arrow_drop_up arrow_drop_down
Mijn fractional laser ervaring met de Youlaser
1 april 2021 

Mijn fractional laser ervaring met de Youlaser

Tegenwoordig beloofd bijna ieder cosmetica merk je grove poriën weg te kunnen smeren. Maar dat is (helaas) echt een grote fabel.  Als je poriën eenmaal vergroot zijn, kun je ze namelijk zelf niet meer kleiner maken. Wat wél kan helpen is een huidtherapeutische behandeling. Voorbeelden zijn microneedling, chemische peelings en lasertherapie. En omdat ik zelf ook een grove huidstructuur heb, leek het me leuk om één van de behandelingen uit te testen. Ik koos voor een fractional CO2 laser behandeling bij Huidkliniek Utrecht.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Youlaser MT

Huidkliniek Utrecht, waar ik mijn fractional laser behandeling heb laten uitvoeren, werkt met de Youlaser MT. Dit is een combinatie van twee lasers in één. Namelijk de CO2 laser én de Erbium-Glass laser. Beide lasers richten zich op het water in je huid. De CO2 laser verdampt kleine stukjes huid. En de Erbium laser verwarmt je huid op. Beide factoren zorgen ervoor dat de twee belangrijke bouwstenen van je huid (collageen en elastine) toenemen. Er ontstaan namelijk allemaal kleine gaatje in je huid. De gezonde huidcellen hierom heen gaan je gaatjes gaan je gezonde huidcellen daaromheen, herstellen. Het doel van deze fractional laser behandeling is het fijner maken van de algehele huidstructuur. Verder stimuleert het huidverjonging en vertraagd het huidveroudering. En dat is natuurlijk altijd lekker! Reden genoeg om het zelf eens uit te proberen.

Fractional laser behandeling

Een uur van te voren moet je zelf een verdovende emla crème smeren. En eventueel nog twee paracetamol innemen. Mijn huisarts kon dit niet leveren en ik had te weinig tijd om het ergens anders te regelen. Dus dat begon al lekker. Dus mijn eerste tip is: smeer een emla crème! Want ik ben inmiddels wel wat gewend als het gaat om pijnlijke behandelingen, maar deze behandeling spande echt de kroon. Iedere laser puls voelt als hele warme prikjes in je huid. Dit bouwt zich op. Dus er komen steeds meer gaatjes in de huid bij. De pijnsensatie bouwt zich hierdoor helaas ook op. Op het moment dat je denkt ik kan niet meer, stopt de puls, en wordt een volgend stukje huid behandelt. Ik telde daarom tijdens iedere puls af.  Wat wel echt verlichting geeft is het koelsysteem die bij bij Huidkliniek Utrecht gebruiken. Er wordt koude lucht tegen je huid geblazen, waardoor de behandeling wat minder pijnlijk is.

Fractional laser voor en na

Hieronder zie je mijn huidreactie. Dag 1 was het vooral heel rood en deed het een beetje zeer. Maar dit was de volgende dag helemaal weg. De pijn dan hé. De roodheid niet zoals je ziet… Op dag 2 was mijn huid vooral rood en gezwollen. Met name rondom mijn ogen was het dik. Dag 3 was de zwelling gelukkig alweer weg. Op dag 3 en 4 stonden vervellen en korstjes op de voorgrond. Als ik over mijn huid wreef, dwarrelde er allemaal schilfertjes naar beneden. Onderaan deze foto reeks heb ik een close-up foto van de vervelling en korstjes gemaakt. Dit trok gelukkig op dag 5 alweer helemaal weg. Vanaf dag 6 zag je zelfs helemaal niets meer aan mijn huid. Behalve wat roodheid.

Al met al is de huidreactie mij daarom héél erg mee gevallen. Helemaal als je ziet hoe ik de kliniek uit liep. Je kunt nu nog niet bepalen wat de fractional laser behandeling gedaan heeft. De collageen en elastine aanmaak neemt namelijk nu nog toe. Daarnaast word ik over drie weken weer behandeld. Ik houd jullie op de hoogte!

fractional CO2 laser

fractional laser

 

Close-up huidreactie dag 3 en 4

fractional laser