Beste eeltverwijderaar (top 5)

Dagelijks je voeten verzorgen is denk ik niet iets waar je op zit te wachten. Maar we vinden het wel vaak fijn om zachte, gladde voeten te hebben. Zonder vervelende eeltplekken. Een elektrische eeltverwijderaar of voetvijl kan hierbij helpen. Het verwijdert snel dode huidcellen en harde plekken, waardoor je binnen no time zachte voeten hebt. In deze 'Beste eeltverwijderaar top 5' laat ik mijn favorieten zien!

Samenvatting beste eelt verwijderaar

Zijdezachte voeten krijg je niet zomaar. Ik zou de product belofte 'zijdezachte voeten' sowieso trouwens met een korreltje zout nemen, want de huid onder je voeten is nou eenmaal wat dikker en ruwer dan de rest van het lichaam. Maar je kunt zeker eeltplekken verwijderen en zo meer zachte voeten creëren. Bijvoorbeeld door middel van een eeltverwijderaar. Hieronder vind je een samenvatting van mijn beste eeltverwijderaar top 5!


Lifewise beste eeltverwijderaar

Als je op zoek bent naar de beste eeltverwijderaar, is de Lifewise eeltverwijderaar zeker het proberen waard! Het gaat om een elektrische eeltverwijderaar met een grote ronddraaiende kop. Hiermee kun je makkelijk, maar vooral heel snel, eelt verwijderen.

De snelheid kan overigens wel gewoon worden aangepast. Net als de draairichting van de kop. Dit is een groot pluspunt, want op die manier pas je de kop aan op de dikte van de eeltplekken en is de elektrische eeltvijl ook geschikt voor lastige plekken. De schuurpads op de kop zijn vervangbaar.

Je haalt dus na een aantal keer gebruik de pad eraf en zet er een nieuwe op. De eeltverwijderaar wordt met 60 pads geleverd. Verder is het gebruik van het apparaat ook vrij makkelijk. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te stoppen en voilà!

Eigenschappen elektrische eeltverwijderaar

  • 60 vervangbare schuurpads
  • Aanpasbare snelheid
  • Ergonomisch handvat
  • 360 graden draaibaar
  • Netstroom adapter


Vibrix Beste elektrische eeltverwijderaar

Ook de  Vibrix Elektrische Eeltverwijderaar is een goede keuze als je op zoek bent naar de beste elektrische eeltverwijderaar.  Een pluspunt aan deze eelt verwijderaar is dat er een stofzuigsysteem in zit. Dit kinkt misschien een beetje gek, maar het zorgt ervoor dat de dode huidcellen die van je voeten loskomen meteen worden opgezogen. Scheelt rommel in je badkamer!

Verder kun je de elektrische eeltverwijderaar op twee snelheden instellen. Een lage snelheid, geschikt voor milde eeltplekjes (harde huid) en een hoge snelheid, voor een wat meer intensieve behandeling. In tegenstelling tot de eeltverwijderaar hierboven, werkt deze niet op netstroom maar is het oplaadbaar. Wanneer het apparaat helemaal is opgeladen kan het ongeveer 1,5 uur gebruikt worden.

De eeltverwijderaar wordt geleverd met een set vijlschijven. Dit zijn de pads die je op de kop van de eelt verwijderaar zet. Ook zit er een wasbaar filter in, waardoor je het apparaat fris houdt. Daarnaast is ook het gebruik van deze elektrische eeltverwijderaar heel gemakkelijk. Je hoeft er eigenlijk alleen maar voor te zorgen dat het is opgeladen en dat je voeten droog zijn. Vervolgens wrijf je over je voeten. Kortom, ook weer een fijne eelt verwijderaar voor zachte voeten!

Eigenschappen elektrische eeltverwijderaar

  • Oplaadbaar
  • Krachtige motor
  • Ledlampen geven standen aan
  • Geleverd met meerdere vijlschijven (fijn, grof)
  • Twee snelheden


Scholl velvet smooth elektrische voetvijl

Een elektrische eeltvijl dat ook zeker een plek verdient in deze 'Beste eeltverwijderaar top 5' is de Scholl Velvet voetvijlDe eeltverwijderaar werkt op batterijen en wordt geleverd met één verwisselbare roller. Het gaat dus niet om een platte schuurpad, maar om een exfoliërende roller zoals je op de foto hieronder kunt zien.

Deze roller kan op verschillende snelheden worden ingesteld, waardoor je het aanpast op jouw specifieke eeltplekjes. Een groot pluspunt aan deze voetvijl is dat het zowel nat al droog gebruikt kan worden. Je hoeft dus niet eerst je voeten droog te maken. Ook is het erg makkelijk schoon te houden.

Je hoeft alleen maar de roller eraf te halen en deze schoon te spoelen en af te drogen. Dit laatste is belangrijk want de roller moet altijd droog teruggeplaatst worden op de houder. Ook weer een handige elektrische eeltverwijderaar dus, waarmee je snel zachte voeten creëert.

Eigenschappen elektrische eelt verwijderaar

  • Werkt op batterijen
  • Bevat exfoliërende rollers
  • Kan op droge en natte voeten gebruikt


Scholl Velvet Smooth elektrische voetvijl

De Velvet Smooth voetvijl is ook van het merk Scholl. Het gaat weer om een elektrische eeltverwijderaar in de vorm van een efoliërende roller. Dat harde huid onder je voeten verwijdert en zo zorgt voor lekkere zachte voeten. Met één roller kun je je voeten ongeveer twaalf keer behandelen.

De elektrische voetvijl kan zowel nat als droog gebruikt worden. Sterker nog, niet alleen je voeten mogen nat zijn, je kunt het apparaat gewoon onder de douche of in bad gebruiken. Wat mij betreft een groot pluspunt! Het apparaat is om die reden ook draadloos en oplaadbaar. Verder beschikt het over twee snelheidsinstellingen, waardoor je zowel dunne al wat dikkere eeltplekken kunt verwijderen.

Daarnaast is ook deze elektrische eeltverwijderaar weer makkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is met een lichte druk over de (harde) huid te bewegen. De dode huidcellen schilferen zo af, waardoor je voeten snel lekker glad aanvoelen. Kortom wil je eelt plekjes onder je voeten verwijderen en dit het liefste doen tijdens het douchen of badderen? Dan is deze Scholl voetvijl een aanrader!

Eigenschappen elektrische eelt verwijderaar

  • Oplaadbaar zonder batterijen
  • Waterdicht
  • Rollers te verwisselen
  • Ongeveer 12 behandelingen per roller


Christian Deluxe eeltverwijderaar

Geef je de voorkeur aan eelt verwijderen doormiddel van een niet-elektrische eeltverwijderaar? Dan kan ik de Christian Deluxe eeltverwijderaar aanraden! Het verwijdert ook snel en eenvoudig eelt van je huid, maar het gebruik ervan is iets anders.

Het gaat namelijk om een set dat bestaat uit een voetvijl, eeltrasp en eeltschraper die je zelf heen en weer over je huid wrijft, zodat de eeltplekken dunner worden. De buitenkant van de houder is van gehard hout, wat veel grip geeft.

Het handige aan de set is dat je zelf kunt kiezen welke eeltverwijderaar je gebruikt. Dit kan natuurlijk per keer verschillen. Verder zitten er tien scherpe mesjes in de set waardoor je vrij lang met de eeltverwijderaars aan de slag kunt gaan. Ook zijn de verschillende vijlen makkelijk schoon te maken. Kortom, weer een goede optie in de zoektocht naar de beste eeltverwijderaar!

Eigenschappen beste eeltverwijderaar

  • 10 dubbelzijdige mesjes
  • Mechanische eeltverwijderaar
  • Inclusief voetvijl, eeltrasp en eeltschraper
  • Relatief goedkoop


Wat is een eeltverwijderaar?

Een eeltverwijderaar is dus eigenlijk een soort hulpmiddel dat wordt gebruikt om ophopingen van dode, verharde huid (eelt) onder te verwijderen. Vaak gaat het om eelt onder voeten of eelt op handen behandelen. Met als doel: zachte voeten en handen creëren.

Toch heeft eelt ook goede eigenschappen. Het ontstaat namelijk als een soort beschermingsreactie van je lichaam op wrijving en druk van buitenaf. Wanneer je huid geen eelt zou vormen, zou de huid onder je voeten en handen snel stuk gaan. Bijvoorbeeld wanneer je een lange wandeling maakt. Of wanneer je veel met je handen werkt.

Op zich is eelt vorming dus fijn! Maar het kan ook voor ongemak en pijn zorgen. Bovendien vinden we teveel eelt er vaak onverzorgd uitzien. Dan kan een eeltverwijderaar handig van pas komen. Hopelijk heb ik je hier met deze 'beste eeltverwijderaar' top 5 een beetje mee kunnen helpen!


Voeten verzorgen met eeltverwijderaars

Eelt verwijderen kan op verschillende manieren. Denk aan: een goede voetencrème ( Beste voetencreme), maar ook doormiddel van mechanische eeltverwijderaars of elektrische eeltverwijderaars. Hieronder lees je meer over de verschillende eeltverwijderaars! Liever meteen naar mijn favoriete eeltcrèmes? Bekijk dan: Beste eeltcrème.

Mechanische eeltverwijderaars

Mechanisch houdt in dat je de eeltverwijderaar handmatig gebruikt. Je hebt verschillende soorten mechanische eeltverwijderaars, waaronder: een voetvijl, eeltrasp, eeltschaaf en eeltsteen. Een voetvijl bevat een schuurvlak die je heen en weer over je voeten kunt bewegen om het eelt te verwijderen. Een eeltrasp is meer een grovere versie hiervan en daarom geschikt voor dikke eeltlagen.

En dan heb je ook nog de zogeheten eeltschaaf. Wat iets weg heeft van een kaasschaaf. Dit klinkt misschien een beetje vies, maar het gaat om een een scherp mesje dat voorzichtig over de eeltlaag wordt geschraapt om het eelt te verwijderen.

Deze eeltverwijderaar heeft niet mijn voorkeur, omdat je jezelf snel verwond. Daarnaast heb je ook nog de eeltsteen, ook wel puimsteen genoemd. Dit is een poreuze steen dat over de huid wordt gewreven om dode huidcellen te verwijderen.


Elektrische eeltverwijderaars

De elektrische eeltverwijderaars ken je inmiddels wel uit mijn 'Beste eeltverwijderaar' blog hierboven. Het gaat om een eelt verwijderaar dat wordt aangedreven door elektriciteit. Ook hierin heb je verschillende soorten eelt verwijderaars, namelijk: elektrische voetvijlen en elektrische 'schaven'.

Een elektrische voetvijl is een apparaat dat gebruik maakt van een roterende of oscillerende kop. Deze koppen schuren de harde huid van je voeten, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Een elektrische eeltverwijderaar in de vorm van een schaaf heeft hetzelfde doel, namelijk: zachte mooie voeten. Maar het het wordt aangedreven door een krachtige motor.


Chemische eeltverwijderaar

Naast de mechanische en elektrische eeltverwijderaars heb je ook nog de zogeheten chemische eeltverwijderaars. Dit klinkt interessanter dan het is. Het gaat namelijk vooral om crèmes! Meestal handcrèmes ( beste handcrème) of voetencrèmes ( beste voetencreme), want eelt zit tenslotte vooral op je handen en voeten, met daarin exfoliërende stoffen.

Bekende exfoliërende stoffen zijn salicylzuur, glycolzuur en ureum. Een goede eelt crème bevat naar mijn mening altijd minimaal één van deze drie stoffen. Een ander type chemische eelt verwijderaar zijn de zogeheten eeltpleisters. Ik heb hier geen ervaring mee, maar het gaat om een pleister dat verwekende stoffen zou bevatten. Het is de bedoeling dat je deze pleister op de eeltplekken legt om je voeten zacht te maken.

Ik ben zelf geen fan van deze pleisters, omdat ik behoorlijk wat ingrediëntenlijsten heb bekeken en het viel mij op dat veel van deze pleisters alles behalve mild zijn. Ik denk zelf dat een groot deel van deze chemische eeltverwijderaars veel meer verwijderen dan alleen eelt... De beste eeltverwijderaar is naar mijn mening daarom een mechanische/elektrische eeltverwijderaar en/of een goede eeltcrème ( Beste eeltcrème).

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze 'Beste eeltverwijderaar' blog heb ik meer lijsten online gezet met daarin mijn favoriete producten. Op de pagina ' Beste huidverzorging' van je hier een overzicht van. Hieronder heb ik alvast een aantal voorbeelden gezet!