Revitalash wimperserum review
15 juni 2023 
6 min. leestijd

Revitalash wimperserum review

Een tijdje geleden deelde ik op mijn sproet Instagram account dat ik een PR pakketje had ontvangen met daarin een wimperserum. En niet zomaar een wimperserum, maar het beste wimperserum. Althans, dat is wat online wordt geschreven. Maar is dit ook echt zo? Je leest het in deze review! 

Revitalash wimperserum

Zoals ik hierboven ook al schreef, wordt het Revitalash wimperserum online aangeprezen als hét beste wimperserum van dit moment. En ik moet eerlijk toegeven dat ik een product dan juist vaak niet koop. Als een product namelijk duizenden positieve reviews heeft, word ik toch een beetje sceptisch.

Wel was ik heel nieuwsgierig naar dit wimperserum. Alleen de stap om het daadwerkelijk te kopen nam ik niet (ook omdat het behoorlijk prijzig is). Tot ik vorige week een PR pakketje ontving met daarin, jawel, het Revitalash wimperserum. Super leuk!

Ondanks dat ik de Revitalash wimperserum gekregen heb, is deze review geheel onafhankelijk. Ik krijg hier dus geen geld en geef gewoon zoals altijd mijn eerlijke mening!

beste wimperserum

Hoe werkt het Revitalash wimperserum?

Volgens het merk bevat het Revitalash wimperserum een aantal effectieve ingrediënten, met als belangrijkste ingrediënt: prostaglandine-analoog. Deze stof zou de groeifase van je wimperharen verlengen, waardoor ze minder snel uitvallen en zo langer kunnen doorgroeien. Door deze stof frequent te smeren, maakt het prostaglandine-analoog je wimperharen sterker, voller en langer.

Daarnaast bevat het Revitalash wimperserum ook nog andere werkzame stoffen die bijdragen aan mooiere en langere wimpers, waaronder: peptiden, biotine en panthenol. Deze laatste stof zie je ook vaak terugkomen in de ingrediëntenlijsten van mascara's, omdat het je wimpers snel voller maakt.

Biotine daarentegen kom juist weer veel voor in haar supplementen. Met name vanwege het mogelijk versterkende effect dat het vitamine op je haren zou hebben.

revitalash wimperserum review

Hoe gebruik je het Revitalash wimperserum?

Het is de bedoeling dat je het RevitaLash wimperserum met het dunne kwastje op je wimperlijn aanbrengt. Dit doe je één keer per dag, het liefste na het reinigen van je gezicht.

Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik vond dit aan het begin best een gepriegel. Je wimperrand is nou niet bepaald de meest dikke rand, dus om het serum precies aan het begin van je wimperhaartjes te krijgen was een opgave. Maar oefening baart kunst zullen we maar zeggen!

Wel ben ik er, na al zes weken smeren, nog niet helemaal uit of je het serum beter 's ochtends of 's avonds aan kunt brengen. 's Avonds had ik het idee dat het toch door het liggen een beetje in mijn ogen kwam, waardoor ik er soms last van had. En 's ochtends had ik het idee dat ik het serum gedurende de dag wel voelde zitten. Dit was niet heel storend hoor, maar ik zou beide wel even uitproberen om te kijken wat het prettigste voelt.

revitalash wimperserum review

Mijn Revitalash wimperserum review

En dan het leukste deel van deze Revitalash wimperserum review; het resultaat! De afgelopen zes weken heb ik het wimperserum iedere avond aangebracht op mijn wimperlijn. Ik ben zo consequent mogelijk geweest, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook een aantal avonden vergeten ben (of even geen zin erin hand) Maar dit is op één hand te tellen.

Vooraf aan dit smeerproces heb ik natuurlijk ook foto's van mijn wimpers gemaakt. Zowel met mascara op als zonder, zodat we het resultaat goed in kaart kunnen brengen.

Foto's wimperserum

Op de foto's hieronder zie je het effect van het Revitalash wimperserum. De linker foto's zijn vooraf genomen en de rechter foto's na zes weken dagelijks gebruik. Met name als ik naar de eerste bovenste foto's zie ik een duidelijk verschil. Mijn wimper haarpuntjes lijken wat langer en ook heb ik het idee dat ze voller lijken, maar dat is niet helemaal goed te zien op de foto. Daarentegen zie ik op de twee foto's daaronder niet echt een verschil.

En dan de foto's met mascara op! Ik heb expres precies dezelfde mascara gebruikt en ben hiermee ook precies even vaak over mijn wimpers gegaan, namelijk drie keer. Wat ik allereerst opvallend vind, is het grote verschil met de foto's hierboven waar ik geen mascara draag. Ik denk dat dit te verklaren valt aan het feit dat mijn wimper uiteindes wat lichter zijn, waardoor ze niet goed zichtbaar zijn.

Met mascara op zie je dit gelukkig wel! Mijn wimpers lijken optisch echt langer. Ik was hiervoor op zich ook wel tevreden over mijn wimpers, maar ik merk weldegelijk verschil! Op de onderste rechter foto lijken mijn wimpers bijna een soort 'dakjes'. Ik merk dit ook als ik een zonnebril draag. Ze komen dan soms tegen het glas aan. Een luxe probleem!

Voor,- en na foto zonder mascara

beste wimperserum

Voor,- en na foto zonder mascara

beste wimperserum

Voor,- en na foto met mascara

beste wimperserum

Voor,- en na foto met mascara

beste wimperserum

Voor,- en na foto zonder en met make-up op

Om het contrast extra groot te maken, heb ik hieronder nog even een vergelijking gemaakt tussen een foto met en zonder mascara op. De linker foto is vooraf aan het smeren genomen en de rechter foto na zes werken.

review revitalash wimperserum

Veiligheid wimperserum

De veiligheid van wimperserums is een onderwerp waarover verschillende meningen bestaan. Zo kwamen sommige wimperserums negatief in het nieuws vanwege het gebruik van de stof bimatoprost. Deze stof behoort tot de categorie 'prostaglandine analogen' en wordt oorspronkelijk voorgeschreven aan mensen met aandoeningen die de oogdruk verhogen.

Per toeval werd echter ook ontdekt dat bimatoprost zorgt voor langere en vollere wimpers. Met als logische gevolg dat ook veel fabrikanten de stof gingen toevoegen aan hun wimperserums. Alleen bleek later dat het gebruik van bimatoprost vervelende bijwerkingen kan veroorzaken.

Vanwege deze bijwerkingen valt bimatoprost tegenwoordig onder de geneesmiddelenwet en is het eigenlijk verboden om aan cosmetica, inclusief wimperserums, toe te voegen. Als alternatief voor bimatoprost worden momenteel andere stoffen ingezet die een vergelijkbare werking hebben als bimatoprost, maar dan als veilig worden beschouwd bij toepassing op de oogleden.

Drie bekende stoffen (bimatoprost verwanten) zijn: Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, Isopropyl Cloprostenate en Ethyl Tafluprostamide. Een recente studie (2022) gaat dieper in op deze verwanten en concludeert dat de laatste twee stoffen ook voor vervelende bijwerkingen kunnen zorgen. Het Revitalash wimperserum bevat deze twee stoffen gelukkig niet!

revitalash wimperserum review

Conclusie: is dit het beste wimperserum?

Het is voor mij lastig te zeggen over het Revitalash wimperserum ook daadwerkelijk het beste wimperserum is, omdat ik geen andere wimperserums heb uitgeprobeerd. Ik kan het effect daarom niet vergelijken.

Wel ben ik echt super positief over het resultaat na zes weken smeren! Zoals ik aan het begin van deze blog ook al aangaf, had ik überhaupt niet verwacht dat het wimperserum iets zou doen. Toch heeft het serum dus weldegelijk iets gedaan.

Als ik naar de foto's kijk die ik vooraf genomen heb, zie je echt dat mijn wimpers langer zijn geworden. Dit effect wordt nog eens extra duidelijk als ik mascara op doe. Met als resultaat; mooie volle wimpers!

Wel vraag ik me wel af hoe mijn wimpers eruit gaan zien als ik het wimperserum niet meer gebruik. Een droge huid wordt tenslotte ook weer droog als je stopt met smeren. Maar het zou natuurlijk leuk zijn als je wimpers zo blijven en vanuit hier het normale groei proces weer ´oppakken´. Hier zal ik binnenkort nog wel even een update over geven!

Als blijkt dat je het wimperserum dagelijks moet blijven gebruiken, vind ik de prijs wel veel te hoog. Ik zou het dan niet zo snel zelf kopen.. Update: inmiddels heb ik nog twee andere wimperserums getest. Je leest er meer over in mijn Beste wimperserum blog.

beste wimperserum


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Natasja
Door

Natasja

op 29 Jan 2024

Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide" zit dus wel in Revitalash en is, zoals je aangeeft, verwant aan bimatoprost. Derhalve is Revitalash niet zonder "gevaren". Ik laat dit weten omdat ik na lange tijd gebruik heftige bijwerkingen ervaar

Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram