Vichy review

Als we de Vichy reclames mogen geloven, wat we natuurlijk niet doen, vervagen al je huidverouderingsverschijnselen als sneeuw voor de zon na het smeren van de Vichy crèmes. Niet waar natuurlijk! In tegendeel. Bijna alle Vichy producten kun je beter niet opsmeren, omdat ze veel irriterende ingrediënten bevatten. Reden genoeg om een Vichy review te schrijven dus. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Vichy Idealia nachtcrème

Deze Vichy Idealia night cream beloofd vooral dat je huid uitgerust wakker wordt. Een lekker uitgeslapen huid vind ik sowieso een vage claim. Alsof een crème hiervoor kan zorgen? Maar goed. Ook belooft de crème een zogeheten cocoon effectje

Geen idee wat dat dan betekent? Maar over het algemeen werken dit soort lastige, nietszeggende, claims wel. Het klinkt veelbelovend, waardoor de consument sneller denkt dat het wel zal werken. Het tegendeel is echter vaak waar.

Zo ook deze Vichy idealia nachtcrème. Op het eerste gezicht bevat de crème effectieve hydraterende ingrediënten. Namelijk: glycerine, niaciniamide en dimethicone. Helaas wordt dit hydraterende effect meteen gecompenseerd door een hoge concentratie alcohol denat. Daarnaast zitten er kleurstoffen in en zelfs parfum. Beide ingrediënten kunnen de huid onwijs irriteren. Van parfum is zelfs bekend dat het de kans op een allergie vergroot. 

Verder zit de crème in een potje. Dan heeft het smeren van antioxidanten, zoals niacinamide, sowieso geen zin. Zodra je het potje opent komen de ingrediënten in aanraking met zuurstof en licht. Het gevolg? De antioxidantenverpieteren en verliezen zo hun werking. Ze zijn hier namelijk erg gevoelig voor. Lekker laten staan dus!

Alternatief op Vichy Idealia nachtcrème

Wil je wel graag een crème met antioxidanten, waaronder niacinamide, smeren? Hieronder heb ik twee goede alternatieven gezet:

vichy dagcreme

Vichy Antioxidanten Booster

Volgens de reclame geeft dit Vichy LIftactiv serum een echte boost aan je huid. Niet dus….. Het woordje antioxidanten booster is al misplaatst. Aangezien er welgeteld twee antioxidanten in zitten. Vitamine C en E. Daarnaast smeer je vooral alcohol op je gezicht, want dat is het derde ingrediënt uit de lijst. En van alcohol weten we dat het je huid beschadigd. In plaats van een boost geven. Liever niet dus! 

Alternatief op Vichy Liftactiv serum

Ben je wel op zoek naar een antioxodanten booster? Dan kan ik dit Paula's Choice Skin Recovery serum echt aanraden. Het zit namelijk bom vol antioxidanten, waaronder: vitamine A, vitamine C, vitamine E en niacinamide. Of bekijk hier mijn favoriete serums. 

Vichy Thermale night spa cream-gel

Volgens de verpakking zou de Vichy Spa crème je huid moeten transformeren in een voller, elastischer en stralender gezicht. En het ingrediënt hyaluronzuur moet hier vooral voor zorgen. Op zich een heel effectief ingrediënt. 

Dat zeker kan bijdragen aan het verminderen van fijne droogte lijntjes. En een betere huidhydratatie. Jammer dat er zo goed als geen hyaluronzuur in zit… Er zitten zelfs meer kleurstoffen in dan hyaluronzuur.

Alternatief op Vichy Thermale Night Spa gel

Ben je wel op zoek naar een crème met hyaluronzuur? Dan heb ik hieronder een aantal goede alternatieven gezet, die wél een werkzame concentratie bevatten:

vichy dagcreme

Vichy liftactiv oog crème

Ik vind oog crèmes allereerst een beetje overbodig. Er is namelijk helemaal geen verschil tussen een oog crème en gezichtscrème. Een goede gezicht crème  is mild genoeg om ook onder de huid van je ogen te smeren. Daarnaast is het zo dat er niet wetenschappelijk is bewezen, dat de huid onder je ogen andere ingrediënten nodig heeft dan de omliggende huid. 

Ook zijn het juist de oog crèmes die vaak irriterende ingrediënten bevatten. Zo bestaat de Vichy Liftactiv oog crème vooral uit gedenatuurde alcohol. Wat je huid uitdroogt en vrije radicalen veroorzaakt. Vrije radicalen zijn stofjes die zorgen voor huidveroudering. Wel goed verpakt trouwens (luchtdicht). Jammer dat je er niets aan hebt..

Alternatief op Vichy LIftactive oog crème 

Wil je toch graag een oog crème smeren? Dan heb ik hieronder een aantal goede alternatieven gezet! Of bekijk hier mijn favorieten oogcrèmes

vichy liftactiv

Vichy Normaderm Triple action anti-acne lotion

Deze Vichy Normaderm anti-acne lotion bevat het effectieve ingrediënt salicylzuur. Wat je huid zal exfoliëren. Helaas niet in deze lotion. De ph waarde van de lotion is namelijk hoger dan 6. En dan kan salicylzuur niet haar werking uitoefenen. 

Daarnaast zit er een hoge concentratie alcohol en aluminiumzetmeel in. Wat de talgproductie verhoogd en zo ook het ontstaan van puistjes en een vette huid. Iets wat je niet wilt als je al last hebt van onzuiverheden..

Alternatief op Vichy Normaderm acne lotion

Wil je wel graag een zuiverend product gebruiken die je onzuiverheden aanpakt? Gebruik dan liever een exfoliant. Dit is een fruitzuurtje die overtollig talg uit je poriën oplost én ontstekingen remt. Hieronder heb ik twee voorbeelden gezet:

vichy normaderm


Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Of kijk op mijn productadviezen pagina voor een gratis productadvies op maat of mijn overige reviews

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin alleen troepvrije cosmetica producten. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram