Huidvriendelijke bodylotions
07 maart 2021 
5 min. leestijd

Huidvriendelijke bodylotions

Bijna ieder cosmetica merk verkoopt ook een body product. Vaak gericht op de gevoelige of droge huid. Maar wist je dat veel van deze producten de huidconditie alleen maar verslechteren? Bodylotions bevatten namelijk vaak parfum en alcohol. Ingrediënten die je liever niet smeert. Gelukkig zijn er ook cosmetica merken die wél iets voor je huid kunnen betekenen. Welke? Ik zocht het voor je huid!

Liever een samengevatte versie? Lees dan mijn gratis productadvies met effectieve producten voor het lichaam


Wat is body lotion?

De naam body lotion zegt het eigenlijk al. Het gaat om een lotion die bedoeld is om op je lichaam te smeren. Vaak wordt er gesproken over een body lotion, terwijl het ook om een balsem of crème kan gaan. Een goede bodylotion bevat verzorgende, voedende en beschermende ingrediënten. En is vrij van irriterende ingrediënten. Net als je gezichtsverzorging als het goed is.

Toch is dit niet zo vanzelf sprekend. Veel body lotions, body balsems en body milk doen namelijk het tegenovergestelde van wat ze beloven. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen! Mijn favoriete body producten lees je hieronder.

wat is bodylotion

La Roche Posay body balsem

Heb je niet per se last van een huidprobleem? Maar wil je de huid gewoon wat extra verzorgen. Dan is deze balsem van La Roche Posay fijn. Het bevat namelijk in hoge concentratie het ingrediënt niacinamide. Dit is één van mijn favoriete ingrediënten, die je ook veel terug ziet in mijn online productadviezen. 

Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd, is een antioxidant met verschillende positieve eigenschappen. Het hydrateert je huid, werkt licht exfoliërend, herstelt je huid barrière, bleekt eventuele pigmentvlekjes én beschermt tegen huidveroudering. Daarnaast bevat het ook nog de hydraterende ingrediënten glycerine en shea butter.

Vanwege deze mooi ingrediëntenlijst adviseer ik de balsem ook voor het gezicht. Je moet dan wel houden van een wat vollere structuur, want het is tenslotte en balsem.

creme voor droge huid

Eucerin body lotion

Heb je last van een droge huid met schilfertjes? Dan is deze lotion van Eucerin goed om te smeren. Het is een volle body lotion met het effectieve ingrediënt ureum, in een concentratie van 10%. Ureum heeft twee belangrijke hoofdeigenschappen. Zo werkt het licht exfoliërend, waardoor dode huidcellen en schilfertjes verminderen.

Je kunt de lotion daarom ook zeker als je last hebt van eelt of keratosis pilaris bultjes. Tegelijkertijd draagt dit ingrediënt ook bij aan een betere huid hydratatie. Wat het een fijne bodylotion maakt voor de droge huid. Eventueel gepaard met schilfertjes.

eucerin creme

Zarqa body olie

Heb je last van ontstekingen? Denk aan eczeem of psoriasis. Dan is deze Zarqa body olie een interessante optie!  De olie bestaat namelijk voornamelijk uit magnesium. Onderzoek heeft uitgewezen dat magnesium diep je huid in kan dringen en heilzame eigenschappen heeft. Zowel op je huid als spieren. Zeker het proberen waard dus!

droge huid olie

Bepanthen body crème

Deze Bepanthen body crème voor de droge en gevoelige huid ken ik nog niet zo lang. Toen ik de ingrediëntenlijst voor het eerst zag, was ik echt positief verrast. De crème zit namelijk bom vol effectieve ingrediënten. En ook nog eens in een hele hoge concentratie. Zo bestaat de crème vooral uit de hydraterende ingrediënten: panthenol, glycerine, olijfolie en shea butter.

Daarnaast bevat het ook nog een hoge concentratie niacinamide. Dit is een krachtig antioxidant. Met verschillende positieve eigenschappen op de huid. Het kalmeert, remt ontstekingen, hydrateert én beschermt tegen veroudering. Verder heeft de crème een lichte structuur en voelt het niet vet aan. Een bijkomend voordeel: de crème trekt razendsnel in. Kortom, een fijne body crème voor de droge tot gevoelige huid!

creme voor droge huid

La Roche Posay Body milk

Heb je last van droogte schilfertjes en smeer je liever iets lichts op? Dan is deze body milk van La Roche Posay fijn om te smeren. Het product heeft namelijk een melk structuur. Hierdoor is de structuur veel minder vol dan een balsem, crème of lotion. Net als het tweede product uit dit lijstje, bevat de bodymilk het ingrediënt ureum. Alleen dan in een concentratie van 5%.

Wat ook effectief werkt tegen droogte schilfertjes en een betere huidhydratatie.  Daarnaast bevat de melk ook nog het ingrediënt allantoïne. Wat de huid kalmeert. Daarnaast zijn er nog hydraterende ingrediënten aan toegevoegd, waaronder glycerine en shea butter. Een fijne body melk voor de droge huid.

creme voor droge huid

Macrovita body olie

Naast een bodylotion, bodymilk en bodybalsem, kun je ook nog kiezen voor een olie. Mijn advies is om dan altijd te kiezen voor een 100% natuurlijke olie. Dus een olie waar verder niets aan is toegevoegd. Een fijn voorbeeld is deze rijstolie van Macrovita zit namelijk bom vol vitamine E en B. Twee krachtige antioxidanten. Daarnaast bevat de olie squalaan, oryzano en verschillende vetzuren. Die allemaal bijdragen aan het verzachten en hydrateren van de huid.

Een fijne olie als je niet specifiek last hebt van een huidprobleem, maar de conditie van je huid wel wilt verbeteren. En een bijkomend voordeel, een druppeltje van deze olie door je dagcrème druppelen, geeft extra bescherming tegen huidveroudering!

lichaamsolie

Paula's Choice Body lotion

Heb je last van onzuiverheden, acne of andere voelbare bultjes op je lichaam? Dan zou ik voor deze body lotion van Paula's Choice gaan. De bodylotion bevat namelijk 2% van het ingrediënt salicylzuur. Dit fruitzuurtje heeft de eigenschap om overtollig talg op te lossen én om ontstekingen te remmen. Op die manier pak je de onzuiverheden aan. Daarnaast bevat het nog allerlei verzorgende en hydraterende ingrediënten. Bekijk hier mijn complete Paula's Choice review.

pukkeltjes lichaam


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram