Hieronder heb ik twee praktijken gezet die wat mij betreft doorkunnen als beste huidkliniek Utrecht, inclusief het e mailadres, telefoonnummer en het adres van de praktijk. Bij beide huidklinieken ben ik tijdens mijn vorige baan regelmatig geweest en ik weet dat ze mooie behandelresultaten behalen. Ze hebben jarenlange werkervaring op het gebied van zowel cosmetische als medische huidafwijkingen. Nog niet helemaal zeker van jouw huidklacht of behandeling? Plan een gratis en vrijblijvend consult in!
Huidkliniek Utrecht: mijn twee favorieten
(aan deze pagina wordt nog gewerkt!)
Telefoonnummer:
Email:
Telefoonnummer:
Email:
Een huidtherapeut is een gespecialiseerd paramedici die zich richt op de behandeling en verzorging van de huid. Huidtherapeuten werken zowel in klinieken, ziekenhuizen, privé praktijken als in gespecialiseerde huidcentra. Er vind vaak multidisciplinaire samenwerking plaats tussen dermatologen, plastisch chirurgen en andere medische professionals. Om zo huidproblemen op verschillende aspecten aan te pakken. Hieronder een aantal voorbeelden van behandelingen:
Acnetherapie gaat vaak niet om één behandeling maar om een combinatie van behandelen. Zo wordt meestal gestart met het verwijderen van onzuiverheden. Vaak in combinatie met een chemische peeling om zo kleurverschillen in de huid te vervagen, maar ook om onzuiverheden die er nog zitten te verminderen. Heb je ook last van littekens door puistjes en pukkeltjes? Dan kan een huidtherapeut eventueel adviseren om nog een microneedling behandeling te laten uitvoeren.
Bij microneedling worden er met zeer fijne naaldjes kleine gecontroleerde 'gaatjes' in de huid gemaakt. Deze microverwondingen stimuleren de natuurlijke genezingsprocessen van de huid. Wat leidt tot de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Dit proces verbetert de textuur en stevigheid van de huid en kan helpen bij het verminderen van: fijne lijntjes, rimpels, acne littekens, vergrote poriën, pigmentvlekken en striemen.
Ook laserontharing is een populaire behandeling. Zoals de naam al aangeeft wordt ongewenste haargroei verwijderd doormiddel van laserlicht. De laserstraal verwarmt de haarzakjes totdat deze vernietigd raken. Wanneer de haar in de juiste groeifase zit, zal het niet meer terug groeien en is er sprake van ontharing.
Met lasertherapie kunnen veel meer indicaties behandeld worden dan alleen laserontharing. Zo kan een laserbehandeling ook pigmentvlekken vervagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale laser die het pigment opwarmt en zo kapot maakt. Stoor je je aan zichtbare/ gesprongen bloedvaatjes? Denk aan couperose, rosacea en/of spataderen. Ook hiervoor kun je terecht bij een huidtherapeut voor laserbehandelingen.
Bij sommige huidklinieken kun je terecht voor littekentherapie. Hierbij voert een huidtherapeut speciale massagetechnieken uit om het litteken zachter en soepeler te maken, maar ook minder zichtbaar. Althans dat is natuurlijk het doel. De behandelend huidtherapeut geeft ook een passend advies met betrekking tot het wel of niet smeren van siliconen(pleisters) en druktherapie.
Ook camouflagetherapie is een mooie manier om ongewenste kleurverschillen in de huid minder zichtbaar te maken. Denk hierbij aan huidklachten als: vitiligo, rosacea en/of kleine brandwonden. Doormiddel van speciale camouflage producten wordt precies jouw huidskleur nagemaakt, zodat je het thuis kunt camoufleren.
Een huidtherapeut kan ook helpen in het verminderen van oedeem ( vochtophopingen) in het lichaam. Dit ontstaat vaak na een operatie of bij aandoeningen zoals lymfoedeem. Een huidtherapeut kan hierin uitkomst bieden doormiddel van manuele lymfedrainage, zwachtelen en het aanmeten van compressiekousen. Soms wordt er bij het behandelen van oedeem een multidisciplinaire samenwerking opgebouwd.
Een chemische peeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van pukkeltjes en puistjes kan een chemische peeling de ontstekingen verminderen en eventuele achtergebleven plekjes vervagen. Maar de exfoliërende werking van de chemische peeling zorgt ook voor een mooiere, meer stralende en gezonde huid.
Huidtherapeuten behandelen verschillende huidproblemen, waaronder acne, littekens, pigmentstoornissen, couperose, ongewenste haargroei, oedeem en chronische wonden. Maar je kunt ook bij een huidtherapeut terecht voor huidverbetering of huidverjonging. Hierbij kun je denken aan het verminderen van huidoneffenheden, fijne lijntjes en/of gesprongen vaatjes.
Velen klinieken geloven dat natuurlijke schoonheid begint bij een gezonde huid. Huidtherapeuten maken de huid daarom ook niet van buitenaf mooier, maar van binnenuit. In enkele klinieken kun je ook terecht voor permanente make up. Maar dit gebeurt meer bij schoonheidssalons. Net als vetbevriezing behandelingen. Een huidtherapeut focust zich meer op het verbeteren van de huid en zo de natuurlijke schoonheid van de huid naar bovenhalen.
Voordat je start met de behandelingen vind er altijd een vrijblijvend consult plaats. Het team aan huidtherapeuten geeft je een passend advies en schetst een beeld over wat je van de behandelingen kunt verwachten. Door deze verwachtingen duidelijk in kaart te brengen, voorkom je teleurstelling. Uiteindelijk wordt er een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld. Soms geeft de huidtherapeut ook advies over huidverzorgingsproducten die thuis gebruikt kunnen worden.
Ik heb deze pagina gemaakt omdat ik vaak de vraag kreeg: wat is een goede huidkliniek in Den Haag? Hetzelfde geldt voor steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Zoetermeer, Twente en Nijmegen. Ook voor deze steden heb ik twee praktijk tips online gezet. Echter heb ik puur gekeken naar de behandelingen die in deze huidklinieken worden uitgevoerd. Mijn praktijk tips zeggen niets over de huidverzorging producten die de huidkliniek verkoopt en/of adviseert.
De mate van pijn hangt bij huidtherapie heel erg af van de behandeling die je ondergaat. Sommige behandelingen voel je bijvoorbeeld alleen een beetje branden, terwijl je tijdens andere behandelingen echt even op je tanden moet bijten. Veel huidtherapeuten werken met speciale koelers die koude lucht tegen de huid blazen zodat de behandeling minder gevoelig is. Eventueel kun je ook een emla crème vooraf aan de behandeling aanbrengen om de pijn te minimaliseren.
Ook dit hangt heel erg af van de type behandeling die je ondergaat. Daarnaast varieert dit per persoon en per huidprobleem, want iedereen reageert weer anders op een huidbehandeling. Jouw behandelend huidtherapeut kan hierin een persoonlijk advies geven en zo ook een schatting van het aantal behandelingen.
Een huidtherapeut heeft de titel Bachelor of Science. Deze heeft hij of zij gevolgd op een Hogeschool. De opleiding huidtherapie duurt in totaal vier jaar en kan zowel in deeltijd als voltijd gevolgd worden. Tijdens deze opleiding werken huidtherapeuten al in de praktijk, waardoor zij na het behalen van hun Bachelor diploma genoeg ervaring hebben om meteen aan de slag te gaan.
De kosten van de huidbehandeling variëren niet zo zeer per plaats. Je ziet bijvoorbeeld geen grote verschillen in prijs tussen steden en dorpen. De prijs is vooral afhankelijk van de behandeling en de grootte van het te behandelen gebied. Sommige behandelingen kunnen door de zorgverzekering worden vergoed, vooral als ze medisch noodzakelijk zijn. Goed om dit van te voren even te checken dus!
Ook het herstel van de huid na de behandeling varieert per indicatie en per behandeling. Sommige behandelingen, zoals een milde chemische peeling, hebben minimale hersteltijd. Terwijl de huid er na microneedling en laserbehandelingen behoorlijk rood uit kan zien. De huidtherapeut zal nazorg instructies geven om het herstel van de huid te bevorderen.
Kwaliteit en veiligheid huidkliniek Utrecht
Je kunt er vanuit gaan dat je behandeld wordt door een professionele en ervaren huidtherapeut. Alle huidtherapeuten moeten zich namelijk aan verschillende, strenge, kwaliteitseisen houden. Daarnaast volgt iedere huidtherapeut jaarlijks verschillende vormen van scholing om de kennis up to date te houden en beschermt de kwaliteitswet BIG de titel "huidtherapeut". Dit betekent dat alleen personen die voldoen aan de door de wet gestelde opleidingseisen en die zijn ingeschreven in het BIG-register, de titel huidtherapeut mogen voeren.
Het Kwaliteitsregister Paramedici is een registratiesysteem in Nederland voor paramedici, zoals fysiotherapeuten en huidtherapeuten. Het heeft als doel de kwaliteit van zorg door paramedici te verbeteren en te waarborgen door middel van het vastleggen van opleidingen, bijscholing en werkervaring.
Het Kwaliteitsregister is erkend door de overheid en zorgverzekeraars. Het biedt zowel patiënten als zorgverleners zekerheid over de kwalificaties en deskundigheid van de paramedici. En zo ook over professionaliteit van jouw behandelend huidtherapeut in Utrecht.
Het NVH is de beroepsvereniging, en tegelijkertijd belangenbehartiger, van huid- en oedeemtherapeuten in Nederland. Zij houden de kwaliteit van het vak huidtherapie hoog en verdedigen de positie van huidtherapeuten. De leden van het NVH richten zich op de belangen van huidtherapeuten op het gebied van: inhoud, kwaliteit, veiligheid en meer.
Daarnaast onderhoud het NVH gesprekken met stakeholders, zoals overheidsinstanties en zorgverzekeraars. Wat ook een belangrijke rol speelt in het vak huidtherapie. De NVH werkt op die manier aan verbetering van de huidtherapeutische zorg doormiddel van kwaliteitsbeleid en scholingsactiviteiten.