjes als gevolg van droogheid verminderen. Geen diepere rimpels zoals het merk wel belooft.

Verder vind ik de textuur van de Eucerin hyaluron filler dagcrème heel fijn. Het is romig, maar niet te vet. Je huid voelt zacht aan! Kortom, als je op zoek bent naar een goede dagcrème die de droge huid gehydrateerd achterlaat, is de Eucerin Hyaluron-Filler dagcrème wat mij betreft zeker het proberen waard.

Wel wil ik nog even zeggen dat ik het niet echt een anti rimpel crème vind. Het bevat namelijk weinig antioxidanten. Het is vooral een goede hydraterende crème voor de droge gezichtshuid. Ook makkelijk om in combinatie met make up te gebruiken, omdat het snel intrekt.

review Eucerin hyaluron filler

Eucerin Hyaluron filler nachtcrème review

Je moet twee keer kijken om het verschil tussen deze twee te zien; de Eucerin Hyaluron Filler nachtcrème lijkt namelijk behoorlijk op de Eucerin hyaluron filler dagcrème hierboven. Zowel qua verpakking als qua formulering. Mijn Eucerin Hyaluron filler nachtcrème review is daarom zeker positief. Maar er zijn wel nog een aantal belangrijke verschillen tussen beide!

Zo bevat de Eucerin hyaluron filler nachtcrème een hogere concentratie ureum en shea butter. Met name deze laatste stof zorgt ervoor dat de textuur van de crème wat voller is en het product een soort zacht satijnlaagje achterlaat. Het biedt een intensieve hydratatie. De toevoeging van ureum zorgt er verder voor dat de crème ook nog eventuele (droogte) schilfertjes losweekt.

Persoonlijk zou ik daarom eerder voor de Eucerin hyaluron filler nachtcrème gaan dan de dagcrème hierboven. En deze zowel overdag als 's nachts opsmeren.. Zeker als je een erg droge huid hebt is de nachtcrème waarschijnlijk fijner, omdat de concentraties hydraterende ingrediënten dus wat hoger zijn. Wel geldt ook weer bij deze crème dat ik het geen anti-age crème vind. Maar vooral een hydraterende crème.

review Eucerin hyaluron filler

Eucerin Hyaluron filler oogcreme review

De Eucerin Hyaluron Filler oogcrème SPF 15 richt zich volgens het merk op tekenen van huidveroudering, waaronder: fijne lijntjes rond de ogen, rimpels en een vochtarme huid. Hiervoor is ook weer hyaluronzuur gebruikt. Samen met nog een aantal andere hydraterende stoffen.

Zoals ik vaker aangeef, vind ik het gebruik van een oogcrème zelf een beetje overbodig. Een dagcrème of nachtcrème zou namelijk mild genoeg moeten zijn om ook op de huid onder je ogen te smeren. Bovendien is een oogcrème vaak niets meer dan een normale gezichtscrème in een kleine en vooral veel te dure tube.

Toch kan een oogcrème bij sommigen wel van pas komen. Bijvoorbeeld als je gezicht vet aanvoelt, terwijl de huid rondom je ogen juist weer droog en trekkerig is. Een vette gezichtscrème is dan meestal niet prettig, maar een vette oogcrème wel. Alleen zou ik dan niet zo snel voor de Eucerin Hyaluron Filler oogcrème gaan. De ingrediëntenlijst is namelijk niet zo spannend...

Het product bevat een aantal hydraterende stoffen en zonnefilters, maar bijvoorbeeld geen krachtige antioxidanten die de kwetsbare huid onder je ogen beschermen. Je kunt wat mij betreft dan beter een goede gezichtscrème of zonnebrand gebruiken. Of natuurlijk een oogcrème dat wél antioxidanten bevat. In mijn Beste oogcrème blog geef ik hier voorbeelden van!

review Eucerin hyaluron filler

Eucerin Hyaluron-Filler Serum

Over het Eucerin Hyaluron filler serum kan ik eigenlijk vrij kort zijn. Naar mijn mening is dit geen hydraterende anti rimpel serum, zoals het merk zelf aangeeft. Het serum bestaat namelijk voor een groot deel uit gedenatuurde alcohol. Wat, net als de toevoeging van hyaluronzuur, als een soort rode draad door deze productlijn loopt.

Zo zonde! En bovendien ook heel tegenstrijdig om dit aan hydraterende producten voor de droge huid toe te voegen. Daarnaast zijn er mildere ingrediënten om de houdbaarheid van een product te waarborgen. Hier is alcohol naar mijn mening niet voor nodig.

Het advies van Eucerin is om de tere huid rond de ogen te vermijden. Maar ik zou je hele gezichtshuid besparen... In mijn Beste serum blog geef ik voorbeelden van mijn favoriete serums!

review Eucerin hyaluron filler

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster

Helaas is mijn Eucerin hyaluron filler review over de Eucerin Hyaluron Filler vitamine C booster ook niet positief. Ik ben zelf groot fan van vitamine C in cosmetica, omdat het enorm veel voordelen heeft voor je huid.

Zo kan vitamine C pigmentvlekjes ophelderen, de huid hydrateren, de huid beschermen tegen huidveroudering, vocht beter vasthouden en de huid verstevigen. Kortom het kan je huid een boost geven! Maar het lastige is dat vitamine C heel onstabiel is. Zeker de pure vorm.

En deze is helaas toegevoegd aan deze huid booster. Pure vitamine C is zelfs zo instabiel dat de kans groot is dat het vitamine voor een groot deel haar werking verloren heeft wanneer jij het product aanschaft.

Vitamine C derivaten zijn wat mij betreft daarom een beter alternatief. Dit zijn vormen van vitamine C waar een extra stukje aan vast is geplakt. Ze zijn stabieler en geven ook minder snel irritatie. Super jammer dat er pure vitamine C is gebruikt.

Het product bevat namelijk behoorlijk wat andere effectieve stoffen, waaronder: zoethoutwortel extract en natuurlijk weer hyaluronzuur. Wat de huid hydrateert. Helaas zit er ook een heel klein beetje parfum in. Benieuwd welke vitamine C serums ik zelf aanraad? Bekijk dan mijn Beste vitamine C serum blog!

review Eucerin hyaluron filler

Eucerin Hyaluron-Filler Dagcrème met hyaluronzuur en SPF

Mijn Eucerin Hyaluron Filler review over deze dagcrème met SPF 30 is helaas ook minder positief. Dit komt met name door de verpakking. Ik geef zelf de voorkeur aan cosmetica in tubes, pompjes of flesjes. Niet in potjes. Zeker niet als de crème antioxidanten bevat, omdat deze actieve ingrediënten dan snel verloren gaan. Zoals hierbij het geval is.

Zo bevat de crème onder andere sapnonine. Het antioxidant Saponine activeert de huideigen hyaluronzuurproductie, waardoor fijne lijntjes verdwijnen en de huidhydratatie verbetert. Ook beschermt het de huid tegen vrije radicalen (grootste factor die vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt). De huid ziet er hierdoor weer jonger en frisser uit.

Althans dat is wat het merk zelf schrijft. Zelf kan ik hier weinig over vinden. Maar door de verpakking zal het ingrediënt sowieso snel z'n werking verliezen. Bovendien bevat de crème ook nog behoorlijk wat uitdrogende alcohol en een zonnefilter waar ik zelf geen fan van ben. Om die reden zou ik dit product niet aanschaffen en/of adviseren.

review Eucerin hyaluron filler

Eucerin Hyaluron-Filler Peeling & Serum voor de nacht

De Hyaluron filler lijn bestaat ook uit een peeling serum. Een beetje vergelijkbaar met de werking van een exfoliant. Met als doel: dode huidcellen te verminderen en de huideigen productie van nieuwe cellen te stimuleren en zo een jonger uiterlijk van de huid te stimuleren.

Hiervoor is volgens het merk een combinatie van twee krachtige formules gebruikt die diverse voordelen opleveren bij het tegengaan van rimpels: AHA en hyaluronzuur. Alpha-hydroxyzuren (AHA) kunnen inderdaad beschouwd worden als actieve ingrediënten, omdat ze het cel vernieuwingsproces stimuleren.

De bovenste huidlaag wordt versneld afgeschilderd, waardoor dode huidcellen plaats maken voor nieuwe huidcellen. Dit heeft een positief effect op fijne lijntjes, rimpels en vergrote poriën. En zorgt bovendien voor een gladde en stralende huid.

Verder bevat de gel dus ook weer hyaluronzuur. Zowel hoog,- als laagmoleculair hyaluruonzuur. Hoogmoleculair hyaluronzuur wordt met name door de buitenste lagen van de huid opgenomen en maakt je huid gladder en zachter. Laagmoleculair hyaluronzuur dringt juist dieper de huid in en zorgt zo voor een hydratatie boost. Ook kan het rimpels zo optisch (!) minder zichtbaar maken.

Wel is er behoorlijk wat alcohol gebruikt. Maar ik sluit een peeling/exfoliant met alcohol niet gelijk uit. De ontvettende werking van de alcohol kan er namelijk ook voor zorgen dat de fruitzuren (AHA) beter de huid doordringen. Bovendien wordt het uitdrogende effect voor een deel gecompenseerd door de toevoeging van dimethicone, glycerine en natuurlijk hyaluronzuur.

Een andere mooie toevoeging is sojaboon extract. Wat de huid kalmeert. Als ik heel eerlijk ben is dit niet mijn meest favoriete product om te exfoliëren (dat blijft de AHA gel van Paula's Choice) maar het kan wat mij betreft geen kwaad om het uit te proberen. Ik ga het alleen niet doen 

review Eucerin hyaluron filler

Eucerin Hyaluron-Filler huidverfijnend anti-age serum

Het laatste product uit deze Eucerin Hyaluron filler review is het huidverfijnende anti-age serum. Een serum dat, zoals de naam van het product al aangeeft, je huid textuur zou verfijnen. Maar ook tekenen van huidveroudering zou aanpakken en tegengaan.

Cosmetica claims over het verfijnen van de huid textuur zou ik altijd met een korreltje zout nemen. Het is namelijk behoorlijk lastig om grove poriën fijner te maken. Dit kun je daarom ook niet van een cosmetica product verwachten.

Met uitzondering van exfolianten. Die wel een positief effect kunnen hebben op je huidtextuur. Maar ook van deze producten kun je helaas geen wonderen van verwachten. Het product lijkt verder qua formulering op de peeling hierboven. Er zit namelijk ook weer glycolzuur (AHA) in. Samen met hyaluronzuur, glycerine en ook weer alcohol.

Alleen is aan dit product ook nog melkzuur toegevoegd. Deze stof reguleert de ph waarde van de huid, bindt aan water, helpt vocht vasthouden en heeft mogelijk een positief effect op acne klachten. Toch zou ik niet zo snel voor dit serum gaan. Ga liever voor een apart exfoliant en een apart serum.

review Eucerin hyaluron filler

Conclusie Hyaluron filler Eucerin review

Mijn Eucerin Hyaluron filler review is dus gemengd. Sommige producten zien er goed uit en zou ik daarom zeker smeren. Terwijl ik andere producten uit de lijn weer zonde van je geld vindt. Wel vind ik dat voor alle producten geldt: verwacht niet te veel van hyaluronzuur en de anti-age claims die hieraan gegeven worden. Zie het vooral als een hydraterende stof!

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze Eucerin Hyaluron filler review heb ik meer cosmetica reviews online staan. Hieronder vind je er een aantal! Ben je vooral nieuwsgierig naar mijn favoriete skincare merken? Bekijk dan mijn 'Beste huidverzorging' pagina. Hierop staan al mijn favoriete producten!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram