arrow_drop_up arrow_drop_down
Huidvriendelijke bodylotions
7 maart 2021 

Huidvriendelijke bodylotions

Bijna ieder cosmetica merk verkoopt ook een body product. Vaak gericht op de gevoelige of droge huid. Maar wist je dat veel van deze producten de huidconditie alleen maar verslechteren? Bodylotions bevatten namelijk vaak parfum en alcohol. Ingrediënten die je liever niet smeert. Gelukkig zijn er ook cosmetica merken die wél iets voor je huid kunnen betekenen. Welke? Ik zocht het voor je huid!

Wat is body lotion

Eigenlijk is een body lotion vergelijkbaar met een crème die je voor het gezicht gebruikt. Alleen is een body product vaak wat voller van structuur. Een goede bodylotion bevat verzorgende, voedende en beschermende ingrediënten. En is vrij van irriterende ingrediënten. Net als je gezichtsverzorging als het goed is. Toch is dit niet zo vanzelf sprekend. Veel body lotions, body balsems en body milk doen namelijk het tegenovergestelde van wat ze beloven. Je koopt zo omdat je last hebt van een droge huid. Maar vervolgens drogen ze je huid alleen maar uit. Beschadigen de huid barrière laag. En beschermen niet tegen invloeden van buitenaf. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen! Mijn favoriete body producten lees je hieronder. 

Benieuwd naar jouw droge huid oorzaak? Lees dan mijn blog over de droge huid.

Body balsem

Heb je niet per se last van een huidprobleem? Maar wil je de huid gewoon wat extra verzorgen. Dan is dit een fijne balsem. Het bevat namelijk in hoge concentratie het ingrediënt niacinamide. Dit is één van mijn favoriete ingrediënten, die je ook veel terug ziet in mijn online productadviezen. Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd, is een antioxidant met uiteenlopende eigenschappen. Het hydrateert je huid, werkt licht exfoliërend, herstelt je barrière, bleekt eventuele pigmentvlekjes én beschermd tegen huidveroudering. Daarnaast bevat het ook nog de hydraterende ingrediënten glycerine en shea butter. Vanwege deze mooi ingrediëntenlijst adviseer ik deze balsem ook voor het gezicht. Je moet dan wel houden van een wat vollere structuur. Ik zou het voor het gezicht aanraden als de huid wat droger is. 

Body Lotion

Heb je last van een droge huid met schilfertjes? Dan is dit product heel fijn. Het is een volle body lotion met het effectieve ingrediënt ureum, in een concentratie van 10%. Ureum heeft twee belangrijke hoofdeigenschappen. Zo werkt het licht exfoliërend. Oftewel, het weekt je dode huidcellen van de huid. En zo ook de schilfertjes. Je kunt de lotion daarom ook zeker op je handen en voeten smeren, als je deze wat zachter wilt maken. Ureum werkt namelijk ook effectief tegen eelt. Tegelijkertijd draagt dit ingrediënt ook bij aan een betere huid hydratatie. Een fijne bodylotion voor de droge huid. Eventueel gepaard met schilfertjes.

Body Melk

Heb je last van droogte schilfertjes, en is je huid ook gevoelig? Dan is dit product fijn om te smeren. Het product heeft een melk structuur. Dit maakt het iets minder vol dan een balsem of lotion. Net als het product hierboven, bevat deze bodymilk het ingrediënt ureum. Alleen dan in een concentratie van 5%. Wat ook effectief werkt tegen droogte schilfertjes en een betere huidhydratatie.  Daarnaast bevat de melk ook nog het ingrediënt allantoïne. Wat de huid kalmeert. Daarnaast zijn er nog hydraterende ingrediënten aan toegevoegd, waaronder glycerine en shea butter. Een fijne body melk voor de droge huid. 

Body Balsem

Heb je een wat gevoeligere, geïrriteerde, huid? Dan is dit een fijne balsem. De balsem bevat veel actieve ingrediënten. Waaronder de kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten: bisabolol, sorbitol en allantoïne. Dit maakt het een fijn product voor de wat gevoeligere, geïrriteerde, huidtypes. Daarnaast zitten er ook nog voedende en hydraterende ingrediënten in, als: ceramides, panthenol, squalene en soja olie. Verder is het product natuurlijk vrij van irriterende alcohol, parfum en PEG’s. Een fijne balsem voor de gevoelige, eventueel rode, geïrriteerde huid! 

Body Olie

Naast een bodylotion, bodymilk en bodybalsem, kun je ook nog kiezen voor een olie. Mijn advies is om dan altijd te kiezen voor een 100% natuurlijke olie. Dus een olie waar verder niets aan is toegevoegd. Een fijn voorbeeld is deze rijstolie. Rijstolie zit namelijk bom vol vitamine E en B. Twee krachtige antioxidanten. Daarnaast bevat de olie squalaan, oryzano en verschillende vetzuren. Die allemaal bijdragen aan het verzachten en hydrateren van de huid. Een fijne olie als je niet specifiek last hebt van een huidprobleem, maar de conditie van je huid wel wilt verbeteren. En een bijkomend voordeel, een druppeltje van deze olie door je dagcrème druppelen, geeft extra bescherming tegen huidveroudering!