No7 review
20 april 2021 
5 min. leestijd

No7 review

Tijdens mijn studie huidtherapie heb ik als cosmetica adviseur bij Boots Apotheken mogen werken. Een super interessante stage, waarbij ik mij nog meer heb kunnen verdiepen in de cosmetische ingrediëntenleer. Reden genoeg om een aantal producten uit de apotheek eens onder de loep te nemen!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Boots Apotheken

Ik denk dat het met name mensen zijn met een specifiek huidprobleem die naar de apotheek komen om hun cosmetica producten uit te zoeken. Vooral omdat de apotheek toch vaak als een soort laatste redmiddel wordt gezien. Extra leuk en waardevol een tijdje gewerkt te hebben!

Het assortiment van Boots Apotheken verschilt. Van populaire merken als La Roche Posay en Vichy. Tot wat minder bekende merken als Novexperts en hun eigen merk No7. Het product dat ik in mijn stage periode denk ik het meeste verkocht heb is deze balsem van La Roche Posay. Een product dat ik sindsdien zelf ook iedere dag smeer, vanwege de hoge concentratie niacinamide. Net als deze Stay Perfect foundation trouwens.

Van Boots kreeg ik een mooi pakket thuis gestuurd met verschillende producten om te boordelen. Voor deze review heb ik gekozen voor twee producten waar ik op Instagram veel vragen over krijg. Namelijk een product met retinol en een effectief gezichtsmasker. Hieronder lees je mijn twee NO 7 reviews.

NO 7 reviews

No 7 review: No7 Advanced 1.5% Retinol Complex Night Concentrate

Ik denk dat veel mensen het ingrediënt retinol wel kennen. Retinol is een vorm vitamine A en heeft huid verjongende effecten op je huid. Zo stimuleert het cel vernieuwing, werkt het ontstekingsremmend en beschermt het je huid tegen veroudering

Maar dit is helaas wel makkelijker gezegd dan gedaan. Retinol is namelijk een vrij onstabiel ingrediënt. Dit betekent dat het snel reageert op zuurstof en lucht. De product verpakking is daarom heel belangrijk. Deze moet donker en luchtdicht zijn. Het retinol serum van No7 voldoet hier gelukkig aan. Het zit namelijk in een luchtdichte tube met een pompdispenser. Dus dat is al een groot pluspunt!

NO 7 reviews

Op de product verpakking staat verder dat het serum 1.5% retinol bevat. Ook hierin is retinol weer een wat lastiger ingrediënt. Het gaat namelijk vaak over een retinol complex. Niet om pure retinol, omdat pure retinol snel irritatie geeft. 

Zo bestaat dit no7 serum uit een complex van bisabolol en ingekapseld retinol. Hierdoor is de concentratie retinol die je uiteindelijk smeert wat lager dan op de verpakking vermeld staat. Bij dit serum zal je bijvoorbeeld uitkomen op ongeveer 0.3% retinol. Wat evengoed een hele hoge en effectieve concentratie is om de huid zichtbaar te verbeteren! 

Verder bevat het no7 product ook nog huidherstellende peptiden (eiwitten). Ook dit is echt een pluspunt. Peptiden zijn eiwitten die, net als retinol, je collageen productie stimuleren. Het smeren van collageen zelf heeft hiervoor trouwens weinig zin. Collageen moleculen zijn namelijk te groot om door je bovenste huidlaag te dringen. Peptiden zijn daarom een mooi alternatief.

Het no 7 serum zelf heeft een hele lichte lotiontextuur en smeert hierdoor makkelijk uit. Mijn advies zou wel zijn om dit product niet vaker dan drie keer per week aan te brengen. Van retinol is namelijk bekend dat het je huid snel kan irriteren. Je moet daarom even kijken hoe je huid hierop reageert.

NO 7 reviews

No 7 review: No7 Cica-Rescue Skin paste

Ik denk dat ik iedere dag wel een paar berichtjes op de Sproet Instagram pagina krijg met de vraag of ik een gezichtsmasker kan adviseren. Of dat ik een recept weet om zelf een gezichtsmasker te maken. Ik ben zelf geen groot fan van gezichtsmaskers. 

Allereerst, omdat de meeste gezichtsmaskers meer kwaad doen dan goed. Maar ook omdat een maskertje vaak niet veel meer is dan een volle gezichtscrème. Die je tenslotte maar relatief kort op je huid laat zitten. Je moet er daarom niet al te veel van verwachten. 

Toch kan ik begrijpen dat het fijn is om af en toe wat extra’s te smeren. Maar kies dan wel voor een masker zonder irriterende ingrediënten. En het liefste ook voor een masker met ingrediënten die een soort laagje over je huid heen leggen.

Het No7 CICA-Rescue masker is hier een goed voorbeeld van. De productnaam geeft aan dat het om een pasta gaat. Zelf vind ik het meer lijken op een wat dikkere lotion. Die niet plakkerig of vet aanvoelt. 

no 7 creme

Het no7 masker bevat een mooi lijstje hydraterende ingrediënten. Als glycerine, cacaoboter, petrolatum en siliconen. Met name deze twee laatste ingrediënten maken het masker voor mij een reden om te smeren. Deze ingrediënten leggen namelijk een soort laagje over je huid, waardoor wordt vocht beter in je huid vastgehouden en actieve ingrediënten beter de huid indringen.

Naast deze hydraterende ingrediënten bevat het no7 masker ook nog de kalmerende en verzachtende ingrediënten: bisabolol en centella asiatica-extract. Bisabolol heeft een kalmerende en verzachtende werking op de huid. Een fijn ingrediënt om terug te zien in een gezichtsmasker.  Ik moet er wel bij zeggen dat de concentratie van dit laatste ingrediënt relatief laag is. 

Er zitten bijvoorbeeld meer conserveringsmiddelen in dan centella-extract. Maar waar wel een hoge concentratie van is gebruikt, is het ingrediënt Japonicus-wortelextract. Dit extract heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen op de huid. Wat ook weer een kalmerend effect geeft.

no 7 creme

Mijn advies is wel om het no7 gezichtsmasker een hele nacht te laten zitten. Op die manier haal je de meerwaarde van het masker ten opzichte van een gezicht crème eruit. Je kunt het masker ook prima overdag smeren en een tijdje laten zitten. Het trekt namelijk snel in. Op de foto hieronder had ik het masker pas twee minuten opgesmeerd. Op mijn voorhoofd en kin zie je er zo goed als niets meer van.

Kortom een fijn gezichtsmasker van no7 om te smeren als je toch even wat extra aandacht aan je huid wilt besteden!


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen!


retinol before and after

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Helma
Door

Helma

op 01 Mar 2024

Met welke % begin je no 7 retinol? Zie verschilden percentages voorbij komen. Meditopics extra sterk heb ik gebruikt, maar ben gestopt. Had last van schilfers op neus en kin. Alvast bedankt

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 03 Mar 2024

0.3% is een goed begin, dat zit ook in dit serum!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram