Clay and Glow review

De producten van Clay and Glow zie ik regelmatig voorbij komen op Instagram. Met name het Clay and Glow masker wordt door veel bekende 'influencers' aangeprezen als iets fantastisch. Maar is dit masker echt zo fantastisch als dat beweerd wordt? En hoe zit het met het Clay and Glow serum en de moisturizer? Je leest het allemaal in mijn Clay and Glow review.

Nieuwsigierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of klik linksboven in het scherm op de inhoudsopgave. 


Clay and Glow

Het merk Clay and Glow is nog niet zo heel lang populair. Met name Instagram en TikTok hebben hier vorig jaar verandering in gebracht. In verschillende online foto's en video's worden de producten getest en de voor,- en na resultaten hiervan gedeeld. Zo zouden de producten je huid hydrateren, gladder maken, verzorgen, kalmeren, zuiveren, maar vooral: een gezonde glow achterlaten.

Het merk Clay and Glow staat vooral bekend om hun natuurlijke, 100% vegan en dierproefvrije huidverzorgingsproducten. Wat veel mensen misschien niet weten is, dat alle Europese cosmetica producten dierproefvrij zijn, omdat dit volgens de wet bepaald is. Maar voor veel merken blijft het een handig marketingtrucje.

clay and glow review

Wat mij verder nog opviel was dat Clay and Glow is opgericht door een hele jonge vrouw. Super knap dat zij dit merk in zo'n korte tijd, zo heeft laten groeien!

Clay and Glow review

Het merk geeft op hun website en socials aan dat de producten speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid. Dit maakte mij natuurlijk extra nieuwsgierig naar de formuleringen. Want zijn de de Clay and Glow producten wel echt zo huidvriendelijk als dat beloofd wordt? Je leest het hieronder in mijn Clay and Glow review!

clay and glow

Clay and Glow masker

Ik durf wel te zeggen dat het Clay and Glow masker, ook wel Pink Clay masker genoemd, op dit moment het meest populaire product uit het assortiment is. Het masker zou je poriën reinigen en verkleinen, onzuiverheden verwijderen, roodheid verminderen en je huid gladder maken. Met als gevolg, een mooie glow.

Bij deze product beloftes staan ook wat voor en na foto's. Maar die zien er wat mij betreft gefotoshopt uit. Een cosmetica product kan grove poriën namelijk helemaal niet kleiner maken. Je poriën zijn geen spiertjes. Als ze eenmaal uitgerekt zijn, zullen ze helaas niet meer terug rekken.

En dan de ingrediëntenlijst. Hoe ziet die eruit? Het eerste deel van de ingrediënten ziet er opzich prima uit. Zo bestaat het Clay and Glow masker vooral uit kanoline. Dit is een klei soort, die bekend staan om het absorberen van overtollig talg. Dit maakt het een fijn ingrediënt voor de vette huid. Ook zit er glycerine in, wat je huid hydrateert. En aloë vera verkoelend en kalmerend werkt.

clay and glow masker

Maar, helaas zitten er ook twee stoffen in die minder goed voor je huid zijn. Zo zit er rozemarijn olie en toverhazelaar olie in. Dit zijn beide etherische oliën. Die veel problematische geurstoffen bevatten. Deze geurstoffen kunnen je huid namelijk enorm irriteren. En zelfs huidallergieën uitlokken, zoals allergisch contacteczeem.

Ook zie ik dat ze vitamine E en vitamine A aan het klei masker hebben toegevoegd. Dit zijn krachtige antioxidanten. Alleen wel heel licht en luchtgevoelig. De vitamines overleven in producten die luchtdicht verpakt zitten. Zoals bijvoorbeeld een pompje of een tube. Maar geen potje, zoals deze. Helaas zal er daarom weinig tot geen werkzame concentratie vitamine A of E in dit masker zitten. Lang verhaal kort, het masker ziet er qua formulering oké uit. Maar door de toevoeging van geurstoffen, zou ik het masker zelf niet kopen.

Ben je op zoek naar een alternatief op het Clay and Glow masker? Lees dan mijn blog: Gezichtsmasker maken. Hierin geef ik een aantal voorbeelden van goede gezichtsmaskers. Maar ook recepten om zelf een gezichtsmasker te maken.

clay and glow

Clay and Glow serum

Een ander populair product is het Clay and Glow serum. Volgens het merk zelf, heeft het serum meerdere positieve eigenschappen op je huid. Zo zou het serum je huidhydratatie verbeteren, beschermen tegen huidveroudering en grove poriën verminderen. De eerste twee beloftes kunnen zeker waargemaakt worden, maar de laatste claim helaas niet.

Als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijstis kijk, zie ik dat deze vrij minimaal is. Het serum bestaat bijvoorbeeld maar uit negen ingrediënten, waaronder: water, niacinamide, panthenol, vitamine C en hyaluronzuur. Dit zijn zeker effectieve stoffen om te smeren. Alleen wat niet duidelijk wordt, is de gebruikte concentratie van deze stoffen. Het serum zou net zo goed vooral uit water kunnen bestaan nu.

Dit zou voor mij een reden zijn om het serum niet te kopen. Je weet tenslotte niet of je een werkzame concentratie van de toegevoegde ingrediënten smeert. Zo kan vitamine C bijvoorbeeld pas iets voor je huid betekenen in een concentratie van 1.5% of hoger.

En niacinamide in een concentratie van 0.2% als je het wilt gebruiken om je huid te kalmeren. En 4% of hoger als je het smeert om huidveroudering tegen te gaan. Zonde dat ze deze concentratie waardes niet laten zien. Anders zou het serum zeker het proberen waard zijn!

Ben je wel op zoek naar een goed alternatief op het Clay and Glow serum? Hieronder heb ik twee voorbeelden gezet!

clay and glow

Clay and Glow moisturizer

De Clay and Glow moisturizer is een dag en nachtcrème die je huid zou verzorgen en hydrateren. Wat mij meteen opvalt is de verpakking. De moisturizer zit namelijk verpakt in een pompje. En dat is een goed teken! Op die manier blijven de werkzame ingrediënten namelijk goed houdbaar. En verliezen ze hun werkzaamheid niet.

En dit komt mooi uit, want er zitten behoorlijk wat effectieve stoffen in. Zo bestaat de Clay and Glow crème vooral uit: kokosolie, olijfolie, glycerine, hyaluronzuur avocado olie, shea butter en olijfolie. Allemaal ingrediënten die zeker bijdragen aan het verbeteren van je huidhydratatie. De crème zelf ruikt hierdoor wel een beetje naar kokosolie. Hier moet je van houden. Kortom, een fijne verzorgende en hydraterende crème voor de normale tot droge huid.

Hieronder heb ik nog wat goede alternatieven moisturizers gezet. Die ook hyaluronzuur, glycerine en shea butter bevatten:

clay and glow review

Clay and Glow Exfolating scrub

Eigenlijk begin ik bij het lezen van de productnaam al te twijfelen. Het scrubben van je huid is namelijk alles behalve goed voor je. Veel scrubs bevatten harde scrubkorrels. Zoals, walnoot extract, suiker, zand of zelfs zout. Met deze scrubkorrels haal je niet alleen de bovenste dode huidcellen van je huid. Maar ook de gezonde cellen eronder. En dat wil je niet.

Maarrr, toen ik me verder in het product ging verdiepen, zag ik dat de Clay and Glow scrub geen agressieve scrubkorrels bevat. Wat het wel bevat zijn jojoba olie bolletjes. Dit is veel milder voor je huid dan bijvoorbeeld een suiker of zout scrub.

De scrub zal daarom geen schade aanrichten en en kun je daarom prima gebruiken om dode huidcellen te verwijderen. Daarnaast zitten er, naast de jojoba olie extracten, ook nog andere verzorgende stoffen, in als: glycerine, aloe vera en meloen extract.

Wat ik wel jammer vind, is de toevoeging van propelyne glycol. In een een vrij hoge concentratie ook. Dit ingrediënt staat bekend om het uitlokken van irritaties. Om deze reden probeer ik propelyne glycol in cosmetica altijd te vermijden. Wel gaat het hierbij natuurlijk om een scrub. Oftewel, een product die je gelijk weer van je gezicht wast. Het propelyne glycol in de Clay and Glow scrub zal daarom niet snel voor problemen zorgen. En is zeker het proberen waard.

Als je op zoek bent naar een alternatief op de Clay and Glow scrub, kan ik The Unscrub van Paula's Choice aanraden. Het bevat kleine jojoba olie balletjes. En heeft een hele milde ingrediëntenlijst!

clay and glow review

Clay and Glow Avocado Moisturizing mask

Dit Clay and Glow avocado masker is vrij nieuw. Het is, zoals de naam al zegt, een masker op basis van avocado. Zowel avocado olie als avocado boter. Deze vrucht heeft zeker positieve eigenschappen op je huid. Het zit namelijk vol met antioxidanten, waaronder vitamine C en E.

Daarnaast bevat het masker ook nog andere verzorgende ingrediënten, als: olijfolie, kokosnoot olie, shea butter en abrikozen olie. Helaas zit er ook een lage concentratie parfum in. Maar deze concentratie is, voor mensen zonder parfumallergie, vrijwel verwaarloosbaar.

Waar ik alleen wel mijn twijfels over heb is de verpakking van het Clay and Glow avocado masker. Avocado en de overige plantaardige oliën zijn heel instabiel. Dit betekent dat ze snel reageren op lucht en licht. En dus ook snel verpieteren als ze in potjes verpakt zitten.

Om deze reden zou ik het masker zelf niet aanschaffen.

Clay and glow review

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin alleen troepvrije cosmetica producten. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram