Huidvriendelijke bodylotions
07 maart 2021 

Huidvriendelijke bodylotions

Bijna ieder cosmetica merk verkoopt ook een body product. Vaak gericht op de gevoelige of droge huid. Maar wist je dat veel van deze producten de huidconditie alleen maar verslechteren? Bodylotions bevatten namelijk vaak parfum en alcohol. Ingrediënten die je liever niet smeert. Gelukkig zijn er ook cosmetica merken die wél iets voor je huid kunnen betekenen. Welke? Ik zocht het voor je huid!

Liever een samengevatte versie? Lees dan mijn gratis productadvies met effectieve producten voor het lichaam


Wat is body lotion

Een goede bodylotion bevat verzorgende, voedende en beschermende ingrediënten. En is vrij van irriterende ingrediënten. Net als je gezichtsverzorging als het goed is. Toch is dit niet zo vanzelf sprekend. Veel body lotions, body balsems en body milk doen namelijk het tegenovergestelde van wat ze beloven. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen! Mijn favoriete body producten lees je hieronder. 

Body balsem van La Roche Posay

Heb je niet per se last van een huidprobleem? Maar wil je de huid gewoon wat extra verzorgen. Dan is deze balsem van La Roche Posay fijn. Het bevat namelijk in hoge concentratie het ingrediënt niacinamide. Dit is één van mijn favoriete ingrediënten, die je ook veel terug ziet in mijn online productadviezen. Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd, is een antioxidant met uiteenlopende eigenschappen. Het hydrateert je huid, werkt licht exfoliërend, herstelt je huid barrière, bleekt eventuele pigmentvlekjes én beschermt tegen huidveroudering. Daarnaast bevat het ook nog de hydraterende ingrediënten glycerine en shea butter. Vanwege deze mooi ingrediëntenlijst adviseer ik deze balsem ook voor het gezicht. Je moet dan wel houden van een wat vollere structuur. Ik zou het voor het gezicht aanraden als de huid wat droger is. 

Body Lotion van Eucerin

Heb je last van een droge huid met schilfertjes? Dan is deze lotion van Eucerin goed om te smeren. Het is een volle body lotion met het effectieve ingrediënt ureum, in een concentratie van 10%. Ureum heeft twee belangrijke hoofdeigenschappen. Zo werkt het licht exfoliërend, waardoor dode huidcellen en schilfertjes verminderen. Je kunt de lotion daarom ook zeker als je last hebt van eelt of keratosis pilaris bultjes. Tegelijkertijd draagt dit ingrediënt ook bij aan een betere huid hydratatie. Wat het een fijne bodylotion maakt voor de droge huid. Eventueel gepaard met schilfertjes.

Body olie van Zarqa

Heb je last van ontstekingen? Denk aan eczeem of psoriasis. Dan is deze olie van het merk Zarqa een interessante optie!  De olie bestaat namelijk voornamelijk uit magnesium. Onderzoek heeft uitgewezen dat magnesium diep je huid in kan dringen en heilzame eigenschappen heeft. Zowel op je huid als spieren. Zeker het proberen waard dus!

Body Melk van La Roche Posay

Heb je last van droogte schilfertjes, en is je huid ook gevoelig? Dan is deze body milk van La Roche Posay fijn om te smeren. Het product heeft een melk structuur. Dit maakt het iets minder vol dan een balsem of lotion. Net als het product hierboven, bevat deze bodymilk het ingrediënt ureum. Alleen dan in een concentratie van 5%. Wat ook effectief werkt tegen droogte schilfertjes en een betere huidhydratatie.  Daarnaast bevat de melk ook nog het ingrediënt allantoïne. Wat de huid kalmeert. Daarnaast zijn er nog hydraterende ingrediënten aan toegevoegd, waaronder glycerine en shea butter. Een fijne body melk voor de droge huid. 

Body Olie van Macrovita

Naast een bodylotion, bodymilk en bodybalsem, kun je ook nog kiezen voor een olie. Mijn advies is om dan altijd te kiezen voor een 100% natuurlijke olie. Dus een olie waar verder niets aan is toegevoegd. Een fijn voorbeeld is deze rijstolie van Macrovita Rijstolie zit namelijk bom vol vitamine E en B. Twee krachtige antioxidanten. Daarnaast bevat de olie squalaan, oryzano en verschillende vetzuren. Die allemaal bijdragen aan het verzachten en hydrateren van de huid. Een fijne olie als je niet specifiek last hebt van een huidprobleem, maar de conditie van je huid wel wilt verbeteren. En een bijkomend voordeel, een druppeltje van deze olie door je dagcrème druppelen, geeft extra bescherming tegen huidveroudering! 

Body Balsem van Dadosens

Heb je een wat gevoeligere, geïrriteerde, huid? Dan is dit een fijne balsem van het merk DadosensDe balsem bevat veel actieve ingrediënten. Waaronder de kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten: bisabolol, sorbitol en allantoïne. Dit maakt het een fijn product voor de wat gevoeligere, geïrriteerde, huidtypes. Daarnaast zitten er ook nog voedende en hydraterende ingrediënten in, als: ceramides, panthenol, squalene en soja olie. Verder is het product natuurlijk vrij van irriterende alcohol, parfum en PEG’s. Een fijne balsem voor de gevoelige, eventueel rode, geïrriteerde huid! 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!