Mijn fractional laser ervaring met de Youlaser
01 april 2021 

Mijn fractional laser ervaring met de Youlaser

Tegenwoordig beloofd bijna ieder cosmetica merk je grove poriën weg te kunnen smeren. Maar dat is (helaas) echt een grote fabel.  Als je poriën eenmaal vergroot zijn, kun je ze namelijk zelf niet meer kleiner maken. Wat wél kan helpen is een huidtherapeutische behandeling. Voorbeelden zijn microneedling, chemische peelings en lasertherapie. En omdat ik zelf ook een grove huidstructuur heb, leek het me leuk om één van de behandelingen uit te testen. Ik koos voor een fractional CO2 laser behandeling bij Huidkliniek Utrecht.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Youlaser MT

Huidkliniek Utrecht, waar ik mijn fractional laser behandeling heb laten uitvoeren, werkt met de Youlaser MT. Dit is een combinatie van twee lasers in één. Namelijk de CO2 laser én de Erbium-Glass laser. Beide lasers richten zich op het water in je huid. De CO2 laser verdampt kleine stukjes huid. En de Erbium laser verwarmt je huid op. Beide factoren zorgen ervoor dat de twee belangrijke bouwstenen van je huid (collageen en elastine) toenemen. Er ontstaan namelijk allemaal kleine gaatje in je huid. De gezonde huidcellen hierom heen gaan je gaatjes gaan je gezonde huidcellen daaromheen, herstellen. Het doel van deze fractional laser behandeling is het fijner maken van de algehele huidstructuur. Verder stimuleert het huidverjonging en vertraagd het huidveroudering. En dat is natuurlijk altijd lekker! Reden genoeg om het zelf eens uit te proberen.

Fractional laser behandeling

Een uur van te voren moet je zelf een verdovende emla crème smeren. En eventueel nog twee paracetamol innemen. Mijn huisarts kon dit niet leveren en ik had te weinig tijd om het ergens anders te regelen. Dus dat begon al lekker. Dus mijn eerste tip is: smeer een emla crème! Want ik ben inmiddels wel wat gewend als het gaat om pijnlijke behandelingen, maar deze behandeling spande echt de kroon. Iedere laser puls voelt als hele warme prikjes in je huid. Dit bouwt zich op. Dus er komen steeds meer gaatjes in de huid bij. De pijnsensatie bouwt zich hierdoor helaas ook op. Op het moment dat je denkt ik kan niet meer, stopt de puls. En wordt een volgend stukje huid behandeld. Ik telde daarom tijdens iedere puls af.

Wat wel echt verlichting geeft, is het koelsysteem die bij bij Huidkliniek Utrecht gebruiken. Er wordt koude lucht tegen je huid geblazen, waardoor de behandeling wat minder pijnlijk is.

Fractional laser voor en na

Behandeling 1

Hieronder zie je mijn huidreactie na de eerste fractional laser behandeling. Dag 1 was het vooral heel rood en deed het een beetje zeer. Maar dit was de volgende dag helemaal weg. De pijn dan hé. De roodheid niet zoals je ziet… Op dag 2 was mijn huid vooral rood en gezwollen. Met name rondom mijn ogen was het dik. Dag 3 was de zwelling gelukkig alweer weg. Op dag 3 en 4 stonden vervellen en korstjes op de voorgrond. Als ik over mijn huid wreef, dwarrelde er allemaal schilfertjes naar beneden. Onderaan deze foto reeks heb ik een close-up foto van deze vervelling toegevoegd. Dit trok gelukkig op dag 5 alweer helemaal weg. Vanaf dag 6 zag je zelfs helemaal niets meer aan mijn huid. Behalve wat roodheid. Al met al is de huidreactie na behandeling 1 mij daarom erg mee gevallen. Helemaal als je ziet hoe ik op dag 1 de kliniek uit liep.

fractional CO2 laser

fractional laser

Close-up huidreactie dag 3 en 4

fractional laser

Behandeling 2

Zes weken na de eerste behandeling ben ik voor de tweede keer behandeld met de fractional laser. Behandeling twee heb ik meteen anders aangepakt. Ik heb een uur van te voren een verdovende emla crème opgesmeerd. En dit maakte de behandeling aanzienlijk minder pijnlijk. Ik kan me natuurlijk nog steeds lekkerdere behandelingen voorstellen... maar het was beter te doen dan de eerste behandeling. Mijn huidreactie na de behandeling was daarentegen wel heftiger. Maar dit is goed te verklaren. Ik ben namelijk op een hogere en intensievere stand behandeld. Omdat ik meer kon verdragen, door de verdovende emla crème.

Op de eerste foto hieronder zie je hoe mijn huid er op dag 1 uit zag. Echt vuurrood als je het mij vraagt. Het voelde weer erg branderig en trekkerig aan. Op dag 2 tot dag 4 was deze roodheid ook nog behoorlijk aanwezig. Vanaf dag 5 nam de roodheid af en ging mijn huid weer schilferen. Vanaf dag 7 kon ik weer naar buiten, zonder gek aangekeken te worden. Mijn huid had nog wel een roze goed, zoals je op de foto kunt zien. Maar totaal niet storend.

Vanaf dag 8 begon mijn huid een soort glow te krijgen. Dit was nog beter te zien op dag 9. Hierna heb ik geen close up foto's meer gemaakt (stom..). Maar op dag 10 checkte ik nog even mijn kleding, voordat ik naar een verjaardag ging. En toen viel me op hoe gezond mijn huid eruit zag. Terwijl ik, op mascara na, helemaal geen make-up had. En dat is best bijzonder, want ik droeg eerst iedere dag wel foundation. Dat was een spiegel fotootje waard!

fractional laser voor en na

fractional laser ervaring

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram