Gastblog 5. Gesprongen adertjes in het gezicht
28 november 2020 
4 min. leestijd

Gastblog 5. Gesprongen adertjes in het gezicht

De bevalling, is op z’n zachts gezet een hele bevalling.. Naast de mentale en fysieke uitputting van een zwangerschap en bevalling, blijft ook de huid niet bij iedereen gespaard. In deze gastblog vertelt Ine hoe zij allemaal gesprongen adertjes in het haar gezicht kreeg na haar bevalling. En natuurlijk hoe zij haar huid nu verzocht. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Een vette T zone én een droge huid

Ik ben Ine. Een 35 jarige mama van een flinke meid van bijna zeven en een schattige zoon van drie. Als puber heb ik zoals velen enorm veel last gehad van een vette huid. Met alle vormen van acne tot gevolg. 

Bij het ouder worden is dit gelukkig stukken verbeterd. Hoewel ik nog steeds een wispelturige huid heb. Lang was ik hier in de war over. Ik heb namelijk een vette T-zone (lees enorm), maar verder een schilferige, droge huid. Nog niet heel lang geleden leerde ik dat dit typisch is bij een huid die vooral vocht nodig heeft. Naast voldoende water drinken, (wat niet altijd lukt) en van binnen uit hydrateren, kun je daar ook rekening mee houden in je huidroutine.

Aan mijn beide bevallingen heb ik ook een ander huidprobleem overgehouden. Door de inspanning van het bevallen zitten er aan één zijde van mijn gezicht gesprongen adertjes, waardoor ik enkele rode vlekjes in mijn gezicht heb overgehouden. Vooral aan één zijde op mijn kaak.

En in lichtere mate aan dezelfde kant op mijn voorhoofd. De huidklacht lijkt op een combinatie van couperose en melasma. Ik vind dit persoonlijk niet fijn, dus als ik naar buiten ga maskeer ik het met make-up.

De juiste verzorging bij gesprongen adertjes

Ik heb mijn huid lang verwaarloosd. Niet omdat het mij niet boeide, maar omdat ik gewoon niet wist waar te beginnen in die oneindige mogelijkheid aan beschikbare producten. Na wat researchwerk ben ik uiteindelijk op het Instagram profiel van @elysianbeautyandcare en jou @sproetonline gebotst. Inmiddels ben ik hierdoor heel wat kennis rijker. Mijn huidroutine is intussen ook een verpersoonlijking geworden van tips & tricks. Die ik van beide dames oppikte.

En ik moet zeggen dat het mij al bepaalde positieve resultaten heeft opgeleverd! Het is een combinatie van handelingen en producten die beide invloed hebben op de dehydratatie. Zowel op de vette T zone als op de schilferige, jeukerige huid tegelijk. En op mijn gesprongen adertjes. 

De rode vlekjes zijn niet weg, dus daar moet ik misschien nog wat meer werk in steken. Of research voor doen. Maar mijn huid is wel stukken gezonder, glanst en is minder onderhevig aan weersomstandigheden of droge lucht! Wat is die routine nu?

Stap 1. Mijn huid reinigen

Uiteraard start ik met het spoelen van mijn gezicht met lauw water. Al dan niet met een lichte scrub. Dit laatste doe ik niet te vaak, omdat ik merk dat ik hier last van kan krijgen. Na het droog deppen van mijn gezicht, start ik met de Garnier Skinactive Micellair water. Als ik make-up op heb gehad doe ik eerst mijn ogen. 

In de avond reinig ik dan ook nog met deze reinigingsmelk van Diadermine voor de gevoelige huid. Om er zeker van te zijn dat alle sporten van overdag gewist zijn. Hierbij neem ik ook zeker de haarlijn en hals mee. Ik spoel mijn gezicht opnieuw en dep vluchtig droog. Als laatste neem ik een nat handdoekje of gastendoekje en verwijder daarmee de reinigingsmelk van mijn gezicht. Zo neem je mooi al het vuil mee.

Stap 2. Mijn huid exfoliëren

Nu ik al het vuil van mijn huid heb weg gehaald, heb ik iets nodig om de huid weer te balanceren. Hier gebruik ik een Tonic of een Exfoliant voor. Ik doe een beetje op mijn hand en verdeel het zo over mijn gezicht. Als Tonic wissel ik eens af tussen deze Lotion Tonique van Evoluderm. Of de Tonic van Ivy aïa met hyaluronic Acid. De Exfoliant die ik gebruik is de 2% BHA van Paula’s Choice.

Stap 3. Mijn huid hydrateren

Nu de huid weer in balans is kunnen we beschermen. Gezien mijn nood aan hydratatie gebruik ik eerst een hydraterend serum van Germaine de Capuccini. Af en toe gebruik ik een oog crème apart. Maar ik zie geen bewezen verschil met wanneer ik het niet doe. Dus is het voor mij enkel voor het idee 😉 

En ik sluit af met een dagcrème of nachtcrème. Ook hier wissel ik af met de crèmes van Self of deze La roche-Posay lipikar AP+ baume. De La Roche crème gebruik ik vooral ’s avonds. Af en toe nog eens een hydraterend maskertje en we kunnen er tegenaan.

 

Wil jij ook een gastblog schrijven? Klik dan hier!

 

* Let op! De Sproet gastblogs zijn geschreven door mensen die het leuk vinden om hun ervaring, tips en adviezen omtrent een specifieke huidklacht te delen. Deze adviezen zijn niet door mij, noch een medisch specialist, gecontroleerd. Heb jij net als Ine ook last van gesprongen adertjes in het gezicht? Of bruine vlekken na de zwangerschap? Lees dan hier mijn gratis productadvies voor couperose of mijn gratis productadvies voor melasma.

 

Reactie van SPROET

Super interessante blog Ine! Ik heb nog even kritisch naar de ingrediëntenlijsten van je producten gekeken. Hieronder lees je mijn korte review:

  • Garnier Skinactive micellair water: hier zit niets in wat irriteert. Een prima optie voor de gevoelige huid.
  • Diadermine Reinigingsmelk gevoelige huid: hier zit een hoge concentratie parfum in. Parfum is nummer één allergeen als het gaat om  het krijgen van een allergische reactie op cosmetica. Deze zou ik dus niet meer gebruiken!
  • Evoluderm Lotion tonic: hierin zit een hoge concentratie propelyne glycol. Dit ingrediënt geeft met name voor droge huidtypes problemen. Ook zitten er allerlei irriterende geurstoffen in, als: parfum, limonen en citral. Deze zou ik dus ook niet meer gebruiken.
  • Ivy aïa met hyaluronic Acid: deze ziet er prima uit. Zitten mooie verzachtende ingrediënten in en niets wat irriteert.
  • Paula’s Choice 2% BHA: een heel goed exfoliant. Doet wat het belooft. Dit product komt ook veel terug in mijn productadviezen. Daarnaast heb ik er een huidtherapeutische review over dit merk geschreven. Nieuwsgierig? Je vindt de blog hier: Huidtherapeutische review Paula's Choice.
  • Germaine de Capuccini serum: dit serum ziet er prima uit. Bevat inderdaad hyaluronzuur. In een relatief hoge concentratie. En is vrij van irriterende ingrediënten.
  • Natural SELF dagcrème: helaas zitten hier veel citrus achtigestoffen in, die de huid irriteren en uitdrogen. Ook bevat het de irriterende geurstoffen: limonene, citronellol, geraniol en linalool. Deze crème zou ik daarom niet adviseren.
  • La roche-Posay lipikar AP+ baume: een heel goed product. Er zitten zowel hydraterende (shea butter, glycerine) als ontstekingsremmende en kalmerende ingrediënten in (niacinamide).
Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Ine
Door

Ine

op 29 Nov 2020

Ik wou nog toevoegen dat ik mijn producten heb aangepast en duidelijk wel verschil merk!!! Al is het maar naar voeding van de huid toe. Happy dus. Ook wou ik nog zeggen: altijd eerst je handen reinigen als je je routine doet. En: vergeet je hals niet :-)

Luus
Door

Luus

op 30 Nov 2020

Wat super om te horen! En hele goeie tips inderdaad, dat wordt nogal eens vergeten!

Ine
Door

Ine

op 29 Nov 2020

En!!!! Vergeet de zonnecrème niet!!!!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram