Boob tape review

Normaal schrijf ik natuurlijk vooral over cosmetica producten. Toch wilde ik ook een blog wijden aan boob tape. En dan met name het gebruik hiervan, de verschillende soorten, maar ook de nadelige effecten van boob tape. Want die zijn er ook. En dan vooral voor je huid.. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hierover!


Wat is boob tape?

De naam zegt het eigenlijk al. Tape voor je boobs. Oftewel, tape die je op je borsten plakt om ze te ondersteunen. Het gaat vaak om huidkleurig tape. Met aan de onderkant een plakstrip en aan de bovenkant een ruw oppervlakte. 

Het idee achter boob tape is dat het je bh zou kunnen vervangen op momenten dat je deze liever niet draagt. Maar wel graag je borsten wilt ondersteunen of accentueren. Bijvoorbeeld als je een jurkje draagt met een wat diepere decolleté. Het kan dan zonde zijn als je bh te zien is. Maar tegelijkertijd is het wel fijn als je borsten een beetje ondersteund en gelift worden.

Daarnaast kan boobtape ook uitkomst bieden in het minder zichtbaar maken van je tepels. Bijvoorbeeld als je een wat dunner of doorschijnend kledingstuk draagt. En je het niet fijn vindt als je tepels een beetje doorschijnen.

hoe werkt boob tape

Hoe werkt boob tape?

Maar hoe werkt boob tape nou eigenlijk? Kortgezegd, is het idee achter boob tape: het ondersteunen van je borsten door ze in te tapen. Daarnaast zorgt het intapen van je borsten er automatisch voor dat je borsten wat omhoog gelift worden. Waarmee je vaak een mooiere decolleté creëert.

Op die manier werkt boob tape niet alleen ondersteunend. Maar ook als een handig hulpmiddel om je borsten te accentueren. En optisch groter te laten lijken.

hoe werkt boob tape

Hoe gebruik je boobtape?

Boob tape, hoe plak je het in vredesnaam goed op? De eerst keer zal niet meteen van een leien dakje gaan, maar oefening baart kunst! Het lastige, en tegelijkertijd logische, is dat boob tape een stevige plakstrip heeft. Dit is fijn, omdat het goed blijft zitten. Maar maakt het plakken van het tape niet altijd even makkelijk. Je moet eigenlijk in één keer goed plakken.

Het is daarom belangrijk om eerst te bedenken hoe je het boob tape wilt plakken. Wil je het over je borsten? Rondom je borsten? Alleen aan de zijkanten? Het kan allemaal! Hierbij is de manier van plakken vaak afhankelijk van het kledingstuk die je eroverheen draagt.

Ben je bijvoorbeeld van plan een jurkje aan te trekken met een diepe decolleté? Dan is het fijn om het tape verticaal over je borsten te plakken, richting je hals. Zoals je op de vierde en zesde foto hieronder kunt zien. Op die manier ontstaat er namelijk een mooie decolleté. Zonder dat je het tape ziet zitten.

Maar als je juist iets gaat dragen wat helemaal geen bandjes of mouwen heeft, is het weer mooi om het tape horizontaal te plakken. Zoals op de eerste en vijfde foto te zien is.

Al moet ik wel eerlijk toegeven dat je borsten er op deze manier van plakken niet echt mooi uitkomen. Vanaf de voorkant ziet het er allemaal prima uit. Maar als je je omdraait en de zijkant bekijkt, wil je het tape er het liefste meteen weer aftrekken. Ik spreek uit ervaring, wees gewaarschuwd  

boob tape hoe

Boob tape verwijderen

Je hebt de hele avond plezier gehad van het boob tape, maar hoe haal je het er weer af? Dit gaat niet altijd zonder slag of stoten. Je plakt tenslotte lijm op je borsten. En dit is nou niet echt het meest huidvriendelijke materiaal. Maar hoe kun je boob tape nou het beste verwijderen?

Mijn advies is om altijd eerst wat olijfolie, kokosolie of een baby olie op het tape en de huid rondom het tape te smeren. Laat dit een minuutje intrekken en trek het tape er vervolgens rustig af terwijl je de huid spant. Vervolgens kun je de achtergebleven olie resten ook nog even uitsmeren op de plekken waar het tape gezeten heeft. Om je huid zo te verzorgen en te herstellen.

Heb je toch last van een rode geïrriteerde huid door het boob tape? Dan kun je er ook voor kiezen om een kalmerende crème te smeren. Hieronder heb ik drie goede voorbeelden gezet. Smeer het gerust ook op de rest van je lichaam! De producten zitten namelijk vol met hydraterende, verzorgende en herstellende ingrediënten.

boob tape verwijderen

Waar boobtape kopen?

Waar de vraag eerst was: waar kun je boob tape kopen? Is nu de vraag: hoe kies je tussen alle aanbieders de juiste boob tape uit? Ze poppen namelijk als paddenstoelen uit de grond.

Er zitten grote verschillen tussen al deze boob tape aanbieders. Zowel in de plakkwaliteit, stevigheid, het uiterlijk, als de manier van verwijderen. Wist je bijvoorbeeld dat sommige boob tapes huidbeschadigingen of zelfs brandwonden achterlaten? Er worden veel te agressieve lijmen gebruikt. Die de huid meetrekken, als je het tape verwijdert.

Verder zijn er boob tapes die veel lijmresten achterlaten. Ook dit is niet fijn, omdat je deze resten vervolgens met bruut geweld van je borsten af moet schrobben. Om dit te voorkomen lees je daarom mijn ervaring met een aantal bekende boob tape merken!

boob tape

Kruidvat boob tape

Kruidvat boob tape vind ik persoonlijk niet fijn. Allereerst, omdat het tape totaal niet plakt. Ik had mijn borsten, na de eerste plakbeurt, zelfs nog vetvrij gemaakt met een desinfecterende alcohol. Om te kijken of de tape dan wél zou plakken, maar ook dit mocht niet baten...

Daarnaast vind ik het Kruidvat boob tape totaal niet elastisch. Er zit geen rek in, wat het heel lastig maakt om het boob tape goed aan te brengen. Ook is het Kruidvat boob tape maar in twee kleuren beschikbaar, wat het moeilijk maakt om de juiste kleur te vinden.

Verder waarschuwen ze in de product omschrijving dat het onjuist verwijderen van het boob tape kan zorgen voor huidbeschadigingen. En dat je het tape direct moet verwijderen als het pijn of irritatie geeft. Dit geeft eigenlijk al aan dat het troep is.

Kruidvat boob tape

Litchy boob tape

De kans is groot dat je de Litchy boob tape wel eens voorbij hebt zien komen op Instagram. Het wordt namelijk door allerlei influencers aangeprezen als iets geweldigs. Als ik dit hoor denk ik vaak automatisch het tegenovergestelde, maar dit keer viel het op zich mee.

Er vond inderdaad een aantal dingen goed aan het LItchy boob tape. Allereerst, voelt het tape heel stevig en tegelijkertijd elastisch aan. Het lift je borsten mooi, zonder dat het pijn of zwaar aanvoelt. Verder hebben ze verschillende kleuren tape, waardoor het boob tape geschikt is voor vrijwel ieder huidtype. Daar kunnen veel andere merken nog wat van leren!

Toch ben ik niet super enthousiast over LItchy, want ook bij dit tape trok ik een heel stuk huid mee, omdat het zó stevig vastgeplakt zat. Echt vreselijk! Ik zou het Litchy boob tape daarom altijd verwijderen met olijfolie. Smeer het tape in, laat het een halve minuut tot minuut intrekken en haal het tape er vervolgens rustig af.

litchy boobtape

Magic Bodyfashion boob tape

Het Magic Bodyfashion boob tape heb ik één avond geprobeerd. En over het dragen ervan ben ik zeker positief. Het boob tape is elastisch, makkelijk aan te brengen, bleef de hele avond goed zitten, jeukte niet en deed geen zeer.

Toch zou ik het Magic Bodyfashion boob tape niet nog een keer gebruiken. Toen ik het boob tape namelijk 's avonds verwijderde, trok ik een heel stuk huid mee. Er is dus gebruik gemaakt van te veel lijm, waardoor het iets té goed aan je huid plakt en zo lastig te verwijderen is.

Sport tape gebruiken als boob tape?

Een hele logische vraag is of je sport tape kunt gebruiken als boob tape. Dit kan zeker , want het werkingsmechanisme is tenslotte hetzelfde. Alleen over het algemeen is sporttape iets minder elastisch en sterk dan boob tape. Om die reden zou ik sporttape alleen proberen bij een cup AA, A of B. En speciaal boob tape gebruiken bij cup maat C of hoger.

Sport tape gebruiken als boob tape

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin alleen troepvrije cosmetica producten. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram