La Roche Posay review
16 augustus 2022 

La Roche Posay review

De producten van La Roche Posay heb je vast wel eens voorbij zien komen in mijn gratis productadviezen of Sproet Instagram pagina. Van veel La Roche Posay producten ben ik namelijk groot fan. Maar er zijn ook een aantal producten die ik minder snel zou opsmeren. In deze blog vertel ik je hier meer over!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder of klik linksboven jouw productlijn aan!


La Roche Posay

Het cosmetica merk La Roche Posay valt onder L'Oreal. En hoewel ik de meeste producten van L'Oreal zelf niet zou gebruiken. Staan er inmiddels behoorlijk wat La Roche Posay producten in mijn kast. 

La Roche Posay is een Frans cosmetica merk. Die, als we het merk mogen geloven, veel samenwerkt met dermatologen. De producten zijn minder gefocust op cosmetische doeleinden. Maar meer op medische doeleinden. Denk aan huidklachten, als: eczeem, acne, couperose en rosacea.

la roche posay

La Roche Posay productlijnen

La Roche Posay heeft inmiddels behoorlijk wat productlijnen ontwikkeld. Die inmiddels ook in meerdere webshops en winkels worden verkocht. Over een aantal productlijnen heb ik een La Roche Posay review geschreven. Ik heb hiervoor de populairste lijnen uitgekozen. Ze staan dikgedrukt in de lijst hieronder.  

  • La Roche Posay Anthelios
  • La Roche Posay Cicaplast
  • La Roche Posay Effaclar
  • La Roche Posay Hyalu 
  • La Roche Posay Pigmentclar
  • La Roche Posay Posthelios
  • La Roche Posay Lipikar
  • La Roche Posay Toleriane
  • La Roche Posay Rosaliac
  • La Roche Posay vitamine C

la roche posay
Lijn: La Roche Posay Cicaplast

Van de La Roche Posay Cicaplast lijn word ik blij. Veel producten uit deze lijn zijn namelijk huidvriendelijk geformuleerd. En kan ik daarom zeker aanraden. Maar helaas  zijn niet alle producten uit de La Roche Posay Cicaplast lijn even huidvriendelijk. Hieronder vertel ik je welke producten ik wel en welke ik niet zou smeren.

1. La Roche Posay Cicaplast handcrème

De La Roche Posay Cicaplast handcrème is by far de beste handcrème die ik ken. Niet alleen vanwege de ingrediëntenlijst die de crème bevat. Maar ook vanwege de smeerresultaten die ik van mijn Instagram volgers heb doorgekregen. Zelf kloofjes en handeczeem klachten verdwenen als sneeuw voor de zon.

Dit komt denk ik met name door de combinatie van kalmerende en huid herstellende ingrediënten. Zo bevat de handcrème werkzame stoffen, als: glycerine, shea butter, niacinamide en dimethicone. Dus als je last hebt van droge handen, handkloven en/of handeczeem, dan is deze La Roche Posay handcrème echt het proberen waard. 

la roche posay cicaplast

2. La Roche Posay Cicaplast lippenbalsem

Net als de handcrème hierboven ben ik ook heel erg te spreken over de La Roche Posay Cicaplast lippenbalsem. De lippenbalsem zit namelijk vol met hydraterende, verzorgende en beschermende stoffen. Waaronder: shea butter, panthenol, oliën dimethicone, glycine soja en beeswax. Stuk voor stuk herstellen ze droge lippen

la roche posay cicaplast

3. La Roche Posay B5 wasgel

Uit de La Roche Posay Cicaplast lijn is dit een product die ik niet zou aanschaffen. De Cicaplast was gel bevat namelijk een hoge concentratie sodium laureth sulfaat. Sulfaten hebben de eigenschap om je huid en haren te reinigen. Je ziet deze stof daarom ook vaak terugkomen in handzeep en shampoo formuleringen. Helaas hebben sulfaten ook de eigenschap om je huid uit te drogen.

In handzeep zijn sulfaten wel belangrijk, omdat ze je huid tenslotte goed moeten reinigen. Maar voor je gezicht en haren zou ik deze stof zoveel mogelijk proberen te vermijden. Er zijn mildere stoffen die je hiervoor kunt gebruiken. 

Aan de La Roche Posay Cicaplast wasgel zijn gelukkig ook wat terug vettende stoffen toegevoegd. Die de uitdroging van het sulfaat voor een deel compenseren. Maar toch zou ik niet voor een was gel met sulfaten gaan. Er zijn huidvriendelijke alternatieven. Hieronder heb ik twee voorbeelden gezet:

la roche posay cicaplast

4. La Roche Posay Cicaplast B5 gel

Deze La Roche Posay Cicaplast B5 gel is speciaal ontwikkeld voor de beschadigde huid. Bijvoorbeeld na een chemische peeling of een laserbehandeling, waarbij de huid met opzet is beschadigd. Of na een huidbeschadiging die niet met opzet is ontstaan. Zoals een schaafwond of andere verwonding.

De gel bestaat namelijk uit huidherstellende ingrediënten, waaronder een hoge concentratie panthenol. Deze stof heeft een kalmerende en herstellende werking op de huid. Verder zit er madecassoide extract in. Deze stof werkt verzachtend en ook huid herstellend. 

Ook zit er ook nog een hoge concentratie dimethicone in. Deze stof wil je eigenlijk altijd in een huid herstellend product zien. Dimethicone heeft namelijk de eigenschap om vocht (water) in je huid vast te houden. En water is eigenlijk het allerbelanstijke als het gaat om een goed wondgenezingsproces. Zonder littekens. 

Kortom, de La Roche Posay Cicaplast gel kan ik zeker aanraden om het huidherstel na (opzettelijke) verwonding te stimuleren. 


la roche posay cicaplast

5. La Roche Posay Cicaplast B5 balsem

Naast de La Roche Posay cicaplast gel verkoopt het merk ook nog deze La Roche Posay Cicaplast balsem. De balsem bevat ook weer huidherstellende en kalmerende stoffen, als: panthenol, madecassoide, dimethicone en glycerine. 

Maar het gaat dit keer om een balsem. Geen gel. Daarom zijn er ook nog wat vette ingrediënten aan toegevoegd. Zoals: shea butter en gehydrogeneerd polyisobuteen. 

Zelf heb ik de La Roche Posay Cicaplast balsem standaard in mijn kast liggen, omdat ik regelmatig een chemische peeling bij mezelf aanbreng. En deze balsem helpt dan zeker met het huidherstel. Maar ook als ik last heb van droge lippen of droge handen smeer ik deze balsem op. Ideaal!

Ik vind de Cicaplast balsem persoonlijk fijner dan de Cicaplast gel. Maar als je huid branderig aanvoelt,. denk aan een brandwond of verbranding door de zon, zou ik toch voor de gel gaan. Een gel structuur verkoelt je huid namelijk automatisch. Vooral als je het in de koelkast bewaard.  

la roche posay cicaplast baume b5

6. La Roche Posay Cicaplast B5 balsem SPF50

De La Roche Posay Cicaplast balsem is ook verkrijgbaar in een balsem met SPF. Oftewel een beschermingsfactor tegen de zon. Deze zou ik zelf niet smeren. Ik ben namelijk geen fan van de zonnefilters die ze aan deze balsem hebben toegevoegd. 

la roche posay cicaplast baume b5

Lijn: La Roche Posay Effaclar 

De La Roche Posay Effaclar lijn is speciaal ontwikkeld voor de acne gevoelige huid. De lijn bestaat uit zowel reinigers en dagcrèmes, als serums en peelings. Een groot deel van de La Roche Posay Effaclar producten zien er naar mijn mening goed uit. En kunnen ook zeker helpen als je last hebt van pukkeltjes en puistjes.

Maar er zijn ook een aantal producten uit de La Roche Posay Effaclar lijn die ik niet zou smeren. Hieronder heb ik neergezet welke ik wel en welke ik niet zou aanschaffen. 

1. La Roche Posay Effaclar H-Iso Biome reinigende crème 

Deze La Roche Posay effaclar reiniger zou ik zelf niet gebruiken, omdat er een hoge concentratie sodium laureth sulfaat in zit. Dit sulfaat is milder dan sodium lauryl sulfaat, maar kun je alsnog beter niet op je gezicht smeren. De stof heeft een ontvettende werking. En droogt je huid daarom snel uit. 

Uitdroging van de huid zorgt ervoor dat je huid meer talg gaat aanmaken. En meer talgaanmaak zorgt weer voor meer verstoppingen. Op die manier kan deze reiniger averechts werken. Daarnaast zit er ook parfum in, wat je huid kan irriteren. Zonde, want ze hebben ook veel effectieve stoffen aan de reiniger toegevoegd.

Als je op zoek bent naar een beter alternatief, zou ik voor één van de reinigende crèmes hieronder gaan:

la roche posay effaclar

2. La Roche Posay Effaclar schuimende reinigingsgel

Ook deze La Roche Posay Effaclar reinigingsgel bevat helaas een hoge concentratie sodium laureth sulfaat. En zou ik daarom niet gebruiken. Uitdroging van je huid zorgt er dus voor dat je huid de talg productie verhoogd. En een verhoogde talgproductie zorgt weer sneller voor verstoppingen en onzuiverheden.

la roche posay effaclar

3. La Roche Posay Effaclar Duo dagcrème 

In tegenstelling tot de twee La Roche Posay Effaclar reinigers hierboven, kan ik de La Roche Posay Effaclar Duo dag,- en nachtcrème wél aanraden. De dagcrème bevat namelijk allerlei effectieve ingrediënten voor de acne gevoelige huid. 

Zo zit er een hoge concentratie glycerine en dimethicone in. Dit zijn beide ingrediënten die bijdragen aan een betere huid hydratatie. Daarnaast is dimethicone een heel geschikt ingrediënt voor de wat vettere plekjes op je huid. Net als zink trouwens. Deze stof zit er ook in. En heeft een licht matterend effect. 

Naast deze hydraterende stoffen bevat de Effaclar duo crème ook nog een hoge concentratie niacianmide. Dit is een krachtig antioxidant. De stof hydrateert, werkt ontstekingsremmend, beschermt tegen huidveroudering, reguleert de talgproductie en heeft een licht blekend effect op pigmentvlekjes. Een fijne dag en nachtcrème voor de acne gevoelige huid dus!

la roche posay effaclar

4. La Roche Posay Effaclar Duo + getinte dagcrème

Ze hebben bovenstaande Effaclar Duo+ crème ook met een tintje. De La Roche Posay Effaclar Duo+ getinte dagcrème. Helaas vind ik deze formulering minder geschikt voor de acne huid. Het bevat namelijk parfum. En dat kan je huid irriteren. En zo acne juist uitlokken.

Lijn: La Roche Posay Lipikar

Ook de La Roche Posay Lipikar lijn bevat een aantal effectieve producten. Waarvan ik één product al jaren gebruik. Benieuwd welke? Je leest het in mijn La Roche Posay review hieronder!

1. La Roche Posay Lipikar Balsem AP+

Yes, yes, yes! Van de La Roche Posay Lipikar balsem ben ik groot fan. Ik kan de balsem eigenlijk aan vrijwel ieder huidtype aanraden. Maar vooral aan de droge, gevoelige en/of eczeem huid. Het is namelijk een vette balsem. Bom vol hydraterende, beschermende en herstellende ingrediënten. Zo bevat de balsem: shea butter, glycerine en dimethicone. 

Maar wat deze balsem vooral heel effectief maakt, is de toevoeging van niacinamide. Dit is een krachtig antioxidant. Met meerdere positieve eigenschappen. Zo werkt het hydraterend, beschermt het tegen huidveroudering, reguleert het de talgproductie, remt het ontstekingen en heeft het een licht blekend effect op pigmentvlekjes. 

De La Roche Posay Lipikar balsem is oorspronkelijk een lichaamsbalsem. Maar je kunt de balsem ook zeker op je gezicht smeren als je huid wat droger is! Dit doe ik zelf ook in de winter. 

la roche posay lipikar

2. La Roche Posay Lipikar Balsem AP+ Light

Als je niet van een vette balsem structuur houdt, is de La Roche Posay Lipikar balsem light een betere optie. De naam zegt het eigenlijk al 'light'. Oftewel, de structuur is lichter dan de balsem hierboven. De concentratie effectieve ingrediënten is wel ongeveer hetzelfde. Alleen zijn er dus minder vetachtige stoffen aan toegevoegd. 

la roche posay lipikar

3. La Roche Posay Lipikar AP+ reinigende olie

In tegenstelling tot de de Lipikar balsems ben ik minder fan van de Lipikar reinigers. En dit komt puur door de toevoeging van sodium lauryl sulfaat. Een reinigende stof die de huid ontvet en zo uitdroogt. 

Daarnaast bevat de Lipikar reinigende olie ook nog eens parfum. En daar snap ik al helemaal niets van. Aangezien het product wordt aanbevolen aan mensen met een eczeem gevoelige huid. En dan wil je parfum juist vermijden.

la roche posay lipikar

4. La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ was crème 

Ook de La Roche Posay Lipikar was crème zou ik niet aanschaffen. Volgens de verpakking gaat het om een milde douche crème. Speciaal voor de droge huid. Maar als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik ook hier weer sodium laureth sulfaat hoog in de lijst staan. Wat je huid juist uitdroogt in plaats van hydrateert.

Echt zonde, want er zitten ook veel goede stoffen in. Zoals: shea butter, niacinamide en glycerine. Daarnaast is de was crème parfumvrij. Als er geen sulfaat in had gezeten, was het dus een milde, hydraterende én kalmerende was crème geweest. Die ik dan zeker had aangeraden. 

la roche posay lipikar

Lijn: La Roche Posay Toleriane

Net als de La Roche Posay Lipikar lijn, bestaat ook de La Roche Posay Toleriane lijn uit een aantal milde producten. Die ik regelmatig op mijn website en Instagram pagina aanraad. Ik vind de La Roche Posay Toleriane lijn eigenlijk de beste productlijn van La Roche Posay. Hieronder lees je per product mijn La Roche Posay review.

1. La Roche Posay Toleriane gezichtsreiniger

De La Roche Posay Toleriane reiniger vind je ook terug in een aantal van mijn online productadviezen. Het is een milde reiniger. Die, in tegenstelling tot veel andere La Roche Posay reinigers, geen sulfaten bevat. 

Wat het wel bevat zijn mild reinigende stoffen, het hydraterende ingrediënt glycerine en thermaal water. Kortom, een fijne en milde reiniger voor alle huidtypes. Ook als je een (eczeem) gevoelige huid hebt, is deze reiniger heel geschikt!

la roche posay review

2. La Roche Posay Toleriane sensitieve dagcrème 

De La Roche Posay Toleriane dagcrème is verkrijgbaar in twee varianten. Namelijk de sensitieve dagcreme en de sensitieve rijke dagcrème. Het grote verschil tussen deze crèmes zit in de structuur. De rijke variant is, zoals de naam al zegt, wat rijker en voller van structuur.

De sensitieve dagcrème wordt geadviseerd aan de gevoelige, normale huid. Oftewel, een huidtype die snel op cosmetica reageert, maar niet heel uitgesproken droog of vet is. Dit komt vooral door de hoge concentratie squalene die de crème bevat. Squalene heeft de eigenschap om droge plekjes minder droog te maken. En vette plekjes minder vet. 

la roche posay toleriane

3. La Roche Posay Toleriane sensitieve rijke dagcrème

De sensitieve rijke dagcrème daarentegen is juist meer geschikt voor de gevoelige en droge huid. De textuur van deze crème is namelijk wat rijker. En daarom fijner als je huid droog is. Dit komt met name door de toevoeging van glycerine en shea butter. Het is een huidvriendelijke, volle, hydraterende dagcrème. Die ik ook zeker kan aanraden!

la roche posay toleriane

4. La Roche Posay Toleriane Dermaallergo dagcrème

De naam zegt van dit product zegt het eigenlijk al. Een crème die gericht is op de allergie gevoelige huid. En hier ben ik het op zich wel mee eens. Als ik naar de ingrediëntenlijst van de La Roche Posay Toleriane dagcrème kijk, zie ik namelijk dat de crème parfumvrij, geurstof en alcoholvrij is. 

Verder is de Dermaallergo crème qua formulering vergelijkbaar met de La Roche Posay sensitive dagcrèmes hierboven. Alleen gaat deze crème dus nog een stapje verder als het gaat om mildheid. Dit betekent dat de ingrediënt er ook minder spannend uit ziet. De hoeveelheid gebruikte ingrediënten is namelijk minimaal. Om de kans op een overgevoeligheidsreactie ook zo klein mogelijk te houden. 

De stoffen die zijn toegevoegd zijn verder wel mild en effectief. Ze hydrateren en kalmeren de huid. Een fijne dagcrème voor de (extreem) gevoelige huid dus!

la roche posay toleriane

5. La Roche Posay Toleriane Dermallergo nachtcrème

Naast de La Roche Posay Toleriane dagcrème hierboven, verkoopt het merk ook een Dermallergo nachtcrème. De nachtcrème heeft een lichte structuur. En is volgens de verpakking ook weer geschikt voor de droge, gevoelige huid. Met neiging tot atopie. Oftewel, allergieën. 

Als ik naar de formulering kijk zie ik dat deze nachtcrème ook weer parfum, geurstof en alcoholvrij is. Dus dat is een goed begin! Daarnaast bevat de crème ook nog een mooi lijstje effectieve stoffen. Zo zit er een hoge concentratie niacinamide in. Een krachtig antioxidant die zowel geschikt is voor de droge als vette huid

Daarnaast bevat de La Roche Posay nachtcrème nog werkzame ingrediënten, als: glycerine, shea butter, squalene, niacinamide en neurosensine. Zeker een aanrader dus!

la roche posay toleriane

Lijn: La Roche Posay zonnebrand

Het merk heeft ook nog een eigen zonnebrand lijn. Je noemt deze lijn ook wel: La Roche Posay Anthelios lijn. Zelf ben ik minder fan van La Roche Posay zonnebrand. Hieronder vertel ik je per La Roche Posay zonnebrand waarom dit is. 

1. La Roche Posay Anthelios onzichtbare fluid 

De La Roche Posay Anthelios fluid SPF30 is een vloeibare zonnebrand. Die, volgens de product omschrijving, geschikt is voor de gevoelige tot zeer gevoelige huid. Toch denk ik hier zelf anders over. 

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik namelijk een hoge concentratie uitdrogende alcohol en parfum. Beide stoffen kun je beter niet op je huid smeren. Vooral niet in combinatie met zonlicht. Dan kan parfum voor vervelende huidklachten zorgen, als: zonneallergie of zelfs pigmentvlekken.

Ben je wel op zoek naar een vloeibare zonnebrand voor het gezicht? Dan kan ik deze Biodermal zonnefluïd echt aanraden! Het is een milde zonnebrand. Die niet plakt of vet aanvoelt. 

la roche posay anthelios

2. La Roche Posay Anthelios anti-glans frisse mist

Deze La Roche Posay zonnebrand is volgens mij heel populair. Ik zie het ieder geval veel voorbij komen op social media. Het is een zonnebrand in spray vorm. En daarom handig om te gebruiken als je make-up draagt. Je sprayt het tenslotte over je gezicht heen. Zonder je make-up hiervoor te hoeven uitwrijven. 

Ideaal zou je zeggen. Maar helaas zitten hier ook nadelen aan. Met een zonnebrand spray is het bijvoorbeeld heel lastig om de juiste factor te sprayen. Een groot deel spray je naast je gezicht. En het is ook lastig om achteraf te bepalen of je wel genoeg hebt aangebracht. Bij een zonnebrand crème is dit veel beter te controleren. Dan loop je tenslotte rond met een wit gezicht als je teveel hebt opgesmeerd. 

Daarnaast bevat de zonnebrand natuurlijk een stof die ervoor zorgt dat je de zonnebrand kunt sprayen. En deze stof kan schadelijk zijn als het in contact met zonlicht komt. Verder bevat de zonnebrand ook nog parfum én zonnefilters die bekend staan om het uitlokken van overgevoeligheidsreacties. Daarom zou ik deze La Roche Posay zonnebrand zelf niet gebruiken.

la roche posay anthelios

3. La Roche Posay Anthelios UVmune hydraterende crème

De La Roche Posay Anthelios Uvmune 400 hydraterende crème is een zonnebrand die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid. Daarnaast zou de crème niet alleen beschermen tegen zonlicht, maar ook bijdragen aan een betere huidhydratatie. 

Toch ben ik het ook met deze claims niet eens. De La Roche Posay zonnebrand bestaat namelijk vooral uit gedenatuurde alcohol. Dit droogt je huid uit in plaats van hydrateren. Daarnaast staat deze alcohol soort bekend om het irriteren van je huid. Dit maakt het geen effectieve zonnebrand voor de gevoelige huid. Eigenlijk is deze zonnebrand hiervoor voor geen één huidtype geschikt. 

Ben je wel op zoek naar een hydraterende zonnebrand crème voor je gezicht? Dan is deze Biodermal zonnebrandcrème een aanrader! De zonnebrand heeft een volle, romige, structuur. En bevat zowel stoffen die je huid beschermen tegen zonlicht als stoffen die je huid hydrateren. 

la roche posay anthelios

4. La Roche Posay Anthelios Uvmune getinte hydraterende dagcrème 

Ze hebben de La Roche Posay zonnebrand ook in een getinte variant. Namelijk: de La Roche Posay Anthelios UVmine getinte dagcrème. Ook deze zou ik niet smeren, vanwege de concentratie alcohol. 

5. La Roche Posay Anthelios UVmune onzichtbare fluïde 

Deze La Roche Posay Anthelios uvmune 400 onzichtbare fluïde, lijkt op de La Roche Posay zonnebrand hierboven. Alleen heeft deze zonnebrand geen crème structuur, maar een vloeibare structuur. Ik vind een vloeibare zonnebrand altijd wel fijn in de zomer, omdat het makkelijker uitsmeert en niet vet aanvoelt. 

Helaas bevat ook deze La Roche Posay zonnebrand weer gedenatuurde alcohol. De concentratie is zelfs hoger dan de La Roche Posay Anthelios zonnebrand crème, waardoor het product nóg meer uitdroogt. Dit is voor mij een reden om ook deze zonnebrand niet te smeren. 

Een alternatief op de La Roche Posay zonenbrand is deze Biodermal zonnefluïd. Het is een milde, vloeibare, zonnebrand. Met effectieve zonnefilters en effectieve stoffen. 

la roche posay zonnebrand

6. La Roche Posay Anthelios UVmune getinte onzichtbare fluïde 

Ook de vloeibare La Roche Posay Anthelios zonnebrand hierboven hebben ze in een getinte varian. Namelijk, deze La Roche Posay Anthelios zonnebrand fluïd tint. Maar helaas bevat de zonnebrand weer gedenatuurde alcohol. Wat je huid uitdroogt en irriteert. 

Vaak wordt gezegd: een beetje alcohol in cosmetica is niet erg. Hier ben ik het ook mee eens. Maar deze La Roche zonnebrand producten bevatten geen lage concentraties alcohol. Daarbij zijn er genoeg alternatieve zonnebrand crèmes die géén alcohol bevatten. Ik zette ze voor je op een rijtje: Gratis zonnebrand productadvies.

la roche posay anthelios


Ben je benieuwd welke cosmetica merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan mijn andere cosmetica reviewsproductadviezen, beste skincare merken of volg de Sproet Instagrampagina. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin alleen troepvrije cosmetica producten. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Janne
Door

Janne

op 08 Aug 2023

Hoi, wat vind je van deze: La Roche-Posay Lipikar Douche Olie AP+? Ik ben heel benieuwd, dankjewel alvast.

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 09 Aug 2023

Hi Jane, deze olie zou ik zelf niet zo snel gebruiken vanwege de SLS en het parfum. Ik zou dan eerder voor de Eucerin AtopiControl Bath & Shower olie!

Jolanda
Door

Jolanda

op 11 Aug 2023

Geweldig dat je dit onderzoek doet, ben er super blij mee! Ik ben een beginner in het gebruik van Lipkar. Door droge scheenbenen. Nu weg! Ik ga je verdere adviezen ook nog uitzoeken. Top!!

Sheryl Flamand
Door

Sheryl Flamand

op 31 Aug 2023

Wat vind jij van de vitamine c van La roche?

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 02 Sep 2023

De vitamine C crème van La Roche Posay ziet er goed uit! Het serum zou ik zelf alleen niet zo snel smeren..

Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram