Mijn fractional laser ervaring met de Youlaser
01 april 2021 
7 min. leestijd

Mijn fractional laser ervaring met de Youlaser

Tegenwoordig belooft bijna ieder cosmetica merk je grove poriën aan te pakken. Maar helaas is dit een marketing trucje. Als je poriën eenmaal vergroot zijn, kun je ze namelijk niet meer kleiner smeren. Wat grove porien wél kan verminderen is een huidtherapeutische behandeling. En omdat ik zelf ook een grove huidstructuur heb, leek het mij leuk om één behandeling zelf uit te testen. Ik koos voor een fractional CO2 laser behandeling bij Huidkliniek Utrecht.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Fractional laser: Youlaser MT

Huidkliniek Utrechtwaar ik mijn fractional laser behandeling heb laten uitvoeren, werkt met de Youlaser MT. Dit is een combinatie van twee lasers in één. Namelijk de CO2 laser én de Erbium-Glass laser.

Beide lasers richten zich op het water in je huid. De CO2 laser verdampt kleine stukjes huid. En de Erbium laser verwarmt je huid op. Hiermee nemen twee belangrijke bouwstenen (collageen en elastine) toe. En dat is fijn, want de laser maakt allemaal kleine gaatjes in de huid. Die de huid hierom heen weer gaan herstellen.

Het doel van deze fractional laser behandeling is het fijner maken van de algehele huidstructuur en het verminderen van grove poriën. Verder stimuleert het huidverjonging en vertraagt het huidveroudering. En dat is natuurlijk altijd lekker! Reden genoeg om het zelf eens uit te proberen.

fractional laser behandeling

Fractional laser behandeling

Een uur van te voren moet je zelf een verdovende emla crème smeren. En eventueel nog twee paracetamol innemen. Mijn huisarts kon dit niet leveren en ik had te weinig tijd om het ergens anders te regelen, dus dat begon al lekker...

Mijn eerste tip is daarom: regel op tijd een emla crème! Ik ben inmiddels wel wat gewend als het gaat om pijnlijke behandelingen, maar deze behandeling spande echt de kroon. Iedere laser puls voelde als hele warme prikjes in je huid. Wat zich ook nog eens opbouwt, dus één laserpuls maakt steeds meer gaatjes.

De pijnsensatie bouwt zich hierdoor helaas ook op. Op het moment dat je denkt ik kan niet meer, stopt de puls. En wordt een volgend stukje huid behandeld. Ik telde daarom tijdens iedere puls af.

Wat wel echt verlichting geeft, is het koelsysteem die bij bij Huidkliniek Utrecht gebruiken. Er wordt koude lucht tegen je huid geblazen, waardoor de behandeling wat minder pijnlijk is.

fractional laser

Fractional laser voor en na

Hieronder heb ik mijn fractional laser ervaring gedeeld. Zowel hoe het voelde als hoe mijn huid eruit zag. Inclusief fractional laser voor en na foto's!

Tijdens de eerste behandeling had ik geen verdovende emla crème gesmeerd, waardoor de behandeling heel pijnlijk was. Maar de twee behandelingen erna was ik wél goed voorbereid. En wat het veel beter vol te houden.

Behandeling 1.

Hieronder zie je mijn huidreactie na de eerste fractional laser behandeling. Op dag één was mijn huid vooral heel rood en deed het zeer. Maar dit was de volgende dag gelukkig weer helemaal weg. De pijn dan hé. De roodheid absoluut niet zoals je ziet…

Op dag twee was mijn huid vooral rood en gezwollen. Met name rondom mijn ogen was het dik. Dag drie was de zwelling gelukkig alweer weg. Op dag drie en vier stond vervellen en korstjes op de voorgrond. Als ik over mijn huid wreef, dwarrelde er allemaal schilfertjes naar beneden. Onderaan deze foto reeks heb ik een close-up foto van deze vervelling toegevoegd.

Dit vervellen trok gelukkig op dag vijf alweer helemaal weg. Vanaf dag zes zag je zelfs helemaal niets meer aan mijn huid. Behalve wat roodheid. Al met al is de huidreactie na behandeling 1 mij daarom erg mee gevallen. Helemaal als je ziet hoe ik op dag 1 de kliniek uit liep.

fractional CO2 laser

fractional laser

Close-up foto's

Hieronder heb ik nog twee close-up foto's van mijn wang gezet. Waarop mijn huidreactie op dag drie en vier duidelijk te zien is: laser gaatjes, wondjes en schilfering.

fractional laser

Behandeling 2

Zes weken na de eerste behandeling ging ik voor fractional laser behandeling nummer twee. Deze behandeling heb ik meteen anders aangepakt. Door wel een verdovende emla crème te smeren. Twee uur van te voren. Dit maakte de behandeling aanzienlijk minder pijnlijk.

Ik kan me natuurlijk nog steeds lekkerdere behandelingen voorstellen., maar het was veel beter te doen dan de eerste behandeling! Mijn huidreactie na de behandeling was daarentegen wel heftiger. Maar dit is goed te verklaren. Ik ben namelijk op een hogere en intensievere stand behandeld, omdat ik door de emla crème meer kon verdragen.

Op de eerste foto hieronder zie je hoe mijn huid er op dag één uit zag. Vuurrood. Het voelde weer erg branderig en trekkerig aan. De eerste uren dacht ik even: hoe ga ik dit volhouden? Maar de pijn trekt gelukkig ook vrij snel weer weg. Met name als je het koelt. Ik ben daarom ook even in mijn auto gaan zitten met de airco hard aan.

Op dag twee tot vier was deze roodheid ook nog behoorlijk aanwezig. Vanaf dag vijf nam de roodheid af en ging mijn huid weer schilferen. Op dag zeven kon ik weer naar buiten, zonder gek aangekeken te worden. Mijn huid had nog wel een roze goed, zoals je op de foto kunt zien, maar totaal niet storend.

Vanaf dag 8 begon mijn huid een soort glow te krijgen. Dit was nog beter te zien op dag negen Hierna heb ik helaas geen goede foto's meer gemaakt. Maar ik heb wel nog een minder professionele 'spiegel selfie' van dag tien.

Wat ik zelf vooral merk is dat mijn huid er veel gezonder uit ziet. Het heeft constant een soort glow. Daarnaast heb ik echt het idee dat mijn poriën minder zichtbaar zijn. Vooral op mijn wangen en kin.

fractional laser voor en na

fractional laser ervaring

Behandeling 3

Een jaar na mijn laatste fractional behandeling ging ik voor behandeling drie. Dit keer niet voor mijn hele gezicht, maar alleen voor mijn voorhoofd en de huid onder mijn ogen, omdat ik deze plekken van mijn huid nog even een extra boost wilde geven.

 Twee uur van te voren heb ik weer een verdovende emla crème opgesmeerd en twee paracetamol genomen. De behandeling zelf was goed te doen. Vooral, omdat ik natuurlijk goed was voorbereid. Maar ook, omdat het maar om een klein behandelgebied ging.

Direct na de fractional laser behandeling dacht ik wel weer: Oja, zo voelde het. Mijn huid brandde onwijs en deed zeer zodra ik mijn wenkbrauwen optrok. Gelukkig was dit gevoel binnen twee uur volledig verdwenen.

Wat toen nog niet verdwenen was, was de rode kleur. Je zag echt een duidelijke lijn tussen de behandelde en niet-behandelde huid. Dit was op dag drie gelukkig wel al een heel stuk minder. En op dag 5 was de rode kleur vooral veranderd in één grote korst. Zoals je op de foto ook kunt zien.

Deze 'korstige' huidstructuur verdween gelukkig na één dag volledig weer. Toen begon mijn huid één dag flink te vervellen. En op dag zeven zag je eigenlijk zo goed als niets meer van de behandeling. Alleen wat roodheid.

Deze roodheid was op dag negen volledig verdwenen. Ook het ruwe en schrale gevoel was weg. Daarnaast zit er weer een soort glow over mijn huid, waar ik heel blij mee ben. De aankomende maanden zal dit resultaat alleen maar mooier worden, omdat de elastine en collageen productie nu geactiveerd zijn. Ik ben benieuwd!

fractional laser ervaring

Close up foto's

Hieronder heb ik nog wat close-up foto's gezet van mijn huidreactie op dag vier en vijf.


Crème na fractional laser behandeling

Na iedere fractional laser behandeling heb ik mijn huid fanatiek ingesmeerd met deze herstellende creme van Alhydran. 's Avonds deed ik hier ook nog een laag vaseline overheen. Dit zorgt er namelijk voor dat er minder water uit je huid verdampt.

Ik smeerde mijn huid ongeveer vier keer per dag in. En na de eerste en tweede behandeling, toen ik mijn hele gezicht had behandeld, heb ik ook deze corrigerende dagcrème gesmeerd. Hier zit een groen pigment in, waardoor je roodheden kunt maskeren,

Na een week ben ik gestopt met het smeren van de Alhydran crème en corrigerende crème. En heb ik mijn oude routine weer opgepakt. Ook heb ik zes dagen geen foundation gedragen.

creme

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram