Eucerin anti pigment review
26 augustus 2023 
8 min. leestijd

Eucerin anti pigment review

De Eucerin anti-pigment lijn zou bestaande pigmentvlekken vervagen, de kans op nieuwe pigmentvlekken verkleinen en zo zorgen voor een meer stralende huid. Toch denk ik hier anders over. In deze Eucerin anti pigment review vertel ik er alles over en geef ik tips over alternatieve producten!

Samenvatting Eucerin anti pigment review

De review blog is behoorlijk lang geworden. Wil je gewoon weten of ik de producten wel of niet het proberen waard vind? Hieronder lees je een samenvatting van mijn Eucerin anti pigment review!

eucerin anti pigment review

Anti-pigment lijn Eucerin review

De Eucerin Anti-Pigment lijn is al een behoorlijke tijd populair. Met name door 'influencers' wordt de lijn massaal aangeprezen als hét wondermiddel tegen pigmentvlekken. Toch denk ik hier wat anders over, maar daar over verder op in deze blog meer!

Volgens het merk zelf zou het gaan om huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn om pigmentvlekken te verminderen en zo een egalere teint te stimuleren. De lijn richt zich dus specifiek op huidverkleuringen als: donkere pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en andere onregelmatigheden.

Hiervoor zijn verschillende ingrediënten gebruikt met ophelderende eigenschappen, waaronder Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol (een gepatenteerd ingrediënt) en antioxidanten. Verwerkt in zowel de Eucerin anti pigment dagcrème, Eucerin anti-pigment nachtcrème en Eucerin anti-pigment serum.

Met de beloftes: donkere vlekjes binnen twee weken zichtbaar verminderen en het risico dat pigmentvlekken terugkeren verkleinen. Met als doel: een egaler gepigmenteerde en meer stralende huid. Hieronder lees je mijn Eucerin anti-pigment review over alle vier de producten!

eucerin anti pigment review

Eucerin anti pigment serum duo review

Allereerst bekeek ik het Eucerin anti pigment duo serum. De term 'duo' zou volgens het merk verwijzen naar de effectieve combinatie van: Thiamidol en geconcentreerd hyaluronzuur. Beide ingrediënten hebben inderdaad een positief op onze huid.

Thiamidol is een krachtig ingrediënt waarvan klinisch bewezen is dat het verhelderende eigenschappen op onze huid heeft. Zo laat deze studie uit 2019 zien dat het dagelijks gebruik van thiamidol verkleuringen van melasma na twaalf weken aanzienlijk verbeterde.

Verder draagt geconcentreerd hyaluronzuur bij aan het herstellen van de huidhydratatie en het verminderen van eventuele droogte lijntjes. Oftewel fijne lijntjes die zichtbaar worden omdat de bovenste huidlaag droger is. Hyaluronzuur is namelijk een ster in vocht vasthouden door zich met water te binden. Dit hydraterende effect wordt versterkt door de toevoeging van glycerine.

Wat ik alleen heel jammer vind, is dat het anti pigment serum duo ook behoorlijk wat gedenatuurde alcohol bevat. Een alcohol soort dat ik zelf in dit soort concentraties vermijd, omdat het een ontvettende werking op de bovenste huidlaag heeft. Zelf krijg ik bijvoorbeeld ook altijd puistjes als ik cosmetica met veel alcohol gebruik.

Je huid kan de uitdroging namelijk gaan compenseren door de talgproductie omhoog te gooien, waardoor verstoppingen ontstaan. Een ingrediënt waar ik trouwens ook niet enthousiast over ben is de toevoeging van octocrylene. Dit zonnefilter komt de laatste jaren steeds vaker in opspraak, omdat het . Daarom vermijd ik het liever.

Kortom, mijn Eucerin anti pigment duo serum review is helaas negatief. Benieuwd welke serums ik wél aanraad? Bekijk dan mijn lijst met Beste serums!

eucerin anti pigment review

Eucerin Anti pigment dagcrème spf 30

Het anti pigment duo serum wordt vaak gecombineerd met de Eucerin anti pigment dagcrème SPF 30. Als ik naar de lijst met ingrediënten kijk, zie ik inderdaad verschillende stoffen terugkomen die een gunstig effect kunnen hebben op het verminderen van pigmentvlekken. Zo bevat de crème ook weer het antioxidant Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol (Thimadol).

Maar ook nog antioxidanten, waaronder: glycyrrhiza inflata root extract (zoethoutwortel) en squalene. Beide hebben een positief effect op bestaande pigmentvlekken en bieden bescherming tegen nieuwe verkleuringen. Deze combinatie zou zorgen voor een egale en meer stralende huid.

Toch is mijn Eucerin anti-pigment dagcreme review niet positief. Aan de crème is namelijk ook weer behoorlijk wat gedenatuurde alcohol toegevoegd. Daarnaast bevat de Eucerin anti pigment dagcreme ook nog parfum en het zonnefilter homosalate. Beide probeer ik zelf ook zoveel mogelijk te vermijden.

Parfum vermijd ik omdat het nul positieve eigenschappen voor je huid heeft. Alleen maar negatieve. Het zonnefilter homosalate probeer ik weg te laten uit mijn adviezen vanwege de verhoogde kans op allergische reacties en mogelijke opname door het lichaam.

Kortom, de Eucerin anti pigment crème bevat inderdaad effectieve stoffen die zowel oude als nieuwe donkere vlekken aanpakt. Toch zou ik de crème zelf dus niet gebruiken. Benieuwd welke dagcrèmes ik wél aanraad? Bekijk dan mijn lijst met Beste dagcrèmes!

eucerin anti pigment review

Eucerin Anti pigment nachtcrème review

De Eucerin anti pigment nachtcrème is een herstellende nachtcrème die qua formulering erg op de crème hierboven lijkt. Alleen gaat het om een wat rijkere crème met hogere concentraties vetachtige stoffen. Zo bevat de crème, in tegenstelling tot het serum en de dagcrème, het ingrediënt shea butter.

Deze boter geeft de crème een vollere structuur en verbetert bovendien de huidhydratatie. Ook is het tweede ingrediënt in de ingrediëntenlijst geen gedenatuurde alcohol, maar glycerine. Een stof dat bindt met water en zo voor hydraterende eigenschappen zorgt. Dit effect wordt versterkt door de toevoeging van panthenol.

Maar helaas is ook in dit product alcohol niet helemaal weggelaten. Het is weliswaar in een lage concentratie toegevoegd, maar kan alsnog uitdrogend werken. Bovendien is parfum juist weer in een hogere concentratie aanwezig. Super jammer, want verder ziet de nachtcrème er wel heel goed uit. Benieuwd welke nachtcrèmes ik zelf adviseer? Bekijk dan mijn lijst met Beste nachtcrèmes

eucerin anti pigment review

Eucerin anti pigment spot corrector review

Naast bovenstaande producten bestaat de Eucerin anti-pigment lijn ook nog uit een zogeheten Eucerin anti-pigment spot correctorSpeciaal bedoeld om plaatselijk pigmentvlekken aan te stippen. Het bevat ook weer Thimadol en heeft dus als doel om pigmentvlekjes op te helderen en zo een meer egale teint te creëren. Hierin is het advies om ook een hydraterende dagcrème te gebruiken.

Dit advies begreep ik eerst niet echt. Tot dat ik de rampzalige ingrediëntenlijst zag  . De spot corrector bestaat namelijk uit meer alcohol dan water! Dit zie ik niet vaak en zou ik absoluut niet op je huid smeren. Hier kan geen hydraterende dagcrème tegenop.

Bovendien verwacht ik dat het product de beloftes niet kan waarmaken. Verder vind ik de textuur van de sport corrector ook niet fijn. Het voelt plakkerig en zwaar aan. Vooral onder je make-up. Daarnaast duurde het lang voordat het product volledig was opgenomen. Kortom, voor mij een no go!

eucerin anti pigment review

Eucerin anti pigment ervaringen

Ik heb zelf geen ervaringen met de Eucerin anti pigment lijn. Maar gelukkig zijn er genoeg mensen die de producten wel geprobeerd hebben. De ervaringen zijn wisselend. Over het Eucerin anti pigment serum zijn de meeste reviews vrijwel unaniem: geen aanrader.

Niet alleen om het duo serum weinig effect heeft, maar vooral omdat de pomp snel stuk gaat, waardoor je het serum niet meer uit de verpakking kunt halen. Ook over de Eucerin anti pigment spot corrector zijn de meeste mensen negatief. Met name omdat ze weinig verschil zien.

Over de anti pigment dagcrème zijn de ervaringen daarentegen weer erg uiteenlopend. Ik lees reviews waarin wordt gezworen bij het effect van de crème. Maar ook veel gebruikers die spijt hebben van hun aankoop.

eucerin anti pigment review

Eucerin anti pigment before and after foto's

Ik wil ook even iets zeggen over alle before and after foto's die ik in verschillende Instagram campagnes voorbij zie komen. Geloof niet alles wat je ziet! Veel van deze foto's zijn kort na elkaar genomen en dan kun je eigenlijk van geen één crème verwachten dat het een zichtbaar effect heeft. Dit heeft echt langere tijd nodig.

Bovendien hangt het resultaat van de foto's ook erg af van andere factoren. Denk aan: het weer, de lichtinval bij het maken van de foto, de hoeveelheid slaap die jij die nacht gehad hebt en natuurlijk welke huidverzorgingsproducten je verder nog gebruikt. Daarnaast heb ik het idee dat veel mensen gewoon wat camouflage op hebben.

Hoe dan ook blijft Thianol een effectief ingrediënt. Het kan de huid en eventuele pigmentvlekken daarom zeker zichtbaar verbeteren, maar niet na twee weken gebruik. Bovendien zijn de effecten van alcohol en parfum vaak (nog) niet zichtbaar op deze before and after foto's.

eucerin anti pigment review

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken, ook bekend als hyperpigmentatie, zijn donkere verkleuringen op de huid. Ze ontstaan door een overproductie aan melanine. Dit is het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Deze pigmentvlekken kunnen variëren in grootte, vorm en kleur.

Wel komen ze vooral veel voor op delen van de huid die veel zijn blootgesteld aan de zon. Denk bijvoorbeeld aan je gezicht, handen, armen en schouders. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken, waaronder:

Sproeten

Sproeten, mijn favoriete huid 'afwijking'. Het zijn kleine, lichtbruine vlekken die vooral voorkomen op delen van de huid die regelmatig aan de zon worden blootgesteld. Ze nemen toe als je in de zon gaat en ook weer af als je huid weinig wordt blootgesteld aan de zon. Lees meer over Sproeten.

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn donkere vlekken die ontstaan door jarenlange blootstelling aan de zon. Om die reden verschijnen ze ook op latere leeftijd en noemen we ze ouderdomsvlekken. Anders dan sproeten vervagen ouderdomsvlekken niet in de winter. Lees meer over: Ouderdomsvlekken.

Post-inflammatoire hyperpigmentatie

Deze pigmentvlekken ontstaan als reactie op een huid beschadiging of ontsteking. Bijvoorbeeld na puistjes, wondjes, brandwonden of huidirritatie. Het wordt daarom ook wel gezien als een litteken. Maar dan dus in de vorm van een huidverkleuring. Wat kan variëren van een roodachtige tot donkerbruine kleur. Lees meer over: Post inflammatoire hyperpigmentatie.

Melasma

Een vorm van hyperpigmentatie dat voornamelijk voorkomt bij vrouwen en wordt geassocieerd met hormonale veranderingen is melasma. Ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Er verschijnen  donkere, onregelmatige vlekken, op het gezicht als gevolg van een zwangerschap of het gebruik van anticonceptiepillen. Lees meer over Melasma.

eucerin anti pigment review

Misschien vind je dit ook interessant!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram