Naïf review
02 oktober 2022 
11 min. leestijd

Naïf review

Het huidverzorgingsmerk Naïf Skincare heb je vast wel eens voorbij zien komen op Instagram, Facebook, de Etos, ziekenhuizen of misschien zelfs in een bushokje. Het merk is namelijk uitgegroeid tot een razend populair baby huidverzorgingsmerk, waarbij uitslutiend natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Een tijdje geleden heeft het merk een parfumvrije productlijn gelanceerd. Iets waar ik al een tijdje op zat te wachten. Reden genoeg om deze producten eens even onder de loep te nemen. Je lijst mijn Naïf review hieronder!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Naïf Skincare

Wat veel mensen niet weten is dat het huidverzorgingsmerk Naïf good care is opgericht door Jochem en Sjoerd. Zij werden in 2013 beide vader en dompelde zich onder in de wereld van baby huidverzorging producten. Tot hun verbazing zagen ze dat veel van deze producten schadelijke stoffen bevatten. 

Een onderwerp waar ik mij regelmatig over uitspreek, omdat ik gewoon niet begrijp hoe je schadelijke producten kunt toevoegen aan cosmetica producten? En al helemaal niet aan producten voor de kwetsbare babyhuid. De babyhuid is tenslotte vijf keer dunner dan onze volwassen huid. En hierdoor veel gevoeliger voor schadelijke invloeden van buitenaf, waaronder ook cosmetica prikkels.

Misschien vind je dit ook interessant! 

Voor verschillende baby verzorgingsproducten heb een lijstje online gezet met daarin mijn favorieten. Hierin staan dus mijn favoriete merken van een bepaalde babyverzorging categorie. Hieronder vind je een aantal voorbeelden!

naif skincare

Naïf parfumvrije verzorgingsproducten

Het insmeren van de babyhuid met irriterende stoffen, waaronder parfum, kan later voor allerlei vervelende huidklachten zorgen. Met als meest voorkomende huidklacht een droge huid, uitslag en eczeem. Hoe fijn is het als je dit als ouders kunt voorkomen door alleen huidvriendelijke producten te smeren? 

Dit vonden Jochem en Sjoerd ook, dus ontwikkelde zij hun eigen huidverzorgingslijn: Naïf Skincare. Een natuurlijk cosmetica merk, speciaal gericht op de baby,- en kinderhuid. Vrij van microplastics, minerale oliën en harde chemicaliën. Daarnaast zijn de producten vegan, duurzaam en bestaan ze uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Ook zijn alle verpakkingen van de Naïf huidverzorgingsproducten recyclebaar. 

naif skincare

Mijn Naif reviews 

Ongeveer een halfjaar geleden kreeg ik een mailtje van een Naif vertegenwoordiger waarin stond dat zij een parfumvrije lijn gingen uitbrengen en of ik deze wilde uitproberen. Ik had een jaar daarvoor op Instagram een negatieve Naif review gepubliceerd, omdat ik vind dat goede baby verzorgingsproducten parfumvrij horen te zijn. 

En dus niet lekker ruiken. Wat veel producten van Naïf helaas wel doen. En hier hebben ze dus op gereageerd, wat ik super sportief vind. Het aanbod aan parfumvrije baby verzorgingsproducten is namelijk schaars. Terwijl de behoefte ernaar groot is. Ik kon daarom ook niet wachten om de hele lijn uit te proberen. 

Ben je benieuwd wat ik van de parfumvrije producten van Naïf vind? Lees dan hieronder mijn Naïf review! Ik heb de formuleringen van onderstaande producten bekeken en uitgeprobeerd. Deze Naif reviews zeggen niets over andere producten van Naïf. 

naïf skincare

1. Naïf billendoekjes review

Allereerst bekeek ik de Naïf billendoekjes. Wat opvalt is dat de billendoekjes 100% parfumvrij zijn. Ze bevatten ook geen phenethyl alcohol (zorgt o.a. voor geur) waardoor de billendoekjes heel geschikt zijn voor de gevoelige huid! Daarnaast bestaan de doekjes alleen uit natuurlijke ingrediënten, waaronder een hoge concentratie glycerine. 

Dit is een huideigen stof met hydraterende eigenschappen. Een fijne toevoeging voor de droge huid. Daarnaast zitten er twee natuurlijke conserveringsmiddelen in: kaliumsorbaat en natriumbenzoaat. Beide stoffen beschermen de doekjes tegen schimmels en bacteriën. De laatste stof uit de ingrediëntenlijst van de Naïf billendoekjes is citroenzuur. Dit is een natuurlijk extract wat in lage concentratie wordt toegevoegd om de pH waarde te waarborgen. Iets wat wel nodig is. 

naif billendoekjes

Met name de hoge concentratie glycerine die de Naïf billendoekjes bevatten maken mijn Naif review over dit product positief. Dit zorgt er namelijk voor dat de billendoekjes zacht aanvoelen, makkelijker over de huid glijden en dat de billetjes van je kindje sneller schoon zijn. Zonder hierbij hard over de huid te hoeven wrijven en deze onnodig te beschadigen. 

Daarnaast bevatten de Naïf billendoekjes, in tegenstelling tot veel andere billendoekjes, geen prikkende stoffen. En dat is heel goed, want bijtende stoffen zijn heel vervelend als je kindje last heeft van luieruitslag of smetplekken. Mijn Naïf billendoekjes is daarom positief. Het is een huidvriendelijk alternatief op veel andere billendoekjes en wat mij betreft zeker een aanrader!

naif billendoekjes

2. Naif diaper cream review

Ik sloot er hierboven al mee af: smetplekken. Heel veel baby's hebben last van smetplekken in en rondom het luiergebied. En dat is helemaal niet gek als je je bedenkt dat deze huid de hele dag wordt blootgesteld aan urine en ontlasting. Met daarin allerlei zuren die de huid barrière beschadigingen. Om nog maar niet te spreken over de schurende luier zelf. 

Het is daarom belangrijk om de billen van je kindje tegen deze zuren te beschermen. Een goede billenzalf kan hierin uitkomst bieden! De Naïf diaper cream bestaat vooral uit zinkoxide. Een effectief ingrediënt om te smeren tegen luieruitslag. Wat zinkoxide namelijk doet is een soort laagje over de huid leggen, waardoor de huid beter beschermd is tegen schadelijke prikkels van buitenaf. Denk aan: urine en ontlasting. Maar bijvoorbeeld ook aan wrijving en schuring van de luier. 

naif skincare

Daarnaast zorgt zinkoxide er ook voor dat het vocht minder snel uit de huid verdampt, waardoor de huidhydratatie verbetert en een droge huid vermindert. Ook heeft het een jeukstillende werking op de huid. Kortom, een ingrediënt met veel positieve eigenschappen op de huid. 

Maar het is wel belangrijk dat een billencrème met zinkoxide ook genoeg verzorgende stoffen bevat. Dit is bij de Naïf billencrème het geval. Zo bevat het product: glycerine, magnesium sulfaat, amandelolie, avocado olie, katoenzaadolie, zonnebloemolie, castorolie, bisabolol en vitamine E: Met name de plantaardige oliën zijn heel fijn om terug te zien komen in baby verzorgingsproducten. 

Ze zitten van nature namelijk vol met antioxidanten. Die een ontstekingsremmende, kalmerende en beschermende werking op de huid hebben. Daarnaast zorgen de oliën ervoor dat de structuur van de crème wat minder stug is. Kortom, ik kan de Naïf diaper cream daarom zeker aanraden. Het smeert goed, legt een beschermlaag over de huid en bevat veel verzorgende stoffen. 

naif skincare

3. Naif nurturing cream review

Naast de Naïf billencrème verkoopt het merk ook nog een crème voor het lichaam en gezicht. Het gaat hierbij om een wat vettere crème die ook weer vrij is van parfum, uitdrogende alcohol en microplastics. Wat het wel bevat zijn verzorgende en hydraterende natuurlijke stoffen. Zo bestaat de Naïf nurturing cream voornamelijk uit amandelolie. 

Dit is een intens voedende olie met meerdere positieve eigenschappen op de huid. Zo legt amandelolie een soort laagje over de huid, waardoor het vocht in de huid minder snel verdampt. Daarnaast bevat amandelolie allerlei onverzadigde vetzuren. Die op hun beurt ook weer bijdragen aan het verbeteren van de algehele huidhydratatie. Eveneens als het soepeler en zachter maken van de (baby)huid. 

Dit maakt het een heel fijn ingrediënt voor de droge huid. Dit geldt trouwens ook voor de hoge concentratie macadamia olie die de Naïf nuturing cream bevat. Wist je dat de macadamia noot het hoogste gehalte onverzadigde vetzuren bevat? Dit verklaart ook meteen waarom de olie heilzame eigenschappen op de huid heeft. 

naif dagcreme

Daarnaast zorgt de toevoeging van: zonnebloemolie, avocado olie, glycerine, cetyl alcohol en hyaluronzuur voor extra verzorging en versterking van de algehele huidconditie. Allemaal ingrediënten die zowel geschikt zijn voor het lichaam als het gezicht. 

Verder zitten er een aantal ingrediënten in waarvan onderzoek heeft uitgewezen dat ze een kalmerende en ontstekingsremmende werking op de huid hebben. Voorbeelden hiervan zijn: vitamine E, bisabolol en katoenzaadolie. Wat ik wel jammer vind is dat de crème een beetje Phenethyl Alcohol bevat. Dit zorgt voor een subtiele geur en maskeert zo ingrediënten die minder lekker ruiken.

Er is weliswaar geen parfum toegevoegd, maar deze stof heeft vergelijkbare eigenschappen. Gelukkig is de concentratie erg laag, waardoor mijn Naïf review over deze crème alsnog positief is. Maar als de huid van je kindje kapot is, zou ik eerder voor de Naïf baby balm gaan. Deze balsem is namelijk wel vrij van phenethyl alcohol en daarom milder. Hieronder lees je mijn Naïf review over deze balsem!

naif zonnebrand

4. Naïf baby balm review

Als je op zoek bent naar een wat milder en/of vetter product voor de huid van je kindje, kun je dus ook voor een balsem gaan in plaats van een crème. Een balsem bestaat namelijk uit meer vet dan water. Terwijl een crème in de regel juist meer water bevat. Hierdoor voelt een balsem voller, romiger en vetter aan.De Naïf baby balm is hier een goed voorbeeld van. 

De balsem is parfum en geurstofvrij. Ook bevat de balsem geen phenethyl alcohol. Dit maakt het een geschikte balsem voor de gevoelige babyhuid. Ook bij baby eczeem. Wat verder opvalt aan de ingrediëntenlijst is de hoge rangschikking van het ingrediënt shea butter. Deze boter, ook wel Karité boter genoemd, staat namelijk bovenaan de ingrediëntenlijst. 

Wat inhoudt dat de balsem vooral uit shea butter bestaat. En dat is fijn! Shea butter heeft namelijk super veel positieve eigenschappen op de huid. Zo houdt het de huid soepel, beschermt de boter tegen huidveroudering (hebben baby's gelukkig nog geen last van), voedt het de droge huid én helpt het bij de productie van collageen. 

naif balsem

Wat de Naïf balsem ook bevat is zonnebloemolie, macadamia olie en jojoba olie. Deze laatste olie gebruik ik zelf ook regelmatig, omdat het hydraterend en beschermend werkt. Zonder vet aan te voelen, omdat de olie razendsnel intrekt. Dit maakt het een fijne olie voor zowel het lichaam als gezicht. 

Ik heb de Naïf balsem natuurlijk zelf ook geprobeerd. Eerst heb ik een beetje van de balsem in mijn handpalmen aangebracht en vervolgens heb ik dit met mijn andere hand warm gewreven. Op die manier smelt de shea butter namelijk, waardoor je het heel makkelijk uitsmeert. Mijn huid voelde erna heerlijk zacht aan. 

Ideaal om je kindje mee in te smeren na het badderen. Maar ook voor volwassenen is de Naïf balsem dus zeker aan te raden. Zo gebruik ik de balsem op dit moment zelf op mijn lippen. Maar je kunt er ook andere droge of ruwe plekjes mee insmeren. Ideaal om in huis te hebben dus! En een dikke positieve Naïf review. 

naif nurturing cream

5. Naif zonnebrand baby review

Deze Naïf zonnebrand heb je misschien wel eens voorbij zien komen in mijn productadvies voor de babyhuid of Instagram story. Mijn Naif zonnebrand review is namelijk positief. Dit geldt overigens wel puur voor deze Naïf zonnebrand. Het zegt niets over de andere producten van Naif. 

Deze parfumvrije zonnebrand bevat namelijk huidvriendelijke, veilige en koraalvriendelijke zonnefilters. Daarnaast zitten er ook nog allerlei stoffen in die de babyhuid verzorgen. Zo bevat de Naïf zonnebrand een mooi lijstje aan hydraterende stoffen, waaronder: panthenol, glycerine en zonnebloemolie. Fijne ingrediënten voor de droge huid, maar ook de gevoelige huid.

Daarnaast zorgen deze ingrediënten ervoor dat het smeren van de zonnebrand makkelijker gaat en dat het minder snel een witte waas achterlaat. Iets wat overigens nooit helemaal te voorkomen is, omdat er gebruik is gemaakt van minerale zonnefilters en deze laten altijd een lichte witte waas achter. 

naif zonnebrand

Verder bevat de Naïf zonnebrand ook nog wat vitamine E. Een antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, waaronder ook de schadelijke effecten van zonlicht. Om die reden smeer ik zelf ook altijd een zonnebrand waar tenminste één antioxidant aan is toegevoegd. 

Je kunt de Naïf zonnebrand gerust ook zelf smeren. Dit heb ik afgelopen zomer ook gedaan. De formulering ziet er tenslotte goed uit. Zowel voor de babyhuid als voor de volwassen huid. Breng de zonnebrand altijd om de twee uur aan. 

naif zonnebrand

Conclusie: is Naif goed voor baby?

Zoals ik in mijn Naïf review hierboven ook al aangaf, bevatten behoorlijk wat producten van Naif parfum. Iets wat naar mijn mening niet thuishoort in baby verzorgingsproducten, waardoor ik deze producten ook niet zou aanraden. Goede babyverzorgingsproducten bevatten wat mij betreft geen geur. Daarom zijn mijn naif shampoo review, naif sunscreen review (m.u.v. parfumvrije zonnebrand) en naif babyolie review ook niet positief. Mijn Naif reviews over de parfumvrije producten zijn daarentegen wel positief. 

Ben je benieuwd welke producten ik nog meer kan aanraden aan de babyhuid? In de blogs hieronder laat ik mijn favoriete baby verzorgingsproducten zien!


Naif review

Is Naïf Skincare goed?

Het verschilt heel erg per product. Dit geldt overigens ook voor andere cosmetica merken. Ik zou bij Naïf vooral naar de parfumvrije producten kijken!

Is Naïf 100% natuurlijk?

Ja! Alle producten van Naïf bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Leuk weetje: de Naïf tubes zijn gemaakt van suikerriet en daarom recyclebaar.

Hoe goed is Naïf zonnebrand?

De parfumvrije Naïf zonnebrand is vrij van geur en bevat het minerale zonnefilter zinkoxide, zonder nano technologie. Deze zonnebrand kan ik daarom zeker aanraden!

Is Naïf shampoo goed?

Voor baby's en kinderen zou ik de Naïf shampoo niet zo snel aanraden in verband met het parfum. Maar voor volwassenen is dit zeker een geschikte shampoo, omdat het vrij is van SLES en SLS.


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt skippen, omdat ze schadelijke ingrediënten bevatten? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina. Hier plaats ik regelmatig story's over merken die je beter kunt laten staan. Ben je vooral benieuwd welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram