Huidvriendelijke zelfbruiners voor gezicht en lichaam
14 februari 2021 

Huidvriendelijke zelfbruiners voor gezicht en lichaam

Een gezonde teint. Dat is waar we op dit moment allemaal denk ik wel naar verlangen. Je ziet er nou eenmaal nét wat lekkerder uit met een gebruind gezichtje. Toch kun je dit kleurtje beter niet van de zon of zonnebank halen. Uv-licht maakt je huid op korte termijn wel mooi. Maar op lange termijn gaat je huid er juist slechter alleen maar slechter uit zien. Zonschade is namelijk nummer één huidveroudering. Gelukkig bestaan er zelfbruiners! 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of ga meteen naar het productadvies voor zelfbruiners.

Huidvriendelijke zelfbruiners

Zelfbruiners. Ze zijn er in allerlei vormen en maten. Toch zit je met dit product ook niet altijd safe. Want ook zelfbruiners kunnen de conditie van je huid verslechteren. Kijk daarom kritisch naar de ingrediëntenlijst van je zelfbruiner. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk! Want waar moet je opletten bij de aanschaf van een zelfbruiner? Op mijn Instagram pagina kreeg ik hier ook veel vragen over. Daarom ben ik er even ingedoken! Hieronder lees je welke zelfbruiners ik adviseer voor het lichaam. En speciaal voor het gezicht! Mijn voorkeur heeft om de zelfbruiner een paar uur voordat je gaat slapen aan te brengen. En vervolgens af te spoelen onder de douche. Mits dit moet natuurlijk! De volgende dag kun je dan meteen je kleding aan. Zonder dat het afgeeft op je kleding! Wel zo fijn… 

Huidvriendelijke zelfbruiners voor het lichaam

Hieronder lees je welke zelfbruiners ik voor het lichaam adviseer. De zelfbruiners zijn niet geschikt voor het gezicht. Daar vind ik de formuleringen niet mild genoeg voor. Mijn advies is om altijd een speciale zelfbruiner voor het gezicht aan te schaffen. Nu zal je je misschien afvragen: is er geen zelfbruiner voor zowel gezicht als lichaam? Ik heb deze zelf nog niet gevonden! 

Zelfbruiner Mouse

Voor het lichaam vind ik deze zelfbruiner mouse heel fijn. De zelfbruiner smeert makkelijk uit en blijft lang zitten. Daarnaast zie je precies waar je smeert. Het geeft namelijk al meteen een licht kleurtje af bij het smeren. Wat langzaam steeds iets donkerder wordt. Verder is de formulering van de zelfbruiner mild. Mijn advies is wel om bij deze zelfbruiner een tintje donkerder te gaan. Zelf heb ik een licht huidtype. Maar toch koop ik altijd de kleur: ultra dark. Je kunt namelijk beter iets minder van het product smeren om de gewenste kleur te bereiken, dan heel veel. Een bijkomend voordeel: de kleur is natuurlijk bruin. Geen wortel kleurtje. 

Zelfbruiner Spray

Ook dit is een hele fijne zelfbruiner. Anders dan de zelfbruiner hierboven is dit een zelfbruiner spray. Het aanbrengen van de zelfbruiner is hierdoor net iets makkelijker. Je hoeft namelijk alleen maar over je huid te sprayen. Een nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je ook veel naast de huid sprayt. Daarom deed ik dit zelf altijd in de douche cabine. Maar je kunt er natuurlijk ook een zelfbruiner handschoen bijkopen. En het eerst op de handschoen sprayen en vervolgens op je huid. Verder zie je bij deze zelfbruiner niet meteen duidelijk waar je gesprayd hebt. Zoals de mouse hierboven wel heeft. Dit gebeurt pas nadat de bruiner een tijdje is ingewerkt. Dit kan gevaarlijk zijn, want je sprayt al snel te veel. Maar dat mag de pret zeker niet drukken, want je bent in ieder geval wél lekker bruin. De zelfbruiner is wel wat prijziger dan de zelfbruiner hierboven. Dit komt met name door de formulering. De ingrediëntlijst is namelijk net wat milder. En bevat ook wat meer voedende ingrediënten. Vanwege de concentratie alcohol, die helaas in veel zelfbruiners ziet, adviseer ik de spray niet voor het gezicht.

Zelfbruiner lotion

Deze zelfbruiner heb ik zelf nog niet getest, maar bestaat wel uit een huidvriendelijke ingrediëntenlijst. Een fijne optie voor mensen die liever een lotion smeren. Naast het zelf bruinende ingrediënt dihydroxyaceton, bevat de lotion ook nog hydraterende ingrediënten. Waaronder: canola olie, shea butter en  glycerine. Daarnaast zit er ook vitamine E in. Een beschermend antioxidant. Er zit wel een heel klein beetje parfum in. Maar deze concentratie is verwaarloosbaar (<0,1%). Daarnaast bevat het geen uitdrogende of irriterende ingrediënten.

Zelfbruiner airbrush

Iedereen herkent dit denk ik wel: plotseling is het lekker weer. Je wilt een jurkje of rokje aan. Maar je benen zijn hier totaaaaal niet op voorbereid. Wat nu? Deze leave-on zelfbruiner kan uitkomst bieden!  Je kunt het een beetje zien als een bronzer. Maar dan voor het lichaam. Je sprayt het op en kunt meteen met bruine beentjes de deur uit. Een nadeel van dit product is natuurlijk wel dat je het er ook snel weer afspoelt. Dat is bij de producten hierboven niet zo. Verder is de formulering van dit product ook weer mild voor je huid. 

 

Huidvriendelijke zelfbruiners voor het gezicht

Ook voor het gezicht worden veel verschillende zelfbruiners verkocht. Helaas bevatten deze producten vaak irriterende en uitdrogende ingrediënten. Die je liever niet op je gezicht smeert. Gelukkig heb ik een paar huidvriendelijke opties gevonden!

Zelfbruiner druppels

Dit is een fijne, milde zelfbruiner voor het gezicht. In de vorm van de bekende self tan drops. Met een pipetje druppel je twee druppeltjes olie door je crème. Op die manier maak je eigenlijk van je crème een soort zelfbruiner. Super handig! Mits je geen irriterende dagcrème smeert natuurlijk.. Naast het zelf bruinende ingrediënt dihydroxyaceton, bevat de olie ook nog effectieve ingrediënten voor je huid. Waaronder: babchi-olie,  paullinia cupana-zaadextract (antioxidant) en vitamine C (antioxidant). Verder is de olie vrij van chemicaliën en vegan. Een fijne huidvriendelijke zelfbruiner speciaal voor het gezicht dus!

Zelfbruiner lotion

Ook dit is een fijne zelfbruiner voor het gezicht. Het bruinende ingrediënt in de lotion is dihydroxyaceton (DHA). Het is geen olie, zoals de zelfbruiner hierboven, maar een lotion. De lotion is van zichzelf al getint met karamel. Hierdoor zie je precies waar je de lotion gesmeerd hebt. Daarnaast is de formulering van dit product ook weer veilig voor de mensen met een wat gevoeliger huidtype. Of als je snel last krijgt van onzuiverheden. 

Zelfbruiner Spray

Ook dit is een relatief milde zelfbruiner. Oorspronkelijk ontwikkelt voor gezicht en lichaam. Vanwege de toevoeging van antioxidanten, en het uitblijven van alcohol, adviseer ik deze zelfbruiner ook voor het gezicht. Het bevat onder andere de antioxidanten vitamine A en E. Ook zit er een lage concentratie co-enzym Q10 in. Wat ook je huidcellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een fijne zelfbruiner voor het gezicht dus!

arrow_drop_up arrow_drop_down