Curly Methode: krullend haar producten
01 oktober 2022 
2 min. leestijd

Curly Methode: krullend haar producten

De kans is groot dat je het wel eens voorbij hebt zien komen op TikTok of Instagram: de Curly Girl methode. Maar wat is de Curly Girl methode precies? En hoe voer je de Curly Girl methode uit? Ik leg het je allemaal uit!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! 


Wat is de Curly Girl methode?

De Curly Girl methode is een bepaalde haarverzorgingsmethode. Speciaal ontwikkeld voor mensen met krullend haar. De haarverzorgingsmethode is in 2007 bedacht door een kapster genaamd Lorraine Massey. Schrijfster van het boek: Curly Girl: The handbook'.  

De Curly Girl methode bestaat uit een aantal stappen. Die er samen voor zorgen dat jouw natuurlijke haarkrul tevoorschijn komt. Je eigen krul kan namelijk onderdrukt worden door de verkeerde haarverzorgingsroutine. En dat is natuurlijke zonde!

krullen haar verzorgen

Algemene Curly Girl principes

Voordat we naar het complete Curly Girl stappenplan gaan, zijn er eerst nog een aantal basis principes waar de Curly Girl methode zich aan houdt..

Zo is het belangrijk om speciale Cury Girl producten te gebruiken. Shampoos en conditioners met sulfaten kun je bijvoorbeeld beter laten staan. Ze drogen je haar uit en maken je haar pluizig. Verder is het af te raden om je haren bloot te stellen aan hitte, dus vermijdt föhns, krultangen en stijltangen.

Ook wordt geadviseerd om je haren niet te vaak te wassen. En je haren, na het douchen, zo min mogelijk te drogen met een handdoek. Gebruik liever een shirt en laat het verder aan de lucht drogen. Maar daarover later meer.

Verder worden haarverzorgingsproducten met chemicaliën, wax, uitdrogende alcohol, geurstoffen, parfum en niet-natuurlijke oliën afgeraden. Net als borstels en kammen. Gebruik liever je vingers of een siliconen borstel. Om pluizig en afgebroken haren te voorkomen.

Het Curly Girl methode stappenplan

De Curly Girl methode bestaat uit een vierdelig stappenplan. Voordat dit stappenplan van start kan gaan, is er ook nog een 'stap 0'. Deze stap bestaat uit een soort reset-wash.

Hierbij is de bedoeling dat je je haren was t met een sulfaat-rijke shampoo. Na deze stap moet je dit soort shampoos juist vermijden. Maar vóórdat het echte stappenplan van start kan gaan, zijn sulfaten nodig om alle siliconen ophopingen te verwijderen.

Hieronder leg het verdere Curly Girl stappenplan uit!

krullen haar verzorgen

Stap 1. Haren wassen

Masseer allereerst een natuurlijke, sulfaatvrije shampoo in je haren. Probeer minimaal één minuut te masseren. En gebruik hiervoor je handen of een speciale massageborstel. Zoals deze Hema douche borstel

Stap 2. Conditioner gebruiken en haren ontwarren

Na het wassen is het tijd voor de conditioner. Breng een grote hoeveelheid conditioner aan in de onderste helft van je haren. En ontwar/ontklit je haren een beetje met je vingers. Spoel na ongeveer twee minuten de conditioner weer uit, maar laat wel een beetje zitten.

Stap 3. Haren stijlen

Als je haren gewassen zijn, is het tijd om verzorgingsproducten in je krullen aan te brengen. Hiervoor heb je verschillende producten. Speciaal ontwikkeld voor de Curly Girl methode. Bekijk hier mijn tips: Beste conditioner, Beste shampoo, Beste leave in conditioner, Beste haarmasker.

Stap 4. Ploppen

Als de producten in je haar zitten, is het tijd om je haren te drogen. Maar doe dit nooit met een handdoek. Gebruik hiervoor een katoenen t-shirt en wikkel deze om je haren heen. Laat dit vijftien tot dertig minuten zitten. En laat je haren hierna aan de lucht drogen.

krullend haar producten

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram