Boots Apotheek Utrecht

Boots Apotheken is voor mij inmiddels bekend terrein. Maar ik denk dat er nu niet bij iedereen een belletje gaat rinkelen. En dat is zonde. Met name voor de 'skincare junkies' onder ons. Waarom? Je leest het het in deze blog!


Even voorstellen: Boots Apotheken

Boots is in 1849 opgericht door John Boot. Vandaar ook de naam Boots. De eerste Boots Apotheek opende in Engeland. En al snel volgden er meer. Waaronder ook vestigingen in Nederland. Inmiddels kun je zelfs bij maar liefst zestig Boots Apotheken in Nederland terecht. 

Wat Boots, tegenover andere apotheken, zo uniek maakt is het Beauty & Health concept. Je kunt er dus terecht voor zowel farmaceutische producten als cosmetica producten. Een combinatie van medisch en cosmetisch binnen één store. 

Boots Apotheek Utrecht

Boots Utrecht

Mijn hele studententijd, en nog wat jaartjes hierna, heb ik in Utrecht gewoond. Toch ontdekte ik Boots pas in het laatste jaar van mijn studie. Ik liep er toevallig langs toen ik mijn trein moest halen. En wat mij meteen opviel was de muur die volledig gevuld was met huidproducten. En dan vooral met cosmetica merken die je niet bij de standaard drogisterij kunt halen. Denk aan La Roche Posay, Fagron en Eucerin. 

Het duurde daarom ook niet lang voordat ik naar binnen liep en flink heb ingeslagen. Ik heb er uiteindelijk zelfs mijn huid therapeutische stage gelopen. En deze met heel veel plezier afgerond. Sindsdien ben ik fan!

De store bevindt zich  op Stationsplein 80 in Utrecht. Klik hier voor de precieze locatie.

Boots Utrecht

Cosmetica aanbod 

Bij Boots Utrecht, en de andere Boots stores, kun je dus terecht voor uiteenlopende cosmetica merken. Zowel in hun store als online op de Boots webshop. En zowel huidverzorgingsproducten als make-up producten. Een groot deel van de merken vind je ook terug in mijn productadviezen. Dit zijn dus producten waar ik zelf ook echt achter sta, waaronder:

 • Avene 
 • Bepanthen 
 • Biodermal
 • CeraVe
 • Cetaphill
 • Dermolin
 • Eucerin
 • Fagron
 • La Roche Posay
 • Neutral
 • No7

Daarnaast biedt het merk nog veel meer andere cosmetica merken aan:

 • Naïf
 • Novexperts
 • Roc
 • Sebamed
 • Soap & Glory
 • Sudocreme
 • Vichy
 • Vision
 • Weleda

Boots Apotheek Utrecht

Wat heeft Boots nog meer te bieden?

Naast het brede aanbod cosmetica merken, zijn er meer factoren die Boots zo succesvol maakt. Zo kun je er terecht voor gratis huid,- en productadviezen. Er staan namelijk altijd medewerkers in de store die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste huidproducten. 

Daarnaast is het mogelijk om je huid zelfs te laten analyseren doormiddel van de Observ. Dit is een huidscan die ook in veel huidklinieken gebruikt wordt. De scan maakt foto's van je diepere huidlagen en beoordeeld zo de conditie van je huid. Zo brengt het bijvoorbeeld in kaart of je een droge huid hebt of juist een vette huid. En laat het zien of er al sprake is van huidschade en hoe de pigmentverdeling van je huid is. 

Super handig om te weten, omdat je zo precies kunt achterhalen welke producten het beste bij jouw huidtype passen. 

Boots Apotheek Utrecht

Kom je ook naar het Boots Huid event?!

En dan nog iets anders leuks: op 2, 3 en 4 juni 2022 organiseert Boots Utrecht een Huid advies event! Tijdens dit driedaagse event kun je terecht voor gratis huid,- en productadviezen, je kunt je huid laten analyseren doormiddel van de Observ scan en ik ben er zelf ook om je te helpen bij het vinden van de juiste producten! 

Lijkt dit je leuk? Schrijf je dan snel hier in! Het event zal plaatsvinden op onderstaande locatie:
Boots Utrecht
Stationsplein 80
3511 ED Utrecht

Ik hoop jullie daar te zien!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram