Makeup dupes: op populaire merken
28 februari 2023 
7 min. leestijd

Makeup dupes: op populaire merken

Een vergelijkbaar, maar betaalbaar alternatief op jouw favoriete makeup merken? Ze zijn er echt! Ik testte een aantal producten uit die makeup dupes zouden zijn op populaire makeup merken. Je leest mijn review hieronder. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Samenvatting blog

makeup dupes

Makeup dupes

Als ik voor mezelf mag spreken, geef ik aan make-up producten over het algemeen (te) veel geld uit. Waar ik bij huidproducten dure merken als Chanel, Anastasia en Charlotte Tilbury vermijd, zoek ik het bij make-up juist altijd op.

En na het zien van het totaal bedrag van mijn winkelmandje vorige week (🥵) dacht ik: zijn er geen goedkopere, maar vergelijkbare alternatieven? Volgens het internet wel, dus ging ik op onderzoek uit! Ik vond een aantal dupes op populaire (dure) make-up merken en dacht, misschien hebben jullie er ook iets aan.

Alle producten hieronder zijn volgens veel YouTubers en bloggers dus vergelijkbare alternatieven op bekende make-up producten. Maar zijn het echt makeup dupes? Ik heb alle producten inmiddels zelf ook geprobeerd en hieronder lees je wat ik ervan vind!

makeup dupes

Makeup dupes 1: Foundation⁠

De e.l.f. Halo Glow foundation zou dus dé dupe zijn op de populaire Charlotte Tilbury Flawless foundation. Ik was hier zelf een beetje sceptisch over gezien het prijsverschil, maar ik moet zeggen dat ik het hier echt mee eens ben!

Beide foundations lijken qua kleur, finish en structuur enorm op elkaar. Ze geven allebei een soort glans aan je huid en maskeren oneffenheden zonder een geplamuurd effect te creëren. De ingrediëntenlijst van de e.l.f. foundation ziet er zelfs beter uit dan de dure van Charlotte Tilbury! De e.l.f. foundation lijkt op het eerste gezicht iets warmer uit te vallen, maar als je het op je gezicht uitblend is het verschil bijna niet te zien!⁠ ⁠

De e.l.f. foundation in kleur 01 fair lijkt op de Charlotte Tilbury foundation in kleur 02. En de e.l.f. foundation in kleur 02 light lijkt op de Charlotte Tilbury foundation in kleur 03. De overige kleuren heb ik helaas niet uitgetest, omdat ik een vrij licht huidtype heb.

makeup dupes

Makeup dupes 2. Lippenstift⁠

De Charlotte Tilbury lippenstift in de kleur Pillow Talk is qua kleur vrijwel identiek aan de L'Oreal lippenstift in de kleur 173. Daarnaast zien de ingrediëntenlijsten van beide producten er ook goed uit.

Wel is het zo dat de Charlotte Tilbury lippenstift iets langer blijft zitten dan de L'Oreal lippenstift. Maarja, het scheelt ook dik de helft van de prijs. En daar werk ik mijn lippenstift graag eventjes voor bij 🤪Daarnaast is de L'Oreal lippenstift vaak in de aanbieding en de lippenstift van Charlotte Tilbury vrijwel nooit..

makeup dupes

Makeup dupes 3. Contour⁠

We blijven nog even bij de Charlotte Tilbury makeup dupes, want ook op de populaire Charlotte TIlbury contour stick is een makeup gevonden. Namelijk: de Revolution eye bright concealer. Dit is dus officieel geen contour stick, maar zou volgens vele prima gebruik worden om te contouren.

Dit leek me in eerste instantie niet zo goed uitpakken, maar nadat ik de concealer had aangebracht sloot ik me hier toch volledig bij aan! Met de concealer maak je mooie contouren in je gezicht. Daarnaast ziet de ingrediëntenlijst er huidvriendelijk uit en blijft de concealer goed zitten.

Wel vind ik de concealer van Revolution iets lastiger uitblenden dan de Charlotte Tilbury contour stick. Maar dat verklaart natuurlijk ook het prijsverschil.

De Charlotte Tilbury contour stick bestaat uit twee kleuren: light to medium en medium to light. Als je op zoek bent naar een makeup dupe op de light to medium kleur zou ik voor de Revolution concealer in kleur Tan gaan. En als je op zoek bent naar een alternatief op de kleur medium to light zou ik voor de Revolution concealer in kleur Mocha gaan.

makeup dupes

Makeup dupes 4. Blush⁠

De Revolution hydra bright blush wordt al een tijdje op TikTok aangeprezen als dé dupe op de populaire Charlotte Tilbury blush. Een soort blush en highlighter online, omdat het een super mooie glow geeft.

Ik vind deze producten qua kleur inderdaad enorm op elkaar lijken. Daarnaast geven ze beide ook een highlighter effect aan je jukbeenderen en wangen. Alleen ziet de Revolution blush er na aanbrengen wel iets cakeriger uit.. Met name als je huid wat droger is. ⁠Om die reden zou ik het zelf niet zo snel nog een keer kopen.

makeup dupes

Makeup dupes 5. Lippotlood⁠

Het laatste product uit de makeup dupes van Charlotte Tilbury is de NYX lipliner in kleur peekaboo. Deze lipliner lijkt qua kleur namelijk enorm op de Charlotte Tilbury pillow talk lipliner. 

Daarnaast zijn beide mild geformuleerd en smeren ze makkelijk uit! De Charlotte Tilbury  lipliner vind ik persoonlijk iets langer blijven zitten, maar het verschil is bijna niet op te merken. Daarnaast is het prijsverschil natuurlijk wel heel groot. Een goed alternatief dus!

Hier lees je mijn complete Charlotte Tilbury review.

makeup dupes

Makeup dupes 6. Oogschaduw⁠

Een merk waar de vraag naar makeup dupes ook hoog is, is Anstasia. Bijvoorbeeld een dupe op het Anastasia oogschaduw pallet in kleur soft glam. En deze vond ik! Namelijk: dit Revolution oogschaduw pallet in de kleur velvet rose. 

Omdat ik altijd erg positief ben over de kwaliteit van de Anastasia producten, verwachtte ik dat het vinden van goede makeup dupes lastig zou zijn. Toch heeft deze dupe mij positief verrast. Het Revolution pallet komt qua kleuren namelijk vrijwel overeen.

Het viel mij zelfs op dat de pigmentatie van de kleuren beter is, waardoor je minder oogschaduw nodig hebt om de gewentse kleur te behalen. En dat voor zo'n 45 minder!🤑⁠ ⁠

makeup dupes

Makeup dupes 7. Bronzer

Het merk Hoola ken ik vooral vanwege de Hoola bronzer powderEn ook hier zijn makeup dupes op gevonden, waaronder de e.l.f. infused bronzer in kleur sunkissed. Beide bronzers lijken qua kleur en uiterlijk erg op elkaar. De e.l.f. bronzer ziet er qua ingrediënten zelfs beter uit en blijft ook nog eens onwijs lang zitten! ⁠

Tip! Ben je op zoek naar een goede bronzer met een koele ondertoon zodat je niet rondloopt met een oranje gezicht? Dan kan ik écht deze Bolero Bronzer aanraden. Het is echt zo'n bronzer die je huid een gezond en natuurlijk zongebruind teintje geeft. Het ziet er totaal niet uit alsof je een bronzer op hebt.

Daarnaast is de bronzer geschikt voor iedere huidskleur, want het past zich op één of andere manier aan (vraag me niet hoe) aan je huidskleur. Ik heb zelf een heel licht huidtype en zelfs bij mij werkt het. 

makeup dupes

Make up dupes 8. Wenkbrauw potlood⁠

Het Benefit wenkbrauw potlood is met name de laatste maanden enorm gegroeid in populariteit, maar goedkoop is het product niet. Online werd het Morphe wenkbrauwpotlood daarom aangeprezen als makeup dupe.

Ik heb beide daarom uitgeprobeerd. Benefit in kleur deep brown en Morphe in kleur latte. Beide lijken enorm op elkaar qua kleur en blijven vrijwel even lang zitten. Wel had ik het idee dat deze sneller op ging dan het wenkbrauw potlood van Benefit., dus ik twijfel of het op lange termijn goedkoper is om voor het Morphe wenkbrauwpotlood te gaan.

makeup dupes

Makeup dupes 9. Mascara

Ik weet dat veel mensen om mij heen de Too Faced mascara gebruiken. En ondanks dat ik hier online wisselende reacties over lees, ging ik wel op zoek naar goede makeup dupes.

Bij mascara's vind ik 'hoe duurder hoe beter' trouwens lang niet altijd op gaan. Sterker nog, ik heb veel goedkope mascara's van een paar euro gehad die prima werkte. Wel zijn deze ingrediëntenlijsten vaak wat minder oog-vriendelijk, waardoor ze soms kunnen prikken in je ogen als het uitloopt.

Maar terug naar de makeup dupes: ik vond er eentje! Namelijk, de L'Oreal Paradise mascara. Ik gebruik deze mascara nu een week en ik vind de mascara echt top! Het maakt je wimpers mooi lang, zonder vervelende klontjes of wimpers die aan elkaar blijven plakken.

Daarnaast blijft de mascara lang zitten en scoor je het vrijwel altijd ergens in de aanbieding. De adviesprijs van de L'Oreal mascara is 17 euro. Maar je koopt het bijna altijd wel ergens voor negen euro, waardoor beide mascara qua prijs toch behoorlijk verschillen.

Benieuwd welke mascara's ik nog meer aanraad? Lees dan hier mijn mascara productadvies!

makeup dupes

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram