La Mer review
13 december 2020 
2 min. leestijd

La Mer review

La Mer is een bekend merk onder celebraties en ‘influencers’. De producten van La Mer zouden namelijk wonderproducten zijn. Maar is dat nou echt zo? Vaak wordt namelijk gedacht dat je met een dure crème die door allerlei influencers wordt gesmeerd automatisch doet zit. Het tegendeel is echter vaak waar. Deze producten zijn vaak gesponsord. Oftewel, deze mensen krijgen betaald om jou te overtuigen de producten te kopen. Logisch dat ze er dan bij zweren. Aangesmeerd noem ik dit…  De La Mer crèmes zijn namelijk echt geen wonderproducten. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


La Mer crème de la mer

Neem bijvoorbeeld deze La Mer moisturize soft cream. Waar ze met deze crème vooral mee promoten is de toevoeging van zeewier extract. Vandaar ook de naam La Mer crème de La Mer.. Maar wist je dat zeewier extract helemaal geen duur of uniek ingrediënt is? Het wordt in veel crèmes en supplementen toegevoegd. Je vindt een bakje zeewier zelfs voor 2,99 in de supermarkt.

Wat daarnaast ook grappig is, is dat de Nivea soft crème, op een paar ingrediënten na (water, aluminum stearatas en sodium anisate) in deze La Mer crème zit. Nu hoor ik je denken “Ja, maar de La Mer crème bevat ook nog allemaal andere ingrediënten”. Dat klopt! Ze hebben er namelijk nog wat irriterende ingrediënten geurstoffen aan toegevoegd: eucalyptus olie, limonene, geraniol, linalool, citronellol, citral en parfum.

Ook wel wat goede ingrediënten hoor. Namelijk een lijstje antioxidanten, zoals vitamine E en verschillende plantaardge oliën. Maar de crème zit in een potje. Dus zodra je het potje opent, vernietigen al deze antioxidanten. Inclusief het veelbelovende zeewier extract.

Nu zal je je afvragen: wat mag dat kosten? Zo’n crème die niets doet. Nou ga even zitten. De La Mer Moisturizing cream kost maar liefst €460! Dus als ik antwoord zou moeten geven op de vraag: Is de hype rondom La Mer crème de La Mer terecht of onzin? Grote onzin..

la mer creme

La Mer lip balm

Deze la mer lip balm zou bijdragen aan de bescherming en hydratatie van je lippen. Op de verpakking staan weer lekker allemaal woordjes die niemand begrijpt. Als: ‘Weelderige lippenbalsemkrachtige concentratie van The miracle broth, gepatenteerd lipidencomplex, versterkt de delicate huid barrière.

Maar waar het kort samengevat op neer komt is een NIET-hydraterende lippenbalsem. Met allemaal ingrediënten die je lippen irriteren. Waaronder: eucalyptus olie, parfum en menthyl PCA. Geen fijne optie voor je lippen dus.

Benieuwd welke lippenbalsems wél helpen bij droge lippen? Lees dan mijn gratis productadvies voor droge lippen.

la mer lip balm

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen of mijn overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram