Beste anti age crème (top 6)
19 januari 2024 
16 min. leestijd

Beste anti age crème (top 6)

Voorkomen is altijd beter dan genezen. En dat geldt ook voor rimpels. Een goede anti rimpel crème, ook wel anti age crème genoemd, kan de kans op rimpels en fijne lijntjes aanzienlijk verkleinen. Maar wat is nou de beste crème? Hieronder lees je mijn top 6 beste anti rimpel crèmes!

Beste anti age crème 2024 (top 6)

Heb je geen zin om de hele blog door te spitten? Geen probleem! Hieronder staat mijn top 6 beste anti rimpel crèmes samengevat. Dan ben je lekker snel klaar.

beste anti age creme

Beste anti age crème droge huid

In mijn ogen moet de beste anti rimpel creme voor de droge huid, in ieder geval voldoen aan de volgende eisen: het product is parfumvrij, vrij van uitdrogende alcohol, bevat zowel hydraterende als barrière herstellende stoffen én er zijn in ieder geval twee krachtige antioxidanten toegevoegd. Hieronder lees je mijn Top 3 Beste anti age crèmes voor de droge of ouder wordende huid.

1. Paula's Choice Recovery nachtcrème

Persoonlijk vind ik de Paula's Choice Skin Recovery nachtcrème de beste anti rimpel crème, of anti age crème, van dit moment. Voor zowel overdag als 's nachts. De crème zit namelijk bom vol actieve ingrediënten. Die je huid beschermen tegen huid verouderende processen en tegelijkertijd hydrateren.

Zo bevat het product een hoge concentratie: butelyne glycol, glycerine, dimethicone, cyclopentasiloxane, panthenol en linolzuur. Maar ook een antioxidant complex van vitamine E en vitamine C. Daarnaast zijn teunisbloemolie en rozenbottelolie toegevoegd. Die zowel beschermende als hydraterende en kalmerende eigenschappen op de huid hebben.

Maar de grootste reden dat deze crème in mijn lijst met anti rimpel cremes staat, is de extra toevoeging van peptiden. Deze peptiden werken vrij bijzonder. Wat ze namelijk doen, is je huidcellen misleiden. Onder andere door te doen alsof collageen is afgebroken, waardoor je huid de collageen productie verhoogd. En daar zegt niemand nee tegen!

Kortom, als je op zoek bent naar een goede anti rimpel creme voor de normale tot droge huid, is deze crème zeker het proberen waard. De crème is geschikt voor zowel de rijpere huid met beginnende rimpels als de huid waar nog geen tekenen van huidveroudering zichtbaar zijn.

beste anti rimpel creme

2. Indeed Laboratories nachtcrème

Ook deze Retinol Reface crème van Indeed Laboratories verdient een plekje in mijn 'Beste anti rimpel cremes Top 6'. Zoals de naam en verpakking van het product al laten zien, gaat het om een crème met daarin retinol. Retinol is een vorm van vitamine A en een effectief anti aging ingrediënt. Je ziet het om die reden graag terug in producten voor de wat oudere huid.

Het vitamine heeft twee belangrijke eigenschappen op de huid: het beschermt tegen veroudering én vervaagt bestaande tekenen van veroudering. Op die manier kan het vitamine fijne lijntjes verminderen, de huidelasticiteit verbeteren, pigmentvlekjes ophelderen en de algehele huidtextuur verbeteren. Het creëert zo een meer stralende en gladde huid.

Maar er zit wel een grote 'maar' aan retinol crèmes. Retinol irriteert de huid snel. Om die reden voegen cosmetica merken maar lage concentratie retinol aan hun producten toe. Je moet er daarom niet al te veel verwachten. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat het smeren van retinol je huid voller zou maken, maar deze beloftes zou ik met een korreltje zout nemen. Hetzelfde geldt voor rimpels opvullen.

Kies daarom altijd voor een retinol crème dat ook nog allerlei andere effectieve stoffen bevat. Dit is bij deze crème zeker het geval. Naast retinol bevat de anti rimpel crème namelijk ook nog een aantal peptiden. Dit zijn aminozuren die onder andere de collageenproductie van onze huid stimuleren. Een belangrijke bouwsteen van onze huidlagen, omdat het zorgt voor stevigheid en veerkracht. Op die manier laten peptiden je huid stralen en geven ze het gevoel dat je huid weer stevig aanvoelt.

Je moet natuurlijk geen wonderen verwachten, want het blijft een creme. Maar het is weldegelijk een krachtig anti aging ingrediënt. Daarnaast bevat de creme ook nog een hoge concentratie dimethicone, glycerine en propanediol. Dit zijn stoffen die je graag wilt terug zien in een anti rimpel crème voor de wat drogere huid, omdat ze de bovenste huidlaag goed hydrateren.

(Heel) lang verhaal kort: als je op zoek bent naar de beste anti rimpelcrème is deze Indeed Retinol Reface creme zeker het proberen waard. Breng de crème wel altijd in de avond aan, nadat je huid gereinigd is. Retinol is namelijk gevoelig voor zonlicht en kan zo voor irritatie zorgen.

beste anti rimpel creme

3. Drunk Elephant Poplypeptide Cream

Het laatste product uit mijn lijst met anti rimpelcrèmes voor de normale tot droge huid is deze Drunk Elephant Polypetide CreamIk ben met name fan van deze crème, omdat het peptiden bevat. En niet één, maar negen verschillende.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je peptiden heel effectief inzetten tegen huidveroudering. Ze communiceren met je huidcellen en kunnen zo onder andere de collageen productie stimuleren. Ze voeden je huid intensief, hebben een licht verstevigend effect en herstellen de veerkracht van je huid. Klinkt goed toch?!

Daarnaast bevat de Drunk Elephant crème ook nog waterlelie stamcelextract. Dit plantenextract zit vol met antioxidanten. En heeft zo een herstellende, beschermende, kalmerende en hydraterende werking op de huid. En hier blijft het niet bij. Er is namelijk ook nog een relatief hoge concentratie soja foliezuur extract toegevoegd. Een krachtig antioxidant met verzachtende en herstellende eigenschappen.

Op de foto hieronder is te zien dat de crème in een potje zit. En dit raad ik normaal altijd af, omdat crèmes in potjes worden blootgesteld aan zuurstof en zonlicht. En zo snel hun werking verliezen. Maar bij deze verpakking werkt het anders. Er is namelijk gebruik gemaakt van een deksel met daarin een gaatje, waaruit je de crème drukt. De ingrediënten worden op deze manier dus niet blootgesteld aan zonlicht en zuurstof.

Kortom, een effectieve anti rimpelcrème die je huid laat stralen. En, omdat de crème niet vettig is en snel intrekt, geschikt voor vrijwel iedere huid.

beste anti rimpel creme

Beste anti age crème vette huid

Als je huid juist wat vetter of onzuiver is, zou ik voor een anti age creme gaan met de volgende eigenschappen: het heeft een lichte textuur, plakt niet, trekt snel in, is vrij van parfum, is vrij van uitdrogende alcohol, bevat talg regulerende stoffen én minimaal twee krachtige antioxidanten. Hieronder lees je mijn Top 3 beste anti age crèmes voor de vette of ouder wordende huid. Die aan deze eisen voldoen.

1. Paula's Choice Clear Moisturizer

Voor de vette tot onzuivere huid vind ik de Paula's Choice Clear Moisturizer veruit de beste anti rimpel crème van dit moment. De crème trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Daarnaast pakt het niet alleen tekenen van huidveroudering aan, maar heeft het ook een positief effect op eventuele onzuiverheden.

De crème bevat namelijk allerlei werkzame stoffen, waaronder de hydraterende ingrediënten: glycerine, propanediol, ceramide AP, ceramide NP, ceramide EOP, sodium PCA, lecithine en arginine. Ze versterken je huidbarriere en verbeteren zo het vochtbalans, waardoor ook fijne lijntjes minder zichtbaar worden.

Daarnaast zijn er krachtige antioxidanten aan het product toegevoegd, als: bosbes extract, cherry extract, euterpe oleracea-fruitextract en niacinamide. Met name dit laatste antioxidant zie je graag terug in een anti rimpel crème, omdat dit vitamine B3 van alle markten thuis is.

Het hydrateert, reguleert de talgproductie, vermindert ontstekingen, kalmeert roodheden, werkt licht blekend op pigmentvlekjes én verkleint de kans op rimpels en fijne lijntjes. Kortom, ik vind dit de beste crème als je last hebt van een vette of onzuivere huid.

beste anti age creme

2. Olay 7 in 1 Total Effects crème

De Olay 7 in 1 Total Effect crème is een parfumvrije crème. Geschikt voor zowel overdag als 's avonds. De crème zit in een luchtdicht pompje, waardoor alle gebruikte ingrediënten goed houdbaar blijven. En dat is fijn, want de crème bevat een aantal mooie ingrediënten!

Zo zijn er een effectieve antioxidanten aan de crème toegevoegd, waaronder: vitamine C, vitamine E en niacinamide. Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd, heeft meerdere positieve eigenschappen. Het hydrateert, reguleert de talgproductie, beschermt tegen rimpels en fijne lijntjes, heeft een licht blekend effect op pigmentvlekken, werkt kalmerend én remt ontstekingen.

Volgens de verpakking is de crème speciaal ontwikkeld om de huid te hydrateren, te verstevigen, te egaliseren, te verhelderen, te kalmeren en te beschermen tegen UV-straling. En hier ben ik het zeker mee eens.

Ook dit product kun je weer als dagcrème én nachtcrème gebruiken. Het is met name geschikt voor een wat vetter huidtype, omdat de crème goed intrekt, geen vettig laagje achter laat en een lichte textuur heeft. Daarnaast is deze Olay 7 in 1 crème parfumvrij. Wat een groot pluspunt is.

Kortom, een fijne anti aging crème voor de normale tot vette huid. De prijs van deze crème ligt iets lager dan de overige producten uit dit lijstje. Dat komt, omdat het aantal werkzame ingrediënten wat lager is.

beste anti age creme

3. Paula's Choice Skin Balancing Gel

Het laatste product uit mijn Top 3 Beste anti rimpel crèmes voor de normale tot vettere huid is deze Skin Balancing gel van Paula's Choice. Het gaat om een nachtcrème met een frisse gelcrème textuur. Dit maakt het een geschikt product voor de vette huid.

Maar smeer de crème ook gerust overdag op. Er zitten namelijk allerlei effectieve ingrediënten in. Die je huid ook overdag kan gebruiken.

Zo bevat het product een aantal krachtige antioxidanten, waaronder: niacinamide, groene thee extract, druivenzaad extract, vitamine C, vitamine E, tarwe olie en superoxide dismutase. Ze beschermen je huid tegen schade door invloeden van buitenaf. En hebben tegelijkertijd een positief effect op bestaande tekenen van veroudering.

Met name niacinamide is een fijn antioxidant om terug te zien in een anti rimpelcrème of anti aging creme voor de wat vettere huid. Niacinamide is namelijk in staat om de talgproductie in balans te brengen. En vette plekjes zo minder vet te maken.

Wat het product ook bevat is het effectieve ingrediënt haver extract. Dit extract heeft een kalmerende werking op de huid, waardoor je deze gelcrème ook zeker kunt smeren op de gevoelige huid. Kortom, een fijne, frisse, gelcrème voor de vette huid.

beste anti age creme

Beste anti rimpel crème of beste anti age crème?

De termen anti rimpel crème en anti age crème worden vaak voor hetzelfde gebruikt, namelijk: huidveroudering tegengaan. Ze zijn beide gefocust op de wat rijpere huid en bevatten, als het goed is, in ieder geval anti age ingrediënten. Toch zit er een verschil tussen beide cremes.

Een anti age crème is meer een overkoepelende term voor producten tegen allerlei vormen van huidveroudering. Denk aan: pigmentvlekjes, huidverslapping, een vermindering van elasticiteit, zonschade en dus ook rimpels.

Terwijl een anti rimpel crème zich volgens de naam dus vooral focust op rimpels. Toch werkt het in de praktijk iets anders. Je kunt er vanuit gaan dat cosmetica producten met de term anti rimpel crème, vrijwel hetzelfde bedoelen als producten met de naam: anti age crème.

beste anti age creme

Wat is een anti age crème?

Een anti-age crème, of anti rimpelcreme, is een huidverzorgingsproduct dat speciaal ontwikkeld is om de huid te beschermen tegen tekenen van veroudering. Denk aan: rimpels, donkere kringen, fijne lijntjes of pigmentvlekken. Met als doel: een meer stralende huid én minder doffe huid.

Het bevat daarom vaak antioxidanten die je huid beschermen tegen huid beschadigende invloeden. Maar ook hydraterende stoffen, als hyaluronzuur en ceramides, kom je vaak tegen in anti-aging crèmes, omdat ze de huidhydratatie verbeteren. En zo fijne lijntjes verminderen.

Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. De term 'anti age crème' of 'anti rimpel crème' is namelijk niet beschermd. Dit betekent dat een merk zelf mag bepalen of zij het product een anti age product if of niet. Niet echt geloofwaardig dus! Check daarom altijd de formulering.

Beste anti age creme vrouw

Vaak krijg ik de vraag: wat is nou de beste anti rimpel crème voor vrouwen? Nar mijn mening hoef je geen onderscheid te maken tussen een anti age crème voor de vrouw en de man. Het gaat tenslotte om de gebruikte ingrediënten. En die zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen huid. Alle producten uit mijn lijst hierboven zie ik daarom als beste anti rimpel crème voor vrouwen en mannen.

beste anti rimpel creme vrouw

Beste anti age creme man

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, hoef je niet echt onderscheid te maken tussen een anti age crème voor mannen en vrouwen. Wel kan het fijn zijn om voor een crème met kalmerende stoffen te gaan als je jouw gezichtshaar regelmatig scheert. Wat veel mannen doen. Scheren zorgt namelijk voor irritatie. De volgende anti age crème voor mannen kan ik aanraden:

beste anti rimpel creme man

Waar moet een goede anti rimpel crème aan voldoen?

Heb je even? Haha. In ben natuurlijk vrij kritisch als het gaat om cosmetica. En heb daarom meestal een behoorlijke waslijst aan product eisen. Vooral vooral producten die gericht zijn op het remmen van huidveroudering, omdat hiervoor krachtige antioxidanten gebruikt moeten worden. En dat gebeurt lang niet altijd.

Als je besluit om een goede anti rimpelcrème of goede anti aging crème te kopen, zou ik in ieder geval letten op onderstaande punten. De producten uit mijn Top 6 Beste anti aging crèmes hierboven, voldoen aan al deze kenmerken.

1. Luchtdicht en lichtdicht verpakt

Aan een anti rimpelcrème in een glazen potje heb je niets! Dat is iets wat ik vrijwel altijd zeg als iemand om mijn advies vraagt. Veel cosmetica stoffen zijn onwijs gevoelig voor zuurstof en licht. Zodra ze hiermee in aanmerking komen, zullen ze verpieteren. En hun werking verliezen.

Met name anti aging stoffen zijn hier gevoelig voor. Denk aan vitamines en plantaardige oliën. Toch zit meer dan de helft van de anti age crèmes verpakt in een potje. En dat is gek, want eigenlijk smeer je dan dus een anti aging crème zonder anti aging eigenschappen.

Sterker nog: de ingrediënten kunnen een tegenovergestelde werking hebben. Als stoffen gaan oxideren, brengen ze namelijk schade aan je huidcellen teweeg. En dit kan op lange termijn voor huidveroudering zorgen. Kies daarom liever voor een anti rimpel crème die verpakt zit in een tube, flesje of pompje.

beste anti rimpel creme

2. Bevat antioxidanten

Een anti aging crème is eigenlijk nergens zonder antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die je huidcellen beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Denk aan: de schadelijke effecten van zonlicht en de schadelijke effecten van milieuvervuilende gassen. Voorbeelden van effectieve vitamines, zijn: vitamine A, vitamine C, vitamine E, niacinamide en bakuchiol.

Als de crème naast antioxidanten ook nog peptiden bevat, is dit helemaal een pluspunt! Peptiden zijn kleine eiwitfragmenten die bepaalde processen in onze huid kunnen stimuleren, waaronder onze collageen productie. Ze kunnen zo helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Maar ook de algehele huidtextuur en elasticiteit verbeteren.

anti aging creme

3. Bevat stoffen voor jouw huidtype

Wat ik verdr belangrijk vind, is dat de crème naast anti aging ingrediënten ook nog stoffen bevat die gericht zijn op jouw huidtype. Is je huidtype wat droger? Dan wil je een voedende gezichtscrème smeren, waaraan ook wat hydraterende stoffen aan zijn toegevoegd. Die je huid intensief voeden.

Is je huidtype juist wat vetter? Dan kan een crème met een lichte textuur met daarin talg absorberende stoffen juist helpen.

anti aging creme

SPF in anti rimpel crèmes

Je vraagt je misschien af, waarom een goede SPF niet in mijn lijstje met eisen staat. Dit komt vooral, omdat veel zonnefilters in anti rimpel crèmes veel te laag zijn.

Zonbeschermingsfactoren die je namelijk vooral op product verpakkingen ziet staan, zijn factor 15 en factor 20. In werkelijkheid smeer je waarschijnlijk maar factor 7 of factor 10 op, omdat je een dagcrème in praktijk veel dunner aanbrengt dan een zonnebrand.

Maar een zonbeschermingsfactor is zeker belangrijk. Ik vind het zelfs de belangrijkste stap uit je ochtend huidverzorgingsroutine, omdat zonlicht de meest huidverouderende factor is. Niet gek is daarom ook dat veel mensen claimen dat zonnebrand de beste anti rimpel creme. Hier ben ik het ook mee eens, alleen zou ik dus een zonnebrand over je dagcrème aanbrengen. Twee goede zonnebrandcrèmes voor het gezicht zijn:

Benieuwd welke zonnebrand producten ik het beste vind? Lees dan: Huidvriendelijke zonnebrandcrèmes.

beste anti rimpel creme vrouw

Welke ingrediënten zitten in een goede anti rimpel crème?

In een anti rimpel crème of anti aging crème zie je graag stoffen terugkomen met verschillende eigenschappen. In ieder geval moeten er natuurlijk ingrediënten inzitten die de huidcellen beschermen tegen huidschade.

Daarnaast is het ook fijn als de crème stoffen bevat die andere huidklachten aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan hydraterende stoffen om droge plekjes te verminderen. Of talg regulerende stoffen om vette plekjes minder vet te maken.

Toch zou ik focussen op de toevoeging van antioxidanten. Deze antioxidanten hebben namelijk meerdere eigenschappen. Er zijn antioxidanten die de huidcellen beschermen tegen veroudering én de huidhydratatie herstellen. Maar er zijn ook antioxidanten die de huid beschermen tegen veroudering en de talgproductie terug in balans brengen.

Hieronder heb ik een lijstje gezet met werkzame antioxidanten die fijn zijn om terug te zien in je anti rimpelcrème. Het zijn natuurlijke ingrediënten en niet-natuurlijke ingrediënten.

  • Niacinamide
  • Vitamine A
  • Vitamine C
  • Vitamine E
  • Bakuchiol
  • Groene thee extract
  • Bosbes extract

beste anti age creme

Wat zijn antioxidanten eigenlijk?

Antioxidanten zijn stoffen die de huidcellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit is een beetje een lastig verhaal, maar ik ga het zo makkelijk mogelijk proberen uit te leggen!

Vrije radicalen zijn moleculen die ontstaan door factoren als UV-straling, roken en luchtverontreiniging. Deze moleculen zweven in de lucht rond en kunnen onze huidcellen beschadigen. Deze beschadiging kan vervolgens weer leiden tot tekenen van huidveroudering.

Maar gelukkig zijn daar de antioxidanten. Dit zijn moleculen die je huidcellen beschermen tegen de huidbeschadigende vrije radicalen. Wat ze namelijk doen is de vrije radicalen neutraliseren, voordat ze jouw huid beschadigen. Ze hebben zo geen schijn van kans.

Antioxidanten worden van nature in ons lichaam aangemaakt. Maar kun je extra innemen via voeding, drankjes, supplementen en dus het smeren van een crème.

Vaak wordt gedacht dat antioxidanten alleen geschikt zijn voor de oudere huid of ouder wordende huid. Maar ook de huid zonder tekenen rimpels en fijne lijntjes heeft baat bij het smeren van antioxidanten. Zo verklein je de kans op toekomstige tekenen van huidveroudering. Lees hier mijn uitgebreide uitleg over de werking van antioxidanten.

anti age voeding

Overige anti aging producten

Naast de beste anti rimpel crèmes, zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere producten die gericht zijn op vertraging van het huidverouderingsproces. Denk aan: anti age serums en anti age supplementen. Geschikt voor de rijpere huid, maar ook zeker ter extra bescherming voor de jongere huid.

Beste anti aging serum

Daarnaast is het goed om te weten dat antioxidanten niet alleen aan crèmes worden gevoegd. Ook het anti rimpel serum is razend populair. Ben je benieuwd naar het beste anti rimpel serum? Lees dan: Beste serums.

Beste anti aging supplementen

Daarnaast zijn er ook nog anti aging supplementen en dranken. Zelf gebruik ik al een tijdje de Vitamine C en Astaxanthine supplementen van het merk Goldea Health. Ze beschermen je huid van binnenuit tegen huidbeschadigende stoffen en zo ook tegen huidveroudering. Lees hier meer over astaxanthine en waarom ik zo'n fan ben van dit anti-age supplement: Astaxanthine supplementen.

anti age supplementen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast bovenstaande Top 6 beste anti aging cremes, heb ik meer van dit soort favoriete-lijsten online staan:

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Marha
Door

Marha

op 02 Dec 2023

Het artikel over de anti-rimpel crèmes is geweldig. Vitamine C en Retinol zijn inderdaad zeer effectief. De Nuy Botox effect crème van Biobey is rijk is aan antioxidanten. Als je ooit tijd hebt en deze crème wilt testen, zou geweldig zijn! Groetjes!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 04 Dec 2023

Wat een lieve reactie, dankjewel! Ik ben helaas nog niet bekend met de Nuy Botox effect crème, maar ik zet het product zeker op mijn 'to-do list'!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram