NYBF review

Een cosmetica merk die vaak wordt getipt op mijn Instagram is NYBF. En ik moet zeggen, na wat verdieping in de ingrediëntenlijst ben ik zelf ook heel enthousiast geworden! In deze NYBF review lees je waarom.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


NYBF cosmetics

Het merk NYBF Cosmetics is in 2013 gelanceerd door een, toen 44-jarige, vrouw. Super stoer als je het mij vraagt! Op haar website geeft ze aan dat ze destijds de behoefte had aan betaalbare huidproducten die daadwerkelijk iets voor je huid konden betekenen. Zonder ingrediënten die marketingtechnisch lekker klinken, maar hun werking helemaal niet bewezen hebben of waar kunnen maken.

Helaas kon zij deze producten destijds niet vinden en daarom is zij het zelf gaan ontwikkelen. Met NYBF cosmetics als resultaat! Een cosmetica lijn zonder loze beloftes en lage percentages actieve ingrediënten, maar met hoogwaardige werkstoffen in precies de juiste (hoge) doseringen. 

Bovendien zijn alle producten lichtdicht verpakt en vrij van parfum, alcohol en andere stoffen die we wat mij betreft niet nodig hebben. Dit zijn precies de punten waar ik zelf ook op let tijdens het vinden van de juiste producten voor in mijn adviezen. 

Toch was ik zelf nog niet bekend met het merk. Dit komt denk ik vooral, omdat NYBF niet investeert in kostbare marketingcampagnes en reclamebureaus, maar vooral in de producten zelf. En dat is natuurlijk een goed teken!


NYBF review

De filosofie van NYBF klinkt wat mij betreft veelbelovend. Net als de parfumvrije ingrediëntenlijsten van de producten. Maar het gebruik van de producten is natuurlijk net zo belangrijk. Nadat ik de NYBF SPF 30 op Instagram had benoemd, kreeg ik een mooi pakket thuisgestuurd om uit te proberen. 

In deze NYBF review deel ik mijn mening en ervaring over een aantal NYBF producten. Dit zijn de drie producten die ik tot nu toe geprobeerd heb, namelijk:

Hieronder lees je mijn NYBF reviews over deze producten!


NYBF SPF 30

Online krijg ik vaak de vraag of ik een NYBF SPF 30 review online kan zetten en ook op Instagram vraagstickers wordt het product vaak als tip gegeven. Een goed teken, want dit betekent dat veel mensen er enthousiast over zijn. En hier sluit ik me inmiddels volledig bij aan!

Ik heb de NYBF SPF 30 afgelopen week namelijk iedere dag gebruikt en dit beviel heel goed. De zonnebrand plakt niet, voelt niet vet aan en laat ook geen witte waas achter. Bovendien bevat de NYBF SPF 30 een mooie ingrediëntenlijst. Zo zijn er effectieve en stabiele zonnefilters gebruikt, waarvan niet bekend is dat ze overgevoeligheidsreacties uitlokken en/of schadelijk zijn voor het milieu. 

Daarnaast bevat de zonnebrand enorm veel effectieve antioxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zo bevat de NYBF SPF 30 een hoge concentratie niacinamide, vitamine C, vitamine E, granaatappel extract, frambozenzaadolie en sesamzaad. Ze beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en verkleinen zo de kans op vroegtijdige huidveroudering. 

Daarnaast zijn er ook nog hoge concentraties hydraterende stoffen aan de NYBF SPF 30 toegevoegd, waaronder hyaluronzuur, glycerine, druivenpitolie en parelpoeder. Met name druivenpitolie vind ik een mooie toevoeging, omdat het de huid zowel hydrateert en beschermt als kalmeert. 

Verder is de zonnebrand natuurlijk vrij van parfum en geurstoffen. Wat het ook een geschikt product maakt voor de gevoelige huid. Kortom, mijn NYBF review over de NYBF SPF 30 is zeker positief! Daarnaast loopt er op dit moment een mooie actie, waardoor je de zonnebrand voor de helft van de prijs scoort. 


NYBF Cleanser

Ook de ingrediëntenlijst van de NYBF cleanser ziet er heel goed uit. Het gaat hierbij om een zeepvrije reiniger met een frisse gel structuur. Om het gezicht te reinigen zijn alleen milde was-oliën gebruikt, als: koolzaadolie, brassica rapa zaadolie en macadamia zaadolie.

Deze oliën hebben niet alleen een reinigende werking op de huid. Ze voeden, hydrateren én kalmeren de huid ook. Laat de NYBF cleanser daarom gerust ook even op je gezicht zitten! Verder zijn uitdrogende stoffen, als sulfaten en alcohol, volledig uitgesloten. Dit is een groot pluspunt en maakt de NYBF cleanser wat mij betreft ook geschikt voor de gevoelige huid.

Zelf heb ik de NYBF cleanser onder de douche gebruikt. Ik bracht eerst een beetje van de cleanser aan in mijn handpalmen en wreef dit vervolgens in mijn handen tot het een schuimende structuur kreeg. Vervolgens kun je de gel met ronddraaiende bewegingen gemakkelijk over je gezicht aanbrengen. Het haalt zowel vuil als make-up van je huid en laat geen trekkerig gevoel achter. Zeker een aanrader dus!


NYBF Pearl Cream

Net als de NYBF SPF 30 werd ook de NYBF Pearl Cream vaak genoemd op mijn Instagram vraagstickers, dus ook hier was ik heel nieuwsgierig naar. Toen ik de crème binnen kreeg was ik in eerste instantie een beetje teleurgesteld, omdat het leek alsof de crème in een potje verpakt zat. 

Gelukkig was dit niet het geval. Het lijkt op het eerste gezicht wel op een potje, maar in werkelijkheid gaat het om een luchtdicht systeem. Je kunt de deksel namelijk niet van het product afhalen. Het idee is dat je op de deksel drukt en zo de crème uit de verpakking duwt. Vergelijkbaar met de crèmes van Drunk Elephant. Op die manier worden actieve ingrediënten niet blootgesteld aan zuurstof en licht, waardoor ze hun werking niet verliezen.

En dit is maar goed ook, want de crème zit er vol mee! Zo zie ik een aantal hydraterende stoffen terugkomen in de lijst, waaronder:parelpoeder, liquidum, panthenol, kokosnootolie en glycerine. Deze stoffen zorgen er wel voor dat de textuur vrij vol en stevig is. Je moet dus wel van een wat dikkere en vettere gezichtscrème houden!

Maar er zijn ook allerlei krachtige antioxidanten aan de NYBF pearl cream toegevoegd. Zo bevat de crème een hoge concentratie niacinamide. Een vitamine dat meerdere positieve eigenschappen op de huid op de huid heeft. Het hydrateert, reguleert de talgproductie, kalmeert, vermindert ontstekingen en beschermt tegen vroegtijdige veroudering. 

Daarnaast bevat de NYBF Pearl cream ook nog de antioxidanten Ascorbyl Tetraisopalmitate (vitamine C) en vitamine E. Deze vitamines stimuleren de collageen en elastine productie, maar beschermen de huid ook tegen vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Kortom, ook mijn NYBF Pearl Cream review is positief!

Ben je benieuwd over welke cosmetica merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan  hier mijn andere cosmetica reviews! Of volg Sproet op  Instagram. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken.