ZARQA Dry Skin Cream review
18 februari 2023 
6 min. leestijd

ZARQA Dry Skin Cream review

Twee maanden geleden kreeg ik een pakketje binnen met daarin twee nieuwe ZARQA producten. Een merk waar ik inmiddels groot fan van ben en ook behoorlijk wat producten van gebruik. De reiniger en nutritive dagcrème staan bijvoorbeeld al een tijdje in mijn badkamer. En het merk heeft nu dus twee nieuwe producten gelanceerd, waaronder de ZARQA Dry Skin Cream. In deze blog lees je mijn eerlijke ZARQA Dry Skin Body Cream review!*

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!  Of lees hier mijn complete ZARQA review.


ZARQA Dry Skin Cream

De naam van het product zegt het eigenlijk al: een parfumvrije bodycrème speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Maar niet alleen de droge huid heeft baat bij het smeren van deze crème. Het product is ook zeker geschikt voor de rode en geïrriteerde huid.

Op de verpakking staat namelijk dat het gaat om een verzachtende, hydraterende en kalmerende crème. Die een schilferige en ruwe huid weer zacht maakt. En de rode en geïrriteerde huid weer rustig. Dit maakt het een fijne bodycrème voor uiteenlopende huidtypes en huidbehoeftes.

Je kunt de body crème over je hele lichaam gebruiken, maar het is vooral bedoeld om lokaal aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan: droge handen, schrale ellebogen, ruwe plekjes, smetplekken of droge enkels. Dit komt, omdat het een vrij dikke crème is die de huid dus mooi kan afdekken. En zo goed beschermt tegen prikkels van buitenaf.

Het klinkt allemaal veelbelovend! Maar of deze product beloftes ook daadwerkelijk worden waargemaakt, hangt natuurlijk van een aantal dingen af. In mijn ZARQA Dry Skin Cream review hieronder, lees je wat ik van de crème vind!

ZARQA dry skin cream review

ZARQA Dry Skin Cream review: de verpakking

Wat allereerst belangrijk is, is de gebruikte verpakking. ZARQA maakt altijd gebruik van luchtdichte en donkere verpakkingen. Op die manier blijven de gebruikte actieve ingrediënten goed houdbaar. En verliezen ze hun werkzaamheid niet.

Mijn advies is daarom ook om altijd voor cosmetica in een pompje of tube te gaan. Op die manier weet je zeker dat je iets aan de gebruikte ingrediënten hebt!

ZARQA Dry Skin Cream review: de ingrediënten

De producten van ZAQRQA zijn altijd parfumvrij. Dit is een groot pluspunt en één van de redenen waarom ik fan ben. Als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijst van de ZARQA Dry Skin cream kijk, zie ik dat er een hoge concentratie ethylhexyl stearate is toegevoegd. Deze stof heeft meerdere positieve eigenschappen op de huid: het werkt verzachtend, maakt je huid gladder en houdt het vocht beter in de huid vast.

1. Hydraterende stoffen

Waar de ZARQA Dry Skin Cream ook een hoge concentratie van bevat, zijn de stoffen: glycerine, caprylic/capric triglyceride, panthenol en ethylhexylglycerin. Al deze stoffen verbeteren de huidhydratatie. En maken de huid zo minder droog en ruw.

zarqa dry skin cream review

2. Antioxidanten

Wat je ook graag terug ziet in een kalmerende crème zijn antioxidanten. Antioxidanten beschermen je huid namelijk tegen huidschade. En hebben tegelijkertijd een ontstekingsremmend en kalmerend effect. Aan de ZARQA Dry Skin cream zijn de volgende antioxidanten toegevoegd: vitamine B3 (panthenol), vitamine E en zonnebloemolie.

3. Zink

Ook bevat de ZARQA Dry Skin cream een relatief hoge concentratie zinc stearate. Zink is een stof die eigenlijk onmisbaar is in een barrière herstellende crème. Wat zink namelijk doet, is een kunstmatige barrière laag creëren.

Hierdoor is je huid veel beter beschermd tegen prikkels van buitenaf. En worden belangrijke stoffen, zoals water, beter in de huid vastgehouden. Daarnaast heeft zink ook nog een jeukstillend en verkoelend effect op de huid. Dit maakt het ook een geschikt product voor smetplekjes.

zarqa dry skin cream review

4. Dode zee mineralen

Aan ieder ZARQA product zijn dode zee mineralen toegevoegd. Ook aan de ZARQA Dry Skin Cream. Dode zee mineralen, zoals natrium, magnesium en kalium, hebben meerdere positieve eigenschappen op de huid.

Allereerst, verbeteren dode zeezout mineralen onze huid barrière functie. Een huidlaag met een belangrijke functie. Namelijk, het beschermen van de onderliggende huidlagen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Tegelijkertijd zorgt deze huid barrière laag er ook voor dat gezonde stoffen, zoals water, goed in de huid worden vastgehouden. Op die manier verbeteren dode zee mineralen dus ook het vochtbalans in de huid.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat een niet-intacte huidbarrière voor allerlei huidproblemen kan zorgen. Met als belangrijkste huidveranderingen: een droge en gevoelige huid. Het smeren van dode zeezout mineralen kan daarom uitkomst bieden voor de beschadigde huid.

Maar ook de niet-beschadigde huid heeft baat bij het (preventief) smeren van dode zee mineralen. Een sterke huid barriere functie verkleint tenslotte de kans op overgevoeligheidsreacties en uitdroging van de huid. En zo ook klachten als: een jeukende, schrale en rode huid.

Daarnaast is er nog extra magnesium PCA aan de ZARQA Dry Skin Cream toegevoegd. Wat een helend effect heeft en de huid tegelijkertijd hydrateert. Magnesium is namelijk in staat om zich met water in de huid te binden.

5. Silver

Verder is er silver citrate aan de crème toegevoegd. Deze stof heeft een antibacteriële werking op de huid. Hierdoor wordt de verspreiding van bacteriën voorkomen. Wat natuurlijk een fijne toevoeging is als je huid niet meer intact is.

Soms wordt de veiligheid van zilver in cosmetica producten in twijfel gebracht, omdat het toxisch zou werken. Maar dit gaat om zilveren nanodeeltjes. Niet om het zilverbestanddeel 'zilver citraat' wat aan de ZARQA Dry Skin Cream is toegevoegd. Zilver citraat wordt volledig opgelost in water en kun je zonder veiligheidsrisico's smeren (bron: EWG, SCCS).

zarqa dode zee mineralen

ZARQA Dry Skin Cream review: het gebruik

Ik heb de ZARQA Dry Skin Cream natuurlijk ook zelf uitgeprobeerd. De crème is vrij dik, maar trekt super snel in. Ook voelt de crème niet vet of plakkerig aan, dus dat is een groot pluspunt.

Direct nadat ik de crème had opgesmeerd, voelde mijn huid zacht aan. Dit komt denk ik door de toevoeging van zink. De kunstmatige huidbarrière laag die deze stof creëert, maakt je huid namelijk meteen zacht en soepel. Ook geeft het automatisch een soort glow. Zoals je op de foto hieronder kunt zien.

zarqa dry skin cream review

Conclusie ZARQA Dry Skin Cream

Kortom, mijn ZARQA Dry Skin Cream review is zeker positief. Het is een snel intrekkende en niet vette crème. Die je huid vrijwel direct zacht en glanzend maakt.

Ik heb op dit moment zelf geen huidproblemen, maar gezien de gebruikte ingrediënten verwacht ik dat het zeker kan helpen tegen droge, rode en geïrriteerde plekken. De ZARQA Dry Skin Cream is daarom zeker het proberen waard!

Heb je vooral last van droge, schrale, rode plekje in je gezicht? Dan zou ik eerder voor de ZARQA Silver Cream gaan. Deze crème lijkt qua formulering heel erg op deze crème. Alleen is het specifiek ontwikkeld voor plekjes in het gezicht. Je leest hier mijn review over de ZARQA Silver Cream.

zarqa dry skin cream


Ben je benieuwd over welke ZARQA producten ik nog meer een review heb geschreven? Lees dan hier mijn ZARQA review blog. Of volg Sproet op Instagram! Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken. 


*Naar aanleiding van mijn positieve reactie op de formuleringen van de twee nieuwe ZARQA producten, heeft het merk mij gevraagd hier een uitgebreide review over online te zetten. Dit is een betaalde samenwerking, maar wel 100% eerlijk. Ik ga namelijk nooit in zee met merken en producten waar ik niet achter sta. 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram