Huidtherapeut Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Den Haag
03 oktober 2021 
2 min. leestijd

Huidtherapeut Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Den Haag

Heb je een specifieke huidklacht? Of wil je jouw huid gewoon even een touch-up geven? Zonder fillers of botox te gebruiken. Dan kun je terecht bij een huidtherapeut! Hij/zij voert huid verbeterende behandelingen uit. Denk aan lasertherapie, chemische peelings en microneedling. Toch zit er wel een groot verschil tussen alle huidpraktijken. Benieuwd welke praktijken ik als huidtherapeut adviseer? Je leest het in deze blog!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Huidtherapie

Zelf heb ik ook de huidtherapie gestudeerd. Een beroep waarbij je je als huidtherapeut vooral bezighoudt met het behandelen van de aangedane, beschadigde of zieke huid. De behandelingen kunnen zowel medisch als cosmetisch zijn. En hebben vaak als behandeldoel om de huid te verbeteren. Huidtherapie heeft dus niets te maken met injectables als fillers en botox. Maar echt het verbeteren van de eigen huidconditie. 

Een huidtherapie behandeling triggert de huid, om zichzelf te verbeteren. Denk aan chemische peelings en microneedling. Beide behandelingen stimuleren celvernieuwing. Je huid gaat dus zelf nieuwe huid aanmaken, omdat een specifieke huidtherapie dit getriggerd heeft. Of vaatlaser therapie. Waarbij gesprongen vaatjes worden opgewarmd en vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. 

Inmiddels ken ik veel huidtherapie klinieken. Niet alleen via oud studiegenoten, stages of de Sproet Instagram pagina. Maar ook, omdat ik bij een aantal huidtherapie klinieken zelf ben behandeld. En, omdat ik tijdens mijn werk als product specialist veel verschillende klinieken bezoek. Hieronder heb ik daarom een lijstje van klinieken gezet, waar ik zelf erg tevreden over ben!

Huidtherapeut Amsterdam

Amsterdam barst van de schoonheidssalons, cosmetische klinieken en huidpraktijken. Er zitten grote verschillen in populariteit, aanbod, kwaliteit en prijzen. Ik ben minder thuis in schoonheidsspecialiste praktijken en klinieken die injectable behandelingen uitvoeren. Maar waar ik wel wat van weet zijn huidpraktijken. Ben je opzoek naar een huidtherapeut in Amsterdam? Hieronder heb ik mijn favoriete klinieken voor huidtherapie in Amsterdam gezet.

  • Praktijk Helemaal Huid, Huidtherapie Amsterdam
  • Praktijk Huidtherapie Amsterdam

Huidtherapeut Utrecht

De opleiding Huidtherapie kun je volgen in Utrecht en Den Haag. Zelf heb ik huidtherapie in Utrecht gevolgd en hier ook zeven jaar gewoond. Ik ben daarom best wel bekend met het huidtherapie aanbod in Utrecht. Het vinden van een goede huidtherapeut in Utrecht was daarom ook een eitje! Hieronder heb ik mijn favorieten huidtherapie klinieken in Utrecht gezet:

  • Huid en Laser, Huidtherapie Utrecht
  • Release laser clinic, Huidtherapie Utrecht

Huidtherapeut Amersfoort

Voordat ik in Utrecht Huidtherapie ging studeren, groeide ik op in Amersfoort. Het grappige is zelfs, dat ik in Amersfoort eerst Facility Management hebt gestudeerd. Totdat ik een keer op een reclame bord 'Huidtherapie Amersfoort' zag staan. Ik dacht eerst dat huidtherapie een andere benaming voor schoonheidsspecialiste was. Maar thuis kwam ik erachter dat de opleiding Huidtherapie een bachelor studie was. Veel leuker dan facility management dacht ik toen. En dus meldde ik mij het jaar daarop aan voor de opleiding Huidtherapie in Utrecht. Inmiddels ben ik huidtherapeut en ken ik veel huidtherapeuten in Amersfoort. Hieronder heb ik mijn favoriete Huidtherapie praktijken in Amersfoort gezet:

  • Mediderm, Huidtherapie Amersfoort
  • Huid,- en lasertherapie Eemland, Huidtherapie Amersfoort

Huidtherapeut Den Haag

Zelf heb ik ooit stage gelopen bij de Mauritskliniek in Den Haag. Als ik vanaf station Den Haag naar de Mauritskliniek liep kwam ik verschillende huidtherapie praktijken tegen. Op de meest gave locaties en in de mooiste panden. De algemene sfeer van een huid kliniek is belangrijk, maar toch moet je niet altijd afgaan op de locatie en uitstraling. Een kliniek met een luxe interieur zegt niets over de kwaliteit en kennis van de behandelend therapeuten. Daarnaast zijn er genoeg investeerders die veel geld investeren in het pand zelf, maar minder in de werknemers die in dat pand werken. Belangrijk dus om hier doorheen te kijken! Hieronder heb ik mijn favorieten klinieken voor Huidtherapie in Den Haag gezet:

  • Mourits Huidtherapie, Den Haag 
  • Juno Huidtherapie, Den Haag

Huidtherapie Amersfoort

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram