Boots Apotheek Utrecht
04 mei 2022 
4 min. leestijd

Boots Apotheek Utrecht

Boots Apotheken is voor mij inmiddels bekend terrein. Maar ik denk dat er nu niet bij iedereen een belletje gaat rinkelen. En dat is zonde. Met name voor de 'skincare junkies' onder ons. Waarom? Je leest het het in deze blog!

Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder verder! Of ga direct naar een overzicht van de geplande Huidadvies dagen!


Even voorstellen: Boots Apotheken

Boots is in 1849 opgericht door John Boot. Vandaar ook de naam Boots. De eerste Boots Apotheek opende in Engeland. En al snel volgden er meer. Waaronder ook vestigingen in Nederland. Inmiddels kun je zelfs bij maar liefst zestig Boots Apotheken in Nederland terecht.

Wat Boots, tegenover andere apotheken, zo uniek maakt is het Beauty & Health concept. Je kunt er dus terecht voor zowel farmaceutische producten als cosmetica producten. Een combinatie van medisch en cosmetisch binnen één store.

Boots Apotheek Utrecht

Boots Utrecht

Mijn hele studententijd, en nog wat jaartjes hierna, heb ik in Utrecht gewoond. Toch ontdekte ik Boots pas in het laatste jaar van mijn studie. Ik liep er toevallig langs toen ik mijn trein moest halen.

En wat mij meteen opviel was de muur die volledig gevuld was met huidproducten. En dan vooral met cosmetica merken die je niet bij de standaard drogisterij kunt halen. Denk aan La Roche Posay, Fagron en Eucerin.

Het duurde daarom ook niet lang voordat ik naar binnen liep en flink heb ingeslagen. Ik heb er uiteindelijk zelfs mijn huid therapeutische stage gelopen. En deze met heel veel plezier afgerond. Sindsdien ben ik fan!

Boots Utrecht

Cosmetica aanbod

Bij Boots Utrecht, en de andere Boots stores, kun je dus terecht voor uiteenlopende cosmetica merken. Zowel in hun store als online op de Boots webshop. En zowel huidverzorgingsproducten als make-up producten.

Een groot deel van de merken vind je ook terug in mijn productadviezen. Dit zijn dus producten waar ik zelf ook echt achter sta, waaronder:

 • Avene
 • Bepanthen
 • Biodermal
 • CeraVe
 • Cetaphill
 • Dermolin
 • Eucerin
 • Fagron
 • La Roche Posay
 • Neutral

Boots Apotheek Utrecht

Wat heeft Boots nog meer te bieden?

Naast het brede aanbod aan cosmetica merken, zijn er meer factoren die Boots zo succesvol maakt. Zo kun je er terecht voor gratis huid,- en productadviezen. Er staan namelijk altijd medewerkers in de store die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste huidproducten.

Daarnaast is het mogelijk om je huid zelfs te laten analyseren doormiddel van de Observ. Dit is een huidscan die ook in veel huidklinieken gebruikt wordt. De scan maakt foto's van je diepere huidlagen en beoordeeld zo de conditie van je huid.

Zo brengt het bijvoorbeeld in kaart of je een droge huid hebt of juist een vette huid. Een rode huid of juist gepigmenteerd. En of er al sprake is van huidschade door zon en andere verschijnselen van huidveroudering.

Super handig om te weten, omdat je zo precies kunt achterhalen welke producten het beste bij jouw huidtype passen.

Boots Apotheek Utrecht

Boots huidadviesdagen!

En dan nog iets anders leuks: de Boots Apotheek huidadvies dagen. Iedere maand kun je bij verschillende Boots Apotheken terecht voor een leuke huidadvies dag. Tijdens deze huidaviesdagen kunnen we de huid scannen en zo de diepere huidlagen in kaart brengen.

Op die manier wordt duidelijk wat jouw huidtype is, wat de mate van zonschade is, hoe de huidtextuur eruit ziet en hoe de huid er over twintig jaar uit zal zien. Dit is heel waardevol, want omdat op die manier kan een productadvies op maat gegeven worden. Met producten die precies aansluiten op de behoeften van jouw huid.

Het productaanbod van Boots bestaat uit uiteenlopende merken. Een groot deel van deze merken vind je ook terug in mijn productadviezen. Dit zijn dus producten waarvan ik de formuleringen bekeken en beoordeeld heb. Voorbeelden van merken, zijn:

 • Avène Bepanthen
 • Biodermal
 • CeraVe
 • Cetaphill
 • Dermolin
 • Eucerin
 • Fagron
 • La Roche Posay

Plan een online afspraak

Ik zal zelf ook op een groot deel van deze huidadviesdagen aanwezig zijn om adviezen te geven omtrent huid en cosmetica producten. Lijkt het je leuk om langs te komen? Check dan hier wanneer er een huidadvies dag bij jou in de buurt gepland staat en plan meteen een afspraak in!

Dit kan heel gemakkelijk. Klik op de button 'Plan afspraak' onder jouw Boots vestiging en kijk naar de beschikbare data. Vervolgens verschijnen er verschillende tijdsloten. Kies jouw tijdstip, vul jouw persoonlijke gegevens in en klik op de bevestigingsbutton.

De afspraak wordt bevestigt via een bevestigingsmail. In deze mail vind je ook een aantal praktische punten omtrent de afspraak. Zo is het advies om met een schoon gezicht naar de afspraak te komen, zodat we meteen kunnen starten met de huidscan. Verder is het niet nodig om een afspraakbevestiging mee te nemen. Je kunt gewoon binnen lopen!

Plan hier je online afspraak in.

boots huidadvies dagen

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram