Kristal haarverwijderaar review: waarom ik ze afraad

In mijn Instagram story van vorige week deelde ik een negatieve kristal verwijderaar review. Althans, ik zei dat ik dit soort producten zelf niet zou adviseren als alternatief op scheermesjes. Zonder al te veel uitleg. Daarom dacht ik: tijd voor een uitgebreide kristal haarverwijderaar review blog!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Kristal haarverwijderaar review

In deze kristal haarverwijderaar review deel ik vooral mijn eigen ervaring met deze populaire kristalonthaarders. En die is alles behalve positief. Ook laat ik een greep uit mijn inbox zien. Met berichten van volgers die ook hun kristal haarverwijderaar ervaringen delen. Naar aanleiding van een Instagram story dat ik vorige week plaatste.

Daarnaast heeft Kassa twee weken geleden een interessante uitzending gepubliceerd. Specifiek gericht op deze haarverwijderaar methode. En ook deze resultaten liegen er niet om (in negatieve zin helaas).


Wat is een kristal haarverwijderaar?

Voordat ik mijn kristal haarverwijderaar review deel, is het natuurlijk interessant om eerste ven uit te leggen wat een kristal haarverwijderaar precies is. Zoals de naam al zegt gaat het om een bepaald type haarverwijderaar dat bestaat uit kirstallen. Althans dat zeggen de merken. Maar daarover later meer!

Het idee achter een kristal haarverwijderaar is dat de scherpe kristallen ongewenste haartjes afschuren en zo verwijderen. Zonder hierbij te zorgen voor vervelende scheerirritatie bultjes en/of  ingegroeide haren. Bovendien zou het apparaat ook dode huidcellen van je huid verwijderen, waardoor het uiteindelijke scheerresultaat nóg gladder wordt.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het apparaat, met ronddraaiende bewegingen, over je huid te wrijven. De meest hardnekkige haren zouden door deze draaiende bewegingen van je huid verdwijnen. Of, zoals de merken zelf zeggen: zeg maar dag tegen ongewenste haartjes en een geïrriteerde huid. Toch denk ik hier anders over.


Hoe gebruik je een kristal haarverwijderaar?

Maar dan de grote hamvraag: hoe gebruik je een kristal haarverwijderaar eigenlijk? Er wordt geadviseerd om ervoor te zorgen dat je huid schoon is voordat je begint met ontharen. Vervolgens houd je met één hand de kristalpad vast en wrijf je met ronddraaiende bewegingen over de ongewenste haartjes heen.

Hierin adviseert het merk om deze draaibewegingen af en toe qua richting te veranderen. Op die manier zouden de haarzakjes openen, zodat je het haartje met de wortel verwijdert. Wat voor een diepere ontharing zorgt. Dit herhaal je tot alle haartjes weg zijn. Je hoeft hiervoor geen scheerschuim te gebruiken en je kunt het zowel tijdens het douchen als 'droog' toepassen.


Wat zijn de voordelen van een kristal haarverwijderaar?

Een kristal haarverwijderaar zou veel beter werken dan ontharen doormiddel van epileren, scheren, harsen en waxen. Hieronder heb ik alle voordelen van een kristal haarverwijderaar op een rijtje gezet. Let op: dit zijn voordelen die merken zelf aan de kristaal haarverwijderaar koppelen. Niet de voordelen die ik in dit product zie. Die zie ik namelijk niet   .

  • Het product zorgt voor pijnloos ontharen
  • Haartjes komen na een paar behandelingen minder snel terug
  • Is zacht voor je huid
  • Minder pijnlijk dan scheermesjes
  • Kristalpad werkt op stoppels en lange haartjes
  • Zorgt voor mooie gladde benen
  • Krachtig genoeg om de meest hardnekkige haren te verwijderen
  • Geschikt voor bikinilijn, oksels, gezicht
  • Vaak een kleine pad voor je bovenlip
  • Pijnloos ontharen van de wortel
  • Je hebt geen scheerschuim nodig
  • Geeft geen irritatie, stoppeltjes, ingegroeide haartjes of rode bultjes
  • Zacht genoeg om geen huid beschadigen te veroorzaken
  • Vertraagd nieuwe haargroei
  • Maakt de huid zacht
  • Dermatologisch getest 


Mijn unik kristal haarverwijderaar review en ervaring

Wat je met een kristal haarverwijderaar dus eigenlijk letterlijk doet is het afschuren van je haren. Niet echt bepaald huidvriendelijk lijkt mij. Bovendien moet je behoorlijk wat kracht zetten en meerdere keren over dezelfde plek wrijven wil je ervoor zorgen dat de haartjes verdwijnen. Met als gevolg een kapotte huid. Of zelfs brandwonden.

Ook beloven de merken achter deze kristalonthaarders dat je haren hierdoor minder snel terug groeien. Maar ook dit lijkt me sterk. De haartjes worden namelijk niet uit hun haarzakjes gehaald, zoals je met epileren wel doet. Maar gewoon vlak boven de huid afgeschuurd. Eigenlijk vergelijkbaar met scheren dus.⁠ ⁠Dit is ook de reden dat veel mensen, waaronder ik, direct na gebruik gewoon nog kleine stoppeltjes voelde.

De belofte dat dit soort kristalonthaarders ook je dode huidcellen verwijderen, en zo zorgen voor een gladde huid, kan trouwens wel goed kloppen. Je schaaft tenslotte een stuk huid weg...


Andere unik kristal haarverwijderaar recensies

Net als ik hebben nog veel meer mensen zich gewaagd aan de kristal haarverwijderaars en hun ervaring hierover gedeeld. Voornamelijk de Allure kristalpad en Unik kristalpad zijn populair. Maar ook een groot deel van deze kristal haarverwijderaar reviews zijn alles behalve positief.

Veel mensen geven aan dat je behoorlijk wat draaiende bewegingen moet maken, voordat de haartjes verdwijnen. Met als gevolg: een geïrriteerde huid, rode vlekken, rode bultjes en zelfs brandwonden.

Ook gaven een aantal mensen aan dat ze direct na gebruik van de Allure kristalpad, stoppeltjes kregen. Of dat de haartjes dikker terug kwamen. Dit laatste voelt denk ik vooral zo, want de kristalpad werkt op je bovenste huidlaag. Het snijdt je haren namelijk net boven je huid af. Van diepere ontharing is dus helemaal geen sprake.

Kortom, de meeste kristal haarverwijderaar recensies zijn negatief. Gebruikers vinden het geen fijn product en hebben spijt dat ze de kristalpad gekocht hebben.


Kristal haarverwijderaar ervaringen van mijn volgers

Ook het overgrote deel van mijn eigen volgers gaf vorige week aan dat dit absoluut geen geweldig product is en al helemaal geen manier van pijnloos ontharen. Veel van mijn volgers vonden het zelfs erger dan normaal scheren met scheermesjes.

Maar ook harsen, epileren en waxen is volgens veel van mijn volgers een minder pijnlijke manier van ontharen dan ontharen met de kristal haarverwijderaar. Bovendien vonden veel volgers dat de haartjes helemaal niet goed weggehaald werden.

Ook waren ze niet te spreken over het resultaat na ontharen. Veel mensen hadden last van irritatie, rode bultjes, rode vlekken, schaafwonden en brandwonden. Met name het ontharen van bikinilijn en bovenlip (kleine pad) zorgde bij veel vrouwen voor vervelende huidklachten.

Hieronder vind je een aantal DM's die ik gekregen heb als reactie op mijn Instagram story over de kristal haarverwijderaar.


Zorgt een kristal haarverwijderaar voor pijnloos ontharen?

Als je de vele kirstal haarverwijderaar advertenties mag geloven (wat we natuurlijk niet doen) zou dit inderdaad een manier van pijnloos ontharen zijn. Toch was mijn kristal haarverwijderaar ervaring dus alles behalve pijnloos. Ik vond het zelfs onwijs pijnlijk!

En als ik de online kristal haaverwijderaar reviews mag geloven, ben ik niet de enige. Eigenlijk ook niet zo gek als je kijkt met wat voor materiaal de haartjes worden afgesneden.

Helpt een kristal haarverwijderaar tegen ingegroeide haartjes?

De draaibewegingen zouden er voor zorgen dat de haartjes inclusief wortel worden verwijderd. Mijn ervaring, en de ervaringen van veel andere gebruikers, is echter dat er helemaal geen sprake is van een diepere ontharing.

Zo voelt het misschien, aangezien het enorm pijnlijk is. Maar in werkelijkheid schuurt of snijdt het je haren van de huid. Afhankelijk van het gebruikte materiaal. De haar wordt dus niet met de wortel uit het haarzakje getrokken.

Verwijdert een kristal haarverwijderaar dode huidcellen?

Dit is misschien wel de enige product belofte die ik wél geloof: het verwijderen van dode huidcellen. De kristalpad werkt tenslotte in op je bovenste huidlaag. Je schuurt, doormiddel van ronddraaiende bewegingen, over de huid. Met als doel: het ontharen van ongewenste haartjes.

Maar niet alleen haren verwijderen. Ook je dode huidcellen schuur je op deze manier van de huid. Inclusief de gezonde daaronder. Voor gladde benen kan een kristal haarverwijderaar daarom zeker werken. Maar dit komt puur omdat het gewoon een deel van je huid eraf haalt. En dat is eigenlijk een heel slecht teken.

Conclusie kristalonthaarders

Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken. En er zullen ook mensen zijn bij wie de apparaatjes wél werken. Maar mijn advies is toch: als je snel last hebt van scheerirritaties, zou ik dit niet als oplossing zien. De kans is namelijk groot dat ze juist voor meer scheerirritatie zorgen.

Of, zoals het merk zelf schrijft ‘Als u tijdens het gebruik van onze haarverwijderaar ongemak, irritatie, roodheid of andere bijwerkingen ervaart, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg een huisarts’.

Is het kwaad al geschiet en heb je last van irritatie en brandwonden? Dan kan het helpen om een crème of zalf met siliconen en ontstekingsremmende stoffen te smeren. Goede voorbeelden zijn:

Alternatief op kristalonthaarder

Maar wat kun je dan wel doen tegen scheerirritatie? Ik heb het al vaker gezegd, maar ik zou je scheerschuim vervangen door olijfolie. Dit mag ook op de meest intieme, kwetsbare plekjes komen en zorgt er bovendien voor dat je scheermesje veel beter over de huid glijdt.

Daarnaast zou ik altijd gaan voor een scheermesje dat uit maar één mesje bestaat. Zo voorkom je dat je haren tijdens het scheren broos worden of te kort worden afgeschoren, waardoor ze sneller de huid ingroeien. Voorbeelden van goede scheermesjes zijn:

Daarnaast is laserontharing natuurlijk altijd een goed alternatief op scheren. Alleen is deze behandelmethode niet pijnloos en bovendien ook kostbaar.  

Misschien interessant: uitzending Kassa kristal haarverwijderaar

Ook kreeg ik van een aantal volgers de tip om de uitzending van Kassa te bekijken over deze kristalonthaarders. Ook hier werd duidelijk dat deze manier van ontharen voor allerlei vervelende huidklachten zorgen. Al helemaal op de gevoelige huid. En bovendien ook heel pijnlijk is. Veel pijnlijker dan ontharen met een scheermesje bijvoorbeeld.

Ook laat Kassa zien dat het overgrote deel van de kristalonthaarders helemaal geen kristallen bevat. Sterker nog: veel kristalonthaarders bevatten hetzelfde materiaal als vensterglas. Of zelfs schuurpapier! Wat dat betreft kun je dus beter een bezoekje aan de Gamma brengen.

Niet per se om je te weerhouden van het kopen van deze kristal haarverwijderaars, maar meer om je te behoeden voor de gevolgen die deze apparaatjes kunnen hebben!


Ben je benieuwd over welke merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan  hier mijn andere cosmetica reviews! Of volg Sproet op  Instagram. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken.