Do2 deodorant review
18 maart 2024 
4 min. leestijd

Do2 deodorant review

De DO2 deodorants zijn wellicht (nog) niet heel bekend, maar wat mij betreft wel heel effectief. Het gaat om een natuurlijke deodorant dat werkt op basis van pure aluin. Dit maakt de DO2 deodorant niet alleen milieuvriendelijk, maar ook huidvriendelijk. In deze DO2 review vertel ik er alles over!

Samenvatting DO2 deodorant review

Heb je geen zin om mijn complete DO2 deodorant review blog door te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van mijn review met daarin alle voordelen op een rijtje. Deze voordelen gaan specifiek over de Do2 deodorant verstuiver, omdat ik hier zelf ervaring mee heb.

✔ De DO2 deodorant is een effectieve deodorant tegen het vrijkomen van
✔ Pakt het zweten en het vrijkomen van geuren aan in plaats van het maskeren van zweetgeurtjes
✔ Is beschikbaar in een DO2 verstuiver en DO2 roller
✔ Een natuurlijke deodorant op basis van ammonium alum (pure aluin)
✔ Parfumvrij en daarom ook geschikt voor de gevoelige oksels
✔ De DO2 deodorants vallen allemaal onder de milieuvriendelijke deodorants
✔ Zuinig in gebruik (spray en stick)
✔ Gebruik spray en stick gaat gemakkelijk

do2 deodorant

DO2 werking

Transpireren is helemaal normaal en bovendien ook heel effectief. Op die manier voert je lichaam overtollige hitte af, zodat je niet oververhit raakt. Ook niet bij inspanning. Het transpiratievocht komt uit de poriën van de huid en zodra hier zweet uitkomt, ontstaat er een reactie met huidbacteriën. Deze reactie zorgt ervoor dat er (ongewenste) geuren onder je oksels ontstaan. Zweet zelf is namelijk geurloos.

De DO2 deodorant werkt goed omdat het eigenlijk op twee manieren werkt. Namelijk door de reactie met bacteriën te remmen, waardoor zweet geurloos blijft. Maar ook door ervoor te zorgen dat poriën van de huid licht samentrekken, waardoor het transpireren vermindert. Het blokkeert de zweetklieren overigens niet, zoals aluminiumzouten doen.

do2 deodorant

DO2 deodorant: voordelen

De DO2 deodorant heeft wat mij betreft meerdere voordelen ten opzichte van veel andere deodorants. Hieronder heb ik alle voordelen van de DO2 deodorant op een rijtje gezet!

1. Natuurlijke deodorant

Een belangrijk kenmerk van de DO2 deodorant is dat het om een natuurlijke deodorant gaat. Het bestaat namelijk voor 100% uit pure aluin, zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst als Ammonium alum (crystals). Aluin is een natuurlijk mineraal dat bekend staat om zijn antibacteriële eigenschappen.

Dit betekent dat het de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor nare geurtjes effectief bestrijdt, zonder hiervoor agressieve chemicaliën te gebruiken. Daarnaast is een natuurlijke deodorant natuurlijk ook beter voor ons milieu.

2. Effectieve deodorant

Deze eigenschap klinkt misschien heel logisch, maar dat is het niet. Veel deodorants pakken zweten en de ongewenste geuren die hierbij vrijkomen namelijk helemaal niet aan. Ze maskeren alleen de vrijgekomen geurtjes. Dit kan voor sommige mensen voldoende zijn om frisse oksels te houden, maar dit geldt lang niet voor iedereen.

Wat de DO2 deodorant voor mij een effectieve deodorant maakt, is het feit dat de deo ervoor zorgt dat poriën van de huid licht samentrekken, waardoor er automatisch minder zweet uittreedt. Bovendien zorgt de deodorant er ook voor dat de zuurgraad van de huid onder je oksels verlaagd wordt. Dit heeft als voordeel dat zweet geurloos blijft. Althans, langer geurloos blijft.

3. Huidvriendelijk

De DO2 deodorant bestaat slechts uit één ingrediënt, namelijk aluin. Hierdoor is de kans op een overgevoeligheidsreactie ook heel klein, omdat je tenslotte maar op één stof kunt reageren. Bovendien bevat de DO2 deodorant geen andere toevoegingen die bekend staan om het uitlokken van vervelende reacties.

Denk hierbij aan stoffen als parfum, geurstoffen, uitdrogende alcohol, etherische oliën en/of andere schadelijke stoffen. Volgens het merk zelf is de DO2 deodorant daarom ook geschikt voor je handen, voeten en als intiemspray.

4. Milieuvriendelijk

Naast het feit dat de DO2 deodorant huidvriendelijk is, is het ook milieuvriendelijk. Aluin is namelijk een natuurlijk mineraal. Dit betekent dat het product geen synthetische of chemische stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Daarnaast bevat de DO2 deodorant dus ook geen parfum, alcohol of andere chemische toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Plus, de DO2 deodorant is niet getest op dieren. Alle varianten van DO2 deodorant zijn overigens milieuvriendelijk.

do2 deodorant

DO2 deodorant: gebruik spray en roller

De DO2 deodorant werkt dus niet door zweetgeur te maskeren, maar door het ontstaan van ongewenste geurtjes te remmen. Het gebruik van deze deodorant werkt echter iets anders dan je waarschijnlijk gewend bent, omdat pure aluin eerst geactiveerd moet worden met water.

Oplossen met water

Het is daarom ook de bedoeling dat je zelf wat water bij de deodorant schenkt, zodat het aluin goed oplost. Dit geldt voor zowel de DO2 deodorant stick als de DO2 deodorant spray (verstuiver). Hierna kun je de deodorant meteen gebruiken!

De eerste keer vond ik het gebruik van de spray overigens zelf wel een beetje wennen, omdat de deo vrij vloeibaar is. En dat ben ik niet gewend. Hierdoor liep de deodorant de eerste keer een beetje uit mijn oksels, maar oefening baart kunst, zullen we maar zeggen. Je hoeft ook helemaal niet zoveel te gebruiken. Bovendien is de DO2 24 uur effectief, dus zuinig in gebruik.

Kortom, als je op zoek bent naar een goede natuurlijke deodorant zonder chemische toevoegingen, is de DO2 deodorant wat mij betreft zeker een aanrader!

do2 deodorant

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram