Charlotte Tilbury review
13 januari 2022 

Charlotte Tilbury review

Charlotte tilbury is denk ik een vrij bekend make-up merk. Met name de Pillow Talk lijn van Charlotte Tilbury is super populair. Ik denk vanwege de subtiele, zachte, kleuren. Een nadeel van deze populariteit is helaas wel dat de producten niet goedkoop zijn. Zo betaal je voor een Charlotte Tilbury oogschaduw palet al snel vijftig euro. Maar ik heb goed nieuws! Ik heb producten gevonden die vrijwel identiek zijn aan de Charlotte Tilbury producten. Alleen dan betaalbaar. En ik deel ze graag met je!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Zelf ben ik ook groot fan van het Charlotte Tilbury assortiment. Maar toen ik voor de derde keer het pillow talk oogschaduw pallet bestelde, dacht ik bij mezelf: is er geen goedkoper alternatief? Ik ben gaan zoeken en vond allerlei Charlotte tilbury dupes die ik graag met jullie deel!

Liever een korte samenvatting? Hieronder heb ik alle Pillow Talk - Charlotte TIlbury dupes uit deze blog op een rijtje gezet:

Ik gebruik het zelf al jaren. Het oogschaduw pallet van de CT lijn: Pillow Talk. Charlotte Tilbury heeft hier namelijk een heel natuurlijk pallet van gemaakt. Bestaande uit mooie, zachte, subtiele kleuren. Een champagne roze kleur, een donkerroze matte kleur, een zacht bruine kleur en een rosé gouden kleur met glitter. Helaas betaal je voor dit pallet dik vijftig euro. En daarom ging ik opzoek naar alternatieven. Ik vond er drie!

Alternatief 1. e.l.f. Cosmetics Blush en Highlighter pallet
Allereerst dit e.l.f. cosmetics blush en highlighter pallet in de kleur: lychee. Waarvan de kleuren vrijwel identiek zijn aan de twee bovenste kleuren uit het Charlotte Tilbury Pallet. Dit zijn ook de twee kleuren die ik zelf het meeste gebruik, omdat ze het zachtst en meest subtiel zijn. Het e.l.f. pallet is officieel een blush, geen oogschaduw pallet.

Maar dit maakt niets uit! Je kunt het prima op je ogen gebruiken. En, een groot voordeel: het pallet van e.l.f. is maar liefst 46 euro goedkoper! Op de foto hieronder lijkt er een verschil tussen de kleuren te zitten. Maar ik heb beide pallets thuis en geloof me, het verschil is niet te zien.

charlotte tilbury dupes

Alternatief 2. NYX Ultimate oogschaduw pallet
Ik kan me goed voorstellen dat je liever alle kleuren uit het Charlotte TIlbury oogschaduw pallet wilt. En dus op zoek bent naar een alternatief die alle vier de kleuren bevat. En die vond ik ook. Namelijk, dit ultimate oogschaduw pallet van NYX. In de kleur: warm neutrals. Het bevat 16 warme, neutrale kleuren. Waarvan vier kleuren erg lijken op de kleuren uit het CT Tilbury pallet. namelijk alle vier de kleuren uit het CT pallet. De oogschaduw blend makkelijk uit en blijft lang zitten. Een aanrader dus!

Charlotte Tilbury Dupes

Alternatief 3. Olcay Gulsen Beauty
Het derde en laatste alternatief op het CT pillow talk pallet is het recent uitgebrachte oogschaduw pallet van Olcay Gulsen beauty. Ik heb het pallet nog niet zelf getest, dus weet niet of de oogschaduw net zo goed blijft zitten als het pallet van CT dat ik gebruik. Maar qua kleuren zit je in ieder geval goed! Het pallet bestaat namelijk uit negen warme kleuren, waarvan vier kleuren erg op de pillow talk kleuren lijken. Alleen dan voor de helft van de prijs! 

olcay gulsen beauty ici paris

Ik vind de Charlotte TIlbury Pillow Talk lippenstift zelf heel mooi. Vooral, omdat de kleur erg op mijn eigen lipkleur lijkt, waardoor het heel natuurlijk oogt. Maar ook deze lippenstift is weer flink aan de prijs . En dus ging ik op zoek naar een Charlotte Tilbury dupe voor de pillow talk lippenstift. En goed nieuws! Ik heb een vrijwel identieke lippenstift gevonden.

Alternatief. L'Oreal Paris Color Riche lippenstift
Het gaat om een lippenstift van het merk L'Oreal Paris. Namelijk: deze L'Oreal Paris Color Riche Les Nus lippenstift met kleurnummer 173. De kleur is dus vrijwel identiek aan die van Charlotte Tilbury. En ook de formulering van de lippenstift ziet er goed uit. Er zitten zelfs wat verzorgende ingrediënten in, waaronder:  panthenol, beeswax en argan olie. Dit is vooral fijn is als je last hebt van droge lippen. Wel bevat het wat geurstoffen en parfum. Maar gelukkig in een relatief lage concentratie. Ik gebruik de lippenstift zelf al een aantal weken, met veel plezier. Het blijft goed zitten en droogt mijn lippen niet uit. Een aanrader!

charlotte tilbury dupes


Naast de Charlotte Tilbury Pillow Talk lippenstift, is er ook een Pillow Talk lipliner. Deze lipliner heeft een natuurlijke, neutrale kleur. Waar je je lippen nét even wat meer mee accentueert. En ook voor dit product ben ik op zoek gegaan naar een Charlotte Tilbury dupe. En met succes! Ik vond lipliners die qua kleur, in mijn ogen, vrijwel hetzelfde zijn als de CT lip liner.

Alternatief 1. De NYX Wedding Slim Lipliner
Ik vond een spotgoedkoop alternatief. Namelijk, de NYX  Wedding slim lipliner in de kleur Peekaboo Neutral in kleurnummer 860. Op de foto hieronder zie je hoe erg beide lipliners op elkaar lijken. Daarnaast is de NYX lipliner vegan, sulfaat vrij en glutenvrij, blijft het goed zitten én kost het maar vier euro! De kleur van de NYX lipliner lijkt qua kleur ook op de pillow talk lippenstift. Als je zowel de lippenstift als lipliner draagt, zie je dus geen duidelijk contrast tussen de lippenstift en lipliner. Ik vind dit zelf juist mooi, omdat je lippen zo voller lijken zonder dat je een duidelijke lijn ziet zitten. Maar als je juist op zoek bent naar een kleurverschil, zou ik voor het alternatief hieronder gaan!Alternatief 2. De Rimmel Exaggerate Full Colour Lipliner

Als je op zoek bent naar een lipliner, waarbij de lijnkleur erg contrasteert met je lippenstift kleur, dan zou ik voor de Exaggerate Full Colour Lipliner van Rimmel in kleurnummer 018 gaan. Deze lijkt erg op de pillow talk kleur, maar is nét iets donkerder. Als je de lipliner samen met de lippenstift aanbrengt, zie je een subtiel lijntje rondom je lippen. Waardoor er een contrast ontstaat tussen je lipranden en lipkleur. Erg mooi ook!

Charlotte Tilbury pillow talk

De CT pillow talk blush bestaat uit een blush en highlighter (in het midden). Het is de bedoeling dat je deze highlighter een beetje mengt met de blush. De alternatieven die ik gevonden heb, bevatten geen aparte highlighter. Maar geven wel een glowy effect, omdat er een lichte glinstering doorheen zit. Heel mooi en subtiel!

Alternatief 1. NARS tempted blush
De eerste optie die ik vond was deze blush van het merk NARS in de kleur: tempted. De blush is heel subtiel en geeft een lichte glow af. Eigenlijk hetzelfde effect als wanneer je de highlighter gebruikt in het midden van de CT blush. Daarnaast blijft de blush erg lang zitten. Echt een aanrader!

makeup looks


Alternatief 2. Revlon nude blush
De tweede, iets koelere, blush die ik vond is deze blush van het merk Revlon. In de kleur naughty nude. Ik heb de blush zelf uitgetest en in het echt is de blush iets warmer dan op de foto hieronder. Ik zou de kleur meer beschrijven als een rozige perzik kleur. Als dat überhaupt bestaat? Met een lichte glow erin. Ik vind het zelf echt heel mooi.

makeup looks


Naast de alternatieven hierboven, wil ik twee producten nog even kort reviewen. Omdat ik hier op Instagram veel vragen over krijg. Het gaat om de Charlotte Tilbury concealer en de foundation.

Allereerst de formulering van de Magic Away concealer. Ik moet zeggen: de ingrediëntenlijst ziet er goed uit! Make-up smeer je natuurlijk niet op om je huid te verzorgen. Maar het is wel fijn als je make-up gebruikt die de conditie van je huid in ieder geval niet verslechtert. En dat zal deze concealer niet doen. De formulering is vrij van parfum, alcohol en geurstoffen. Daarnaast zit er een relatief hoge concentratie glycerine in. Dit ingrediënt verbetert je huidhydratatie, dus een fijn ingrediënt om terug te zien in zowel je crème als je make-up.

De formulering ziet er dus goed uit. Maar het product zelf vind ik minder fijn. Het sponsje waarmee je de concealer aanbrengt is namelijk rond en niet zo stevig. Ook komt de concealer zowel uit de zijkanten als uit de bovenkant. Dit maakt het niet prettig om aan te brengen. En het duurt lang voordat er wat concealer uit komt. Heel jammer, want op de verpakking na, is het een mooie concealer met een huidvriendelijke ingrediëntenlijst.

pillow talk charlotte tilbury

Naast concealers, verkoopt Charlotte Tilbury ook foundations. Waaronder de Light Wonder Youth Boosting perfect Skin foundation. De foundation is vrij prijzig, maar wel erg mooi. Het geeft een natuurlijke, niet vlekkerige, lichte dekking. En wat mij vooral enthousiast maakt, is de finish die de foundation geeft. Het geeft een lichte glow. Dit vind ik persoonlijk mooier dan een matterende foundation. Deze glow komt met name door de formulering. Zo bevat de foundation verschillende hydraterende stoffen, als: glycerine, dimethicone en squalene.

Helaas bevat de foundation wel een lichte concentratie parfum. Dit zal voor vele geen problemen geven. Maar wel als je gevoelig voor parfum bent. Ook zit er het ingrediënt Mica in. Dit ingrediënt wordt vaak toegevoegd aan make-up, omdat het voor een glinsterend effect zorgt. Ik probeer dit ingrediënt zelf altijd zoveel mogelijk te vermijden. Omdat het ingrediënt onder slechte arbeidsomstandigheden uit mijnen wordt gewonnen.

De foundation zelf heeft verder geen sterke geur en smeert gemakkelijk uit. Ook komt de foundation veel van de product beloftes na: het hydrateert, geeft een natuurlijke en lichte dekking, smeert goed uit, verzacht en is relatief mild voor je huid. Beloftes, als: het verkleinen van poriën en het verminderen van rimpels, kan de foundation helaas niet waarmaken. Al met al een huidvriendelijke foundation die goed dekt.

Benieuwd welke foundations ik zelf adviseer? Lees dan hier mijn gratis foundation advies!

pillow talk charlotte tilbury

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram