Luus van Eck, Huidtherapeut (BSc) 

Luus van Eck

Even voorstellen

Even voorstellen, mijn naam is Luus en ik ben inmiddels al een aantal jaar afgestudeerd als huidtherapeute. Mijn haat-liefdeverhouding met de huid begon al ver voor de start van mijn studie. Ik ben namelijk als baby veel te vroeg geboren, zonder ontwikkelde huid. Een geboren expert als het gaat om huidkwaaltjes dus. Netelroos, acne, cosmetica allergieën, zonneallergie, ik kan ze allemaal afvinken.


Gelukkig vind ik het leuk om mij te verdiepen in deze huidproblemen. En natuurlijk in het oplossen ervan. Inmiddels heb ik al veel kennis opgedaan en dit wil ik graag met jullie delen! Daarom ben ik Sproet begonnen. Met deze website hoop ik anderen te kunnen helpen met hun huidproblemen en het vinden van de juiste huidproducten. Doormiddel van gratis, professioneel, niet-commercieel en vooral eerlijk huidadvies.

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram

Mijn missie

Ik heb Sproet opgericht, omdat ik me hard wil maken voor alle foutieve claims en nietszeggende beloftes die cosmetica merken op de achterkant van hun potjes en flesjes zetten. Tegenwoordig wordt namelijk van alles beloofd. Terwijl een groot deel van deze producten die beloftes helemaal niet kunnen waarmaken. In tegendeel. Veel producten zullen de conditie van je huid alleen maar slechter maken. In plaats van verbeteren. En dat vind ik zó zonde.


Met Sproet probeer ik hier verandering in te brengen. Onder andere door schadelijke cosmetica merken te exposen op mijn Instagrampagina. Maar ook door het verstrekken van de juiste informatie en adviezen. Bijvoorbeeld doormiddel van blogs over huidproblemen. En door het opstellen van gratis productadviezen voor ieder huidtype. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen met een huidklacht te helpen. 


Wat Sproet uniek maakt, is dat alle adviezen geschreven zijn door een huidtherapeut. In tegenstelling tot veel andere (cosmetica) bedrijven schrijf ik mijn adviezen vanuit professioneel oogpunt. In plaats van vanuit commercieel oogpunt. Je kunt er daarom vanuit gaan dat alle adviezen 100% eerlijk zijn. Ik heb het idee dat hier behoefte aan is, want volgens mij zien veel mensen tegenwoordig door de bomen het bos niet meer als het gaat om huidverzorging. Hier hoop ik met Sproet verandering in te brengen! 

Met Sproet in de media

sproet online

Interview met Radar

In interview met Radar mocht ik vertellen over de hoeveelheid 'foute' cosmetica producten die tegenwoordig verkocht worden.
Het hele interview met Radar lees je hier: Veel ‘foute’ producten in cosmetica schappen. Hoe zit dat?

sproet online

Interview met LINDA.nl

Michelle van der Molen, journalist bij LINDA.nl, vroeg mij of ik wat meer kon vertellen over acne bij volwassenen. Ook wel acne tarda genoemd. En of ik nog tips had. Je leest het hele interview met LINDA.nl lees je hier: Acne voor volwassenen: wat is het en wat kun je hier iets tegen doen?
Sproet Miljuschka magazine

Miljuschka Magazine

Ik kreeg plots allemaal berichtjes dat SPROET in het nieuwe blad van Miljuschka wordt genoemd als Instagram volg tip. Wauw, hoe leuk is dat?! Ik heb het blad natuurlijk meteen besteld, mijlpaal! Je leest het korte, maar krachtige haha, stukje over Sproet hier

Interview sproet online knappe koppen

Knappekoppen

Knappekoppen heeft niets te maken met het hebben van een knappe kop. Het bedrijf helpt en motiveert starters en studenten in het begin van hun carrière. Ook interviewen ze starters die een eigen bedrijfje zijn begonnen. Je leest het interview met Knappekoppen hier: De Sproet(en) van Luus!

sproet online

Interview met Radar 

Radar vroeg mij of ik wat meer kon vertellen over cosmetische ingrediënten. En dan in het specifiek, welke ingrediënten goed zijn om te smeren. En welke je beter kunt vermijden. Je leest het hele interview met Radar hier: Cosmeticaproduct kopen? Vermijd deze ingrediënten! 
interview luus van eck

LINDA. meiden

Gaby van LINDA. meiden vroeg mij of ik tips kon geven over zonnebrand en make-up. Smeer je zonnebrand onder je make-up? Of juist eroverheen? En hoe werkt het met bijsmeren? Je leest het hele interview hier: Regelmatig zonnebrand smeren als je make-up draagt: hoe dan?

krant sproetonline

Nieuwsblad

Journalist Anne Wilmink vroeg mij of ik twee herfstspecials wilde schrijven voor in De Puttenaer, Wijksnieuws en de Barneveldsekrant. Met daarin cosmetica tips voor de herfst. Je leest beide stukken hier: Blijven zorgen voor je huid en Ik wil de zin en onzin van cosmetica belichten.

interview bacterien in je creme

Gezondnu magazine

In een interview met Journalist Malou Godet mocht ik mijn visie delen over de toevoeging van probiotica, oftewel levende bacteriën, in cosmetica. Werken dit soort cremes wel? Of moet je de beloftes met een korreltje zout nemen? Het hele interview lees je hier: Bacteriën in je crème?

Ik help je graag

Of je nou last hebt van een specifieke huidklacht. Of gewoon wilt weten welke producten je het beste kunt smeren. Ik help je graag!

Op mijn website vind je vooral informatie over huid problemen, de verschillende behandelmogelijkheden en wat je het beste kunt smeren. 

Op mijn Instagram pagina daarentegen laat ik vooral zien wat je beter niet kunt smeren. Dus wat zijn trends die je net zo goed kunt skippen? En welke cosmetica merken kun je beter laten staan? Ik vertel het je allemaal!

Luus van Eck

Ik help je graag!

Of je nou last hebt van een specifieke huidklacht. Of gewoon wilt weten welke producten je het beste kunt smeren. Ik help je graag!

Op mijn website vind je vooral informatie over huid problemen, de verschillende behandelmogelijkheden en wat je het beste kunt smeren. 

Op mijn Instagram pagina daarentegen laat ik vooral zien wat je beter niet kunt smeren. Dus wat zijn trends die je net zo goed kunt skippen? En welke cosmetica merken kun je beter laten staan? Ik vertel het je allemaal!

Luus van Eck