No7 Radiance oogmasker review
23 juli 2021 
4 min. leestijd

No7 Radiance oogmasker review

Vermoeide ogen, donkere kringen onder je ogen, wallen. Het zijn allemaal huidklachten waar we eigenlijk niet aan ontkomen. Niet gek is daarom ook dat veel cosmetica merken hierop inspelen. Denk aan anti-wallen crèmes. Serums tegen donkere kringen onder je ogen. Of eye-rollers. Vandaag neem ik zo'n specifiek product onder de loep. Namelijk: de Radiance+ Illuminating Hydrogel Eye Masks, van het merk No7.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of ga hier naar mijn productadvies beste oogcremes.


De zin en onzin van oogcrèmes 

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een beetje sceptisch als het gaat om oogcrèmes en oogmaskers. Vooral, omdat veel van dit soort crèmes ingrediënten bevatten die je juist wilt vermijden. Helemaal op de huid onder je ogen. 

Maar ook omdat ik meer voorstander ben van een effectieve, huidvriendelijke gezichtscrème. Die je ook op de huid onder je ogen kunt aanbrengen. 

oogcreme

Wanneer oogcrème of oogmaskers gebruiken?

Toch zijn er een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld als je last hebt van donkere kringen onder je ogen door toenemende pigmentatie. Als de pigmentatie niet op de rest van je gezicht zit, zou je een product met pigment remmende ingrediënten onder je ogen kunnen smeren. Zo pak je de pigmentatie gericht aan. En komt een aparte oog crème dus wel goed van pas.

Wat ook vaak voorkomt is dat de huid onder je ogen wat droger is dan de rest van je huid. Het kan zelfs zo zijn dat de rest van je huid eerder wat vetter is. Je kunt er dan voor kiezen om een onder je ogen een afsluitend masker aan te brengen. Met ingrediënten die de huidhydratatie verbeteren. 

Een goed voorbeeld zijn deze oogmaskers van No7. 

oogmasker

No7 Radiance+ Illuminating Hydrogel eye masks 

Als je een (oog)masker wilt aanbrengen zou ik altijd voor een afsluitend masker gaan. Dit kan doormiddel van afsluitende ingrediënten. Maar ook met behulp van een masker die je huid fysiek afsluit.

Dit is precies wat de oogmaskers van No7 doen. Het zijn eigenlijk een soort gelkussentjes die je op de huid aanbrengt, waardoor de huid tijdelijk wordt afgesloten. Het gevolg? Gezonde stoffen, als water en oliën, worden beter in de huid vastgehouden. Én ingrediënten van zowel het masker als je nachtcrème dringen dieper de huid in.  

Werking oogmasker

De Radiance+ Illuminating Hydrogel Eye Masks hebben dus eigenlijk twee positieve effecten op je huid:

  • Het gaat vochtverlies tegen
  • Het zorgt ervoor dat stoffen dieper de huid in dringen

oogmasker

De ingrediëntenlijst

Extra belangrijk is dus dat het masker goede stoffen bevat. Gelukkig is dit ook zo! Allereerst bevat het oogmasker een hoge concentratie stoffen die bijdragen aan een betere huidhydratatie. 

Hydraterende ingrediënten die terugkomen zijn bijvoorbeeld: glycerine, ceratonia siliqua gum, cellulose gum, butylene glycol en capric triglyceride. Dit laatste ingrediënt zorgt er ook nog eens voor dat andere ingrediënten beter je huid in kunnen dringen. 

Maar waar ik het meest enthousiast over ben is dit ingrediënt: chondrus crispus. Het is een rood alg dat bestaat uit betacaroteen pigment. En een hele lijst krachtige antioxidanten, waaronder: zeaxanthine, luteïne. 

Deze antioxidanten beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En dragen zo bij aan het vertraging van het huidverouderingsproces. Verder is het zo dat antioxidanten een ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid hebben.

Dit maakt het oogmasker ook geschikt als je wat irritatie rondom je ogen hebt. Mits dit geen dermatitis periocularis is, want dan moet je cosmetica juist even vermijden. 

Naast antioxidanten bevat chrondus crispus ook nog peptiden en aminozuren. Dit zijn stoffen die je huid glad houden, huidveroudering tegen gaan en de hydratatie verbeteren. Een heel effectief ingrediënt als je het mij vraagt!

oogmasker

Een effectief oogmasker voor de droge huid

Kortom, de radiance+ oogmaskers zijn vrij van irriterende ingrediënten en bevatten veel werkzame ingrediënten. Vanwege de afsluitende werking op de huid en de hoge concentratie hydraterende ingrediënten werk het masker op twee manieren aan het verbeteren van de huidhydratie. 

Om deze reden adviseer ik het oogmasker vooral als je last hebt van een wat drogere huid onder je ogen. Eventueel met neiging tot irritatie, vanwege de toevoeging van chondrus crispus.

Wil je echt goed doen? Smeer dan eerst je gezichtscrème op. En breng hier overheen het oogmasker kussentje aan. Laat dit desnoods een nachtje zitten. Je zult zien dat de huid onder je ogen de volgende ochtend heerlijk zacht en gehydrateerd aanvoelt!

oogmaskers


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina. Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis productadviezen of mijn overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram