Mario Badescu review
31 december 2020 
3 min. leestijd

Mario Badescu review

Anti-acne producten heb je in alle soorten en maten. De één nog slechter dan de ander. Als het gaat om acne producten kan de cosmetica industrie namelijk nog veel leren. Een groot deel van producten maakt je acne klachten alleen maar erger. Waaronder ook het merk Mario Badescu. Reden om dit onder de loep te nemen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Instagram story over Mario Badescu hier terug!


Mario Badescu

Voque heeft een aantal maanden geleden een lijst online gezet, met daarin tien merken die acne binnen twaalf uur zouden verdwijnen. Een hele domme claim natuurlijk, want geen één product kan dit waarmaken. Zelfs de zwaarste acne medicatie kan dit resultaat niet geven.

Toch was ik benieuwd naar hun lijstje. Want welk merk staat er voor hun dan op één? Het was het cosmetica merk: Mario Badescu. Een bekend merk onder de Amerikaanse celebrities. Zo zouden topmodellen Kendal Jenner en Balle Hadid zweren bij dit merk.

Maar waarom eigenlijk? De producten van Mario Badescu zijn namelijk alles behalve goed voor je huid. Laat staan dat ze je puistjes zouden kunnen laten verdwijnen binnen twaalf uur. Reden genoeg om een aantal producten van Mario Badescu de reviewen.

beste acne product

Mario Badescu Drying Lotion review

De Mario Badescu drying lotion bevat salicylzuur, zwavel en zinkoxide. Salicylzuur en zinkoxide zijn op zich effectieve ingrediënten tegen acne. Maar dit ligt echt aan de concentratie. Te veel is niet goed, maar te weinig zal ook weer weinig voor je huid doen. Meestal wordt salicylzuur in een concentratie van 2% gesmeerd. Zinkoxide droogt uit, en wordt in producten vaak in een concentratie tot 30% gebruikt.

Van beide ingrediënten wordt de concentratie niet gegeven. En kan er dus getwijfeld worden aan de werking hiervan. Wat deze lotion volgens het merk zelf doet is de huid uitdrogen. Vaak wordt gedacht dat je de acne huid moet uitdrogen, zodat de puistjes ook indrogen. Maar dit is een grote misvatting. Uitdroging zorgt er namelijk voor dat je huid meer talg gaat aanmaken. Puur om deze uitdroging te compenseren. En meer talg, betekent ook meer onzuiverheden. En zo ook verergering van de acne klachten.

Het ingrediënt dat voor deze uitdroging zorgt is Isopropyl alcohol. Daarnaast bevat de Mario Badescu drying lotion ook nog de ingrediënten: Calamine, Sulfur en Camphor. Van alle drie de ingrediënten is bekend dat ze snel voor een allergische reactie zorgen. Verder heeft Sulfur (zwavel) een hoge pH waarde. Dit kan de groei van bacteriën stimuleren en zo ook acne ontstekingen. Niet per se super effectieve ingrediënten voor in een anti-acne lotion?! Ik zou de Mario Badescu drying lotion daarom lekker laten staan.

mario badescu drying lotion

Mario Badescu acne Facial Cleanser review

Hetzelfde geldt eigenlijk voor dit product. Ook deze facial cleanser van Mario Badescu is speciaal ontwikkeld voor de acne huid. Maar als ik op de ingrediëntenlijst kijk zie ik ingrediënten die je juist niet moet smeren op de huid met onzuiverheden. Eigenlijk moet je dit product op geen één huidtype smeren.

Het bevat namelijk weer een hele hoge concentratie Isopropyl alcohol. Wat de huid enorm uitdroogt en op lange termijn juist voor meer onzuiverheden zal zorgen.

mario badescu drying lotion

Mario Badescu Control Moisturizer review

Naast het feit dat de Mario Badescu control moisturizer weinig hydraterende ingrediënten bevat, zit er ook nog een hoge concentratie balsem peru in. Dit ingrediënt is fototoxisch. Dit houdt in dat het ingrediënt een chemische reactie veroorzaakt als het in aanraking met zonlicht komt. Als je deze moisturizer smeert en vervolgens naar buiten gaat, kan het zo zijn dat er een chemische reactie in de huid ontstaat.

En dit brengt schade aan je huid te weeg. Wat vervolgens weer voor veroudering van de huid zorgt. Ik zou deze moisturizer daarom lekker laten staan!

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen of bekijk mijn overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram